Getest: wintersportrugzakken

Laatste update: 29 jan 2020Er worden voortdurend nieuwe producten toegevoegd én geupdate op ons materiaal platform.

Laatst toegevoegd

Als je lange dagen op de ski's of snowboard maakt is het fijn om een rugzakje mee te hebben. Omdat je in een rugzak wat extra kleding mee kunt nemen. Ook kun je zo eenvoudig wat te drinken en te eten meenemen en is het een ideale plek voor zonnebrandcreme, een reddingsdekentje en zonnebrand. Als je met een groep (familie) op stap bent is het erg prettig als minimaal een persoon een rugzakje mee heeft.

Een goede wintersportrugzak is niet al te groot, zit stabiel op je rug, is eenvoudig te openen, heeft een speciaal vak voor een goggle en eventueel voor off-piste materiaal (als je van plan bent de poeder in te gaan) daarnaast is het van belang dat de rugzak niet al teveel gespen en dergelijke heeft want deze kunnen in een stoeltjeslift vast blijven zitten.


Er zijn geen producten beschikbaar met deze eigenschappen.

De beste getest: wintersportrugzakken

Onze bevindingen

Alles straalt kwaliteit uit bij deze rugzak. Je voelt dat je een stevige en slijtvaste rugzak in je handen hebt. Tijdens onze test bleek dat ook het geval. De rugzak zit strak op de rug, is zeer stabiel, heeft lekker grote ritsen (fijn met handschoenen). Je hebt niet door dat je de rugzak om hebt. Echter. De de kleine en krappe snit van de rugzak voelt deze vrij krap aan. Als je grotere dingen mee wilt nemen (spiegelreflex camera) dan kom je snel in de knoop met deze rugzak. Echt een rugzak voor de essentials en misschien een extra kleding stuk. Deze rugzak is te klein als je veel (off-piste materiaal) spulletjes mee wilt nemen. Wil je dat niet dan heb je een geweldige dag-rugzak welke trouwens in de zomer prima als klein wandelrugzakje of trailrunrugzak te gebruiken is.

Dakine Heli Pro 20

v.a. €89,99

8,7

Onze bevindingen

Stevig, no nonsense en evengoed te gebruiken tijdens een off-piste afdaling als thuis. Deze Dakine off-piste rugzak is een klassieker en dat is niet voor niets. Een goede rugzak voor een goede prijs. De rugzak zit zeer stabiel op je rug en heeft geen onnodige poespas waardoor je hem ook op je rug kunt houden in een stoeltjeslift. Hiermee is het een ideale rugzak voor piste skiërs en wintersporters die af en toe een keertje off-piste gaan en geen airbag nodig hebben. Doeltreffendheid hoeft niet duur te zijn bewijst Dakine! En het allermooiste deze rugzak blijkt ook nog eens enorm slijtvast te zijn!

Onze bevindingen

Deuter heeft duidelijke keuze gemaakt om een lichte rugzak te maken welke wel een goed rugpand heeft en een aantal slimme features. Het rugpand is stevig en heeft een aangename padding. De compressiebanden missen aan de zijkant van de rugzak maar de skibevestigingsbanden op de rugzak zijn daarentegen wel heel mooi in de rugzak zelf weg te werken. Ook heeft Deuter een handig klein vakje in de heupband gemaakt, ideaal voor kleine snacks, je telefoon of je zonnebrand. Eveneens zit er nog een handig goggle-vak deze is echter in tegenstelling tot veel andere gogglevakjes niet gevoerd. Vanwege het ontbreken van compressiebandjes op de zijkant van de rugzak zit deze, als deze niet vol zit, wel wat als een losse zak op je rug. Daar merk je tijdens het skiën echter niets van want deze rugzak zit verder geweldig op je rug. Door de eenvoudige opmaak van deze rugzak is deze ook prima te dragen in de een stoeltjeslift!

Alle getest: wintersportrugzakken