BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Wolkenstein (Selva)

Reviews Wolkenstein (Selva)

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 3693 reviews.

  • Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied, sfeervol en kindvriendelijk.

Wat vind jij van Wolkenstein (Selva)?


Beoordelingen van gebruikers

  • josvanderlinden5
    josvanderlinden5 10 januari 2019 · 06:34

    Super gebied met vele mogelijkheden.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast102
    Gast102 22 oktober 2017 · 17:40

    Goede lokatie om diverse tochten te gaan maken. Pistes over het algemeen zeer goed, al blijft de dalafdaling richting dorp bij wat hogere temperaturen een zorgenkindje, maar over het algemeen zeer mooi skigebied. Neem geen skipas voor het skigebied zelf maar 1 dolomitisuperskipas, geeft je alle vrijheid voor een paar euro meer. Geen sella ronda zonder deze pas.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast249
    Gast249 5 april 2017 · 16:39

    top top en nog eens top alleen apreski is niet wat je verwacht zoals in oostenrijk

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast767
    Gast767 6 februari 2015 · 09:01

    Geweldig skigebied met voor elk wat wils. Pistes worden perfect onderhouden. Heerlijke restaurants op en onderaan de piste. Afgelopen jaar met kerst geweest, heerlijk rustig, was perfect. Straks met de krokus gaan we weer, benieuwd hoe het dan is.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast002
    Gast002 4 februari 2014 · 17:55

    Prachtig skigebied, al aardig wat plaatsen gezien in mijn leven, maar dit gebied is prachtig qua natuur en pists. voor de gevorderde skieer is dit gebied absoluut niet moeilijk prachtige brede autobahn pistes, het enige nadeel vonden wij dat er tijdens ons verblijf niet erg veel ''goede''skieers op de piste zijn wat af en toe nog wel een voor verwarring zorgt ! Voor eens een andere en verrassende wintersport is dit zeker een aanrader !

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast508
    Gast508 11 februari 2013 · 16:24

    Echte wintersportsfeer omdat alle pistes uitkomen in het dorp. De natuur is schitterend, met name het Sella Massief is prachtig. Afwisselend skigebied met veel gezellige hutten, waar het eten en de koffie Italiaans is, dus superlekker. De Sella Ronda skien is een must. Apres ski is gezellig, maar niet uitbundig. Kortom: een wintersportvakantie in Selva is een echte aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast845
    Gast845 22 januari 2013 · 16:29

    Mooiste skigebied van Europa, by far. Vaak rustig en niet al te moeilijke en brede pistes. Maar liefst 1200 km piste waardoor je ontzettend mooie tochten kan maken. Eten (op de piste maar ook in de dorpjes) is ook super en helemaal niet duur. Enig nadeel is de afstand, het is nou eenmaal 2 uurtjes langer in de auto zitten dan de meeste andere skigebieden, maar dat heb ik er graag voor over!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Laurenz
    Laurenz 14 december 2010 · 20:58

    Mooi skigebied, goed onderhouden pistes. Af en toe wel wat verouderde liften. Eten sterk wisselend. Prijzen appartementen etc. duur. Goed te doen vanaf Innsbruck airport (1 uur en 35 minuten).

  • Don Camilo
    Don Camilo 17 oktober 2010 · 17:09

    Jaar 2010 in Canazei geweest . Dit gebied is topklasse . Gelukkig vinden de meeste mensen het te ver. Dit jaar 2011 lekker naar Wolkenstein want schijnbaar is daar meer apresski. De sella ronda kun je in 2 uurtjes doen. Wel een beetje gas geven met het boardje. Beste en mooiste gebied ooit. Hoop dat iedereen thuisblijft in Feb 2011 dan zijn er nog minder mensen op de piste. Alles blauw is rood en alles rood is zwart , denkende in vergelijking met oostenrijk . Veel plezier iedereen , ennuh ,als je een beetje doorrijd is het in 9 uurtjes te halen , vanuit Eindhoven natuurlijk.

  • Dennis
    Dennis 1 februari 2009 · 08:40

    1/2/2009: net terug van een week snowboarden en skien in Selva Val Gardena. Het dorp heeft alle uitstraling van een typisch Tiroler dorp: veel grote overhangende houten kappen, hotels en appartementen lekker door elkaar heen en enig hoogteverloop met vele zijstraatjes. Daarbij komt dat van vele kanten de pistes uitkomen in het dorp en er zelfs doorheen gaan. Je bent dan ook heel snel in een opperbeste wintersportstemming. In tegenstelling met wat ik had verwacht zijn er best ook veel apresski-gelegenheden, al is het geen \'spektakel\' zoals in Gerlos e.d. Het dorp ligt in een vallei. Dit geeft vanuit het dorp veruit het mooiste aangezicht wat ik ooit heb gezien in een wintersportplaats: prachtig. Verder is het een actief dorp: er worden veel (sportieve) evenementen georganiseerd en wij waren ook getuigen van een spetterende demonstratie van de plaatselijke ski/snowboardschool op woensdagavond (met onder meer paraski!). Daarnaast veel lekkernijen in het dorp, van zoet tot heerlijk italiaans (waaronder echt lekkere pizza\'s).

  • Dennis
    Dennis 1 februari 2009 · 08:40

    Veel hotels en appartementen liggen op steenworpafstand van de pistes. Daarnaast zijn veel hotels nieuw of recent opgeknapt. Beslist een goede kwaliteit.

  • Dennis
    Dennis 1 februari 2009 · 08:40

    Wij hebben 2 dagen skiles genomen. Naast het feit dat dit redelijk goedkoop was hadden wij een zeer goede skileraard. Niet nederlandssprekend, wel engels. Wij zijn zeer goed geholpen en geadviseerd.

  • Dennis
    Dennis 1 februari 2009 · 08:40

    Ons hotel was niet heel goedkoop, maar inachtnemende dat je daarvoor elke avond aan (minstens) 4-gangen menu kon beginnen valt dat best wel mee. Op de piste\'s en in het dorp waren wij aangenaam verrast: 2 euro voor een cola of koffie. Dat hebben wij wel eens anders meegemaakt (veel duurder). Eten en drinken valt dus mee. Skipas voor totale vallei (sella ronde) kost voor 7 dagen 220 europ. Gezien het aantal km\'s is dit een van de goedkopere gebieden. Je kunt ook een goedkopere pas nemen voor een deelgebied. Daarnaast is de prijs wel seizoensafhankelijk (tot 1 febr. laagzeizoen)

  • Dennis
    Dennis 1 februari 2009 · 08:40

    Als je voor lekker eten komt is dit een aanrader. De italiaanse gerechten zijn heerlijk. Wij vonden het eten beduidend beter dan Oostenrijk en Frankrijk.

>