Lachtal

Dit onderwerp gaat over de bestemming Lachtal

In de week van 18 december 2011 naar het Lachtal geweest. Op dat moment waren alle weides in het dal nog prachtig groen en was op de hele heenweg geen sneeuwvlokje te bekennen. Toen we echter de laatste klim naar het op 1600 m hoogte gelegen Lachtal reden, werd alles witter en witter. Er bleek een kleine 40 cm sneeuw te liggen, maar helaas had het Lachtal ook te maken met nogal wat wind, waardoor slechts 2 of 3 liften open waren (1x zeszitter en 1 of 2 sleepliften).

De skicondities qua sneeuw waren goed, maar het zicht was erg slecht. Boven de 1800 m (hier houden de bomen op), was het zichht zo slecht dat je de gondel voor je niet meer kon zien. Bij het bergstation (2000 m), werd je bijna omver geblazen, zoveel wind stond er toen. Tot de top (2200 m) was dan ook niet te doen. Vanaf het bergstation was dan ook maar 1 rode piste begaanbaar.

Lachtal bestaat eigenlijk uit een verzameling pensions en vakantiehuizen bij 2 skistations. Beetje saai dus. Als je niet voor het skieen naar de wintersport gaat, dan is er erg weinig te beleven. Geen goede plaats voor wandelaars tijdens het ski-seizoen. Maar het was voor mij wel de eerste sneeuw en daarvoor waren we gekomen. De afdalingen die open waren waren leuke rode pistes, maar afwisseling was door de beperkte opening ver te zoeken.

Qua restaurants en hutten valt er helaas niet veel te beleven. Doordat het nog vroeg in het seizoen was, waren van de enkele hutten ook niet allen open. Als publiek zul je weinig Nederlanders treffen. Bijna 1100 km is toch te veel voor dit gebied. De meeste skieers zijn Hongaren, waarbij Boedapest op 4 uur rijden van het Lachtal ligt.

Wel is volgens zeggen van de pensionhouders het Lachtal erg sneeuwzeker. Vaak ligt er tot in juni sneeuw, maar na pasen zijn de liften meestal dicht.

Plaats een reactie