Dinsdag en woensdag was ik in het Zwitserse Adelboden-Lenk, in het Berner Oberland. Ik moet zeggen dat ik schrok van de sneeuw toen ik er maandagavond aankwam. Het had er net als op veel plekken in de Alpen goed geregend. Maar na nog geen halve bocht op de ski’s was het duidelijk, de sneeuw was opvallend goed. Op dinsdag al. Maar op woensdag werd het nog veel beter! Veel verse sneeuw toverde het dorp om in een waar winterwonderland. Met heerlijke poeder op de pistes. Deze verse sneeuwval heeft de condities in de noordalpen enorm verbeterd. Het ziet er goed uit voor de carnavals- en voorjaarsvakantie!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wat een verschil tov van 3 weken geleden in Adelboden op Chuenisbärgli met FIS wedstrijden. Toen was het heel erg nat en triest. Het blijft voorlopig een onstabiel jaar met grote oscillaties.

You can’t buy happiness, but you can buy a lift pass!

Hopelijk maak je ook filmpje hoe dit gebied is. Staat hoog op de wishlist en ben benieuwd of het de moeite waard is…

Wie had gedacht dat een beetje glijden zo leuk kon zijn?

Kort en bondig @Rogier ;)

Seriously snow addicted family!

@Frank22 Daarom was ik daar. Maar met de opvallend goede pistes en de verse sneeuw ook deze live gemaakt. Gebiedsreport komt later

Click. Click. Peace

@Frank22: Het gebied is best leuk om eens gezien te hebben, maar m.i. geen absolute must. Het landschap is zeer zeker fraai en er zijn best wat mooie pistes te vinden, maar allemaal geen spectaculair wauw-effect, zoals in de naburige Jungfrau Region. Het kerngebied is qua liften met elkaar verbonden, maar je hebt ook nog diverse kleine gebiedjes die los van elkaar liggen.

Kortom: Een skigebied dat als je in de buurt bent best leuk is voor 1-2 dagen, en beslist ook later weer eens voor een herhaling vatbaar zal zijn, maar niet meer dan dat. Heeft ook wel met de naburige ligging van de Jungfrau Region te maken, die m.i. de show volledig steelt. In ieder geval wat het landschap betreft.

Ben benieuwd wat @Rogier er later nog over zal zeggen in z’n review. Meningen zijn immers vaak uiterst persoonlijk en daarmee subjectief. ;)

Het enige wat ik overigens aan Adelboden-Lenk wel ontzettend waardeer is het daar ontwikkelde omgekeerde instapsysteem bij zetelliften, hetgeen je inmiddels bij moderne liften ook in de Jungfrau Region terugziet. Je kan quasi vanaf het moment dat een zetel het station binnenkomt instappen totdat deze zich 180 graden omdraait. Er zijn geen poortjes, waardoor je direct kunt instappen en ook reeds half bezette zetels kunt opvullen. Op die manier kan bij drukte de capaciteit ook voor de volle 100% benut worden, immers kunnen lege plaatsen spontaan opgevuld worden.

Enig nadeel van dit systeem is dat het niet voor beginners geschikt is, aangezien je bij het instappen je ski’s (of snowboard) snel 90 graden moet draaien, alvorens je gaat zitten.

Maar goed, dit is slechts een technisch detail. ;) Het skigebied zelf wordt daar niet zoveel beter of slechter door.

Landschap technisch heeft Frans zeker een punt, want skiën onder de Eiger en Jungfrau is bijzonder. Maar gelukkig is er veel meer dan dat in skigebieden. Ik vond de pistes in Adelboden Lenk echt geweldig, lekker sportief, lekker steil, zeer breed qua opzet en dat allemaal met moderne liften. Ik was zeer aangenaam verrast door dit gebied, en veel beter dan slechts voor 1-2 dagen. ;-)

Click. Click. Peace

Hey Rogier, waren je op pad met de skileraar?
Nog wat geleerd?

@tom3 Ja een ochtendje samen met Adrien geskiet, maar dat was vriendschappelijk samen skiën en niet lessen. Maar er is altijd te leren!

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie