Het lijkt verdorie wel winter

Morris op 10 maart 2016· 25 reacties

null

Mocht je deze week tijd over hebben dan raad ik je aan om nog even een shorttrip naar de Alpen te maken. Gister (woensdag) was ik met vrienden onderweg in Zwitserland. Tot 40 centimeter verse sneeuw, een strak blauwe hemel en een heerlijke zon vormden de ingrediënten. Heel veel mooier gaat het niet worden. En dat zal de komende dagen niet anders zijn. Op wat lokale hoognevel na schijnt overal de zon en de sneeuw is met name op noordhellingen nog van een fantastische kwaliteit. En dat weer houden we in ieder geval tot en met zondag. Pas daarna staat er iets van een verandering voor de deur. Niet dat het daarmee minder winters wordt.

Het lijkt echt winter
Hoge druk regeert boven de Alpen. Overdag schijnt de zon en op zuidhellingen gaan we dat zeker merken, maar op noordhellingen blijft de sneeuw gewoon goed. Niet in de minste plaats vanwege de stervenskoude nachten. En na het weekend wordt daar mogelijk nog een schepje bovenop gedaan.

La Clusaz
La Clusaz

Een zeer sterk hogedrukgebied houdt stand en voert met een oostelijke tot noordoostelijke richting polaire lucht aan vanuit de noorderbreedten. Het wordt gewoon koud. En dat midden maart. Maar nog steeds is niet helemaal duidelijk waar dit krachtige hoog precies komt te liggen. Terwijl dat zo belangrijk is voor de sneeuwkansen de volgende week. Wordt de stroming noord tot noordoostelijk dan gaat het sneeuwen in Oostenrijk. Wordt de stroming daarentegen pal oost, dan gaat het sneeuwen in de Italiaanse Piemonte. Op dit moment neigen de modellen naar het laatste. Maar een kleine wijziging in de berekeningen kan flinke consequenties hebben. Wat hopen jullie? Oostenrijk of Italië?

Saalbach
Saalbach

De komende dagen hoop ik jullie een antwoord te kunnen geven, maat tot die tijd is het weerbeeld heerlijk, maar ook oersaai.

Oostenrijk
Zon! Begin volgende week vanuit het noorden mogelijk sneeuw.

Zwitserland
Zon!

Frankrijk
Zon!

Italië
Zonnig en mild overdag, Na maandag mogelijk weer sneeuw.

Sauerland
Zonnig, maar ook milder. Overdag dooit het licht, 's nachts vriest het waardoor de sneeuwkanonnen voorlopig nog kunnen bijspringen. Het blijft het droog.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Morris
is weerman van wePowder en springt bij als onze vaste weerman Roel zelf in de sneeuw zit.

Plaats een reactie

Oostenrijk. Kom maar door!

Let it snow

Frankrijk… Haha :D nog 16 dagen en we mogen ook! Bedankt voor het weerbericht!!

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Morgen de auto in voor een week VT!! Joehoe…

Het is echt een droomweek indd! Kan je alleen maar hopen van tevoren!
Leuk mijn foto van La Clusaz.
Wij gaan weer!

Het lijkt wel winter… En het voorjaar hebben we met kerst al gehad.

Jaloersmakend…

HarleySnowball

Oostenrijk. Morgen vertrekken we :)

Sneeuw ligt er al genoeg, wij vertrekken over een weekje naar saint francois longchamps. Maarja eind volgende week of in het weekend nog even een opfrisser is altijd lekker ;) Ik weet dat het buiten de betrouwbare termijnen is maar er staan nu voor die periode in ieder geval wel wat neerslagsignalen. Hopelijk versterkt het nog wat en gaat er nog een lekker laagje bijvallen :) En dan lekker 9 dagen boarden, zonnen en genieten :D

Born to Ride

Doe maar Italie/ Frankrijk, hoewel zon ook wel lekker is. Vlieg zaterdag naar Nice, voor 8 dagen Isola 2000, met aansluitend 3 dagen Nice. Lunchen op het strand is ook heel aangenaam ( kan bijna altijd hier ) Het verveelt nooit, heb er weer zin in.

Hier in het Sauerland kun je nog heel goed terecht: http://www.skiliftkarussell.de/aktuell/webcams.html… Het is nu, na de voorjaarsvakantie, rustig op de pistes en last minute een accommodatie boeken is geen enkel probleem…

Grußen aus dem Sauerland

Nog twee weken wachten, dan gaan we naar Graubünden. En gelukkig een hoog gebied (Scuol), dus er blijft vast genoeg liggen, waar de sneeuw ook vallen gaat! Zin in!

Dit weekend richting SFL. Lekker zonnig weer vind ik prima en eventueel nog wat sneeuw, ook goed!
Kan wat mij betreft niet beter :)

Mooi hoor, alvast dromen… 51 weken and counting…

Seriously snow addicted family!

Niets te klagen. Vandaag dagje monterosa in Italië. Zon puur en perfecte pistes. Nauwelijks volk op de pistes. Volgende dagen dus zelfde weer voor de verkenning van de andere gebieden in de aosta regio.

Doe maar Oostenrijk, vertrekken over 2 weken naar Sölden

Veel zonovergoten dagen zijn wel schaars de laatste tijd, dus dat mag ook wel eens. Kwam deze net tegen:
Goed te zien hoe relatief weinig de zon eigenlijk scheen…

null

Not all who wander are lost

Vandaag over 2 weken naar solden paar dagen maar wat een geweldige vooruitzichten.

Wat een weer hier in SFL, lekker hoor. Onderaan begint het wel papperig te worden maar verder top op de pistes.

Ik denk niet dat ik toestemming krijg van mijn 37,5 weken zwangere vrouw :(

Mooie foto uit Saalbach ;) vandaag begon weer perfect, maar 14:00 kwamen er toch wolken aan, welke nu weer lijken weg te trekken

@eef, heb je die foto genomen in Manigod?

@Morris topweer in Mayrhofen gister en vandaag op de Hintertux gletsjer. Vanochtend om half 9 nog -12 graden op 3250m. Na 12 uur was het ongeveer -3gr op 3250m. Op 2660m was het 's middags kouder! Maar zal vast komen doordat het iets meer in de schaduw ligt en de bewolking op die hoogte aankwam. Benieuwd naar morgen! Sneeuwcondities overigens hier fantastisch! Afgelopen weekend meer dan 40cm bijgekomen, kan niet beter

In Wallis (Aletsch Arena) ook top! Strak blauw, pistes top en weinig volk.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Morgen naar La Clusaz/Manigod. Zin in!

Deze nacht rond 4 uur zetten we aan richting Montafon. Het ziet er goed uit! Wordt een weekje genieten van het skiën en snowboarden. #stoked

Rider4life
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie