BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Wintersport Aosta

De Aosta is een autonome provincie in het uiterste noordwesten van Italië. Hoewel veel wintersporters bij skiën in Italië het idee hebben dat het ver weg is deze regio juist uitstekend bereikbaar dankzij de Mont Blanc tunnel. De Aosta heeft alles wat het hart van een wintersporter begeerd. Heerlijk eten op de piste, hoge bergen en uitdagende en afwisselende skigebieden.

Grote skigebieden

De bekendste skigebieden in Aosta zijn Breuil-Cervinia, aan de 'andere kant' van de Matterhorn, Courmayeur, aan de 'andere kant' van de Mont Blanc en de Monte Rosa. Deze gebieden zijn groot en bieden gevorderde wintersporters veel uitdagende pistes. De Aosta ligt aan de zuidkant van de Alpen en over het algemeen krijgt de regio vele uren zon. Maar dankzij de 'retour d'est' kan er in korte tijd bijzonder veel sneeuw vallen.

Minder ver dan je denkt

De Aosta is geen dure regio om op wintersport te gaan. Je bent er over het algemeen minder kwijt voor een week wintersport dan in buurlanden Zwitserland en Frankrijk. Het is alleen nét even verder rijden, maar qua afstand vergelijkbaar met de gebieden in het Salzburgerland.

Aosta

-1 reisaanbieders

Al 963 bezoekers deden vandaag een prijsvergelijking.

Je hebt 0% van de reisaanbieders bekeken.

Drukke weken

december
januari
februari
maart
april