BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Les Deux Alpes

Reviews Les Deux Alpes

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.5 op basis van 3685 reviews.

  • Sterke punten: Laag prijsniveau
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van Les Deux Alpes?


Beoordelingen van gebruikers

  • pvl
    pvl 11 januari 2019 · 15:56

    Weinig variatie in de pistes, het is één grote racebaan. Daarnaast is het elke keer weer 50 minuten in de rij te staan om op de gletsjer te komen toch echt erg lang. Hoogste tijd dat er geïnvesteerd wordt in de liftcapaciteit.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast258
    Gast258 1 januari 2019 · 11:01

    Wij zijn tijdens de afgelopen kerstvakantie enkele dagen in L2A geweest om te skien. Het gebied is langgerekt en dat maakt het dat je minder het idee hebt in een groot gebied te zijn. De pistes zijn goed en breed (vooral de Jiandri) en door de omvang lekker rustig. Het aanbod aan eten is acceptabel en voor een prima prijs. Niks mis mee. Vooral de pistes op de Glacier zijn super! Let wel hier wordt wel snoeihard geskied door de ervaren skiers. Er is een dalafdaling (1 keer geprobeerd) maar deze is erg druk, smal en vol bulten richting einde van de middag. Voor ervaren skiers geen probleem. Nadeel is wel dat het parkeren in het dorp een uitdaging is. Wij hadden een hotel in Mizoen en zijn dagelijks op en neer gereden naar L2A. Zorg er dan voor dat je op tijd bent dan lukt het wel om nog ergens een plekje te vinden. Zoals eerder op dit forum gemeld is het vooral bij de Jiandri Express gondel op momenten erg druk, maar de meeste mensen maken zich daar niet zo druk om. De sfeer is goed (misschien ook door de afwezigheid van een aantal van onze landgenoten 😉). . Al met al een prima wintersport bestemming!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast361
    Gast361 13 november 2016 · 18:33

    ik ben er vorig jaar tijdens de eerste week van de paasvakantie geweest. het was er geweldig er zijn veel rode en zwarte pistes zodat je je helemaal kunt laten gaan. Ik heb met mijn familie zeker 3 van helemaal de top van de gletsjer, door het dorp naar de andere kant van het dal (Venosc) geskied. Donderdag was het gaan stormen dus waren de pistes niet open. En naar het einde van de week werd de sneeuw steeds papperiger, maar het was te doen. Aan de Venosc had je 2 heerlijke, rustige restaurantjes met heel vriendelijk personeel. de Pano bar daarentegen was niet zo vriendelijk. Spijtig was ons appartement niet echt proper: toen we aankwamen lag er kots op de trap dat er aan het einde van de week nog lag ? en er was elke avond wel lawaai, de deuren waren met graffiti bespoten, maar binnen zelf was alles wel vrij proper. Er was niet veel parkeerplaats zodat we toch een eindje hebben moeten zoeken. Al bij al hadden we toch een suuuuuppeeeer week

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Arno11
    Arno11 15 april 2016 · 18:56

    Even mijn mening over een week in Les Deux Alpes neerschrijven. Voor vertrek naar daar had ik dit gebied nooit gekozen aangezien de pistemap/km pistes mij niet aansprak, maar had een reis hier naartoe gewonnen dus moest ik maar tevreden zijn. Eerste dagen (zondag tot dinsdag) was ik totaal niet te spreken over dit gebied. Wij waren er begin April en net op dat moment was er een sterke zuidelijke stormwind waardoor alle liften boven de 2600m gesloten waren en ook sommige eronder, buiten de Jandri lift die tot 2600m ging kon je niet hoger. Hierdoor waren wij beperkt met het aantal afdalingen, als deze al/nog open waren, onderin en de dalafdalingen. Ik heb nog nooit zo vaak dezelfde pistes genomen in één week en deze waren dan ook veelal blauw en groen waardoor er dus geen uitdaging was. Na Dinsdag had ik het ook volledig gehad met Les Deux Alpes en zou hier nooit meer heen gaan zeker omdat het op die dagen dan ook nog veelal mistig was met regen en hogere temperaturen. Elke nacht knalden ze lawines af die zelfs tot over de pistes kwamen en dan zou je denken dat ze die dan prepareerden maar dat deden ze dus niet en kon je soms zelf ski/snowbard uitdoen om 20m te wandelen. Tot zo ver het negatieve. De dagen erna niets dan goeds. De hogere liften tot de gletsjer waren geopend en daar waren de condities perfect. En dan de piste JANDRI, ik heb zulke lange en toffe afdaling van 3400m naar 1600m nog nooit gedaan! Bovenin perfecte racebaan die zeer breed was tot de toffe afdaling naar het dorp, dat bij onze week er soms zeer paperig bij lag en daarom atijd verlaten was omdat skiers dit vermeden, we hebben deze soms 3 maal achter elkaar gedaan. Voor de rest vond ik de liften wel veelal verouderd, ik denk de recentste was de DIABLO lift. Het dorp vond ik zeer fijn en groot met een lange winkelstraat met vele cafe/winkels/restaurant en daarbij ook nog gezellig. Apres ski vind je op PANO BAR, zijn we slechts 1 maal geweest want was maar 2 maal open die week door het weer, hier kun je "Foulie Douce" stijl feesten. Achteraf met iets te veel alcohol binnen raad ik af om de afdaling te doen naar het dorp want het is wel nog ver,beter de cabine dan nemen ? Onderin vindt je ook nog de UMBERALLA BAR, echt een gezellig tent met goede muziek. Voor het latere nachtleven moet je bij SMITHY'S of de AVALANCHE zijn. 2 Toffe zaken die tot laat in de nacht kunnen vermaken.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast543
    Gast543 8 januari 2016 · 20:59

    Voor het eerst in Les Deux Alpes geweest rond de jaarwisseling 2015/2016. Geen sneeuw, maar die lag praktisch nergens in de Alpen. Er kon wel geskied worden op de gletsjer en een dalafdaling. De condities op de gletsjer waren redelijk goed. Wel lange wachttijden (30 min) door slechts een tweetal trage sleepliften. Vervolgens een kleine afdaling. Voor een meer ervaren skier totaal niet de moeite. We waren met vrienden, binnen het gezelschap een dame die voor het eerst ging skien. Zij heeft op deze gletsjer deze week een prima leerschool gehad. De lunchmogelijkheden zijn ontzettend beperkt. Geen leuke eettentjes, niet op de piste, maar ook niet in het dal. De liftsystemen zijn ernstig verouderd. Ondanks de vele gesloten pisten zag het skigebied er wel goed uit. Het hele gebied en dorp oogt een beetje als vergane glorie. Desalniettemin een prima gebied, maar mij zien ze daar niet meer terug.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bastiaan87
    Bastiaan87 27 oktober 2015 · 09:53

    Les Deux Alpes is in niks hetgeen Frankrijk aantrekkelijk maakt. Geen lange brede pistes zoals bij Val Thorens of Alpe d'Huez en geen mogelijkheden voor echt lange tochten. Off piste mogelijkheden zijn er nauwelijks, tenzij je uitwijkt naar La Grave. De mogelijkheden om een hapje te eten op de piste zijn zeer beperkt. Qua après ski valt het allemaal niet mee. Het schijnt levendig te zijn, echter hebben wij dat niet weten te ontdekken. Wellicht dat het na het avondeten los gaat... Voordeel: wanneer je per vliegtuig, via Grenoble, reist is de reis heel relaxed en de mogelijkheden om tot aan de voordeur te skiën zijn ook ruimschoots aanwezig.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • inge
    inge 30 oktober 2010 · 20:43

    We gaan al meerdere jaren naar Les2Alpes tijdens de paasvakantie : een van de weinige skigebieden waar er zeker genoeg sneeuw is zo laat in het seizoen (ze hebben een gletsjer van 3600 m !). Pistes zijn breed en heel goed onderhouden : ideaal voor beginnende skiers en gezinnen met kinderen die pas leren skien. Ook de hoger gelegen pistes zijn mooi breed zodat je vlot naar beneden kan. En het dorp Les2Alpes heeft ook heel wat te bieden voor niet skiers : openluchtzwembad (verwarmd uiteraard !), ijspiste en verschillende bars en restaurants (aan democratische prijzen). Verschillende types van verblijf mogelijk : allemaal dichtbij skiliften maar toch ideaal als je in het centrum kan verblijven (dichtbij de skilift Jandri zodat je direct naar de hoogste pistes kan gaan). Wij verblijven in de gezellige appartementen van Cote Brune : mooi uitzicht, zuid gericht en steeds een parkeerplaats want voor de residentie zijn privéparkeerplaatsen met een slagboom. Volgende seizoen komen we zeker terug (kerstvakantie en paasvakantie) !

  • Dirk
    Dirk 17 januari 2010 · 15:39

    Net een week terug uit L2A. Super tijd gehad. Mooie pistes, goed geprepareerd. Voor apresski en uitgaan moet je zeker naar het Veronica cafe. Leuk personeel en gezellige sfeer. Volgend jaar zeker weer!!!!!

  • Michel
    Michel 28 oktober 2009 · 23:22

    Ik ben hier vorig jaar de week voor de kerstvakantie geweest. Heerlijk rustig!! We zaten in aguill a lodge en dat was prima geregeld. Allemaal in het Nederlands. Wat betreft de piste en het \"Snowboard walhalla\"... ik vond het maar niets om te snowboarden. Veeeel te veel dunne paden, en dan bedoel ik ook echt ellen lange kilometers dunne paden niet breder dan drie meter. Je staat continue op een kant en kan praktisch niets. Vervolgens kan je afstappen om een 250 meter te lopen om weer verder te kunnen. Geen ramp lijkt het zo, maar doe dat maar eens iedere dag! Niet leuk dus. Het funpark was dicht, evenals de pistes helemaal bovenin (Die overigens wel breed waren). Het stormde de hele week. Kortom, positieve sfeer... de mensen in het Veronica caf?aakten het heel gezellig in de apres ski... althans, ze probeerden het haha. De piste\'s zijn oke, vooral tussendoorsteken was mooi...lekker diepe sneeuw. Maar voor snowboarders waren die lange vlakke (groene) dunne pistes een hel. Het gebied was overigens wel errrg mooi. Succes met je keuze. ps conclusie: snowboarders don\'t, zijn betere plekken! ski? -> Gaan!

  • cedric
    cedric 2 april 2008 · 14:35

    het dorp bevat vele, gezelige restaurantjes. het dorp is echt op z\'n frans, ze hebben d\'r vanalles neergezet. maar heel belangrijk is dat ze van die warboel nu iets moois proberen te maken door ze af te breken en daarvoor in de plaats uit hout gamaakte accomodaties plaatsen. en aan skischolen is er aanbod genoeg.

  • cedric
    cedric 2 april 2008 · 14:35

    er zijn heel veel appartementen voor verschillende klassen. je hebt de goedkope (maar toch verzorgde), de gemiddelde en de dure klasse. aanbod genoed.

  • cedric
    cedric 2 april 2008 · 14:35

    er zijn heel veel restaurants van verschillende soorten. zoals italiaan, de franse keuken en ga zo maar verder. la granga is een gezellig gelegen restourant bij de skipiste.

>