Jaren hebben ze ervoor moeten knokken, maar nu is het zover. De verbinding van Fieberbrunn met het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang is een feit. Via de gloednieuwe TirolS Bahn is het skigebied in één klap gegroeid naar maar liefst 270 kilometer piste.

Wij onderzochten in hoeverre de lift een meerwaarde is voor beide deelgebieden, wat de kanttekeningen zijn, en of je er als wintersporter blij van wordt. Op die laatste vraag konden wij vanuit Fieberbrunn alvast volmondig ja zeggen.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Ben benieuwd, ga hem zeker uitproberen volgende week!

We zitten in Aschau. Ga zeker en naar Fieberbrunn om eens te kijken. Als kind (nu 36) heb ik saalbach leren skiën. Niets is meer het zelfde met alle nieuwe liften.

Why work if you can ski!

Mooie beelden vanaf de piste. Je ziet goed de hellingshoek van de piste.

Mooi filmpje @Roel! Ziet er uitdagend uit, zeker met die pittige buckels als je uiterlijk om 15:30 bij de lift moet zijn om terug te komen. “Skiën, skiën!!, we moeten de laatste lift nog halen” ;-)

@Martin7182, ja dat is zeker een dingetje. Let op de tijd, omrijden met de auto/bus kost je drie kwartier extra ;-)

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Leuk @Roel nog kleine 2 weken en dan gaan we het beleven.

Geweldig, wat een toeval! Wij zijn juist vannacht uit Fieberbrunn teruggekomen en hebben van de week de cameraman wel gezien die deze opnames heeft gemaakt - niet wetende dat dit voor een filmpje van Roel was…

De TirolS is inderdaad een erg mooie verbinding tussen Fieberbrunn en Saalbach, voor beide skigebieden een mooie aanvulling op het aanbod. Wat Roel zegt klopt, de pistes in Fieberbrunn zijn relatief gezien wat steiler dan die in Saalbach, Hinterglemm en Leogang en daardoor vertonen de pistes 's middags behoorlijk veel buckels. Oppassen geblazen voor beginnende wintersporters.

mooi filmpje @Roel!

Seriously snow addicted family!

Mocht je 15:30 niet gaan halen kan je ook richting leogang gaan, en van daar kan je de skibus naar fieberbrunn pakken. Volgens mij ging de laatste lift richting leogang om 16:00.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Gaaf @Roel ! Het skicircus was al een topgebied en met Fieberbrunn erbij is t helemaal compleet. Leuk om weer wat nieuwe pistes te skiën.
Ik ben er met kerst geweest en heb me goed vermaakt richting Fieberbrunn, de andere pistes kan ik dromen :-)

Ik ben benieuwd, volgende week voor het eerst naar Saalbach en had al gehoord dat het soms een logistieke uitdaging is om de kinderen op tijd van de les te halen 's middags. Dan wil je niet aan de verkeerde kant van de berg zitten en met taxi’s moeten klooien.

@Roelien1976 we waren er midden Januari, dus je hebt denk ik iemand anders gezien ;-)

@Roel Die kans lijkt me dan inderdaad groter… :)

Was 3e week januari 2016 in Leogang. Wat me opviel was dat de verbinding wel een paar keer gesloten is geweest in die week. Er gaat geloof ik wel een bus van Saalbach naar Fieberbrun als de verbinding gedurende de dag gesloten wordt.

A.s. vrijdag ga ik richting Fieberbrunn, wat mij betreft maak ik snel de oversteek naar Saalbach/Hinterglemm. Alleen apres skien is lastig in Hinterglemm als je nog terug moet naar Fieb!

@robertvanderdeijl In Hinterglemm hebben ze een ‘aanbieding’ bij de Goasstall. Er rijdt een taxi vanuit de Goasstall terug naar Fieberbrunn voor, ik geloof, 95 euro voor 6 personen. Meermaals aangeplakt zien staan dat ze dit nu aanbieden vanwege de nieuwe verbinding tussen de twee gebieden.

@Job Bedankt voor de tip zal het onthouden! Goasstall is zeker gemütlich!

