Eerste week april naar Corvara

Dit onderwerp gaat over de bestemming Corvara
ih13 juli 2019 · 16:35

Iemand ervaring met skien begin april in de Sella Ronda? Wij overwegen om eerste week van april naar Corvara te gaan, maar ligt er nog voldoende sneeuw en is de kwaliteit nog goed genoeg? Wat zijn jullie ervaringen? Doen of niet?

GiGi13 juli 2019 · 16:42

Ik ben wel eind maart in die buurt geweest bij flinke temperaturen. De pistes worden zo goed mogelijk bijgehouden, vooral ook de Sella Ronda. Maar als het 's nachts niet koud genoeg is kunnen de kanonnen niet draaien en komt er in ieder geval niet meer sneeuw bij. Gedurende de dag kan het allemaal flink zacht en knapperig worden als het warm is. En bruine hellingen en dorpen.
Dus eigenlijk niet anders dan in andere gebieden in de Alpen, maar vaak is de kunstsneeuwlaag op de pistes door het seizoen heen zo dik aangelegd, dat men het in de Dolomieten wel goed houdt in vergelijking met andere gebieden op dezelfde hoogte. Maar het blijft een gok. Echt hoge gebieden met veel pistes boven de boomgrens en op noordhellingen geven doorgaans meer zekerheid op goede pistes.

Plaats een reactie