BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse Ski Vereniging
Opleidingen Dag

Opleidingen Dag

Ben jij wintersport fan en wil je graag (een nog betere) leraar worden?

Wil jij graag kennismaken met al onze opleidingen (niveau 2, 3 of niveau 4)? Ervaren of lesgeven iets voor jou is? Erachter komen wat de Snowsafety module precies is? Of hoe het is om in een zitski te zitten en hier misschien zelfs wel instructeur in te worden? Of wil je gewoon lekker skiën en boarden met allemaal ski- en snowboard fanaten om je heen? Kom dan op 25 mei naar de Opleidingen Dag in SnowWorld Zoetermeer. We sluiten de dag af met een gezellige BBQ.

Planning:

  • 12:30 inloop
  • 13:00 opening
  • 13:30 workshops
  • 17:00 afsluiting
  • 17:00 BBQ - voor wie wil

Inschrijven

Schrijf je in via de link.

Kosten

€ 45,- inclusief baantoegang en deelname aan de workshops. Exclusief barbeque van € 17,50.

Opleidingen

Ski/snowboard niveau 2

De opleiding ski/snowboard-instructeur niveau 2 is dé start van je carrière als ski- of snowboardleraar! Deze opleiding is relatief kort en betaalbaar; de ideale manier om te ontdekken of lesgeven iets voor jou is. Als ski/snowboard-instructeur niveau 2 ben je in staat om beginnende skiërs les te geven. Met dit diploma op zak zal je dit voornamelijk bij wintersportlocaties binnen Nederland doen voor introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Ook werken in de ‘echte’ sneeuw is echter goed mogelijk, want je kan bijvoorbeeld met reisorganisaties mee om jongeren te begeleiden tijdens hun eerste wintersportervaring. Je bent als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zult altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Ontdek op de ‘Opleidingendag’ of deze opleiding de start wordt van jouw wintersportcarrière.

Ski/snowboard niveau 3

Licht gevorderde wintersporters die in Nederland les nemen, willen in een korte tijd zo veel mogelijk leren. Het is dus belangrijk dat jij als leraar precies weet hoe je het beste leerresultaat kunt behalen. Onderdeel van deze opleiding is een stage van 10 uur bij een skischool. Tijdens de sneeuwweek van deze opleiding ga je veel ski-kilometers maken, maar vooral ook leren lesgeven in de bergen. Daarnaast leer je lessen opbouwen op basis van verschillende thema’s en krijg je informatie over sneeuw- en lawinekunde. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om aan je eigen vaardigheid te werken, want een skileraar moet wel het juiste voorbeeld kunnen geven. Tijdens de clinic op de ‘Opleidingendag’ maak je onder andere kennis met de POT-structuur: Proberen, Oefenen en Toepassen.

Ski niveau 4

Skiërs die graag hun niveau willen opschroeven kunnen hun opleiding nu vervolgen met Ski-instructeur niveau 4 gedurende een sneeuwweek in de bergen. Deze opleiding – die uit twee delen bestaat – draait vooral om het leren omgaan met variabelen. Natuurlijk zal er in het begin nog stilgestaan worden bij de basisvaardigheden, maar die zullen worden gebruikt om onder moeilijkere (lees: leukere) omstandigheden te presteren. Steilere pistes, hogere snelheid, nieuwe technieken, functioneel bewegen, actie/reactie, piste/off-piste, buckels en race; je krijgt er allemaal mee te maken tijdens deze opleiding. De clinic zal aandacht bieden aan onder andere de schoolse en dynamische technieken en je krijgt uitleg over het skiën van buckels en offpiste terrein.

Snowboard niveau 4

Steile pistes, hogere snelheid, nieuwe technieken, functioneel bewegen, actie/reactie, piste/off-piste, buckels en race. Zomaar een greep uit de verschillende onderwerpen die je tijdens deze opleiding in de bergen tegenkomt. Je zult op al deze onderdelen zelf stukken beter worden en leert ook hoe je dit in je eigen lessen kunt gebruiken. Met de opleiding snowboard-instructeur niveau 4 op zak, ben je een echte meerwaarde voor een skischool en kun je vaker aan de slag met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van snowboardleraren.

SnowSafety module

Zou jij graag wintersporters op een veilige manier begeleiden bij het off-piste skiën? De Snow Safety module van het Snow Safety Center is onderdeel van de opleidingen ski- en snowboard-instructeur niveau 4 van de NSkiV. Hier leer je alles over sneeuw- en lawinekunde en reddingstechnieken. Het is een combinatie van theoriedagen in Nederland en praktijkdagen in de sneeuw. De clinic biedt een kennismaking met de onderdelen van deze opleiding.

Aangepast

Om wintersporters met een beperking écht goede begeleiding te bieden, zal de leraar bijvoorbeeld kennis moeten hebben van de verschillende soorten beperkingen (zowel psychisch als lichamelijk) en de aandachtspunten die deze beperkingen zowel op sociaal als op methodisch vlak met zich meebrengen. Het belangrijkste is natuurlijk dat de leraar weet welke mogelijkheden er allemaal wél zijn

Als je wilt deelnemen aan de opleiding Aangepaste wintersport instructeur niveau 3 dan moet je al in het bezit zijn van ski- of snowboard lerarendiploma. Je beschikt al over ervaring in het lesgeven en wilt deze lessen nu leren aanpassen zodat je ook mensen met een beperking kunt leren skiën of snowboarden. Tijdens de clinic maak je kennis met het zitskiën en aangepast snowboarden.