Voor de velen die dit weekend naar de skigebieden trekken ziet het wisselend uit. Bij de regen die morgennacht valt moeten we niet te lang stilstaan, compenserende sneeuw is onderweg voor maandag en dinsdag. Daarna wisselen zonnige momenten en wat sneeuw elkaar af en het is niet al te koud. De lagere skigebieden (en ook het Sauerland) moeten in de loop van de week rekening houden met wat dooi. Meer details in dit video weerbericht.

UPDATE 20-2
Bizarre ontwikkeling. De modellen zijn in 24 uur tijd faliekant omgeslagen en berekenen nog nauwelijks sneeuw voor maandag op dinsdag. Alsof ze mijn blog gisteren gelezen hebben is de nordstau uit de berekeningen verdwenen. In de plaats daarvan zou de eerste sneeuw nu pas voor woensdag op donderdag zijn.

Ik heb niet eerder meegemaakt dat een berekening zo op de schop gaat op de relatief korte termijn. Bij alle modellen nog wel én in een belangrijke vakantieweek. Wat krijgen we dan wel? Meer regen vannacht voor Oostenrijk en Zwitserland, en zondag en maandag meer zon maar wel erg zacht. Vanaf dinsdag is alles nog open…

Vervelend
Normaal las je hier morgen pas een nieuwe update, maar deze mededeling kon ik niet achterhouden. Het is het vervelende maar eerlijke verhaal deze ochtend.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

@Roel: al je fans zijn aan het inpakken of al onderweg, heel rustig in de reacties :)
Maar ik ben er nog, ga 4 maart pas dus blijf de berichten nog even goed volgen. Bedankt weer en goed weekend.

Leuk een keer zo’n videobericht.
Ik houd de site nauwlettend in de gaten; wij vertrekken in de nacht van vrij 26-2 op zat 27-2 voor 5 dagen naar Sankt Anton in Oostenrijk. Ik heb de weersvoorspellingen al van 5 dagen volle bak sneeuw naar een aantal dagen mooi weer zien gaan. Aangezien het nog relatief ver weg is, hecht ik er niet te veel waarde aan; we hopen uiteraard op 's nachts sneeuw en overdag zo veel mogelijk kaiserwetter :-)
Ik blijf je weerberichten volgen en hoop midden volgende week op een voorspelling zoals hierboven gewenst :-)

Bedankt voor je bericht!
Wij vertrekken vannacht naar het Zillertal, word vast een mooie week!

Leuk format zo’n video met weerbericht. Vertrek morgen naar Zillertal. Laten we hopen dat het warme weer van zondag niet al teveel schade aanricht aan de sneeuwkwaliteit. Dinsdag een klein dumpje en de rest van de week af en toe wat sneeuw en zon. Komt vast goed! :)

Wij vertrekken ook 26/27 februari. Ik volg al maanden het weerbericht en nu let ik nog beter op :).

Wij moeten nog 5 weken wachten en normaal gingen we de 2e week van maart en zagen als we terug gingen de sneeuw vallen of de week erna. Ben benieuwd hoe het dit jaar gaat…

Bedankt voor het weerbericht. 5 Maart richting Serfaus - Fiss- Ladis, hopen dat de condities daar goed zijn dan. Tot nu toe ziet het er allemaal zo slecht niet uit.

Ga zo inpakken en dan vanavond rijden!

Why work if you can ski!

Morgenochtend richting Tirol, komt vast goed met het weer ;-)

Tot dan @Mario3! Ziet er nu inderdaad goed uit, en als wij komen graag ong. 0 graden en kaiserwetter :)

@KimStam , dat zou mooi zijn :)

Voor alle mensen die nog gaan, veel plezier! Voor ons zit het er helaas al op…maar supermooie week gehad vorige week.

Wij zijn nu in ulm na een best wel lange reis na Stuttgart veel sneeuw gezien rij voorzichtig allemaal

als het maar wit is !!

op de GFS komt volgend weekend voor de zuidkant weer terug… Dat word een uitdaging als dit uitkomt!

Seriously snow addicted family!

@Jeffrey, idd, hij staat er weer op en hoe! Volgens de Italiaanse weersite gaat het goed los volgend weekend en hebben we de kettingen nodig als we omhoog gaan naar Madonna:-)

null

@Roel, heftig. Hopen dat er later in de week nog een mooie hoop sneeuw valt.

:(

Als lieveling van de Mountains weet ik uit ervaring dat het weer per uur om kan slaan,
De bergen zijn onvoorspelbaar, Vrijdag gaan we het zien in Flachau
Fijne vakantie iedereen

Nig 1 weekje aan de arbeid, vrijdag richting tignes,
We houden het in de gaten, ik ben benieuwd of het weer zo’n feestritje door de sneeuw wordt als vorig jaar.

Ik ga volgende week zaterdag naar het Zillertal. Wat dat betreft is dan sneeuw op woensdag/donderdag niet verkeerd. Idealiter valt er een flinke dump en is het daarna koud, maar zonnig!

Hier in Solden is het momenteel flink aan het sneeuwen in het dal, dat zal dan zeker op de berg ook vallen vannacht. Morgen zeggen ze een mooie dag maar beetje warm.

Hier regent het al de hele ochtend. Wat er gisteravond viel us allemaal al weer weggespoeld. Helaas maar we hebben vakantie en genieten er niet minder om. Veel plezier allemaal

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie