Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

3,1 miljoen euro schuld voor skigebied Dreiländereck

Rogier op 06 maart 2024· 1 reactie

null

Op dinsdag is het faillissement van het kleine skigebied Dreiländereck boven Arnoldstein in Karinthië uitgesproken. De Bergbahnen Dreiländereck GmbH heeft namelijk een schuld van 3,1 miljoen euro. De liften draaien al niet meer. De “rampzalige ontwikkeling”, lees weinig sneeuw en dure stroom, van het huidige winterseizoen is de reden voor het failliet. Vorig jaar draaide het gebied ook al rode cijfers en het vinden van investeerders is mislukt.

Weinig sneeuw, hoge stroomkosten

Door de weinige sneeuw kon het gebied pas laat open en sloten de liften op 24 februari alweer. Daarbij zijn de stroomkosten enorm gestegen, waardoor het gebied enorm verlies draaide. En dat na een reeds negatief resultaat vorig seizoen. Voor het moment is er geen herstelplan.

Doorstart mogelijk?

De burgemeester van Arnoldstein, Reinhard Antolitsch (SPÖ), uit zijn teleurstelling maar benadrukt dat hij niet wil opgeven, zoals hij verklaart op de website kaernten.orf.at: “Ik zie mogelijkheden voor voortzetting als we erin slagen om een overeenkomst te bereiken. Dit zal echter ook onderwerp zijn van overleg met een curator en uiteraard met de meerderheidseigenaar van het bedrijf. Ik geef niet op. Er vinden gesprekken plaats met het toerismegebied, de buurgemeenten en uiteraard ook met de deelstaat, omdat ik ervan overtuigd ben dat de deelstaat potentieel heeft voor winter- en zomeractiviteiten. Het belangrijkste is dat we nog steeds toegang moeten hebben tot de berg met behulp van de lift.”

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

De hoogte van het gebied (de berg) is 680 - 1600 meter. Dat gaat hem niet meer worden met de tegenwoordige klimaatontwikkelingen. Ik zou er geen cent in investeren.

Plaats een reactie