Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Gressoney door lawine van de wereld afgesloten

Rogier op 03 maart 2024· 4 reacties

Tunnel tussen Gaby en Gressoney vol met sneeuw
Tunnel tussen Gaby en Gressoney vol met sneeuw

Het skidorp Gressoney in het Italiaanse Aosta is afgesloten van de wereld door een enorme lawine die tussen het dorp Gaby en Gressoney naar beneden is gekomen. De extreme sneeuwval van dit moment zorgt voor een zeer hoog lawinegevaar. Wegen en skiliften zijn logischerwijs gesloten.

null

Tunnel vol met sneeuw

Een flinke lawine heeft een tunnel tussen Gaby en Gressoney vol met sneeuw doen stromen. Volgens de eerste berichten zijn er gelukkig geen slachtoffers te betreuren bij deze lawine. De weg is natuurlijk wel afgesloten en zal dit, gezien de huidige sneeuwval en lawinegevaar, ook nog wel even blijven.

Hoog lawinegevaar
Hoog lawinegevaar

Hoog lawinegevaar

Het lawinebulletin geeft een lawinegevaar van 4 (op een schaal van 5) voor dit gebied aan. Het lawinegevaar is zeer hoog vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw die is gevallen, gecombineerd met hevige wind (op hoogte). Het feit dat belangrijke doorgangswegen worden getroffen door lawines is het bewijs van deze kritieke situatie.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Toegegeven - een mijl op zeven, maar vanuit Gressoney loopt een gondel naar de grens met Piemonte, alwaar een kabelbaan aansluiting geeft op de gondel naar Alagna. Je zit dan in een ander dal wat hemelsbreed zo’n 10km verderop ligt, maar via de weg meer dan 2,5 uur rijden is (als hij niet geblokkeerd is…). Via die gondels naar Alagna kun je in ieder geval Gressoney nog in & uit komen. Hopelijk is de versperring in ieder geval snel verholpen.

Als ik zo lees, zijn de liften momenteel ook gesloten. Ben toch blij dat ik er nu niet zit.

Fantastisch gebied!! Maar teveel is teveel!

Aan zij die er zitten zou ik zeggen
_hou het veilig en probeer te genieten van al dat natuurgeweld , …

*bericht bewerkt door evert op 04 mrt 2024 15:22

Plaats een reactie