@Ferdinand

Ik haalde het ook niet om 15:30 terug te zijn, dus dacht ik, ik ski keihard door richting Leogang dan kan ik met de skibus terug, maar opeens stond er op zo’n bord dat een blauwe aansluitings piste helemaal aan het eind naar Vorderglemm dicht was! (Terwijl er eerder in het gebied in Fieberbrunn aangegeven stond dat alle verbindingen open waren) Die moest ik dus hebben, maar dat stond pas op het allerlaatste moment op een bord. Terugskien was ook geen optie meer, ik zou het nevernooit niet meer gaan halen op tijd. Toen maar de proef op de som genomen en doorgeskied richting Saalbach, daar door het dorp heengelopen naar de andere kant, en toen met de Kohlmais Gipfel Bahn naar boven, maar ook dat ging niet meer lukken. de Engelsen waarmee ik erin zat konden me vertellen dat er nog 6 liften te gaan waren tot Leogang en dat ik dat ook niet meer zou gaan redden. Dus toen maar weer naar beneden geskied, het was immers al 16:00 geweest. En met de taxi 40 min. teruggereden naar Fieberbrunn. Dat was niet leuk, de skidag kostte me een hele hoop geld. 110 EUR plus de skipas vanaf 12 uur. Ondanks al die tegenslagen heb ik wel een mooie ski(middag) gehad, en op topsnelheid van al die pistes naar beneden geracet. De volgende keer toch maar wat meer tijd nemen, en wat minder lang in bed luieren.

null

Ski or Die

@kokkieAmiga ik neem aan dat je de 62 naar de Poltenlift bedoelt? Of de 68 naar Viehhofen?
Die laatste is namelijk vaker dicht.

Wel minder zeg, €110 is zonde van het geld. Budgettip: :D laat je tot leogang brengen en doe de rest met de gratis bus ;)

fijne site hè, dat wintersport.nl?

@Ferdinand

Even kijken welke je precies bedoelt… Volgens mij was het een laag nummer…

Heb even gekeken en het is de 2b naar Vorderglemm, dan zat ik er zelf toch het dichtste bij toen ik aan 1b dacht! Ik wou dat ik jouw piste 62 gehaald had, dan had ik het laatste stukje naar Leogang ook wel gered. De 68 kan ik niet vinden op de pistekaart, de piste die het dichtst bij Viehhofen ligt is toch de 2b die dicht was. En dat laatste wat je zei over naar Leogang brengen, en dan met de skibus terug, dat was ik al van plan. Maar dan moet je wel op tijd zijn voor alle aansluitingen en geen tegenslagen te verwerken krijgen van gesloten pistes. :S Maar goed, zoals ik al zei, volgende keer beter. Dan ga ik echt vroeg al daarheen en wil ik echt het hele skigebied gedaan hebben. Het moet kunnen, daar ben ik van overtuigd. Ik laat het jullie volgend jaar weten of het me gelukt is. :D

Ski or Die

@kokkieAmiga ah de jausernabfahrt! Ik zat n.a.v. je verhaal niet aan de overkant van het dal te denken…
Van 't voorjaar nog langs de Jausern omhoog gefietst met de ATB ;)
Maf dat die dicht was.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

@Ferdinand

Hoe die pistes allemaal heten weet ik niet, want ik kom niet zo vaak in Saalbach-Hinterglemm. De laatste keer dat ik er was, voor afgelopen keer, was ergens in de jaren 90. ;) Ik zou daarom dus ook niet weten of pistes vaker of minder vaak open moeten zijn, maar ik denk dat het toch te wijten zal zijn geweest, aan de geringe sneeuw hoeveelheid. Het was overal in Tirol niet erg perfect te noemen rond die periode. De rest van Saalbach torende er eigenlijk wel bovenuit kwa piste en sneeuw kwaliteit, wat dus mede ervoor gezorgd heeft dat ik toch leuk geskied heb toen.

Ski or Die

Volgende week naar Saalbach-Hinterglemm en ga m zeker uitproberen :-)

@kokkieAmiga Welke liften/pistes heb je allemaal genomen dan? Want die lange blauwe naar Vorderglemm had je toch niet nodig? Als je de Polten 8er hebt genomen sta je al aan de goede kant van Leogang :)

@EricH Ik stond op de berg aan de overzijde, bovenaan de Limberg 4er. Daar stond op het bord dat de blauwe 2b dicht was. http://winter.intermaps.com/saalbach_hinterglemm_leogang_fie…

Vervolgens ben ik toen als alternatief, de zwarte piste nr.1 afgegaan naar Saalbach. Wat dus feitelijk om is. Omdat ik daarna Saalbach te voet moest doorkruisen naar de andere kant, richting de Kohlmais gondelbahn, en dan naar de Magic 6er, de Schoenleiten 6er, en dan pas jouw Polten 8er!

Als ik de blauwe 2b af kon, dan zat ik direct aan de kant richting Leogang. t.w.: Schoenleitenbahn I + II, Schoenleiten 6er en Polten 8er.

Om het antwoord kompleet te maken, nog antwoord op je eigenlijke vraag.
Ik heb vanaf Fieberbrunn een rondje door (bijna) het hele gebied gemaakt.
Doischberg
Laerchfilzen 4er
Reckmoos Nord
Hochhoerndl 4er
Reckmoos Sud
TirolS II + I
Reiter Ost 6er
Hasenauer 8er
Hochalm 6er
Zwoelferkogel Nordbahn
Westgipfelbahn I
Limberg 4er
Kohlmais I + II

Ski or Die
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie