Vanwege de matige sneeuwcondities, namen we vandaag een kijken in het skigebied Mölltaler Gletscher. De pistes liggen er heerlijk bij en het panorama is over het algemeen nog steeds fantastisch. Het viel ons op dat het erg rustig is op dit moment. Nu de Oostenrijkers en Duitsers ook vakantie hebben zal de drukte op de pistes toenemen.

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Wel, Michiel, ik raad mensen af om hier tijdens de drukke vakantieweken te komen skiën. Als je tijdens je vakantie eerst een kilometer of 7 een erg steile bergweg moet nemen, daarna een overvol treintje moet nemen om daarna op de overvolle pistes van de matig besneeuwde gletscher te moeten skiën, is dat echt niet zo ideaal.

@Mathijs! Doordat het een ruim opgezet gebied is, merk je weinig van drukte. Daarnaast is het hier nooit mega druk, met uitzondering van begin november tot midden december. Op dit moment is het skigebied Mölltaler Gletscher een van de weinige skigebieden waar men kan genieten van een fantastisch besneeuwd panorama en heerlijke witte pistes zonder stenen of grasplekken.

-Michiel-

Molltaler Gletscher: Ik ben er vorige week geweest, echt super daar. Sneeuwconditie prima en qua drukte valt het erg mee. Aanrader zou ik zeggen.

Inderdaad een geweldige dag vandaag! Dit jaar bewust er voor gekozen om bij een gletsjer in de buurt te zitten. Benieuwd naar de drukte die komen gaat, maar vandaag nergens ook maar enige wachttijd.

De kerstdrukte is vandaag tot volle wasdom gekomen, ook omdat in de omliggende gebieden weinig tot geen sneeuw ligt. Zo is de Ankogel in Mallnitz gesloten en we hebben ook al mensen gesproken die een uur en kwartier in de auto zitten om op de gletsjer te skiën. Desondanks zijn de pistes nog steeds niet superdruk en de wachttijden bij de liften meestal enkele minuten, met af en toe een uitschieter naar 5 tot 10 minuten.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie