Getest: ski- en snowboardsokken

Laatste update: 24 feb 2020Er worden voortdurend nieuwe producten toegevoegd én geupdate op ons materiaal platform.

Laatst toegevoegd

Skisokken zijn een belangrijk en vaak onderschat deel van de uitrusting. Skisokken moeten zorgen voor een goede en pijnloze krachtoverbrenging van je voet en been naar je skischoen. Ook moeten sokken ervoor zorgen dat je voeten niet te koud worden en niet te warm. Transpiratievocht moet worden afgevoerd om droge voeten te houden. Sportieve skiërs zullen het meeste baat hebben bij dunnere sokken, terwijl de comfortskiër juist wat dikkere sokken wil. Er is een ruime keuze in skisokken in werkelijk elke prijsklasse. Na onze test is gebleken dat goede wintersportsokken niet de allerduurste hoeven te zijn.


Er zijn geen producten beschikbaar met deze eigenschappen.

De beste getest: ski- en snowboardsokken

X-Socks Silk Merino

v.a. €45,-

9,5

Onze bevindingen

Eén van de beste skisokken uit de test. Deze sok zit strak, maar niet te strak, de sok is dun en knelt niet af. De sok zit zeer comfortabel en blijft ook goed zitten na tientallen dagen op de piste. Na regelmatig wassen vertoont de sok geen slijtplekken en is deze vormvast.

Stox Skiing Women

v.a. €39,-

9,0

Onze bevindingen

De Stox Women heeft een prima compromis gevonden tussen dikte, compressie en precisie. Een erg aangename compressiesok die niet te strak zit, maar wel meer dan strak genoeg is om de sok op z'n plek te houden. De sok is meer dan hoog genoeg en zorgt voor een precieze krachtoverbrenging op de schoen. Daarnaast ziet de sok er ook nog eens leuk uit.

Stox Skiing Men

v.a. €39,-

9,0

Onze bevindingen

Dit was één van de favorieten bij de testers. De Stox Men heeft een prima compromis gevonden tussen dikte, compressie en precisie. Een erg aangename compressiesok die niet te strak zit, maar wel meer dan strak genoeg is om de sok op z'n plek te houden. De sok is meer dan hoog genoeg en zorgt voor een precieze krachtoverbrenging op de schoen. En ondanks de technische snit ziet deze sok er goed uit.

Alle getest: ski- en snowboardsokken