BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
La Norma, rustiek familiedorp in de Savoie-Maurienne

La Norma, rustiek familiedorp in de Savoie-Maurienne

Rogier op 28 november 2008 · 4 reacties

Én met een Nederlands tintje: Marcus Schlatmann is sinds november 2007 directeur van het skigebied. En aanstaande zaterdag rond 16:15 op RTL7 komt La Norma uitgebreid aan bod in RTL Snowmagazine!

Francofiel
Schlatmann is een echte francofiel. Na 14 jaar voor chemieconcern DSM gewerkt te hebben, waarvan de laatste 9 jaar in Zuid-Frankrijk, besloten hij en zijn vrouw een camping te kopen in de Ardeche (Domaine de Gil). De camping is inmiddels verkocht en vanaf november 2007 is Schlatmann werkzaam als directeur van het skigebied, een reserveringscentrale voor ongeveer 180 appartementen en chalets en het Maison de Tourisme (VVV).

Schlatmann: “Wij hebben sinds enkele jaren een privé-chalet in La Norma. Vorig jaar kwam mij ter ore dat men een directeur zocht. Ik heb daarop gesolliciteerd en tot mijn verbazing werd ik aangenomen!”

Authentiek
La Norma ligt op de rand van een klein plateau en is vernoemd naar de nabijgelegen berg met een top van ruim 2.900 meter. Het dorp zelf is een gezellig en authentiek dorp met veel houten chalets en typische Franse winkeltjes, restaurants en barretjes.

Het dorp heeft een Family Plus Mountain label. Hiermee wordt aangegeven dat het bij uitstek een echt familiedorp is met alle faciliteiten om met het hele gezin te genieten van de omgeving. Het dorp zelf is autovrij, dus je kunt hier optimaal genieten van de rust, ruimte en stilte!

Schlatmann: “Wij hebben jaren de grote skigebieden zoals Val Thorens en La Plagne bezocht. Maar inmiddels was ons gezin uitgebreid met twee kleine kinderen en waren we toe aan een kleiner en vooral overzichtelijk en kindvriendelijker gebied. La Norma heeft dit allemaal"

La Norma ligt op 1.350 meter en heeft een magnifiek uitzicht op het Vanoisse massief en de hoge vallei van de Arc rivier. Vanwege de relatief hoge en centrale ligging is het vaak mogelijk om tot in het dorp te skiën.

“La Norma is een dorp met relatief veel Nederlanders. In de jaren 70 heeft een Nederlandse projectontwikkelaar veel chalets en appartementen gebouwd in La Norma. Veel Nederlanders hebben er toen een chalet of appartement aangeschaft.”

Skigebied
Er is ruim 65 k.m. aan pistes in La Norma en deze pistes zijn geschikt voor elk type skiër en boarder. Er zijn veel groene en blauwe pistes, maar voor de wat geoefender wintersporter zijn er ook een paar rode en een enkele zwarte. Er is een snelle doorlooptijd bij de liften, dus je zal niet snel in de file staan.

De skipas biedt vele mogelijkheden, want is ook geldig in het nabijgelegen Valfréjus. Hier vind je nog eens 60 k.m. aan geprepareerde piste, maar minstens zo veel off-pistes! Ook in La Norma zelf kan de poederliefhebber zijn hart ophalen: aan de noordkant zijn er ook diverse off-pistes! De durfals kunnen hun kunsten vertonen in de 2 snowparks die La Norma rijk is.

Bij het Maison de Tourimse kun je alle informatie vinden over het gebied.

Schlatmann: “Wij verzorgen met het Maison de Tourisme ook kinderopvang, toeristische informatie en animatie. Overigens is nu ook de website van La Norma in het Nederlands te bekijken. Ook hier vind je veel informatie over het skigebied en alles eromheen.”

Natuur
De gunstige ligging qua verschillende hoogtes maakt dat de natuurliefhebber ook aan zijn trekken komt. Tussen de 1.350 en ongeveer 2.000 meter ski je heerlijk tussen de naaldbomen door en ga je verder tot de top op 2.750 meter dan heb je een waarachtig mooi uitzicht over het dal.

Én, niet geheel onbelangrijk: met zo'n 100 sneeuwkanonnen is het gebied bijna het gehele seizoen sneeuwzeker!

En niet vergeten te kijken! Zaterdag 29 november, RTL7, rond 16:15 h., RTL Snowmagazine.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Reacties

 • meta poeze
  meta poeze 12-11-09 22:04
  meta poeze 12 november 2009 · 22:04
  Dag,
  Wij komen al jaren in La Norma en huurden van vrienden van ons (fam Borsje chalet 60) en via Peter/hein Zweers en Lodewijk Zweers.
  Helaas blijkt alles voor crocus 2010, week 8, in de chalets rdelijk vol te zitten.
  We hebben ook contact gehad met Rene Maas, die ook uw naam noemde.

  Weet u vanuit uw functie of eigenaar van een chalet, wellicht nog een chalet (minimaal voor 4 personen) te huur in week 8?
  Alvast hartelijk dank,

  groet,
  meta Poeze-sikkenk
  meta.poeze@planet.nl
 • la norma
  la norma 13-11-09 14:26
  la norma 13 november 2009 · 14:26
  Ook dit jaar komt la norma weer op tv.
  Kijk as zondag 15 november om 16.00 uur RTL 4 5RTL Snowmagazine)!
  Herhaling 21 november om 8.00 uur.
 • la norma
  la norma 13-11-09 14:27
  la norma 13 november 2009 · 14:27
  RTL 4 Snowmagazine!
 • Daisy
  Daisy 11-12-09 19:42
  Daisy 11 december 2009 · 19:42
  Ik heb leren skien in La Norma, het is echt een geweldig dorp. Komen er nu al ongeveer 15 jaar. Nooit lange wachttijden, prijzen zijn niet te duur.. Super gezellig!
  Aanrader voor iedereen! En met kids helemaal!

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.