BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Val Cenis

Reviews Val Cenis

50% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3685 reviews.

 • Sterke punten: Goede locatie in het skigebied, sfeervol en laag prijsniveau.

Wat vind jij van Val Cenis?


Beoordelingen van gebruikers

 • Gast888
  Gast888 20 februari 2020 · 16:14

  Via EsKiMo 1 dag in Val Cenis mogen skiën. Mooie groene, blauwe en rode pistes. Helaas kruisen deze pistes elkaar erg vaak. Ten tijde van de voorjaarsvakantie waren er erg veel (eigenlijk te veel) wintersporters op de pistes. Op de genoemde kruisingen van pistes gaf dit regelmatig hachelijke situaties. Waarschijnlijk buiten het seizoen een prima gebied met grotendeels moderne liften. Maar wij in ieder geval nooit meer in de voorjaarsvakantie.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast840
  Gast840 4 maart 2018 · 22:35

  Leuke skiplaats met kinderen. Wij zaten in Alpages de Val Cenis. Je zit dan dicht bij de Columbia (lift). Hier vind je het stuntpark. Helemaal aan de andere kant is ook nog een stuntpark (easy park, hoog de berg in als laatste met de sleeplift. Bij de sleeplift naar links kijken (vrij voorin en dan vind je dus deze). De eerste x deze gemist 😞 De boardercross is ook leuk. Leuke tocht te maken. Onderin veel groen en blauw. Tussendoor genoeg rood. Fijn om 125 km piste te hebben. Niet te groot. De weg is ook voor kids van een jaar of 9-10 jaar makkelijk terug te vinden. Fijne week gehad. Ook het Mickey Mouse parkje is leuk om door te gaan. Onze kids hadden geen skiles meer nodig. Maar er was een Nederlandse skilerares. Verder vooral Franse skileraren. Verder vond ik de skiklasjes behoorlijk vol zitten wat wij zagen. Te vol. Ik zou kijken naar privéles of de kids zelf goed les geven, als ze tenminste al redelijk wat les gehad hebben. Leuke afwisseling in rode en blauwe pistes. Sommige blauwe pistes zijn best hard werken. Al met al goed te doen voor het hele gezin. Ook voor de beginners. Er zijn onderin zoveel groene en blauwe pistes. Ik kan het gebied zeker aanraden.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast202
  Gast202 5 januari 2018 · 09:55

  Prima gebied met veel vertier. Mooie brede pistes (vooral de rode pistes). Ook voor de beginners zijn er onderaan de berg veel blauwe en groen pistes. In de kerstvakantie was het met name op die pistes druk. Boven de boomgrens waar vooral rood ligt, was het vaak erg rustig. Wachten op een liftje (wij zaten bij de lift Le Haut) hebben we nagenoeg nooit hoeven doen, ondanks de start van de lesjes aldaar.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast415
  Gast415 18 maart 2017 · 10:57

  Val Cenis (Lanslebourg) is een dorp in de Mauriennevallei, gelegen aan de doorgangsweg, maar toch niet druk. Het is een naar Franse normen authentiek dorp zonder hoogbouw, maar het ligt niet geïsoleerd, er is doorgaand verkeer. De meeste hotels liggen vlakbij het centrum en direct aan de pistes, we hebben letterlijk de auto een hele week kunnen laten staan. Vanuit de centrale liften kan je 2 kanten op, het hoofdgebied en het gebied van Termignon, dat je na 2 stoeltjesliften bereikt. Hoewel het krokusvakantie was, zaten we soms haast alleen op de pistes in Termignon, het is hier heel erg rustig. Over het algemeen is dit gebied vrij rustig, wachttijden hebben we nauwelijks gehad, een paar minuten hoogstens. De groene piste Escargot is dé langste piste ter wereld en fungeert in de late namiddag dikwijls als de laatste afdalingspiste. Val Cenis moet het hebben van natuursneeuw, maar zelfs bij het te warme winterweer van de krokusvakantie in 2017, blijven de condities bijzonder goed wegens de nogal noord gerichte positie van het gebied Een deel van de pistes logt toch boven de boomgrens zodat je toch bij goed weer in de zon zult zitten.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Marcel
  Marcel 17 januari 2011 · 14:44

  Half Januari een week met familie in Balcon de Val Cenis (Village) gezeten. Mooie appartementen, heerlijk dicht bij de piste. Het gebied is niet echt groot, in 3 á 4 uur ben je het hele gebied wel door, maar wel erg leuk. En zeker met kleine kinderen is het groot zat, met veel groene pistes beneden en de uitdagendere pistes wat hoger. Door de ligging (op het noorden) ook in slechte tijden heel lang sneeuw beschikbaar. Offpiste zijn er leuke stukken te vinden, ook uitdagend voor de gevorderde offpiste skiers. Er wordt buiten het seizoen weinig onderhoud aan de pistes gedaan. Ondanks weinig sneeuw heb geen enkele van de vele sneeuwkanonnen in werking gezien. Aanrader: het uitzicht op het meer is zeker op een zonnige dag fenomenaal!

 • jan007
  jan007 5 april 2009 · 23:35

  NL sprekende lerare(sse)n. Moesten het diploma met medaille kopen @#$%^. het rapportboekje is superhandig. kan je volgend jaar weer meenemen en je weet gelijk in welke klas je zit. Super goed systeem.

 • Alex
  Alex 28 januari 2008 · 18:48

  heerlijke pistes voor gevorderde en beginners, geen lange wachtijden. Nightlife is goed, weinig bars maar die er zijn, zijn leuk. Je maakt dan makkelijker contact dan met de massale resorts. Voor mij krijgt deze locatie een 8.

>