Reviews Feldberg

57% beveelt dit dorp aan. Beoordeeld met een 5.2 op basis van 3691 beoordelingen.

Sterke punten: Kindvriendelijk, geweldige locatie in het skigebied, laag prijsniveau en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
Zwakke punten: Niet echt sfeervol.

Wat vind jij van Feldberg?

Reviews van gebruikers

Gast843
31 januari 2019 · 20:23

Prima skigebied voor beginners, top prijs-kwaliteit. Mijn dochter, 5 jaar, ging er voor 3e keer skiën, prima te doen!!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast323
3 december 2015 · 15:29

Ik ben een aantal jaar in Feldberg geweest en hoewel het een vrij klein gebied is, vermaak ik me eigenlijk altijd wel. De Seebuck-kant is prachtig met mooi weer met uitzicht over de alpen en bestaat er de mogelijkheid om te Snowkiten, indien je over het materiaal beschikt. Prachtig! Op de andere berg (Grafenmatt) zijn leuke rode en zwarte pistes te vinden. Het gebied is druk in het seizoen, maar daarbuiten kun je genieten van de prachtige pistes. Hoewel het gebied laaggelegen is, heb ik nog niet meegemaakt dat er te weinig sneeuw lag om te skiën; het is zelfs sneeuwzekerder dan een heel aantal gebieden in Oostenrijk. Laatste grote pluspunt is dat het nog geen 700 kilometer rijden is vanaf Utrecht…

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Martin9
4 maart 2014 · 10:13

Klein maar leuk skigebied. Aangezien een week wintersport er dit jaar niet in zou zitten en we toch nog even naar de sneeuw wilde zijn we bij Feldberg uitgekomen. Eerst de sneeuwhoogtes en het weer in de gaten gehouden en dit zag er goed uit. dinsdagavond een gasthaus geboekt en vrijdagochtend om 4 uur vertrokken uit Haarlem, rond 11 uur waren we bij ons hotel in Lenzkirch, op +/- 10 km van Feldberg. Spullen gedropt en richting Feldberg gegaan.

Toen we aankwamen schrokken we van de massale parkeerchaos, door gebrek aan grote parkeerplaatsten staat iedereen aan weerszijden van de weg geparkeerd. Ik kan me voorstellen dat je direct achter de eerste auto’s je auto neerzet maar dan moet je wel zo’n 2 km lopen tot de liften. Wij besloten even door te rijden om te zien hoe het in het dorp was, daar was het niet veel beter maar we reden het dorp uit en daar was op 500 meter lopen wel plek. De dag erna waren we rond 915 uur ter plaatse en stonden we iets dichterbij. Zondag was het om 9 uur al erg druk en besloten we door te rijden naar Todtnau daar was tegenover de lift plek zat op de parkeerplaats en kon je dus makkelijk parkeren.

Dan het skigebied, Je hebt 2 kanten de Seebuck en Grafenmat, De Seebuck is eigenlijk één berg waar je over de hele breedte naar beneden kan over brede blauwe pistes, op de kaart is er ook één rood maar het is gewoon blauw. Er is daar ook best een groot funpark voor een klein gebied als dit. Van de Seebuck kant kan je via een brug over de weg naar de Grafenmat, andersom is dit helaas nog niet mogelijk maar volgens de pistekaart komt er een lift naar de Seebuck kant. De grafenmat biedt uitdagendere pistes, een aantal rode en 2 zwarte pistes, de blauwe zijn wel erg makkelijk en vlak aan de ze zijde. Het leuke is dat je tussen de bomen bent en dat geeft wanneer er genoeg sneeuw ligt voor mooie plaatjes. Door het ontbreken van ruime liftcapaciteit heb je overal wel langen wachtrijen. Voor het carnavalsweekend vond ik het overigens meevallen.

De prijzen van het eten en drinken is in de resatuarants en barretjes aan de lage kant, het was in de apres ski ook best gezellig! De skipasprijs voor 3 dagen was €80,- en viel mij dan ook mee.

Pluspunten: -Dichterbij dan de Alpen -Goede pistes -Redelijk sneeuwzeker -Leuk gebied voor een paar dagen. -Redelijke prijzen voor zowel verblijf (in de omgeving) als voor de skipas en eten en drinken.

MInpunten: -Drukte -Parkeer ‘problemen’ (Vroeg komen of doorrijdden naar Todtnau) Je kan ook in de skibus stappen maar de ze zit ook stampvol. -Liftcapaciteit is aan de lage kant dus als het durk is heb je wachtrijen. Ze hebben ook maar 2-persoonsstoeltjesliften één 4-persoons en één 6-persoonslift. Voor de rest zijn het sleepliften.

Al met al een leuk gebied voor elk niveau wintersporter, als je maar in je achterhoofd houdt dat je niet in de Alpen bent en daar je eisen ook aan wil en kan bijstellen.

Wij hebben ons zeker vermaakt en zullen hier, als het zo uitkomt, nog wel eens terugkomen.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
PSCLGRN
2 maart 2014 · 18:54

Skiegebied is prima als extra ski vakantie voor mij als gevorderde. Ik ga 2 keer weg en de 2de keer is de goedkope vakantie naar deze regio. Hier kan iedereen goedkoop skiën met meestal toch goeie sneeuw. Het wordt steeds populairder en dus ook drukker. Op de Feldberg bevinden zich de meeste pistes en wachttijden bij de hoofdliften bedragen vaak 10 tot soms 20 minuten. Andere sleepliften in het gebied soms korter, maar daar maken ook de skiklasjes gebruik van. Wanneer je andere gebieden gewend bent moet je je hier wel overheen zetten en geniet van het weer en de apres ski sfeer. Die is er namelijk wel. Als je niet van drukte houdt, kom niet, als je goedkoop , gezellig en niet al te duur wil kunnen skiën is dit een heerlijke regio met diverse kleine pistes (met 1 of enkele liften) in de buurt.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast016
24 januari 2014 · 12:22

Mijn vriendin (die pas 2 keer had geskied en rustig wilde beginnen) zouden eigenlijk naar Winterberg gaan maar daar lag geen sneeuw begin 2013. Toen maar besloten te annuleren via booking.com (mooie feature) en eerstvolgende relatief ok zijnde skigebied te boeken. Was wel 400km verder, maar goed. Ik wilde overigens per se in Duitsland want Frankrijk heb ik als skieland niet veel mee (zoveel Fransen daar en die bedden in frankrijk…).

Voordeel is dus dat Feldberg het eerste relatief goede (beter dan Winterberg/ Willingen) skigebiedje is in Dld. Echter nog steeds 700km vanaf Amsterdam. Verder vond ik de prijs van eten, drinken etc nog wel te overzien.

Nadeel is echter al het andere: in de weekenden is het superdruk!!! Parkeren moesten sommigen op wel 3 a 4 km (!!!) van de pistes. Dus heel vroeg op, parkeren onderaan de berg en wat drinken in het hotel aldaar tot liften opengaan…

Conclusie: als je beginner bent is dit wel een prima gebiedje (los van zwaarwegende nadelen mbt parkeren). Als gevorderde (laten we zeggen meer dan 5 weken ervaring) zou altijd doorrijden naar de alpen. Meer dan een paar dagen zou ik overigens ook niet aanraden, ook niet voor beginners.

Leuk om gezien te hebben maar aanraden zou ik het niet.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Reneadmin
3 december 2012 · 14:10

Feldberg bezocht tijdens ons verblijf op de Todtnauberg ( http://www.monika-todtnauberg.de/ ). Het is dat we in de buurt waren voor een winterbezoek aan Europapark in Rust en dat we wintersport fanaten zijn, anders zouden we niet snel bij deze bestemmingen uitkomen, maar doorrijden naar de Alpen. Het uitzicht op de Seebuck is in ieder geval al schitterend (je kijkt over het hele Zwarte Woud), maar de pistes op de Grafenmatt zijn stukken uitdagender. Beide delen zijn niet onaardig. Je zit helaas met het risico van sneeuw op deze hoogte… Conclusie; ben je in de buurt, dan is het hier door de week prima vertoeven voor een dagje, anders mooi door rijden naar de Alpen!

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Albert
12 maart 2012 · 20:49

Voor de derde keer voor een paar dagen naar Neuglashütten geweest in pension Singler. We troffen het met het weer en de sneeuw. Beide konden niet beter en in pension Singler voel je je meteen lid van de familie. Wanneer je bij mooi weer op zaterdag vlakbij de piste wilt parkeren, moet je echt voor 9 uur aanwezig zijn. Op vrijdag was het geen enkel probleem. Zelfs op zaterdag geen lange wachttijden bij de lift. Het langste wachten was 7 minuten. Geweldig genoten. Twee dagen is wel lang genoeg voor dit kleine skigebied, maar er is voor elk wat wils. Wij komen zeker terug.

RonvT
12 december 2011 · 11:09

We gaan voor de 5e keer naar Feldberg bei der Joep und die Inge van pension Singler. Mooie pistes, goeie sneeuw, fijne omgeving. Voor ieder wat wils, blauw, rood en zwart om te skieen.

Robert17 februari 2009 · 17:47

Een klein duits bergdorpje waarvan het centrum voornamelijk bestaat uit familie hotels. ziet er pittoresk uit, maar niet erg uitdagen voor langer dan een paar dagen.

Robert
17 februari 2009 · 17:47

Feldberg (en de dorpen eromheen) zijn gezellig met veel familiehotels. Geen wild uitgaansleven en niet zonder auto/bus te bereiken vanaf het skigebied. Goede sfeer, zeer goed bereikbaar met de auto.