Wintersportlanden

Hieronder vind je informatie over de welbekende ‘Big 5’-landen. Dit zijn de populairste landen om te wintersporten binnen Europa. In ons skigebiedenoverzicht vind je ook informatie over wintersportbestemmingen in andere landen en skihallen in Nederland.

Oostenrijk

Het wintersportseizoen loopt in Oostenrijk van eind november tot begin mei. Sommige gebieden gaan in september al open, het seizoen duurt daar wel acht maanden. Zelfs in de zomer kan er op sommige plekken geskied worden.

Meer informatie

Frankrijk

Vin chaud in plaats van glühwein en croissant in plaats van strudel, maar dezelfde, brede, mooie pistes en goed onderhouden liften de je in Oostenrijk vindt. Frankrijk heeft het leven als een god doorgetrokken naar wintersport.

Meer informatie 

Italië

Italië is zeker weten een wintersportland. De meeste skigebieden liggen verspreid over de Alpen en de Dolomieten (in het noorden van het land) en een paar gebieden liggen in de Apennijnen (in het midden van het land).

Meer informatie 

Duitsland

Duitsland is over het algemeen vooral het land waar we doorheen rijden als we op wintersport gaan. Maar het kan ook een ideale bestemming zijn. Je bent er een stuk sneller en de sneeuw is er niet minder om.

Meer informatie

Zwitserland

De ontelbare skigebieden zijn een van de hoofdattracties van het land. In Zwitserland kun je zo ongeveer alle wintersporten beoefenen; het land staat er om bekend. Behalve in de Alpen, kun je ook in de Zwitserse Jura skiën.

Meer informatie

Weet je al naar welk skigebied je gaat?

In ons overzicht met skigebieden bevinden zich op dit moment honderden wintersportbestemmingen. Ieder skigebied heeft een unieke pagina die zorgvuldig door ons is samengesteld en uitgebreide informatie geeft over het skigebied, inclusief foto’s, webcams en ervaringen van andere wintersporters.