Een rondtocht door SalzburgerLand, deel 1: Radstadt, Grossarltal en de Wildkogel-Arena

gesponsord op 07 november 2022· 1 reactie

null

Eindelijk, we mogen weer! Vanaf november gaan de eerste skigebieden in het SalzburgerLand weer open. Tijdens de laatste twee coronaseizoenen heeft het gebied niet stilgezeten en heeft het heel veel geïnvesteerd in de infrastructuur, liften en accommodaties, en is de sneeuwzekerheid verder toegenomen door meer mogelijkheden voor kunstmatige besneeuwing. Hierdoor kan maar liefst 85% van de pistes inmiddels besneeuwd worden! Het zit, kortom, wel goed met de winter daar. Daarom nemen we je in een paar blogs mee naar alles wat de verschillende regio’s van het SalzburgerLand te bieden hebben. En: je kunt óók nog een wintersportreis winnen! Lees daarom snel verder.

Het SalzburgerLand: Generation Winter

SalzburgerLand ligt op ongeveer 1.000 kilometer van Utrecht en is per auto uitstekend te bereiken. Daarnaast zijn er ook prima treinverbindingen (denk aan de TUI-Express of de Nightjet) en vliegt Transavia rond de 20 keer per week non-stop vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Salzburg. Vanuit hier zijn de regio’s van het SalzburgerLand met speciale transfers bereikbaar en kom je terecht in een land waar de winter overal aanwezig is. Op de pistes, maar ook daarbuiten op de rodelbanen, de fun- en snowparks en de loipes. Tel daarbij op de mogelijkheden voor skitouren, sneeuwschoenwandelen en winterse wandelingen door het Nationalpark Hohe Tauern en je hebt een winteraanbod voor elke generatie!

Het SalzburgerLand: Generation Winter.
Het SalzburgerLand: Generation Winter.

Word verwend door de bergen in Radstadt

Radstadt, de ‘oude stad in de bergen‘, ligt in het bovenste Ennstal, nog geen uur rijden ten zuiden van Salzburg. Door deze ligging tussen het Dachsteinmassief en de Radstädter Tauern in, worden ze in Radstadt met recht ‘verwend door de bergen’. Het is dan ook de ideale uitvalsbasis voor Oostenrijks mooiste en bekendste skigebieden. Deze skigebieden zijn zowel met je eigen auto als met de gratis skibus binnen 30 minuten te bereiken. Het is er sneeuwzeker, de pistes zijn lekker breed en natuurlijk vind je er gezellige skihutten. Meer avontuur vind je onder andere op de Funslope Königslehen en in het ‘Beginner Park Kemahdhöhe’. En dan is er nog de 6 kilometer lange verlichte rodelbaan. Plezier is hier verzekerd! De regio is bovendien super aantrekkelijk voor langlaufers. Meer dan 150 kilometer fantastische loipes liggen hier te wachten. Heb je nog meer afwisseling nodig, kies dan voor een ontspannen winterwandeling, bind de sneeuwschoenen onder en wandel door de maagdelijke sneeuw op de hellingen of neem je schaatsen mee voor een paar baantjes op de natuurijsbaan. In Radstadt is er genoeg te beleven in heerlijke winterse sferen én je kunt er nog voor schappelijke prijzen op wintersport!

Word verwend door de bergen in Radstadt.
Word verwend door de bergen in Radstadt.

Geniet van skiën én de natuur in het Grossarltal

Vanuit het Grossarltal kun je helemaal naar Dorfgastein en terug skiën, je kunt naar het bergklimmersdorp Hüttschlag en het Nationalpark Hohe Tauern: hier heeft de hele familie het naar zijn zin. En wil je genieten van iedere seconde van je wintersport in het Grossarltal, begin je dag dan met een ‘Skikeriki‘. Dat betekent vroeg op en dan met een groep van maximaal 30 personen om half acht in de ochtend de vers geprepareerde pistes af. Je ziet de zon opkomen en gaat daarna genieten van een ontbijt op de berg. En dan is je dag wintersporten pas begonnen. Geniet daarna van het grote aantal heerlijk brede pistes, terwijl de kids lekker spelen in het Funpark. Of, voor de echte kleintjes, in een spannende oefenweide. Freeriders kunnen zich uitleven op de extra lange ‘Bergland-Skiroute’. Zo kan iedereen hier een heerlijke wintersportdag beleven en daarna samen genieten van een drankje bij een van de gezellige berghutten. Langs de ‘Ski amadé-Genuss-Skiroute‘ vind je ook nog eens de beste plaatsen om lokale specialiteiten te proberen. Spreekt dit je aan? Kom dan vooral naar de Ski- en Wijnweek van 11 tot 18 maart 2023. Dan kun je genieten van regionale specialiteiten, prachtige Oostenrijkse wijnen en een veelzijdig activiteitenprogramma.

Geniet van skiën én de natuur in het Grossarltal.
Geniet van skiën én de natuur in het Grossarltal.

Helemaal gelukkig in de Wildkogel-Arena

In de Wildkogel-Arena is het puur genieten: of je nu op de ski’s staat, op een rodelslee zit, in een sfeervol restaurant dineert of in het nationale park wandelt. De pistes hier liggen aan de zonzijde van het Nationalpark Hohe Tauern en het uitzicht op meer dan 3.000 meter hoog is betoverend. Het skigebied van de Wildkogel-Arena gaat tot een hoogte van zo’n 2.100 meter. Op die hoogte sta je op de piste oog in oog met de beroemdste berg in de regio, de Grossvenediger (3.657 meter hoog). Tot in het voorjaar zie je daar dan ook ervaren skitourfans de berg opgaan. Maar de Wildkogel-Arena is ook uiterst geschikt voor families: 85% van de pistes is hier rood of blauw. Dat wil overigens niet zeggen dat het saai wordt: het is heerlijk om op de perfect geprepareerde pistes flink door te skiën en ook de ‘badges’ te verzamelen. En ook 's avonds is genoeg te doen. Want wat dacht je van een ritje over de langste verlichte rodelbaan ter wereld (!)? Maar liefst 14 kilometer lang op de slee, waarbij je een hoogteverschil van 1.300 meter overbrugt: een sensatie om mee te maken. Of een lekker wintersportmaal en een drankje in één van de gezellig berghutten. En de Wildkogel-Arena denkt ook aan duurzaamheid: de nieuwe elektrische ‘eLINER’ brengt je vanaf het eind van de dalafdaling terug naar het dalstation van de Wildkogelbahn.

Helemaal gelukkig in de Wildkogel-Arena.
Helemaal gelukkig in de Wildkogel-Arena.

Win één van de negen heerlijke wintersportvakanties naar het SalzburgerLand!

Vakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Stel je voor: een week vakantie – helemaal voor niks! Dat wordt dus extra genieten… Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen (!) vakanties die we weggeven. Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Radstand ligt ongeveer 80 km onder Salzburg, beslist geen 7 km

Life is what happens while you were checking your phone
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie