Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Sneeuwschoenwandelen: rustiek wintersporten

Rogier op 29 januari 2009· 7 reacties

Heb je het even helemaal gehad met de drukte in skigebieden, of ben je een echt natuur mens? Trek dan eens de bergen in op sneeuwschoenen. Deze ‘tennisrackets’ maken een tocht door de diepe sneeuw mogelijk

Natuur
Sneeuwschoenen zijn de manier om 's winters grote vlaktes te doorkruisen. Door de enorme oppervlakte van deze schoenen zak je niet weg in de sneeuw. Mooie tochten in besneeuwde bossen, door heuvels en door dalen worden zo voor iedereen mogelijk.

Materiaal
Om te sneeuwschoenwandelen heb je natuurlijk moderne sneeuwschoenen nodig, met metalen punten onder het loopvlak om ook in steilere hellingen houvast te vinden. Hiernaast zijn een paar stokken een vereiste. Wie buiten de sneeuwschoenpaden op pad gaat doet er verstandig aan om lawine materiaal mee te nemen en enige bergsport ervaring te hebben. Verder is een rugzak met warme drank, wat eten, een EHBO setje, een topografische kaart en een verrekijker aan te raden.

Tochten
In veel skigebieden worden er tegenwoordig ook sneeuwschoentochten uitgezet. Deze wandelingen lopen vaak langs natuurschoon en op veilige plekken. Een ideale manier om deze sport te leren kennen.

Voor iedereen
Sneeuwschoen wandelen is leuk voor iedereen. Tochten van elke lengte of zwaarte zijn mogelijk, voor sporters, natuurliefhebbers of gezelligheidsmensen: voor iedereen zijn mooie wandelingen te bedenken.

Professional
Ook voor sneeuwschoenwandelaars is het aan te raden om met eens met een (wandel)gids op pad te gaan. Deze kunnen je voor eventuele gevaren wijzen, maar ook voor de schatten van de natuur. Een dag op pad met een wandelgids opent je de ogen voor alle natuur in een berggebied. Een aanrader.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Oja29 januari 2009 · 22:06

Wat bedoel je met schneeuwschoenen? Die rackets of de schoenen waar je ermee instapt? Want het lijkt me sterk dat je schoenen per se ijzeren pinnen moeten hebben.

Deze schoen zal toch voldoende zijn?

Oja29 januari 2009 · 22:20

De schoenen die je laat zien, zijn voldoende om op sneeuwschoenen te staan. Kijk maar eens naar het filmpje op de volgende site:
http://www.tweevoeter.nl/sneeuwschoenwandelen.php

Oja30 januari 2009 · 08:03

@ Oja, Ik bedoel de rackets, en daar kan dan met elke beetje waterdichte wandel schoen gebruik van worden gemaakt! De rackets die er voor zorgen dat je niet diep in de sneeuw wegzakt.

Oja31 januari 2009 · 11:05

Het ziet er wat suf uit maar ik kan je verzekeren dat het echt genieten is. Met die sneeuwschoenen kan je echt de wildernis in! ipv met 70km/h er voorbij te razen.

Oja12 februari 2010 · 21:58

@ Oja, een goed beeld van hoe die sneeuwschoenen er eigenlijk uitzien kun je krijgen op http://landferienhaus-linde.net/nl/sneeuwwverh.html…. Door die zachte rode binding die zich als een handschoen om je gewone hoge wandelschoen sluit hoef je verder niks mee te brengen. Alles wat je echt nodig hebt staat in het lijstje onder de foto.

Oja16 december 2010 · 20:17

Sinds eind 2009 kent Nederland de Dutch Amateur Snow Shoe Association (DASSA). Deze club steunt het snowshoe-ing en het snowshoerunning. Op de site dassa.nl veel informatie over sneeuwschoenwandelen en snowshoerunning. Ook over Europese en Wereldkampioenschappen snowshoerunning. Dassa is aangesloten bij de IASSRA (de wereldorganisatie snowshoerunning).

Oja21 december 2011 · 12:27

Gratis Sneeuwschoenen Winnen?
Surf dan snel naar http://www.sneeuwwandelen.eu/
en klik op de banner rechts

Plaats een reactie