Op pad in een gesloten skigebied

-Michiel- op 17 april 2016· 11 reacties

Op zoek naar sneeuw!
Op zoek naar sneeuw!

Het is alweer half april. De meeste skigebieden zijn gesloten en door het warme weer smelt de sneeuw sneller dan ooit. Veiligheidsmatten worden verwijderd, sneeuwlanzen afgebroken en de liften zomerklaar gemaakt. Voor de Zuid-Oostenrijkse Alpen was het een winter met weinig sneeuw. Dit was dan ook de reden dat veel skigebieden toerskiën op de pistes verboden hadden. Nu de meeste skigebieden gesloten zijn, nam ik een kijkje en testte de sneeuwcondities van een gesloten skigebied!

Mijn toer begon op 1640m en binnen een uur bereikte ik de top op 2220m. Onderweg zag je al veel groene plekken tevoorschijn komen en onder de 2000m was de sneeuw bedekt met een laagje Saharazand. Boven de 2000m lagen de pistes er nog aardig goed bij voor de tijd van het jaar. Ondanks de wat papperige sneeuw, heb ik genoten van de afdaling en kwam ik beneden aan met een glimlach van oor tot oor.

Veel groene plekken op de pistes
Veel groene plekken op de pistes

De lente komt langzaam tevoorschijn
De lente komt langzaam tevoorschijn

Een leeg wateropslag meer
Een leeg wateropslag meer

Saharazand onder de 2000m
Saharazand onder de 2000m

Goede pistes boven 2000m
Goede pistes boven 2000m

De top bereikt!
De top bereikt!

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Plaats een reactie

Het einde van het seizoen ziet er wat griezelig uit. Uitgestorven en eng leeg.
Gelukkig komen gauw de lentebloemen en groeit het gras weer voor de gemzen, koeien en bergvogels.
Laat de zomer maar komen, dan is het gebied Katschberg weer vol van leven met toeristen die daar hun vakantie gaan doorbrengen.
Het winterseizoen blijft een leuke herinnering.

Henk

Mag je overal zomaar skiën in een gebied dat al gesloten is? Vorig jaar wilde wij in Selva nog vanaf de Sella pas naar beneden skiën maar dit werd afgeraden door de hotel eigenaar.

@chrisss In de Alpen is er een groot verschil tussen afraden en verbieden. Natuurlijk zijn er lokale verschillen en wetten. Zo zijn bouwputten verboden. Maar gelukkig mag je op de meeste plekken in de Alpen gewoon lekker doen wat je wilt. En zo mag je dus bijna overal (wildschutz etc uitgesloten) overal skiën, wandelen en klimmen.

Click. Click. Peace

@Rogier Bedankt voor je antwoord!

Wat een goed idee @Michiel en die glimlach van oor tot oor kan ik me wel voorstellen!
Je zult dan wel redelijk vast zitten aan gebieden die in ieder geval nog een goede weg of een werkende lift naar boven toe hebben? Het valt mij op dat er ook veel zijn die gewoon hun liftverbinding helemaal stilleggen totdat het boven voldoende sneeuwvrij is voor de wandelaars. Die gaan dus in mei pas weer open. En dan is het flink lopen vanuit een dal…

Hoi Michiel,

Hoe ben jij boven gekomen? Mocht je het eerste stuk wel met de lift? Of kon je daar met de auto komen? Daarna gelopen? In een uur tijd die afstand afgelegd is best snel. Tot waar kon je skiën? Verder weer gelopen?

Peter Pos

je had beter een dagje gewacht :)
Nu kan je skien tot inhet dal.
Ze geven de komende dagen echt wel heel veel sneeuw. Spijtig dat ik al mijn materiaal al heb opgeborgen.

@ViolaB @peterpos De liften zijn gesloten. Ik heb vanaf mijn woning ongeveer 10 minuten moeten lopen, voordat ik een fatsoenlijk stukje sneeuw vond. Dit was onderaan de piste (op de noordkant) en deze ben ik vervolgens omhoog gelopen.

-Michiel-

Mooi hoor bovenop de Aineck!

Seriously snow addicted family!

Ik vind het einde van het seizoen nog wel wat hebben… Je ziet dingen die je tijdens het seizoen niet zag en je waant je op een totaal andere plaats. Dit is voor mij ook het moment om terug te denken aan de topvakanties en vooral om weer uit te kijken naar de tijd dat de bergen weer wit zien… een gouden tip voor iedereen die het veel te lang duren vindt eer het weer winter is… ga net zoals ons elke zomervakantie een paar dagen wandelen in een skigebied en kom helemaal tot rust bij de kabbelende beekjes, groene weides, rustige hutten en vooral het rustgevende geluid van de liften… om dan weer helemaal los te gaan tijdens het skiseizoen. Stiekem gaan we onder die zomervakantie ook wel een dagje gletsjerskiën zodat we toch niet te lang moeten wachten. :-)

gaaf! in mei 2013 ben ik met mijn familie in Frankrijk geweest, en toen zijn we het verlaten skigebied van Avoriaz (in het grote Portes du Soleil) geweest. alles was verlaten, er was helemaal niemand meer. ook bij Morzine was alles gewoon achter gelaten. was echt een geinige ervaring!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie