BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse Ski Vereniging
Evenementen

Evenementen

Elk winterseizoen organiseert de Nederlandse Ski Vereniging een groot aantal evenementen, zowel op de Nederlandse sneeuw- en borstelbanen als in de Alpen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle evenementen die plaats vinden in seizoen 2018/2019. Meer informatie over deze evenementen is te vinden door op de naam van het evenement te klikken.

Klik hier voor de volledige wedstrijdkalender.

Nederlandse kampioenschappen

NK alpineskiën indoor Het Nederlands kampioenschap alpineskiën indoor vormt voor veel Nederlandse skitalenten dé aftrap van het nieuwe wedstrijdseizoen. Elke herfst wordt dit NK georganiseerd in SnowWorld Landgraaf. Alle wedstrijdteams zijn daarbij aanwezig met hun talenten, die op de slalom de strijd met elkaar aan gaan. Zowel de jeugd-, junioren- als seniorenskiërs komen in actie. De toppers uit de kwalificatiewedstrijd gaan door naar de ‘Knock Out Slalom’ waarna er een selecte groep overblijft in de finale.
NK snowboard alpine Primeur! De Nederlandse Ski Vereniging gaat dit seizoen een samenwerking aan met de Duitse snowboard bond. Het NK snowboard alpine zal dit jaar plaats vinden op 30 & 31 maart in Seefeld tijdens een evenement van de German Race Series. Het programma en de overige informatie volgt binnenkort.
Adaptive Indoor Races In november vinden de Adaptive Indoor Races plaats. Vele Nederlandse atleten binnen het skiën en parasnowboarden staan aan de start. Atleten vanuit de gehele wereld reizen bovendien af naar Nederland om de strijd met elkaar aan te gaan.
Noords Festival en NK langlauf In januari vindt jaarlijks de populaire langlaufweek plaats, met lessen, clinics, tochten en natuurlijk de strijd om de Nederlandse titels. Het Noords festival & NK langlauf wordt georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging in samenwerking met Vasa Sport. Het is hét jaarlijkse evenement voor langlaufers van alle leeftijden en niveaus want ook als je niet aan wedstrijden deelneemt of nog nooit gelanglauft hebt, kun je hier kennismaken met de (wedstrijd)sport.
NK & NJK alpineskiën In het gebied Sankt Johann – Alpendorf wordt ook komend winterseizoen gestreden om de Nederlandse titels alpineskiën (slalom en reuzenslalom, FIS NC). Tijdens deze week nemen ook de jonge talenten het tegen elkaar tijdens de nationale jeugdkampioenschappen. Voor de allerjongsten is er de SnowStar Race; een combirace die de jeugdige skiërtjes de kans geeft om hun veelzijdigheid te testen en hun plezier te vergroten in een wedstrijdvorm.
NK & NJK alpineskiën baan De beste skiërs van Nederland strijden op eigen bodem om de felbegeerde titels Nederlands kampioen(e) en Nederlands jeugd kampioen(e) alpineskiën baan. Ieder jaar vindt deze wedstrijd plaats bij één van de borstelbanen in Nederland.
NK schoolteams Leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs kunnen samen met hun klasgenoten meedoen aan de NK schoolteams ski & snowboard en het opnemen tegen andere scholen uit de regio. Diverse skiclubs in Nederland organiseren in januari, februari en maart voorrondes van dit kampioenschap in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging. Na het regionale toernooi (voorrondes) mogen de winnende teams door naar de landelijke finale die plaatsvindt in SnowWorld Zoetermeer.
NK freestyle snowboard & ski De onderdelen big air, slopestyle en halfpipe staan op het programma van de NK freestyle snowboard en ski, die jaarlijks in de Alpen worden georganiseerd. Op deze drie disciplines strijden de freestyle talenten van Nederland om de prijzen in de leeftijdscategorieën youth, rookies, junior en senior. In het seizoen 2017/2018 werden de kampioenschappen voor het eerst samen met de Belgen georganiseerd.

Seriewedstrijden

Dutch Cup De Dutch Cup is een spectaculaire wedstrijdserie voor freestyle snowboarders en freeskiërs. Op verschillende indoorbanen in Nederland en tijdens de NK freestyle snowboard en ski wordt gestreden om de prijzen en daarbij worden punten verdeeld voor het Dutch Cup-klassement. Tijdens de afsluitende finale in SnowWorld Landgraaf wordt jaarlijks bepaald wie in zijn leeftijdscategorie met de overall-titel aan de haal gaat.
Kids Cup baan De Kids Cup is een seriewedstrijd, bestaande uit drie wedstrijddagen met twee wedstrijden per dag, speciaal voor jonge wedstrijdskiërs in Nederland. Wie aan alle wedstrijden van het seizoen meedoet, maakt kans om Kids Cup-kampioen van Nederland worden.
Kids Cup sneeuw De Kids Cup sneeuw bestaat uit een serie van vijf wedstrijden die plaatsvinden in SnowWorld Landgraaf en in Oostenrijk tijdens de N(J)K in Sankt Johann – Alpendorf. De finale zal plaatsvinden in SnowWorld Landgraaf.

Overige evenementen

Para Snow Day Een beperking hoeft je niet te beperken om de sneeuw in te gaan. Dat hebben de Nederlandse paraskiërs en parasnowboarders afgelopen winter wel bij de Paralympische Spelen in PyeongChang bewezen! Samen met de Johan Cruyff Foundation en Ready to Sport organiseert de Nederlandse Ski Vereniging de Para Snow Day (voorheen WintersportFUNdag). Tijdens deze dag in SnowWorld Zoetermeer kunnen mensen met een lichamelijke of visuele beperking kennismaken met het paraskiën en -snowboarden. Wie al enige ervaring heeft met deze sporten kan deelnemen aan de talentscout.