Van de kerstvakanties zijn we het gewend, maar deze spanning voor de voorjaarsvakantie is ongekend. Zondag valt er waarschijnlijk eerst sneeuw vanaf zo’n 1000m maar er lijkt geen houden aan. Er zit regen aan te komen, met als complicerende factor een harde wind die het feestje helemaal kan bederven.

Gelukkig hangt de verandering voor volgende week nog in de lucht met vanaf woensdag overal een toenemende kans op sneeuw. Bizar genoeg zou het kunnen zijn dat de Zuidalpen straks met de beste condities de voorjaarsvakantie ingaan. Alle achtergronden hoor en zie je in een extra uitgebreid video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Dat wordt zeker spannend… Hoe schat je de kans in op verse sneeuw in Winterberg in de 2e helft van volgende week?

Die kans wordt ook groter. Maar het is allemaal last-minute hoor. Er mogen geen kinken meer in de kabel komen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Woehoe… Carnavalsvakantie last-minute… waar gaan we heen… :P Ik zet mn geld op de West-Franse Alpen en op de Zuid-Alpen omdat zij nu wel eens aan de beurt zijn ;)

2015: Val Thorens I 2016: Flachau | 2019: Ischgl | 2022:Tignes

@roel
Het ziet er voor saalbach dus komende zondag nog rederlijk uit, die zitten helemaal in het groen toch?

Volgende week zondag skiën in Solden ik zie het nu iets beter dat er vanaf woensdag sneeuwval komt en we wachten maar af. Blijft spannend en Roel weer bedankt en verheug me op het volgende bericht.

@Nickj81, groen is in dit geval regen… zie legenda.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Wordt toch spannend in het Zuiden van Oostenrijk… benieuwd of het dek(je) wat er nu ligt wat stand kan houden ondanks de regen. Het gaat hard achteruit in Bad Kleinkircheim :-(

Gang is alles! Après ski kan alleen in de bergen :-)

Vanavond rijden we naar koningsgleiten. Hoe schat je de weerberichten in voor dit gebied?

@ roel
Klopt inderdaad, niet goed gekeken, jammer, dan maar hopen op een goede dump eind volgende week, wij vertrekken namelijk 5-2-16 en eerste skidag is 7-2-2016…

Het lijkt nu wel heel sterk op de kerstthriller van de afgelopen 3 jaar. Jammer dat Canada zo ver weg is he :)

Oef oef oef… wat spannend. Want dat kleine beetje sneeuw dat er nu in Unterammergau en Oberammergau ligt… ik ben heel benieuwd wat de regen daarmee gaat doen. Ik blijf de berichten volgen! Wie weet, hopelijk valt die sneeuw volgende week ook in Zuid-Duitsland…

de Dolomieten @Roel vanaf 5 febr…nieuwe sneeuw?

Pain is temporarly but pride is 4ever...

Dat wordt veel webcams kijken dit weekend… Ben erg benieuwd wat het met de sneeuw gaat doen. Hopelijk voor de mensen die volgende week gaan valt het mee!

Dus het zou zomaar kunnen dat Canazei er vanaf 19 februari nog beter bij ligt dan nu?

Eigenlijk is dit weerbericht best positief. Zondag eerst op vrijwel elke hoogte sneeuw en vanaf de middag vanaf 2200/2400 heel veel sneeuw. Daar zou zo maar eens 50-80 cm op hoogte kunnen vallen. Lager dan wel regen, maar dat compenseert zich met koude lucht vanaf woensdag icm sneeuw, dus al met al is het wel eens beroerder geweest deze winter. Nadeel is wel dat men zondag niet op de latten kan staan omdat er heel veel wind staat en dat, zodra het weer droog is, ook weer een verhoogde kans op lawines geeft.

Not all who wander are lost

Ik volg nu al een paar weken in stilte de blogs hier, zeer interessant en zeker spannend de laatste tijd. @roel: Hoe liggen de kaarten voor het gebied Lachtal, Hohentauern, planneralm?

@ Roel, Bedankt voor het bericht!

We twijfelen nog steeds of wel wel / niet zullen boeken voor Les Sybelles , morgen vertrek…:)
Wat verwacht jij in dit gebied Roel?

Ach ja, er ligt toch sneeuw genoeg en als er in het Sauerland, Schwarzwald etc prima geskied kan worden, ook de hele volgende week zo het nu lijkt, maakt niemand zich toch druk over de Alpen neem ik aan?? Het weer is misschien soms wel spelbreker, maar ja, het is nu een keer een buitensport he. Ik was morgen ook graag gaan zeevissen…

@roel…Ik hoor en lees altijd weinig over L3V…Hoe zit het hiermee? de voorspellingen zijn hier wel wat beter dan in Oostenrijk meen ik?

@michaelchristen L3V is toch gewoon Frankrijk? In Oostenrijk wordt ook niet ieder gebied afzonderlijk besproken… ;)

L3V wordt dit weekend zoals algemeen omschreven voor de Franse Alpen. Nat onder de 1800 meter (of iets hoger), sneeuw daarboven… Ik doe wel af en toe een berichtje vanaf morgenavond. Wij zitten daar dan…

Weeronline voorspelt voor de dolomieten in de carnavalsvakantie alleen maar sneeuw! Misschien een goede om naar wetter sud tirol te kijken, raar maar waar zitten zij altijd goed met hun voorspellingen!

@roymoeskops, waar heb je nu net naar zitten kijken? Bijna 5 minuten vol verwachtingen voor de hele alpen, daar valt Königsleiten ook onder volgens mij ook onder… @Roel, bedankt weer voor je heldere uiteenzettingen, onder het motto “mooier kunnen we het niet maken…” :)

Goede middag Roel, hoe zie je de wintersport condities in Alpbach voor volgende week als ik dat vragen mag?
Groetjes.

@roel Het ‘midden en noorden’ moet ‘alleen het noorden’ zijn. Midden en zuid zijn eerst en alleen noord gaat vanaf 27 feb. Blijft hoe dan ook voor beide groepen duimpjes draaien!

poedermeneer

Eindelijk de zuidkant! doet een vreugde sprongetje

Seriously snow addicted family!

@Jeffrey. je zat er zo op te wachten hè? Het is je gegund… ;)

@Luc6 Zuid heeft officieel pas 20 feb, maar een groot deel van Zuid Nederland kiest voor de carnavalsweek. Dus in praktijk is het veelal Zuid volgende week, Midden 20 feb en Noord 27 feb.

Ik zeg het nog maar even, het is ondoenlijk om over ieder skigebied iets te zeggen. Check daarvoor de gebiedspagina’s op onze site waar een uitgebreide weertabel staat met de sneeuwverwachtingskaart.

Voor volgende week is het dus nog niet duidelijk waar precies de sneeuw gaat vallen (noord, zuid of west), dus reken je nog niet allemaal rijk. Als het zuiden een bak sneeuw krijgt valt het in het noorden vaak tegen, en vice versa.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

We komen net van de berg af in kirchberg. Vannacht heeft het hier geregend maar vanochtend om tien klaarde het helemaal op. De grote dal afdalingen zijn nog open maar de sneeuw was al vanaf vanmorgen erg zwaar. voor de mensen die nog moeten komen, wees gerust er is nog volop te skiën alleen mag het wel ietsje kouder gaan worden. Groetjes uit kirchberg.

Ik was bijzonder blij dat we in Hochkönig zaten deze week. Merendeel van de pistes liggen op West, NW, Noord en nog wat Oost, wat inhoud dat ze niet teveel zon hebben gezien. En dat was wel duidelijk te merken. Overal waar de zon bij kon komen: pap sneeuw en de overige pistes tot zelfs vandaag nog echt heer-lijk!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie