BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Wintersport Savoie

Wintersport in de Savoie is wintersport in de grootste skigebieden ter wereld. Althans, dat geldt voor vele wintersporters die hun vakantie doorbrengen in gigantische skigebieden als Les Trois Vallées of Paradiski. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de voordelige pakketreizen die naar deze gebieden worden aangeboden. Maar de Savoie is meer dan deze grote skifabrieken alleen. Je vindt in deze regio ook nog écht authentieke dorpen en kleinere skigebieden.

Gigantische skigebieden met ski-in, ski-out

In skigebieden als Les Trois Vallées, Paradiski en Espace Killy hoef je geen dag op dezelfde pistes te skiën en kun je geweldige tochten maken. In de Savoie is het veelal ski-in, ski-out. Je staat dus direct vanuit je appartementen op de piste. Veel accommodatie is gebouwd in de jaren '70 en kent appartementen waar je tijdens het douchen direct ook een pan eten op het vuur kunt zetten. Gelukkig hebben inmiddels ook de Fransen door dat wat grotere en minder betonnen accommodatie wat aantrekkelijker is en die zie je dus nu ook wat meer terug in de Savoie. Ook zijn er gebieden die knus en authentiek zijn gebleven denk aan Arêches - Beaufort, Galibier Thabor en Val Cenis

Bereikbaarheid

Het kloppende hart van de Savoie is Albertville. Tot hier gaat de reis richting de skigebieden ook altijd erg snel. Maar na deze stad, die volledig leeft van de wintersportindustrie, worden de snelwegen ‘Route Nationales’. Afhankelijk van naar welk skigebied je gaat veranderen deze wegen snel in bochtige bergwegen, zeker voor een dorp als Tignes moet je echt nog een flink stuk binnendoor rijden.

Savoie

2 reisaanbieders

Al 1053 bezoekers deden vandaag een prijsvergelijking.

Je hebt 0% van de reisaanbieders bekeken.

Drukke weken

december
januari
februari
maart
april