Wintersport in de buurt

Bij het woord wintersport denk je al snel aan de Alpen, maar wist je dat je ook in de buurt prima kunt wintersporten? Door het hele land zijn verschillende organisaties te vinden waar je het hele jaar door terecht kunt voor het nodige wintersportplezier. Met onze zoekmachine vind je eenvoudig de wintersportlocaties bij jou in de buurt. Wil je dit jaar een paar dagen op wintersport in Nederland? Kijk dan op onze pagina Wintersport in Nederland en boek jouw wintersportvakantie in eigen land!

SnowWorld Landgraaf is voor de meeste Nederlanders een behoorlijk stukje rijden, maar heb je de rit naar het zuidelijkste puntje van Nederland er voor over, dan kun je genieten van de grootste sneeuwhal van Europa.

Hoewel SnowWorld gewoon in Spaarnwoude ligt gebruiken ze in de communicatie Amsterdam als locatie. Wellicht is dat om ook wat toeristen te verleiden een uurtje op echte sneeuw te komen skiën of snowboarden, maar eigenlijk heeft deze hal dat helemaal niet nodig.

De sneeuwbaan van de Uithof maakt deel uit van het multifunctionele sportcentrum De Uithof dat aan de zuidwestkant van Den Haag ligt. Het bijzondere van de sneeuwbaan van de Uithof is dat er een bocht in de baan zit, zodat je het einde van de piste niet kunt zien wanneer je start met de afdaling.

Al sinds 1997 steekt deze skibaan boven het maaiveld van het Belgische Peer uit. Met een maximale pistelengte van ongeveer 300 meter is het echter nog altijd een van de langere banen van de Benelux.

Alpincenter Bottrop, gebouwd op een kunstmatige heuvel van kolenafval uit het Ruhrgebied, is een hal waar je van houdt of je vindt het helemaal niks. Deze twee uitersten hoor je vaak van mensen die in andere grote skihallen zijn geweest.

Skihalle Neuss is de eerste skihal die in Duitsland geopend is, met succes. Met een hoogteverschil van 50 meter en een piste van een kleine 300 meter is deze hal de moeite waard. Je bent hier echt lekker aan het skiën of boarden.

Vroeger vond je naast de A12 bij Antwerpen de mattenbaan Aspen. Die tijden zijn voorbij. Eind 2016 werd de complete baan afgebroken en kwam ervoor in de plaats een gloednieuwe indoor-skihal met dezelfde naam: Aspen.

Skiën in het klein. Zo zou je Montana Snowcenter kort maar krachtig kunnen omschrijven. Deze kleinste hal van Nederland biedt 15 meter hoogteverschil dus gevorderde skiërs en boarders hebben het er snel gezien.

SnowWorld Terneuzen is van hetzelfde bedrijf als alle andere SnowWorldvestigingen. Deze hal is met 210 meter een stuk langer dan de hal in het nabijgelegen Rucphen. In Terneuzen vind je twee pistes, een van 160 meter en de lange piste van 210 meter.

In Rucphen staat een van de skihallen van SnowWorld. In Rucphen vind je drie pistes. Eén piste is ongeveer 35 meter lang, de andere twee zijn slechts 160 meter lang. Zelf noemen ze de drie pistes groen, blauw en rood.

Ice Mountain heeft twee pistes. De eenvoudigste is 85 meter lang en vooral geschikt voor beginners en kinderen. Hier vind je een eenvoudige lopende band als je de sleeplift nog niet aandurft.

SnowWorld Zoetermeer is de meest populaire skihal van de Randstad. Al sinds 1996 komen er heel veel wintersporters skiën en snowboarden in Zoetermeer. Aanvankelijk op twee 160 meter lange pistes en vanaf 2001 ook op een derde piste van 210 meter lengte.

Met vier gevarieerde afdalingen – van blauw tot zwart – is de borstelbaan in Nieuwegein de grootste skipiste in Midden-Nederland. Voor wie op zoek is naar de echte Oostenrijkse wintersportsfeer in eigen land, is hier aan het goede adres.

 • wedstrijdteams

Skicentrum Drechtsteden ligt aan de rand van Dordrecht, vlakbij het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. De borstelbaan is zeker niet de grootste van Nederland, maar kent door zijn verscheidenheid aan afdalingen toch een interessant aanbod.

 • para-wintersport, wedstrijdteams

Skiclub Wolfskamer is een vereniging met haar eigen borstelbanen. De vereniging heeft met ruim 3.300 leden en 300 lessen per week de grootste vereniging van Nederland en doet dit al ruim 40 jaar.

 • wedstrijdteams

De Schans in Uden is een vereniging en borstelbaan met in totaal 4 pistes van verschillende niveaus. Wat als eerste opvalt als je binnenkomt is de moderne en gezellige uitstraling van het complex.

De borstelbaan in Molecaten Outdoor Drenthe bestaat uit slechts één piste en één moderne lift met drie uitstapmogelijkheden. De kleinschalige skibaan leent zich uitstekend voor een eerste kennismaking met skiën of als voorbereiding op de wintersportvakantie.

 • langlauf, sneeuwfit, wedstrijdteams

Wat skicentrum Hoofddorp onderscheid is de mogelijkheid om zowel buiten op de borstelbaan te skiën of te snowboarden als binnen op de rolbaan. Zo sla je hier twee vliegen in één klap: intensief aan je techniek werken op de rolbaan en deze toepassen op de buitenbaan waarbij je natuur getrouw van boven naar beneden skiet.

Deze skibaan in het recreatiegebied van het Hoge Bergse Bos aan de rand van Rotterdam is vrij groot opgezet. De diverse afdalingen liggen parallel naast elkaar gescheiden door sleepliften.

 • wedstrijdteams

Net buiten Nijmegen ligt Skicentrum De Wijchense Berg. Het is de enige borstelbaan in Nederland die bestaat uit gesloten matten met daarop miljoenen plastic ‘balletjes’ die het gevoel van skiën op sneeuw nabootsten.

 • wedstrijdteams

In Oss vind je de borstelbaan Alpine World. Ze geven zelf aan de gezelligste skibaan van Brabant te zijn. Het personeel van de stube en de skileraren zorgen voor deze gezelligheid. De skibaan Alpine World Oss is te vinden tussen de N329 en de motorcrossclub van Oss.

 • langlauf, para-wintersport, sneeuwfit, wedstrijdteams

Skibanen liggen niet altijd op even idyllische plekken. Hoe anders is het bij Il Primo, de oudste skiclub van Nederland! Want het bos-en duinlandschap maakt een bezoek aan de borstelbaan een bijzondere ervaring.

 • wedstrijdteams

Al sinds 1990 is skibaan de Dousberg in Maastricht een buitenbaan van prima kwaliteit. Met 2 pistes is er voldoende afwisseling voor alle skiërs. Zowel beginners als gevorderden hebben voldoende uitdaging op de skibaan.

 • langlauf

Skicentrum Sassenheim is rolbaan, ideaal gelegen aan de A44. Wat meteen opvalt is de moderne, mooie uitstraling als je binnen komt. Je komt binnen in de bar, waar je na een les kunt bijkomen met een hapje en een drankje.

Ski-Mere ligt op een terrein dat goed bereikbaar is en voldoende parkeerplekken heeft. Het is gelegen in het stadsdeel Almere Poort en is goed te bereiken vanaf de snelweg A6. Zodra je deze accommodatie binnenstapt komt de Oostenrijkse gezelligheid je tegemoet.

Bij aankomst bij SkiDiscovery krijg je gelijk een wintersportgevoel. De locatie bevindt zich vlakbij knooppunt Ypenburg en wordt in de omgeving vergezeld door een golfbaan en een tennisvereniging.

Skifun is een indoor rolbaan in Amersfoort die al ruim 25 jaar bestaat. De baan ligt aan het meest oostelijke randje van de stad, tegen Hoevelaken aan. Het pand op bedrijventerrein De Wieken ziet er prima uit, wat van veel andere indoor rolbanen niet gezegd kan worden.

In het Belgische Beringen kan men terecht bij Albrecht & Co om te skiën. De locatie bevindt zich aan de Belgische N29 en is daarmee goed te bereiken. Albrecht & Co beschikt over een paar parkeerplaatsen voor de deur.

Indoorski.com is een indoorrolbaan in Breda met ruim 20 jaar ervaring in het geven van les waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat. In de loop van de jaren hebben ze hun eigen lessen en niveaus ontwikkeld waarbij je wordt ingedeeld aan de hand van proef skiën of boarden.

Skiindoor Landsmeer ligt net buiten de ring van Amsterdam wat zorgt voor een goede bereikbaarheid. De rolbaan heeft haar eigen parkeerplaatsen wat ervoor zorgt dat je altijd je auto kwijt kan.

ML Sport en Snowcenter is een organisatie met drie vestigingen: Veenendaal, Apeldoorn en Doetichem. De vestigingen hebben een sportschool, sporthal en een rolbaan waarop je kan skiën en boarden.

Op een industrieterrein aan de rand van het Amsterdamse bos, in Amstelveen kan je skischool Amstelveen vinden. De skischool is goed te bereiken met de A9 en de N231 in de buurt. Wanneer de skibaan geopend is, zijn de andere bedrijven op het industrieterrein vaak gesloten.

Skicentrum Heemskerk is goed te bereiken, het bevindt zich vlakbij afslag 9 van de A9. Vlakbij is voldoende parkeergelegenheid. Bij binnenkomst van de accommodatie waan je jezelf in een Oostenrijkse berghut.

In het centrum van Roeselare ligt het druk bezochte Mont-Blanc. Dit is een skibaan waar de eigenaar graag zijn passie overbrengt aan zijn cursisten. De trainers hebben veel ervaring met skischolen en skigebieden, dus ze kunnen hierover voorzien in advies.

De indoorrolbaan van Snowports Zwolle bevindt zich aan de Ceintuurbaan, vlak bij de afslag van de A28 (Zwolle-Noord). Het pand valt op door zijn moderne uitstraling en de bestickering van Snowsports Zwolle.

Bij Skish in Berkel-Enschot kun je terecht voor skiën, snowboarden en squash. De gehele accommodatie is ingericht in de Oostenrijkse wintersportsfeer. Wanneer je binnenkomt in de kantine, waar vaak après-ski avonden worden georganiseerd, voel en zie je dit gelijk.

Skipromotion Deventer bevindt zich in een multifunctionele sporthal. Wat erg opvalt als je binnenkomt, is de hoeveelheid ruimte en het glazen dak dat zorgt voor veel licht. Er is een wintersporthoekje gecreëerd met zitplekken, een haard en een speelhoek voor kinderen.

