Blunders op en naar de wintersport

Rogier op 09 maart 2016· 74 reacties

Gelukkig wel goede huurski's gevonden
Gelukkig wel goede huurski's gevonden

Afgelopen zondag zette ik snel de ski-box van de ene naar de andere auto over. Snel de ski’s erin en na een ochtendje poederen in mijn achtertuin vertrek ik samen met Sandra naar La Plagne. Vier paar topski’s op het dak van de auto, genoeg keuze hoe de sneeuw ook zal zijn. Drie uurtjes later zetten we de auto neer voor ons hotel, samen lopen vrolijk naar de incheckbalie toe. Totdat Sandra vraagt “je hebt toch wel de sleutels van de skibox mee?” Ik kon spontaan door de grond zakken.

Skihuur
Dus toen maar de skihuur in. Ach dat levert weer goede ervaringen op om over te bloggen bedacht ik. Gelukkig wel onze eigen skischoenen mee dus dat viel dan weer mee. Maar ik baalde natuurlijk wel als een stekker en ik weet zeker dat dit verhaal langer dan ik wil levend gehouden gaat worden.

Andere blunders
Maar dit is niet de enige blunder die we ooit begaan zijn. Zo zijn we weleens na twee uur rijden naar een toerskibestemming er achter gekomen dat we onze rugzakken thuis hebben laten staan. Heeft Sandra ooit met takken als skistokken getoerskied, heb ik ooit onder een bevroren waterval gestaan zonder stijgijzers en een vriend van mij vergat zijn ski’s toen hij ging skiën.

Jullie ook zulke blunders?
Ben ik/wij de enige die zo dom zijn? Die dit soort zaken vergeten? Ik kan het me niet voorstellen. Of wil het me niet voorstellen. Dus ik hoop dat jullie ook zulke blunderverhalen hebben. Het zou mij goed doen. Enne, de extra Thule-skibox-sleutels zijn besteld.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Toen ik een jaar of 12 (36 jaar geleden) was stond ik na een kwartier wandelen met ski’s en stokken onderaan de stoeltjeslift in Willingen.
Het was handiger geweest als ik thuis ook de skischoenen had aangetrokken…

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Mijn board niet op de bindingen gelegd. Vervolgens tikt een vriend m’n board aan en glijdt zo de berg af, off-piste. Gelukkig kwam 'ie na 500 meter tot stilstand. Het was de eerste keer wintersport voor ons, dus ik heb het ons inmiddels al vergeven

Ja, jij bent de enige.

Ik heb inmiddels al twee keer een paar handschoenen ter plaatse moeten aanschaffen. Duur grapje.

Allereerste wintersport in Gerlos, rond 1985
In de stoeltjeslift mijn stokken verloren, was alleen geen piste onder
Zonder stokken naar beneden, en een paar gehuurd

Sleutel skibox bij je autosleutel aandoen.

Kan je hem niet vergeten

@GerritZijlstra Niet als je de skibox even snel van de ene naar de andere auto overzet, zoals in dit geval.

Veel verder dan vergeten om mijn (snowboard) schoenen goed dicht te trekken kom ik niet. En dan onderweg naar beneden maar aan de bindingen sjorren :)

@Rogier, bij mij was het slotje van de skibox gesneuveld vrees ik…

Ot: Tot op heden ben ik gelukkig nog niets vergeten. Ik loop altijd in mn hoofd hetzelfde lijstje af als ik de deur uitga, van onder naar boven bedenken of je alles ingepakt hebt. skistokken-Skis-Schoenen-thermo-skibroek-thermoshirt-midlayer-shell-muts-helm-goggle-zonnebril

Afgelopen wintersport onze skistokken vergeten. En die stonden toch echt gewoon naast de ski’s. :-(

Vergeet niet als je een keer een andere ski jas of broek aan doet, je de skipas er ook uit haalt…

Staat zo lullig als je de eerste lift s’morgens wil pakken, en er niet inkomt.

Ik spreek uit ervaring, zelfs al meerdere keren :-(

Skistokken onder aan een afdaling (off piste) vergeten… pas na het nemen van de skibus bij de lift ontdekt dat ik iets miste… de afdaling nogmaals gedaan zonder stokken en gelukkig stonden ze er nog.

Zelfde als @R.L. : echtgenote vorig jaar wou per se zonder jas skiën omdat het te warm was. Na eerste afdaling tot in het dal (hotel lag hoger) ontdekt dat ze ondanks verwittigen toch haar pas niet had meegenomen. Kwade blik van het meisje aan de lift toen we het uitlegden, maar mocht toch eenmalig met de lift naar boven om terug naar het hotel te kunnen skiën…
Voor de rest nog niet echt iets vergeten denk ik, maar overloop dan ook 100 keer alles. Bij inladen van bagage voor skitraining indoor ben ik al benauwd dat ik iets zou vergeten, laat staan bij toch naar buitenland :)

Nee Rogier je bent niet de enige. Mij ook een keer overkomen. In Frankrijk staan en sleutel van skibox thuisgelaten.
Wij zijn echter naar een garage gegaan en die heeft binnen 2 minuten de boutjes van het slot van de skibox uitgeboord. Met spanbanden om de skibox terug naar Nederland gegaan en daar nieuwe boutjes erin gezet en klaar.
Spullen huren (skies/board + schoenen 4 personen) zou voor ons ook een dure grap zijn geweest.

Toevallig afgelopen week een keer bij de piste gestaan en ontdekt dat ik de stokken vergeten was. Heeft mij 3 euro gekost, maar daar kreeg ik dan ook weer de lol van terug toen ik in het hotel het verhaal besloot met ‘gelukkig stonden er genoeg stokken bij de stube’, waar dan altijd weer iemand is die erin trapt en verontwaardigd gaat zitten doen… ;)

Zak met skikleren vergeten … wie ging die nu alweer klaarleggen aan de auto om in te laden?

En ik nog maar denken “hoe veel plaats er dit jaar wel niet in de koffer was, we zijn écht efficient geworden in de kleding die we mee nemen”.

Toen ik een kleine 10jaar geleden 8 dagen in Italie was met school de snowboardbotten vergeten. We hadden al een hele week zeer slecht zicht/weer gehad en waren al 2 maal na een ander gebied gereden met de tourbus om te hopen dat daar iets open was maar van een kale reis terug gekomen. Toch liet ik altijd mijn snowboardboots in de koffer van de bus staan en die bleven daar ook steeds in staan. Tot de laatste dag dat het prachtig weer was en vertrokken opnieuw naar het andere gebied. Eens aangekomen opmerken dat je boots er niet instaan en dus je laatste dag in de stube mogen doorbrengen. En spijtig genoeg geen verhuur aanwezig onderaan de lift.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

@GerritZijlstra Yep zitten ze ook, maar op de van de RAV4 en niet van de kangoo ;-)

Click. Click. Peace

ha ik geniet van jullie verhalen ;-)

Click. Click. Peace

Ik ben erin geslaagd om na het in panne vallen van onze auto vergeten om al het skimateriaal over te tasten in onze andere auto omdat ik dat in de dubbele bodem van de koffer gelegd had; skisokken, broeken, botten, skijas,… We kwamen er pas achter toen we ons 's morgens wilden omkleden voor de eerste dag skiën…

Dat je in Gerlos in een hotel zit en één dagje besluit om met de auto naar Konigsleiten te gaan om bij de Umbrellabar de eerste lift te pakken om zo de drukte bij de Isskogelbahn te mijden. In de auto dacht ik nog: als je nu wat vergeten bent moet je een eind terug. Auto geparkeerd, alles aan en twee trappen op (het was warm). Hijgend sta je boven, ski’s aan en in de rij. En er dan bij het poortje achterkomen dat je skipas nog in je andere jas zit… Ik was aan de ene kant wel blij dat ik niet al 20 minuten bij de Isskogelbahn had staan zigzaggen.

Niet echt qua skispullen, maar weleens gewone normale sokken vergeten mee te nemen. Opzich niet zo erg, koop wel nieuwe dacht ik. Maar elke winkel had alleen maar skisokken… uiteindelijk pas een paar dorpen verderop wat kunnen vinden.

Ben jaren geleden met mijn iets jongere neef naar Gerlos geweest, via Bizztravel geboekt. De ontvangstdame van Bizztravel had wat weg van Floortje Dessing, dus was voor ons haar werknaam “Floortje”.
Diezelfde vakantie had ik een simkaartje bij de Hofer gekocht voor 500mb internet.
Mijn neef was steevast van plan om een romance te beginnen met Floortje, elke dag begon hij er weer over.
Op een avond bedacht ik een plan: morgenochtend doe ik de simkaart van de Hofer in mijn telefoon, zoek de echte naam van Floortje op en stuur mijn neef een sms berichtje dat ik (Floortje dus) straks broodjes kom brengen, als service van de zaak.
Zo gezegd, zo gedaan, vanuit mijn bed was het sms’je zo gestuurd.
5 seconden later: mijn neef sprong uit zijn bed, dook in zijn kleren, fatsoeneerde zijn haar en onder het mom van ‘even buiten een sigaretje roken’ rende hij naar de entree van het pension.

Mijn blooper: “Floortje” kwam ook echt, onaangekondigd, even langs om nieuwe vouchers te brengen voor de nieuwe gasten van die dag. :O

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Een bijnablunder staat me nog goed bij: We hadden alle spullen meegenomen in de auto richting de verzamelplek van de bus. Daar alle spullen uitgeladen en de auto op slot gedaan. Een half uur later stond de bus op het punt van vertrekken richting Frankrijk. Toen ik een flesje water uit mijn rugzak wilde pakken kwam ik erachter dat er nog drie!! tassen in auto stonden, inclusief een paar skischoenen! (Leuk zo’n vak zonder reservewiel onder de laadvloer). Gelukkig net op tijd ontdekt, maar het jaar erop toch een briefje op het dashboard geplakt!

Ik dacht eens een keer de skibus te pakken in Arabba, stond ik 2 uur later in Venetie. Je gelooft het niet?? Heel goed want het is ook niet waar, het was namelijk de gewone bus.

Tijdens weekendje skiën met collega’s mijn (zeer) oude skischoenen weer eens aangetrokken. Bij het eerste de beste afstapje brak mijn schoen in 1000 stukjes (plasticmoeheid?)

Nou een aantal jaar terug was ik enorm blij met mn nieuwe ski jas! Zoooo blij dat ik er in Oostenrijk achter kwam dat hij nog aan de kapstok hing thuis… Dusja dan maar weer een nieuwe jas kopen in Oostenrijk

S’avonds skipas gehaald voor de rest van de week. Daarvoor al een paar dagen elders gesnowboard. Iedereen checkt of ze wel de juiste pas in de juiste jas hebben gedaan. Ik ook en s’avonds klopte het. S’morgens eerste lift willen pakken. Maar met mijn stomme sufkop even niet helemaal wakker dus ik wissel mijn nieuwe pas voor de oude om want je zou maar met de verkeerde pas staan bij de lift. Dus eenmaal bij de lift en een halfuur wachten pas langs poortje gaat poortje niet open (dûh). Toen terug naar huisje gelopen en weer naar de lift koste ons een halfuur maar ik mocht gelukkig van de liftbediende gelijk in de lift hoefde niet achteraan te sluiten in de rij die meer dan verdubbeld was.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Af gelopen kerst nog, even fotootje maken uit de lift .En ja hoor dat is pech handschoenen weg tussen de zitting door gegleden,en helaas niet boven een piste. Nieuwe kopen had ik geen zin in omdat ik in het appartement nog nieuwe had.Huren niet mogelijk,dus bij de bergbahn gevraagd of ik geen paar gevonden handschoenen kon lenen. Dit was geen probleem en ik hoefde ze ook niet terug te brengen kwam toch bijna nooit iemand om ze op te halen. Het was alleen een zwarte en een blauwe, boeit niet ik kon lekker blijven skiën

dezelfde skisoort hebben als je vrouw levert meestal geen problemen op.
Maar wel als jij alvast gaat skien en je vrouw niet en jij snel even een paar skis meegrist.
Mijn schoenen pasten zogezegd niet echt op die skis :)

Afgelopen zaterdag vertrokken uit Val Thorens met het zweet in de bilnaad 45min. Afgedaald met de sneeuwkettingen op een glibberende bergweg om en achter te komen dat we de sleutels niet hadden ingeleverd door alle stress voor de reis.
Hup, de berg weer op …

Schnee hoort onder m`n ski en verder nie !
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie