BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse Ski Vereniging
Freestyle Tour

Freestyle Tour

!!!AFGELAST!!!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE


Freestyle Tour met Nederlandse en Vlaamse wedstrijden!

Al jaren ligt het idee op tafel maar nu zijn we er helemaal klaar voor: de Freestyle Tour! Een samenwerking tussen de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen met een reeks van Nederlandse en Vlaamse wedstrijden én 2 Nationale kampioenschappen tijdens Snowfest 2020.


Goede test tijdens SnowFest

De Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen pakken al langere tijd de organisatie voor het SnowFest, het freestyle evenement van het jaar, samen op. In Laax hebben we afgelopen jaar gezien wat beiden federaties al langer dachten: breng de Zuiderburen en de Nederlanders samen en we krijgen meer vonken en sfeer. Door de competitie met elkaar op te zoeken, worden de riders extra gepushed om te trainen op nieuwe tricks.

Verdere groei en professionalisering van riders en wedstrijden. We geloven erin dat deze tour de sfeer gaat bevorderen en kan leiden tot een verdere groei en professionalisering van riders en wedstrijden in België en Nederland. Christophe de Groof, chief of competition Snowfest en medeoprichter van de Freestyle Tour, zegt hier verder over: ‘We hopen dat de uitstapjes naar wedstrijden over de grens als "nieuw" voelen en een positieve push om te presteren geven.’De beste vijf resultaten in het seizoen 2019/2020 tellen mee voor de overall uitslag van het Vlaams Kampioenschap, De Dutch up en De Freestyle Tour. Hoe deze punten te verdienen zijn, en alle informate over de wedstrijden, kan je hier vinden!

Freestyle Tour data 2019/2020


Kijk hier voor de volledige kalender & uitslagen6 oktober - SnowWorld Zoetermeer - Slopestyle - RESULTS
16 november - SnowWorld Landgraaf - Slopestyle - RESULTS
17 november - SnowWorld Landgraaf - Railbattle - RESULTS
23 november - Ice Mountain Adventure-park - Railbattle - RESULTS
11 januari - Snowvalley Peer - Slopestyle - RESULTS28 maart - Aspen Antwerpen - Slopestyle - AFGELAST
5 t/m 12 april - Laax Zwitserland - Nationale kampioenschappen - AFGELAST
9 mei - SnowWorld Terneuzen - Slopestyle - AFGELAST
16 mei - SnowWorld Landgraaf - Slopestyle FINALS - AFGELAST
17 mei - SnowWorld Landgraaf - Big Air FINALS - AFGELAST


Leeftijdscategorieën

Voorlopige categorieën
Voor de Freestyle Tour wedstrijden worden de onderstaande leeftijdscategorieën per wedstrijd gehanteerd in het wedstrijdseizoen 2019-2020. De minimale leeftijd voor deelname is: geboren in 2011 of ouder.

Snowboard *
Youth men 2007 t/m 2011
Rookie men 2005 t/m 2006
Junior men 2003 t/m 2004
Senior men 2002 en ouder

Youth women 2007 t/m 2011
Rookie women 2005 t/m 2006
Senior women 2004 en ouder

Freeski
Youth men 2007 t/m 2011
Rookie men 2003 t/m 2006
Senior men 2002 en ouder

Senior women 2011 en ouder


Inschrijfprocedure wedstrijden NL wedstrijden

  • Stap 1: Lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). Zonder lidmaatschap kan je niet deelnemen aan de wedstrijd. Ben je geen lid (meer)? Word dan hier lid.
  • Stap 2: Beschikken over een nationale licentie snowboard/freeski. Zonder nationale licentie snowboard/freeski kan je niet deelnemen aan de wedstrijd. Heb je geen licentie? Vraag hier je licentie aan. Bij de eerste aanvraag dien je een kopie van je paspoort of ID in te sturen naar sportsecretariaat@wintersport.nl. LET OP! Je dient de nationale wedstrijdlicentie snowboard/freeski jaarlijks (per seizoen) opnieuw aan te vragen. Het aanvragen van een nationale wedstrijdlicentie kan tot 10 dagen voor de wedstrijd. De kosten voor de aanschaf van een nationale wedstrijdlicentie zijn 10,00 euro voor het seizoen 2019/2020.
  • Stap 3: Registreren voor de gewenste wedstrijd. Klik op een van de bovenstaande wedstrijden waaraan jij wilt deelnemen.
  • Stap 4: Door het invullen van het formulier geef je aan dat je deel neemt aan de desbetreffende wedstrijd. De daadwerkelijke betaling voor de wedstrijd vindt plaats op de wedstrijddag zelf, de kosten variëren per wedstrijd. De deadline voor de voorinschrijving is uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd.Let op! Bij een foutieve aanmelding wordt 5 euro administratie kosten in rekening gebracht.

Bevestiging van de aanmelding

Per e-mail ontvang je na de online aanmelding een automatische bevestiging. Dit is je bewijs van inschrijving.

Let op het volgende:
• Deelname vindt plaats op eigen risico.
• Op wedstrijden die vallen onder de Dutch Cup is (voor je eigen veiligheid) het dragen van een helm verplicht.
• Minimale leeftijd voor deelname: jaargang 2010 en ouder.
• Op basis van weersomstandigheden of overmacht kan de wedstrijdorganisatie beslissen de wedstrijden af te lassen. Restitutie van deelnamegeld is in dat geval niet mogelijk.

Afmeldprocedure NSkiV-wedstrijden

Voor de deadline van inschrijving afmelden: Per email via het sportsecretariaat (sportsecretariaat@wintersport.nl) Deze e-mail voorzien van:
• Naam en lidnummer
• Begunstigende rekening en IBAN-rekeningnummer
• Vermelden om welke wedstrijd het gaat.

Na de deadline van inschrijving afmelden: Per email via het sportsecretariaat. (sportsecretariaat@wintersport.nl). Teruggave van inschrijfgeld is mogelijk door middel van het sturen van een doktersverklaring naar het sportsecretariaat van de NSkiV. Het inschrijfgeld wordt zo spoedig mogelijk teruggestort.


Contact

Paco Krom
Afdeling wedstrijdzaken & evenementen
p.krom@wintersport.nl