Indoor Ski Assen heeft één rolbaan waarop maximaal drie mensen tegelijk les kunnen krijgen. Bovenin het bedrijfspand - gelegen nabij de Johan Willem Friso kazerne - is een vrij grote bar gemaakt die uitzicht heeft op de baan.

Ski-inn in Brugge bevindt zich op een industrieterrein. De locatie ligt tussen de Belgische N31 en N32 en het industrieterrein heeft over het algemeen voldoende beschikbare parkeerplekken.

Delphindoorski wordt beschreven als mooiste skibaan van midden Nederland. De banen liggen in een modern, ruim complex met grote ramen. Dit zorgt voor een prettige, open en lichte ruimte die is ingericht aan de hand van de Oostenrijkse pistes.

In het Belgische Oud-Turnhout vind je de indoorrolbaan ISC-Ski. De locatie bevindt zich vlak langs de Belgische N18 en heeft een grote parking voor de deur. Parkeren is bijna nooit een probleem, er is namelijk genoeg ruimte voor je auto op de grote parkeerplaats van het sportcentrum van Oud-Turnhout.

ML Sport en Snowcenter is een organisatie met drie vestigingen: Veenendaal, Apeldoorn en Doetichem. De vestigingen hebben een sportschool, sporthal en een rolbaan waarop je kan skiën en boarden.

De Dam in Lokeren is een nieuw sportcomplex. Tijdens het bouwen van het complex hebben de bouwvakkers de skibaan op zijn plaats gezet, en daarna is het dak pas geplaatst, een flinke onderneming dus.

Bij Skischool Drachten vind je de grootste rolbanen van Nederland. Doordat er maximaal drie mensen tegelijk op de baan staan, heb je veel ruimte en kun je grotere bochten maken dan bij de meeste andere rolbanen.

Indoor Skicentrum Zwolle ligt in het hartje van Zwolle en is ingericht als een Oostenrijkse berghut. Vanuit de hut heb je uitzicht over de rolbanen en kun je de cursisten aan het werk zien.

Indoor Ski & Snowboard Rotterdam (ISSR) is de langst draaiende indoorrolbaan van Nederland. Met ruim dertig jaar ervaring in ski- en snowboardlessen ben je hier in goede handen.

Ruim 90 vierkante meter high tech oppervlak voor jouw ski-en snowboardplezier! Sfeer: Bij A7 indoorski hangt een fijne sfeer. Door de houten elementen krijg je toch een winters gevoel in een loods in Zuidbroek.

Snowlimits geeft al ruim twintig jaar ski- en snowboardles en zit sinds vijftien jaar in Groningen. De accommodatie is erg ruim en heeft naast een gezellige après-skibar boven ook een kleinere bar aan de rolbanen.

Indoorski Lissenvijver in Geel is onderdeel van vrijetijdscentrum Lissenvrijver. Een groot complex waar in de zomer en winter heel veel activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.

Indoorski Bloemendaal is een indoorrolbaan waarbij de techniek en veiligheid centraal staan. Ze bieden lessen aan beginners tot vergevorderden, waarbij je tijdens de lessen één op één begeleiding krijgt.

RoundHill Indoor Ski bevindt zich op een woonboulevard langs de A16, wat zorgt voor een goede bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid. Wat direct opvalt, is de moderne en nieuwe uitstraling van RoundHill en de grote hoeveelheid ruimte en licht in de accommodatie.

Snowise is een relatief nieuwe en moderne indoorrolbaan met haar eigen stijl en methodes. De accommodatie oogt modern en fris en is voorzien van een gezellige kantine met bar en een groot raam richting de rolbaan.

Bij multisportpark Berg en Bal in Castricum kun je naast skiën en boarden op de rolbaan ook andere sporten en activiteiten doen. Zo kun je er tennissen, klimmen, fitnessen, squashen en boogschieten.

Snowcentrum Leeuwarden is één van de twee vestigingen van het Snowcentrum concept in Friesland. Bij binnenkomst waan je jezelf gelijk in de wintersportsfeer door de knusse kantine die helemaal is ingericht naar de Alpen.

Met meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven aan beginners, kinderen (vanaf 3 jaar) en gevorderden ben je bij Ego indoorski in goede handen. Het team bestaat uit echte wintersportliefhebbers en dat merk je aan alles.

Ski-Inn Dronten heeft de beschikking over een moderne accommodatie met twee rolbanen. De accommodatie ligt in de nabijheid van andere sportaccommodaties en in de omgeving zijn dan ook veel parkeerplaatsen.

In het Belgische Herselt vind je de indoorrolbaan Ars Valendi. De skibaan is onderdeel van vrijetijdscentrum De Mixx waar naast skiën onder andere kan tennissen, paardrijden, voetballen en klimmen.

Veenpoort Mountains bestaat uit twee indoor rolbanen die een accommodatie delen met een bowlingbaan en een buffetruimte. Dit maakt het een ideale accommodatie voor (bedrijfs)uitjes, bijeenkomsten en feesten.

Indoorski Den Bosch ligt aan het stadion van FC Den Bosch. In het midden van de ruimte is er een echte Oostenrijkse hut gebouwd die ook volledig is ingericht met de herkenbare stijl uit de Alpen, waarvan je gelijk een wintersportgevoel krijgt.

Aan de rand van het natuurgebied de Biesbosch in Dordrecht vind je sportcentrum Pentagon. Naast de rolbanen kan je in dit sportcentrum ook squashen, fitnessen, klimmen aan de klimwand en kickbiken.

Portes du Ski bevindt zich op een industrieterrein vlakbij de A16 en heeft voldoende parkeerplaatsen, dus de locatie is goed te bereiken. PMTS Portes du Ski Ridderkerk is binnen Nederland uniek in de aanpak en uitrusting.

SkiCentrum Hoofddorp ken je misschien al van de outdoor mattenbaan, maar onder deze baan bevindt zich ook nog een indoor rolbaan. Hier vind je niet alleen de indoor rolbaan, maar ook een uitgebreide skishop, de bar met een professionele keuken en de kleedkamers en toiletten voor de beide skibanen.

Snowcentrum Joure is één van de twee vestigingen van het Snowcentrum concept in Friesland. De accommodatie heeft naast twee rolbanen ook een winkel waar ski’s, boards, kleding, accessoires, schoenen, skiboxen, winterbanden en sneeuwkettingen worden verkocht.

Snow & Co zit samen met een grote wintersportwinkel in één pand. Naast het volgen van ski- en snowboardlessen kun je hier dus ook terecht voor skikleding, accessoires, ski’s en snowboards.

ML Sport en Snowcenter is een organisatie met drie vestigingen: Veenendaal, Apeldoorn en Doetichem. De vestigingen hebben een sportschool, sporthal en een rolbaan waarop je kan skiën en boarden.

In hartje Amsterdam - midden in Oud West - ligt Ski-Inn Amsterdam. In tegenstelling tot veel indoor rolbanen ligt Ski-Inn niet in een sfeerloos bedrijfspand, maar op de bovenste verdieping van het voormalige Wilhelmina Gasthuis.

Indoorski & Snowboard Noord Holland (ISNH) bevindt zich in het sportcentrum van Middenbeemster. Achterin dit sportcentrum heeft ISNH haar eigen ruimte met een rolbaan. Het enthousiasme voor de sport zie je terug bij de leraren, waarin het motto “van skiën of snowboarden jouw sport maken” terug komt.

Snowsport Center Utrecht is de grootste rolbaanaccommodatie ter wereld. Met vijf rolbanen, een mobiele rolbaan en een ADS (Alpine Disc Slope, een grote ronde schijf die draait) samen in één hal, oogt de accommodatie erg groot.

Indoor Ski Schagen ligt op een terrein waar meerdere sportfaciliteiten zijn ondergebracht. De baan ligt bij de samenkomst van de N245 en N248 en het sportcomplex heeft de beschikking over voldoende parkeerplaatsenDe rolbaan bereik je dan ook via een kantine met uitzicht op zowel de binnen- als de buitentennisbanen.

Rock Steady is een buitensport centrum waar naast klimmen en boulderen ook een indoor skibaan is. Het is een kleine gezellige skibaan die al jaren door een vast team wordt geleid. De sfeer is familiair en de skibaan maakt gebruik van de horeca faciliteiten van de klimhal.

In het Zuid-Arnhem - in het pand van Zwembad de Grote Koppel - ligt Indoor Ski Arnhem. De twee rolbanen liggen naast elkaar in een zeer sfeervolle en lichte ruimte. De zeer ruime bar met diverse zitjes geeft uitzicht op de pistes, maar ook de diverse squashbanen waarmee het pand wordt gedeeld.

Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn ligt gelegen op het sportterein ‘De Zegersloot’. Dit sportterein is goed bereikbaar, onder andere vanaf de N207, en heeft veel parkeerplekken.

Zodra je binnen stapt bij Alpine Sports in den Hoorn waan je je in de Alpen. De echte Oostenrijkse wintersportsfeer komt je tegemoet. Er is erg veel zorg besteed aan het interieur met prachtig afgewerkte dikke houten balken en gezellige zitplekken.

Skicentrum Heerhugowaard is een indoorrolbaan waar kwaliteit voorop staat. Dit zie je dan ook terug in de manier van lesgeven en de materialen van de skischool. De rolbaan bevindt zich achterin sportcentrum My Healthclub in Heerhugowaard, waarin ook een fysio zit waar de skischool nauw mee samen werkt op het gebied van blessures.

Ski Centrum Sneek is een gezellige indoorrolbaan waar je naast lessen ook terecht kunt voor onderhoud aan je ski’s of snowboard en de verhuur en verkoop van ski’s en schoenen. Door de ligging op een bedrijventerrein aan een grote weg, heeft de rolbaan een goede bereikbaarheid en voldoende parkeerplaatsen.

Indoorski Uden is een gezellige indoor rolbaan waar de sfeer rondom het skiën en snowboarden erg hoog in het vaandel staat. In de kantine komt de gezelligheid naar boven in de vorm van het ‘verenigingsgevoel’.

Indoorski & Snowboard Zaanstad bevindt zich in het Saen Leisure sport complex. Naast skiën en boarden kun je op dit complex heel veel andere sporten en activiteiten beoefenen. Zo zijn er squash banen, een fitnesshal, een midgetgolfbaan, trampolines en een indoor speelhal.

 • wedstrijdteams

Snowboard Team Xtreme is een club enthousiaste snowboarders met passie voor de sport, van jong tot oud, die met elkaar fun beleven in de sneeuwhallen in Nederland, in de echte sneeuw in het buitenland en tijdens wedstrijden in binnen- en buitenland.

Peak Masters is een sportmarketing & evenementen bureau gespecialiseerd in en voor de wintersport. Ons doel is om iedereen in Nederland te laten genieten van wintersport of met het ‘wintersportvirus’ te besmetten.

 • para-wintersport

 • para-wintersport

De vereniging heeft ten doel de bevordering van de beoefening van wintersport door mensen met een lichamelijke handicap. Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen. Juist voor mensen met een lichamelijke beperking en zeker voor kinderen en jongeren is het bedrijven van sport van groot belang.

 • sneeuwfit

Een actieve vereniging met ongeveer 400 leden die allemaal van wintersport houden. Ze organiseren dit winterseizoen 11 ski-, langlauf-, en nordic walking-reizen. Verder zijn ze actief op het gebied van trainingen en tochten voor langlauf, rolski en nordic walking.

 • sneeuwfit

Vereniging Sneeuwfit Zutphen organiseert trainingen op het terrein van nordic walking, Snowwalk (sportief wandelen) en SneeuwFit. Met haar activiteiten richt zij zich op de inwoners van de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Berkelland, Lochem, Voorst en Zutphen.

 • clubs

SPIN is de eerste en enige studentenboardsportvereniging van Utrecht! Hier staan snowboarden, skateboarden, golfsurfen, wakeboarden en kitesurfen centraal. SPIN is opgericht door een groep enthousiaste boarders die graag de boardcultuur meer leven wilden geven in Utrecht.

 • wedstrijdteams

Alle kidsteamleden die bij Alpine Sports training volgen zijn lid van de vereniging. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar die graag skiën of boarden als wekelijkse sport willen beoefenen.

 • langlauf, sneeuwfit

Troll Nordic Sport is dé sportvereniging voor rolskiërs, langlaufers, cross skaters, skikers, biatleten, nordic walkers en liefhebbers van andere noordse sporten in de Gelderse Vallei.

 • wedstrijdteams

Bij Snowpepper kun je terecht voor snowboardtraining, coaching en clinics, gespecialiseerd in carven en slalom. Voor de hardbooters en softbooters! Elke maandagavond en donderdagavond tijdens het seizoen van 18.

 • clubs

Epique - Mountain Adventures is een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten wintersport- en reisorganisatie. Zij bieden trainingen aan op verschillende locaties in Nederland, waaronder Wolfskamer Wintersport en SnowWorld Zoetermeer, maar organiseren vooral trainingen en reizen aan in het buitenland.

 • wedstrijdteams

Skiteam Nieuwegein bestaat uit kinderen die ambitie, techniek en talent hebben voor wedstrijdskiën (slalom). De kinderen trainen wekelijks om o.a. aan skiwedstrijden (Nationale Puntenwedstrijden, Kidscup, Nederlands Kampioenschap) mee te doen op Nederlandse outdoor kunstskibanen en soms ook op sneeuw.

 • sneeuwfit

Actief aan je conditie werken, een leuke skivakantie met enthousiaste mensen boeken, of een goede voorbereiding voor de Dam tot Dam loop? De Skivereniging Zaanstreek-Waterland biedt het allemaal.

Sinds 2016 biedt RS skiteam een programma voor jonge getalenteerde skiërs. Ze werken met gekwalificeerde ski- en conditietrainers. Het skiteam voldoet aan alle kwaliteitseisen opgesteld door de Nederlandse Ski Vereniging om atleten met een NOC-NSF status te mogen begeleiden.

 • clubs

Stoked is de studentenboardsportvereniging van Maastricht die zich richt op snowboarden, skiën, surfen, skateboarden en wakeboarden.

 • sneeuwfit

Actief Fit Arnhem is een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten vereniging. Ze organiseren trainingen op het gebied van SneeuwFit, binnentraining, looptraining, nordic walking en sportief wandelen.

 • sneeuwfit

Woon je in Midden-Holland en wil je in een gezellige sfeer binnen of buiten uw (ski)conditie verbeteren dan bent je bij Ski Vereniging Midden-Holland aan het goede adres. Lid worden van onze vereniging betekent dat je kunt deelnemen aan de SneeuwFit-trainingen en wintersportreis.

 • wedstrijdteams

Snowsports Academy Racing is een opleidingsinstituut voor wedstrijdskiërs. Dit houdt in dat ze jonge getalenteerde skiërs opleiden tot professionele topsporter. De racers trainen in Nederland op SnowWorld en in de Alpen.

 • para-wintersport

Gestart in 2011 en uitgegroeid tot een organisatie met enthousiaste ski- en snowboardleraren die een-op-een tijd vrijmaken om jou te leren skiën en/of snowboarden op diverse ondergronden.

 • langlauf

RW-Rottemeren is één van de grootste en actiefste verenigingen op het gebied van biatlon, rolski en nordic walking in Nederland. Hun thuisbasis is in het Nationaal Noords Centrum in het recreatiegebied Rottemeren, in Bergschenhoek.

 • wedstrijdteams

De doelstelling van Ski-Pro is om jong Nederlands skitalent via een gedegen skitechnische en conditionele opbouw te ontwikkelen tot een goed level van alpine skiër op FIS-niveau. Een niveau waarop zij zich kunnen meten met de jeugd in de gevestigde wintersportlanden.

 • wedstrijdteams

Skiteam Twente is een vereniging met enthousiaste ski-fanaten. Skiteam Twente skiet op de banen van Skicentrum Moser bij het Rutbeek in Enschede. Deze banen staan bekend als één van de mooiste en uitdagendste borstelbanen van Nederland.

 • para-wintersport

Ski-Uniek leert en laat je skiën met je lichamelijke beperking. Ze organiseren van september tot december indoorskilessen in de mono-zitski, dual-zitski of bi-unique bij SnowWorld Zoetermeer.

 • sneeuwfit

Skiclub Rucphen helpt skiërs zich goed voor te bereiden op hun wintersport en zet zich in voor blijvende interesse in skiën.

 • sneeuwfit

De Rijnlandse Skivereniging is al 50 jaar goed voor gezellige, goed georganiseerde wintersportreizen en SneeuwFit-trainingen. Dit seizoen organiseert de vereniging 7 reizen en is de SneeuwFit training op zondagochtend in de duinen.

 • para-wintersport

Zou je graag willen skiën of snowboarden, maar lijkt dat onmogelijk door een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking? Shos heeft de oplossing. In 1998 vond een aantal enthousiaste skileraren dat het tijd werd voor een skischool die skisport voor mensen met een beperking mogelijk zou maken.

 • wedstrijdteams

SDT is een afkorting van Skidome Terneuzen. Dit is de thuisbasis van het SDT-snowboard team. Wanneer je lid wordt van de vereniging kan en mag je twee keer in de week bij Skidome Terneuzen trainen.

 • sneeuwfit

De Wintersport Vereniging Midden Nederland (WVMN) heeft als doelstelling om haar leden in staat te stellen zich optimaal en op een gezellige wijze voor te bereiden op sneeuwactiviteiten door de skispieren het hele jaar door fit te houden.

 • sneeuwfit

Skiclub Noordoostpolder organiseer binnen en buiten SneeuwFit-trainingen. Daarnaast kun je nordic walking beoefenen en van september t/m maart sportief wandelen.

 • para-wintersport

De stichting Alpbeleving wil denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Daarom biedt de stichting diverse aangepaste activiteiten aan, voor families waarvan een gezinslid een beperking heeft.

 • sneeuwfit

Ski Vereniging Sint Bernard verzorgt sneeuwfit, zomerfit, winterfit, nordic walking en nordic fitness-trainingen en andere sportieve activiteiten in de regio Nijmegen / Wijchen.

 • sneeuwfit

De activiteiten bestaan uit SneeuwFit-trainingen te Breda en Oosterhout en het organiseren van skireizen naar Val Thorens.

 • sneeuwfit

Skivereniging het Gooi bruist van activiteiten: wintersportreizen naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Amerika & Sneeuwfit-training voor 40+ (conditietraining ter voorbereiding op de wintersport), rolski- en skate-tochtjes.

 • sneeuwfit

De Skivereniging Regio Zwolle is een actieve vereniging voor mensen met passie voor sneeuw en wintersport. Ook als je geen wintersportfanaat bent, ben je welkom. De vereniging verzorgt SneeuwFit-trainingen en organiseert daarnaast nog andere activiteiten/evenementen zoals: SkiFit-trainingen, jaarlijkse skireis, St.

 • wedstrijdteams

Ski Racing Development team is een professioneel opleidingsteam op het gebied van alpine wedstrijdskiën voor kinderen en jongeren in Nederland, die de wil en potentie hebben. Met als doel het opleiden van jonge skiërs die plezier hebben om zich individueel te ontwikkelen en uitgroeien tot complete dan wel volwaardige alpine wedstrijdskiërs (ski-racers), die binnen de gestelde kaders zelfstandige keuzes kunnen maken op basis van hetgeen hen is aangereikt en wat zij zich eigen hebben gemaakt.

 • sneeuwfit

Skivereniging Midden-Brabant is gevestigd te Tilburg. Hier worden cursussen SneeuwFit en reizen georganiseerd. Alle cursussen zijn in de Loonse en Drunense Duinen. Start bij de Rustende Jager te Biezenmortel.

 • wedstrijdteams

De doelstelling van Skiteam Midden-Nederland is om jong Nederlands skitalent met een skitechnische en conditionele opbouw in de sneeuw te ontwikkelen tot een goed niveau wedstrijdskiër.

 • clubs

 • sneeuwfit

Bij Skivereniging Achterhoek worden SneeuwFit en nordic walking trainingen georganiseerd. Daarnaast kun je ook meedoen aan sportieve wandelingen.

Bij Ski Vereniging Drechtsteden kun je terecht voor nordic walking en SneewFit-trainingen. SneeuwFit: hoe fit bent u als u op wintersport gaat? Kun je optimaal genieten van je vakantie en er het maximale uithalen?

 • wedstrijdteams

Dutch Skiracing Team is een opleidingsteam op het gebied van alpine wedstrijdskiën voor kinderen en jongeren in Nederland, die de wil en potentie hebben. De focus ligt op het verder ontwikkelen van je wedstrijd– en je algehele skivaardigheid, je onderdeel voelen van een team en natuurlijk plezier.

 • Kostverlorenstraat 94, 2042PK, Zandvoort, Nederland

De Masters Skivereniging is een vereniging voor oud-wedstrijdskiërs.

 • Celebesstraat 6, 2585TJ, Den Haag, Nederland

Het Nederlandse skiteam voor volwassenen! Een Cult is een kleine, maar bijzonder actieve subcultuur van mensen die fan zijn van een bepaalde uiting. Technisch goed skiën en skiracen in dit geval!

 • wedstrijdteams

Holland Ski Racing biedt een landelijk platform voor getalenteerde Nederlandse wedstrijdskiërs die hun talent zover mogelijk willen ontplooien. Jonge skiërs uit het hele land krijgen bij Holland Ski Racing de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen tot talent.

 • para-wintersport

Uphill is een jonge organisatie die zich op verfrissende wijze onderscheidt in het aanbieden van in- en outdoor ski-lessen, complete wintersportreizen en privé skileraren voor kinderen en (jong) volwassenen met autisme, ADHD of ADD.

 • sneeuwfit

Skivereniging Brabant Noord-Oost heeft drie regionaal gespreide trainingslocaties. In Vught en Drunen wordt op zondagochtend een buitentraining verzorgd. Op woensdagavond is er een binnentraining in Rosmalen.

 • Den Daal 22, 6438JL, Oirsbeek, Nederland

Skiteam Limburg is een kleine gezellige vereniging waar plezier voorop staat. Ze trainen voornamelijk slalom en gaan naar de nationale wedstrijden in het hele land. Heb je zin in slalomtrainingen/wedstrijden?

 • sneeuwfit

Wintersportvereniging de Keiski biedt de beste voorbereiding op je wintersport. In de regio Amersfoort en Zuidwest Veluwe kun je je in clubverband voorbereiden op je wintersport, hierbij staan kwaliteit, plezier en sociaal contact centraal.

 • wedstrijdteams

Nederland kent ongeveer 80 skigebieden, waarvan het in de Haarlemmermeer gelegen Skicentrum Hoofddorp er één is die uniek is in Nederland. Het Skicentrum heeft een buitenborstelbaan en een indoor rolmat.

Activiteiten: Buitentrainingen – nordic walking, nordic fitness en sneeuwfit Binnentraining (in Snowworld Landgraaf) – slalomtraining, langlauftraining, reizen Diverse activiteiten w.

 • para-wintersport

De Stichting Wintersport Gehandicapten heeft als doel mensen met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk zelfstandig te leren zitskiën waardoor ze in staat zijn zelf (met of zonder begeleiding) de skisport te beoefenen.

 • wedstrijdteams

De beste skiplek van Oss (en omgeving) met gediplomeerd personeel, goede begeleiding, een gezellige sfeer, verschillende skibanen en een authentieke Oostenrijkse bar.

 • wedstrijdteams

Freestyle Holland organiseert het gehele jaar door Freestyle trainingen in binnen-en buitenland. Sinds 2006 beschikt Freestyle Holland over 2 trainingslocaties namelijk bij Aquabest in Best en bij Montana snowcenter in Westerhoven.

 • para-wintersport

De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) maakt wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking. Jaarlijks worden er wintersportvakanties georganiseerd naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Zwitserland waarbij mensen met een visuele beperking onder begeleiding skiën, snowboarden of langlaufen.

 • wedstrijdteams

Skiteam Dordrecht is een vereniging van zo’n 30 enthousiaste wedstrijdskiërs op borstelbaan & (kunst)sneeuw. Ze trainen in Nederland in Dordrecht, Zoetermeer en Rucphen en het skiteam organiseert in het winterseizoen meerdere trainingsweken in Oostenrijk.

 • sneeuwfit

Skivereniging Zuid-Oost-Brabant is gevestigd te Son.

 • wedstrijdteams

Vereniging Outdoor Ski Racing (OSR) bestaat in de eerste plaats uit een jonge groep alpineskiërs en uitstekende trainers. De organisatie is in handen van mensen met uitgebreide kennis van de alpinesport.

 • wedstrijdteams

Ski Racing Heemskerk is een getalenteerd skiteam gevestigd in Heemskerk en heeft al meer dan 25 Nederlands kampioenen voortgebracht. Ski Racing Heemskerk is niet alleen actief in Nederland maar strijd ook mee op internationaal niveau.

G-Force is ontstaan vanuit een passie voor skiën, coaching en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt bij G-Force terecht voor diverse skitrainingen voor alle leeftijden en zowel voor recreatieve skiërs als alpine wedstrijdskiërs.

 • clubs

 • sneeuwfit

Bij Skivereniging Fryslân organiseren ze als regiovereniging van de Nederlandse Ski Vereniging sinds 1974 ieder winterseizoen SneeuwFit-trainingen. Primair zijn deze trainingen geschikt als een goede voorbereiding op een wintersportvakantie.

 • para-wintersport

De Mentelity Foundation is opgericht door drievoudig Paralymisch kampioene Bibian Mentel. De stichting heeft als doel om kinderen en jongvolwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen.

 • para-wintersport

Stichting StoerWinterWeken heeft als doel het organiseren van winterweken en wintersportevenementen voor kinderen en jongeren met een motorische beperking.

 • sneeuwfit

De SkiClub Zoetermeer e.o. richt zich op de (winter)sporters in en rond Zoetermeer en Voorburg. De hoofdactiviteiten zijn: – SneeuwFit: Skigymnastiek in de zaal (in de winter) – GoFit: Conditie-opbouw en spierversterkende oefeningen tijdens buitentraining (het hele jaar) – NordicFit: Cursussen en trainingen nordic walking (het hele jaar)

 • clubs

DROP Delft is een studentenboardsportvereniging in Delft die zich stort op snowboarden, golfsurfen, skateboarden, wakeboarden en kitesurfen.

 • wedstrijdteams

SHRED Masters is ontstaan uit de vraag naar professionele wedstrijdtrainingen in het zuiden van het land. SnowWorld Landgraaf biedt de beste faciliteiten die in Nederland te vinden zijn op wintersportgebied.

 • langlauf

SLT is een vereniging van rolskiërs, langlaufers en nordic walkers op recreatief en wedstrijdniveau. Het officiële trainingsseizoen loopt van 1 september tot 30 april. Gedurende de wintermaanden organiseren ze diverse sneeuwreizen (noords festival, langlaufmarathons, WK masters).

 • sneeuwfit

Wij organiseren o.a. skireizen naar diverse plaatsen, waarbij je (indien je dat wilt) onder begeleiding kunt gaan skiën, zodat je je nooit druk hoeft te maken of je iets wel of niet aan zou kunnen of de weg kwijt zal raken.

 • sneeuwfit

Ski Vereniging Drenthe heeft zich tot doel gesteld om de skisport te stimuleren. Ze doen dat door ski- en snowboardles voor iedereen mogelijk te maken, vlak om de hoek in Drenthe. Daarnaast helpen ze wintersporters zich goed voor te bereiden op de wintersport door ski- en snowboardlessen te geven, SneeuwFit-trainingen in de zaal aan te bieden en door middel van nordic walking de algehele conditie het hele jaar op peil te houden.

 • clubs

"Cool Movements verzorgt trainingen op het gebied van formatieskiën en slalomskiën. Ze zijn gespecialiseerd in het verzorgen van demonstraties, shows, trainingen en overige wintersport gerelateerde activiteiten.

 • clubs

Avalanche Boarders is een boardsportvereniging voor studenten met o.a. snowboarden, skateboarden wakeboarden, flowboarden en natuurlijk feesten!

 • wedstrijdteams

Crystal Skiracing is een op 6 oktober 2015 opgericht skiteam dat gevestigd is in Brummen. Ons doel is het opleiden en verbeteren van de prestaties van gemotiveerde en enthousiaste wedstrijdskiërs.

 • wedstrijdteams

De Rue Skiracing biedt goede skiërs via groepstraining (waarbij iedereen persoonlijke aandacht krijgt) de mogelijkheid het internationale topniveau te bereiken. Onderdelen van de persoonlijke begeleiding van De Rue Skiracing zijn indoortraining in Nederland en outdoortraining in Frankrijk (Tignes).

 • sneeuwfit

Deze vereniging richt zich met name op sporters in de regio’s Kennemerland, Haarlemmermeer en de IJmond. Ze organiseren skireizen en geven zowel ’s zomers als in de winter conditie-, Sneeuwfit- en nordic walking trainingen.

 • sneeuwfit

Skivereniging Gelderse Vallei biedt trainingen voor wintersporters gericht op conditie, vaardigheid en uithoudingsvermogen. Om je voor te bereiden op skiën, snowboarden, langlaufen en nordic walking zijn sportieve mannen en vrouwen bij ons aan het goede adres.

 • wedstrijdteams

Om de skisport in de regio’s Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant een boost te geven hebben Skiselectie Drechtsteden, Outdoor Ski Racing (OSR) en IPCO Ski Racing de handen ineen geslagen.

 • para-wintersport

UP Adaptive Sports faciliteert wintersportactiviteiten voor mensen met een lichamelijke beperking die graag willen skiën of snowboarden tijdens hun vakantie met familie of vrienden.

Organisaties zonder eigen locatie

 • clubs

 • para-wintersport

 • Schieweg 80, 2627AN, Delft, Nederland

 • wedstrijdteams

Snowriders is opgericht door een groep enthousiaste mogul skiërs met veel ervaring en contacten in de freestyle wereld. Ons doel is de freestyle mogulsport meer bekendheid te geven door het aanbieden van technisch goede trainingen en het organiseren van laagdrempelige mogul wedstrijden in heel Nederland.

 • Plasweg 69, 3768AL, Soest, Nederland
 • clubs

Skitraining.nl is een begrip op het gebied van het verbeteren van je skitechniek. Vanuit de gedachte dat skiën een fantastische sport is en het verbeteren van vaardigheden het alleen maar nog leuker kan maken organiseert Skitraining.

 • clubs

De skitechniek met de hakken los. De oorsprong van het hedendaagse skiën die nog steeds respect afdwingt bij de toeschouwer en een gevoel van vrijheid geeft aan de beoefenaar. Sluit je ogen en stel je voor: Je danst gewichtloos door de diepe sneeuw.

 • Huis te Hoornkade 22, 2282JW, Rijswijk, Nederland
 • langlauf

 • wedstrijdteams

 • wedstrijdteams

Skiselectie Drechtsteden heeft zijn thuishonk op de borstelskibaan in Dordrecht. De selectie bestaat nu 3 jaar en heeft al bijna 40 leden. Ze trainen elke woensdag, zaterdag en zondag op de skibaan.

Wil jij de sneeuw in en op wintersport? Dat kan! Ripstar biedt zowel off-piste reizen voor de gevorderde wintersporter, als snowcamps voor jongeren en gezinnen. Daarnaast is het ook mogelijk om off-piste materiaal te huren en organiseren ze geheel op maat gemaakte unieke groepsreizen voor particulieren en groepen.

 • langlauf

 • Den Ong 35, 5371DH, Ravenstein, Nederland
 • wedstrijdteams