Evenement

Evenementen
Zoeken
Laden Evenementen

« All Evenementen

Noords Festival (NK langlauf)

20 januari 2018 - 27 januari 2018

Na acht jaar Reit im Winkl, verhuist het Noords Festival & NK langlauf in 2018 naar St. Ulrich am Pillersee. Het Oostenrijkse Pillerseetal is onderdeel van de Kitzbüheler Alpen en staat bekend als een waar langlaufmekka. Van 20 tot en met 27 januari vindt hier de populaire langlaufweek plaats, met lessen, clinics, tochten en natuurlijk de strijd om de Nederlandse kampioenschappen. Het Noords Festival & NK langlauf wordt georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging in samenwerking met Vasa Sport en is hét jaarlijkse evenement voor langlaufers van alle leeftijden en niveaus.

Bekijk de video om alvast in de stemming te komen!

Locatie

De nieuwe locatie: St. Ulrich am Pillersee

St. Ulrich ligt in de Oostenrijkse provincie Tirol in het Pillerseetal tussen Fieberbrunn, Hochfilzen en Waidring. Het gebied tussen St. Ulrich, St. Jakob, Hochfilzen en Fieberbrunn heeft een groot loipenet. Ook in Waidring zijn veel loipes, die bij voldoende sneeuw zelfs aansluiten op de Koasaloipes van St. Johann in Tirol. Let wel: de loipes van Waidring sluiten niet aan op die van St. Ulrich en de rest van het Pillerseetal. Als je van plan bent in Waidring te overnachten, zul je rekening moeten houden met een auto- of busrit van zo’n vijftien minuten.

Prachtige loipes en zeer sneeuwzeker

Het Pillerseetal is het gebied in Tirol waar de meeste sneeuw valt. Mocht dat toch niet genoeg zijn, dan wordt de natuur ook voor de langlaufers een beetje geholpen. Op de koudste plaats in het dal wordt al in oktober kunstsneeuw geproduceerd, die over de wedstrijdloipe verdeeld wordt. Zo was er in de winter van het seizoen 2016/17 midden november al een loipe van drie kilometer. Als de natuursneeuw eenmaal gevallen is, worden er in het Pillerseetal maar liefst 150 kilometer loipes gespoord.

Wat is waar tijdens het Noords Festival? 

Het wedstrijdparcours ligt circa drie kilometer van het centrum van St. Ulrich en twee kilometer van St. Jakob im Haus. Het parcours is niet met de skibus bereikbaar. De dichtstbijzijnde bushalte is bij Hotel Strasserwirt. Vanaf daar is het tien minuten langlaufen naar de start/finish. Bij de start/finish zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Alle activiteiten die niet op het wedstrijdparcours plaatsvinden, vinden plaats in het centrum van St. Ulrich. Daar vind je ook het Vasa Sport Hotel Pillerseehof, de Tourist Info, een Spar supermarkt en diverse restaurants. Bekijk het kaartje voor een duidelijk overzicht.

Programma

Het programma lijkt weer veel op dat van de vorige edities van het Noords Festival. Aan een succesformule hoeft immers niet veel veranderd te worden! De wedstrijden zijn hetzelfde als in 2017, inclusief de run & skate-wedstrijd.

Woensdag 24 januari: NK langlauf  7,5 km vrije stijl
Donderdag 25 januari: NK langlauf 10 km klassiek
Donderdag 25 januari: Duatlon run & skate (Fun Event)
Zaterdag 27 januari: NK langlauf 25 km marathon

Download hier het voorlopige programma van het Noords Festival & NK langlaufen als pdf.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn nog niet geopend. Houd deze pagina goed in de gaten!

Arrangement met verblijf in Vasa Hotel

Vasa Sport biedt in St. Ulrich am Pillersee een arrangement aan met verblijf in het Vasa Sport Hotel Pillerseehof. Je verblijft in hetzelfde hotel als de Vasa Sport instructeurs en profiteert van diverse voordelen. Zo is er elke dag een briefing, ben je altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken en kun je om hulp vragen bij het waxen etc. Klik hier voor meer informatie en om het arrangement te boeken.

Uitslagen Foto's

Noords Festival – NK langlauf 2017

Bekijk hier de foto’s van George Vedder en Astrid de Wit van het Noords Festival – NK langlauf editie 2017.

Gegevens

Begin:
20 januari 2018
Einde:
27 januari 2018
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nederlandse Ski Vereniging
Telefoon:
(070) 310 11 12
Website:
Wintersport.nl

Overige informatie

Disciplines
Ski alpine, Langlauf