BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Meribel introduceert komende winter de Segway Human Transporter

Meribel introduceert komende winter de Segway Human Transporter

Rogier op 3 augustus 2009 · 5 reacties

Nu ik het vorige week toch over Robots had... Het Franse skigebied Meribel biedt vanaf volgend jaar een wel heel aparte, en moderne, manier van transport aan.

Wat zijn Segway's
De Segway PT is een eenpersoons vervoersmiddel. Dit apparaat heeft twee wielen, en de berijder staat op een voetsteun hiertussen. Deze apparaten zijn te besturen door simpelweg naar voor of naar achter te leunen, en de 'stuurknuppel' naar links of naar rechts te bewegen. Het is niet moeilijk om in evenwicht te blijven op deze apparaten want dankzij gyroscopische techniek blijf je altijd rechtop staan.

Tijdens de wintersport
Meribel is het eerste ski-station wat dit vervoersmiddel aan zijn klanten gaat aanbieden. Deze apparaten zijn met hun grote banden zeer geschikt om in de sneeuw te rijden. Ook kunnen deze science fiction vervoersmiddelen door iedereen, elke leeftijd, gebruikt worden.

Ecologisch
Brandstof kosten zijn voor een Segway extreem laag. Het kost ongeveer een euro om 450 kilometer af te leggen met deze 'wielen'. Door deze lage prijs is de Segway de goedkoopste manier van publiek transport. Ook zijn deze machines stukken milieuvriendelijker dan bussen of taxi's.

Sciene Fiction
Het duurt dus niet heel lang meer of we bevinden ons in een ware Sience Fiction wereld. Ik ga zeker een kijkje nemen komende winter in Meribel...

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

 • marco 4-08-09 08:49
  marco 4 augustus 2009 · 08:49
  Das wel heel zuinig wat die dingetjes rijden.
  Maar wat ik me afvraag: Worden die dingen dan verhuurd om \'wandelingen\' mee te maken of hoe moet ik dat dan zien? (Zie al hele volkstammen daar door de bergen \'Segwayend\' de omgeving verkennen)
 • Rogier
  Rogier 4-08-09 17:13
  Rogier 4 augustus 2009 · 17:13
  @ Marco, dat weet ik ook niet precies, en ze konden mij de precieze plannen voor de Segways voor komende winter niet vertellen. Waarschijnlijk zullen er Segway paden worden aangelegd...

  Rogier
 • Jaco
  Jaco 10-08-09 17:55
  Jaco 10 augustus 2009 · 17:55
  Beste Rogier,

  Werfenweng heeft deze vervoersmiddelen als hoogte punt (de zogenaamde Sanfte Mobilität) al een paar jaar in hun programma. Ook de stad Salzburg verhuurt deze maar het ski-dorp Obertauern heeft de Segways afgelopen jaar als carv-instrument geintroduceerd. Overigens zijn ze inmiddels al weer een jaartje of 8 oud (of nog langer).
 • Beste Jaco,
  Beste Jaco, 11-08-09 13:01
  Beste Jaco, 11 augustus 2009 · 13:01
  Dankjewel voor deze aanvulling. De tijd gaat snel, maar ook weer niet zo snel, Segways zijn voor het eerst geproduceerd in 2002 alhoewel in het begin slechts mondjes maat.
  Momenteel zijn er intotaal zo\'n 50.000 van deze een-persoon-transportmiddelen in omloop. Het blijft een product voor een \'Niche-markt\'.

  groet Rogier
 • Lizette
  Lizette 13-08-09 19:26
  Lizette 13 augustus 2009 · 19:26
  Wist je dat Segways zijn ook te huur op Terschelling ? Afgelopen winter gedaan en echt super. Heel duur hoeft het ook niet te zijn.

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.