Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skilegende wordt cartoonfiguur in Ski amadé

Edo op 06 januari 2024· geen reacties

null

Een gevulde prijzenkast is natuurlijk leuk, maar je bent pas echt een skiberoemdheid als je je skills ook nog even mag laten zien in een tekenfilm. Het overkwam de Oostenrijkse Hermann Maier die in een nieuwe pisteveiligheidsvideo van skigebied Snowspace Salzburg in Ski amadé wordt getoond als komische cartoonfiguur om het bewustzijn van veiligheid op de piste te verhogen.

Snowspace Salzburg maakt werk van veiligheid met deze veiligheidsvideo

Net als in het wegverkeer, zijn er ook regels voor correct gedrag op de skipistes die helpen om ongelukken te voorkomen en schuldvragen te verduidelijken in geval van nood. Toch zijn veel gasten zich hier nog niet van bewust. Om hier verandering in te brengen en de skigasten nog meer bewust te maken van het thema veiligheid op de piste, heeft Snowspace Salzburg samen met merkambassadeur Hermann Maier een uitlegvideo over de FIS-pistevoorschriften gemaakt waarin zes van de 10 FIS-regels worden uitgelegd. De veiligheidsvideo zoals hieronder is niet alleen te zien op schermen in het skigebied, maar ook op tv-kanalen van hotels. Gasten die hun tickets online kopen, ontvangen de video ook per e-mail zodra ze het skigebied betreden.

Herman Maier: een logische keuze

Dat Snowspace Salzburg voor Hermann Maier heeft gekozen is niet zo vreemd. Gedurende zijn loopbaan als alpineskiër veroverde de ‘Hermanitor’ onder andere viermaal de wereldbeker algemeen (1998, 2000, 2001 en 2004), twee olympische gouden medailles (beide tijdens de Olympische Winterspelen 1998) en drie WK-titels (twee in 1999 en één in 2005). Los van het feit dat hij uiteraard een van de meest succesvolle skiërs aller tijden is en dus een perfect schoolvoorbeeld, komt de 51-jarige Oostenrijker ook uit Flachau waar zijn vader ooit een skischool startte. In het skigebied van Flachau, dat onderdeel is van Ski amadé, vind je nog steeds de Hermann Maier World Cup piste. Overigens is Maier niet de enige skilegende die als cartoon verscheen. Ook de Amerikaanse Lindsey Vonn heeft een geanimeerde versie bij Family Guy.

Fysiek voorbereid op wintersport: een absolute must

Het gebruik van een veiligheidsvideo is geen overbodige luxe. De statistieken van het afgelopen winterseizoen laten de relevantie van het initiatief zien: met 1.388 piste-reddingsoperaties waarbij bijna 2 miljoen gasten betrokken waren en 22 miljoen pisteafdalingen in Snowspace Salzburg, is het risico laag maar aanwezig. Fysieke voorbereiding is een belangrijk element in het voorkomen van ongevallen. Gebrek aan conditie en vermoeidheid zijn veel voorkomende oorzaken van ongevallen. Fouten in de uitrusting en onjuiste skitechnieken dragen ook bij aan valpartijen. Een correcte skistijl en een goede lichamelijke conditie zijn daarom essentieel om het risico op ongevallen te verkleinen. En mocht er een ongeval gebeuren tussen meerdere personen, blijf dan bij het slachtoffer, anders wordt het als een vluchtmisdrijf gezien.

Ski amadé

Snowspace Salzburg is onderdeel van het skipasverbond Ski amadé, een samenwerking van een aantal bekende skiregio’s in het Salzburgerland en Steiermark. In de vijf regio’s van Ski amadé vind je 760 kilometer aan pistes en 270 liften, 10 snowparks, 13 funslopes en funcross-routes, snelheidsmeetroutes, lokale gourmet-tours, de Hoogste Boerenmarkt van de Alpen, culinaire hoogtepunten in bekroonde skihutten én nog veel meer. Het verbond hanteert flexibele skipasprijzen. Door vooraf online je skipas te reserveren profiteer je van lagere prijzen. Met andere woorden: hoe vroeger je je skipas online boekt, hoe groter de kans op korting. Aan de kassa’s worden de skipassen nog steeds tegen de vaste prijs aangeboden.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie