JeroenFrissen

281 weken lid

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
13-12-15 · 13:173

Laatste reviews

Schladming - Dachstein
15 maart 2017 · 19:11

Medio december 2016 reden we voor 4 dagen skieen naar Schladming. Vooraf maakten we ons enigszins zorgen wegens het gebrek aan natuursneeuw, maar deze vrees bleek ongegrond. De pistes in Schladming lagen er erg goed bij (de kunst van de kunstsneeuw) en hoewel het lager gelegen landschap nog groen/bruin was konden we onze bochtjes prima draaien.

Na ondertussen meer dan 15 ski-gebieden bezocht te hebben viel ons de kwaliteit van de Dachstein pistes in positieve zin op: breedte en hellingshoek waar je vooral bij de rode pistes in een heerlijke flow kunt afdalen. De liften zijn snel met uitzondering van enkele stoeltjesliften vanuit het dal het gebied in, bijvoorbeeld vanuit Pichl richting Reiteralm. De 4 hoofd-bergen van Dachstein kun je prima aan elkaar knopen, maar je bent daarbij (zoals je kunt verwachten) wel doorgaans op dezelfde verbindingsliften en -pistes aangewezen. Aangezien we er vroeg in het seizoen waren en de omstandigheden dit niet toelieten, zijn we niet buiten de piste geweest, dus daar kunnen we weinig over zeggen. Zeker aan de Dachstein-zijde van het gebied zijn er een aantal mooie offpiste afdalingen te vinden.

We verbleven in Rohrmoos, wat ons een ski in/out beleving en een zeer centrale uitvalsbasis voor het gebied gaf. Het eten op de piste en in het dorp is prima en tegen een redelijke prijs. De hoeveelheid rokers in de gelegenheden viel ons tegen. Het lijkt of er in het oosten van het alpenland meer binnen gerookt wordt dan in bijvoorbeeld Tirol. We zijn in ieder geval blij dat dit over een tijdje in geheel Oostenrijk niet meer is toegestaan.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring