Evenement

Evenementen
Zoeken
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

NK snowboard alpine indoor

28 oktober 2017 @ 08:00 - 15:30

€25

Het NK snowboard alpine indoor vindt dit seizoen plaats op eigen bodem! Nederland heeft de perfecte slalomomstandigheden in SnowWorld Landgraaf op de FIS-gehomologeerde piste om te strijden voor de titel Nederlands kampioen(e) alpinesnowboarden. Daarom is voor seizoen 2017-2018 de keus gemaakt het NK alpinesnowboarden niet in de Alpen te organiseren maar in Landgraaf.

De wedstrijd is toegankelijk voor alle fanatieke snowboarders (softboots & hardboots) uit Nederland. In de kwalificatierun wordt één keer op de rode en één keer op de blauwe slalom gestart. Afhankelijk van het aantal deelnemers per categorie gaan deze op basis van kwalificatietijden door naar de finale en strijden vervolgens head to head in de parallelslalom voor de titel ‘Nederlands kampioen(e)’.

Ook de allerjongsten kunnen kennismaken met het alpinesnowboarden door deel te nemen aan de SnowWorld Bambini Run. Voor alle deelnemers is een oorkonde beschikbaar en de kinderen kunnen natuurlijk lekker vrij snowboarden op de banen van SnowWorld Landgraaf.

Ter info: Meer informatie over de NK snowboard & freeski, waaronder locatie en data, volgt binnenkort.

Ben jij erbij? Meld je aan voor de Facebook-eventpagina en blijft op de hoogte van het laatste nieuws!

Categorieën

Overall NK-titels plek 1 t/m 3:

 • Jeugd (U-15) – jaargang 2003- 2009
 • Senioren (16+) – jaargang 2002 en ouder

Daarnaast worden er in de volgende categorieën nog extra prijzen verdeeld voor beste drie (op basis van uitslag finale en/of kwalificatie):

 • Master Soulboarders: jaargang 1987 en ouder
 • Junioren: jaargang 1997 – 2002
Tijdschema

Vrijdag: training (reserveren via skiteams@snowworld.com)

Zaterdag:

Vanaf 8.00 uur: inboarden

8.45 uur:  inspectie slalom

9.30 uur: start kwalificatie

Circa 11.15 uur: start SnowWorld Bambini Run (na de kwalificatie)

11.30 uur: start NK finale – parallelformat

13.00 uur: prijsuitreiking op de piste

14.00 uur: afsluiting met BBQ

Inschrijven

De inschrijving en betaling van het NK alpinesnowboarden indoor verloopt online via deze pagina: www.wintersport.nl/product/nk-alpinesnowboarden-indoor. Je kunt je hier via de persoonlijke login per lidnummer aanmelden.

Inschrijfgeld

 • Deelname NK: €25,- (inclusief pistetoegang).
 • Deelname BBQ: €15,- (aanmelding ter plaatse bij het afhalen van je startnummer).
 • Deelname SnowWorld Bambini Run: Gratis (inclusief materiaal), vrij snowboarden na de SnowWorld Bambini Run: €10,- (inclusief materiaal).

Deelname aan het NK alpinesnowboarden indoor is exclusief voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). Je dient dus in het bezit te zijn van een geldig NSkiV-lidmaatschap. Tevens dien je voor deelname van tevoren kosteloos een wedstrijdlicentie aan te vragen via het sportsecretariaat van de NSkiV om de verwerking van startlijsten en uitslagen optimaal te laten verlopen. Meer informatie over de licentie vind je op www.nederlandseskivereniging.nl/licentie-aanvraag.

SnowWorld Bambini Run

De SnowWorld Bambini Run is voor de allerkleinste snowboarders en wordt gehouden tijdens het NK alpinesnowboarden indoor. Onderaan de wedstrijdpiste staat er een +/- 30 meter lang miniparcours, geschikt voor elk niveau van beginner tot gevorderd. Meedoen is hier belangrijker dan winnen en iedereen krijgt een oorkonde. Kinderen van 4 jaar tot 8 jaar kunnen zich aanmelden voor de SnowWorld Bambini Run door een e-mail te sturen naar p.krom@nederlandseskivereniging.nl met de volgende gegevens:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Geboortejaar
 • Geslacht

Deelname aan de SnowWorld Bambini Run is gratis, inclusief materiaalhuur en begeleiding. Bij voldoende plaats is inschrijven op de dag zelf ook nog mogelijk. Na de wedstrijd kunnen ervaren kinderen voor €10,- (inclusief materiaalhuur) vrij snowboarden op de pistes van SnowWorld Landgraaf.

Zorg voor warme kleding, handschoenen en een helm.*

* Helm & snowboardmateriaal is ook beschikbaar in SnowWorld Landgraaf. Tip: neem een dunne muts mee, zodat de helm past en het niet te koud is.

Gegevens

Datum:
28 oktober 2017
Tijd:
08:00 - 15:30
Kosten:
€25
Evenement Categorie:
Website:
http://wintersport.nl/nk-alpinesnowboarden-indoor

Organisator

Nederlandse Ski Vereniging
Telefoon:
(030) 30 77 812
Website:
Wintersport.nl

Overige informatie

Disciplines
Snowboard alpine

Locatie

SnowWorld Landgraaf
Witte Wereld 1
Landgraaf, Limburg 6372 VG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
045 547 0700