Reviews Cortina d'Ampezzo

69% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 6.3 op basis van 3682 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski en sfeervol.
Zwakke punten: Duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Cortina d'Ampezzo?

Reviews van gebruikers

Gast248
23 januari 2020 · 10:15

Cortina d’Ampezzo is uniek op haar eigen manier. Heerlijk eten, mooie pistes door de bossen, prachtig uitzicht en geheel in de jaren 80 sferen. Het is misschien niet het nieuwste van het nieuwste, maar dat is toch juist het mooie aan reizen? Kijken hoe het ergens ook anders kan? Daarnaast kan je met Dolomiti Superski werkelijk overal komen door heel de Dolomites. De Dolomites is echt een gebied als geen ander. Dus, als je openstaat voor iets nieuws, van natuur houdt en van skiën, dan is dit iets voor jou.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Frank2 februari 2012 · 00:14

Na 16 jaar skiën in verschillende gebieden In Frankrijk/Zwitserland/ Oostenrijk en Italië (de alpen kant) wilde ik graag een keer naar de Dolomieten. Ondanks dat op wintersporters.nl een 5.3 voor het ski gebied als beoordeling staat aangegeven (winterberg een 7.1??) toch naar Cortina gegaan.

De reis was top en alleszins betaalbaar. Vliegen van Amsterdam naar Treviso en anderhalf uur rijden later ben je in Cortina dÁmpezzo.

Overal in de Alpen lag het vol met sneeuw maar in Cortina was het behelpen. Toch waren de pistes meer dan uitstekend bijgehouden. Daar kunnen ze in Frankrijk nog wat van leren! Sterker nog ook de zeer steile zwarte pistes waren uitstekend te doen.

De liften zijn over het algemeen oud zeker in vergelijking met de grote Franse en Oostenrijkse gebieden.

De pistes zijn leuk gevarieerd en je skiet veel tussen de bomen. Er zijn relatief veel rode en zwarte pistes dus uitdaging voldoende. Ook lange afdalingen met een hoogteverschil van meer dan 1200 meter! kun je er maken. Gaaf. Een grote plus is dat het zeer rustig is waardoor je echt nergens hoeft te wachten.

Het uitzicht is werkelijk adembenemend en de bergen zo mogelijk nog mooier. We hadden veel zon en ook daar maakte de dolomieten zijn reputatie meer dan waar.

Het is inderdaad een sjiek dorp waar veel rijke Italianen komen. Een pre vind ik dat we in 5 dagen maar 1 keer een Nederlander zijn tegengekomen. Er komen ook relatief veel bezoekers uit het Oostblok. Toch is het geen duur dorp. 2 maal koffie en 2 drankjes voor onder de 10 euro op de piste.

Toch straalt het dorp een beetje vergane glorie uit en dat komt misschien ook wel doordat er maar weinig jongere aanwezig zijn.

Het eten en de apres ski is typisch Italiaans. Zoek een wijnbar op en onder het genot van een mooi glas eet je de heerlijkste salami’s en andere lekkernijen. Op de piste was een restaurant “Il caminetto” waar je echt hemels lekker kan eten en dat ook nog goed betaalbaar is. Ik denk dat ik nog nooit zo lekker op de piste heb gegeten. Hospiz alm in Sankt Christof is wat mij betreft een uitstekende nummer 2. Ook de wijnen waren top en allemaal zeer goed te betalen. Een absolute aanrader!!

Toch denk ik dat er leukere gebieden in Italië zijn en een volgende keer ga ik weer naar Italië maar dan naar een ander gebied.

Dan nog even over dat cijfer de 5.3. Dat is toch echt ondermaats en onterecht dus wat mij betreft een ruime voldoende.

Youri12 november 2008 · 16:26

Ik ga al mijn hele leven in de zomer naar Cortina D’ampezzo om mijn vakantie daar te vieren.<br>
Dit doen wij door te gaan klimmen en wandelen in de Dolomieten, maargoed nu even over het skigebied.<br>
<br>
Het skigebied ligt in het hart van de Dolomieten, een uniek gebergte wat heel anders dan de alpen is.<br>
Cortina staat bekend om de olympische winterspelen van '56<br>
Waarna er ieder jaar nog steeds afdalingen worden gedaan met het Skieen of het bobsleeen.<br>
<br>
In cortina kun je elke kant op met het skieen, lange en uitgestrekte piste’s in iedere moeilijkheidsgraad, zo kun je aan de voet van de Tofana (3224), Cristallo (3216) of de tondi Faloria (2300) terecht. het is allemaal goed te bereiken met de auto of de Skibus.<br>
<br>
Met de Dolomiti SuperSki-pas kan je overal heen binnen de dolomieten, zo heb je dus keuze aan meer dan 1200 KM piste’s.