Artikelen op Wintersport.nl

Wintersport.nl is volledig gratis toegankelijk. Bij ons geen ‘pay-walls’, ‘premium artikelen’ of andere zaken die jouw ervaring op het web teniet doen. Het feit dat alle informatie gratis toegankelijk is, betekent echter niet dat we al dit werk voor niets kunnen doen. Kosten voor redacteuren, servers, kantoor en dat soort zaken moeten ook betaald worden en dus verdienen we ook wat met Wintersport.nl (gelukkig maar). Dit doen we altijd met de lezer/gebruiker van de website (jij dus) op de eerste plaats. Hieronder geven we je een inkijkje hiervan en laten we zien hoe jij Wintersport.nl verder kunt ondersteunen.

De redactie en programmeurs van Wintersport.nl en Wintersport Magazine hebben als doel om relevante, kritische, inspirerende en onafhankelijke informatie voor wintersporters te maken. Dat doen we in het magazine en sinds 2003 ook online. Jaarlijks worden onze artikelen meer dan een miljoen keer gelezen en wordt onze website door meer dan drie miljoen mensen gebruikt. Onder andere om tot een keuze voor de juiste wintersportbestemming of het perfecte materiaal te komen. We willen naar onze lezers echter ook graag volledig transparant zijn hoe een redactioneel artikel tot stand is gekomen.

Redactionele artikelen

De meeste redactionele artikelen zijn 100% onafhankelijk geschreven. Soms komt het echter voor dat een redacteur door een skigebied wordt ondersteund met een liftpas voor één of twee dagen en/of een hotelovernachting. Het gebied heeft nooit invloed op de inhoud van het artikel, maar we vinden het wel zo netjes om dit te laten weten.

Promotionele artikelen en advertorials

In andere gevallen komt het voor dat we links in een artikel plaatsen naar bijvoorbeeld een webshop of een touroperator. Klik je op zo’n link en ga je uiteindelijk over tot een aankoop of een boeking, dan ontvangen wij van die partner een klein bedrag. Jij betaalt nooit meer dan dat je direct bij die partij had gedaan, maar je ondersteunt wel onze site. Het artikel is nog altijd volledig onafhankelijk. Dat wordt anders wanneer partners bij ons ruimte op de site inkopen. Dit noemen we een promotioneel artikel of een advertorial. Dat is dus eigenlijk gewoon een advertentie, waarvoor we van die partner een vergoeding krijgen.

Wanneer je klikt op een link naar naar een touroperator op een gebieds- of dorpspagina, of op wintersport.nl/accommodatie en tot een boeking overgaat dan ontvangen wij daarvoor een commissie. Al het aanbod wordt zonder enige vorm van inmenging door de partner gepresenteerd. Zo zullen wij altijd het aanbod van onze partners selecteren wat voor JOU het beste is en nooit waar wij de beste commissie op krijgen.

Géén winstoogmerk

Vergeet niet dat we géén winstoogmerk hebben. Wintersport.nl is een onderdeel van de Nederlandse Ski Vereniging (lees hier meer over de activiteiten van de NSkiV) en daarmee ondersteun je met jouw klik, boeking of aankoop via Wintersport.nl dus de sport in Nederland, zowel voor professionals als amateurs. En uiteraard zorg je ervoor dat we ook in de toekomst mooie, onafhankelijke artikelen kunnen blijven maken en met elkaar kunnen blijven genieten van de mooiste bijzaak van het leven!