M1679

343 weken lid

Laatste reviews

Zum Hirschen
19 maart 2015 · 21:42

Het restaurantgedeelte is erg gezellig. Heel gemoedelijk! Een echte huiskamer sfeer!

De bediening is vriendelijk en vlot. Ze willen er echt voor zorgen dat je een fijne avond hebt.

Er staan heerlijke gerechten op de kaart, voor een goed bedrag. Het eten smaakt eigenlijk elke keer goed als wij hier zijn. Het zijn veelal de typische oostenrijke gerechten, die erg lekker smaken na een lange dag wintersporten!

Met partner
Steinerwirt 1493
19 maart 2015 · 21:35

In februari twee keer overheerlijk gegeten in dit restaurant! Het restaurant is typisch Oostenrijks, maar behoorlijk ‘chique’.

Op de menukaart staan typisch Oostenrijkse gerechten zoals kasnocken, een schinitzel en een kip die op ‘Salzburgse wijze’ is klaargemaakt. Maar ook een ‘lokaal biefstukje’ en lam staan op de kaart! Het is allemaal nét iets anders als de standaard gerechten die veel terugkomen op de menukaarten in Oostenrijk! Oostenrijks, met een twist!

Het eten smaakte ook erg goed, alle gerechten en alle keren! Wij vonden het niet duur. De ‘standaard’ gerechten hadden eenzelfde prijs als de omliggende restaurants. Het lam en rund waren natuurlijk wel duurder, maar als je dan kijkt wat je krijgt… Erg veel en erg lekker! Vergeleken met Nederland spotgoedkoop als je kijkt naar de hoeveelheid die je krijgt!

Het restaurant heeft verschillende gedeeltes. één keer in één van de grote gedeeltes gezeten, en één keer in een klein hoekje waar ruimte was voor 3 tafels! De eerste keer in dit gezellige knusse hoekje gezeten, de tweede keer in het grote gedeelte… wel iets minder, maar we waren al erg blij dat we hier nog konden eten op onze laatste avond (want we hadden niet gereserveerd…).

Echt een aanrader om eens écht lekker te eten tijdens je wintersport in Zell am See!

Tip: Salzburger Nockerl minstens met 4 personen delen, of de helft laten liggen! Het is echt heeeeel erg veel, maar wel erg lekker! Dus zeker wel de moeite waard om eens uit te proberen! (Net zoals de rest van de kaart!)

Met partner
Areitalm19 maart 2015 · 21:20

In dit piste restaurant niet gegeten tijdens de lunch, maar tijdens het avondeten! Bijzonder, in het donker op de piste eten! Het was een hele beleving!

Tussen 18.00 - 18.30 met de areitbahn omhoog, richting de areitalm. In de schemer, met de kabelbaan omhoog, dat zorgt voor prachtige uitzichten! Daar aangekomen worden we opgewacht, het terras staat vol met vuurkorven. Erg gezellig!

Binnen aangekomen worden we verrast door de leuke sfeer van dit piste restaurant! Erg gezellig! We worden leuk ontvangen door de vriendelijke bediening en krijgen ons eerste drankje! Daarna komt het voorafje, en aansluitend komt de fonduepan op tafel met een heerlijke schotel met allerlei vis en vlees. Daarnaast nog patat, rijst, stokbrood, e.d.

Dit alles word omringt door een leuke Oostenrijkse band, die allerlei muziek speelt. Traditionele muziek, maar ook ‘popmuziek’.
Elke tafel wordt verrast door een passend muziekje!

Om 22.30, in het donker, weer naar het dal!

Een erg leuke avond ter afwisseling gedurende de wintersportweek!

Met partner
Pinzgauer Hütte19 maart 2015 · 21:13

Het restaurant ligt wat afgezonderd van de drukte van de kabelbanen en pistes op de schmittenhohe! Achter het ‘dalstation’ van de kappelenbahn kun je het pad dat je naar het restaurant zal brengen op skiën. Zorg dat je een beetje vaart houd, en dan kom je tot vlak bij het restaurant!

Aangekomen bij het restaurant was het een behoorlijke drukte! Hierdoor was de bediening ook behoorlijk chaotisch en het was lastig contact te krijgen met de Oostenrijks geklede bediening!

Maar… het uitzicht was écht fantastisch! Ondertussen konden we hier dus heerlijk van genieten! Mooie ongerepte natuur, zonder stoeltjesliften en pistes. Daarnaast ook nog een prachtig uitzicht op de Kitzsteinhorn!

Het eten was prima in orde! Typische Oostenrijkse - en streekgerechten! Heerlijk om te eten op een mooie wintersportdag! De gerechten waren niet heel duur, maar in verhouding wat kleiner als de gerechten die in de overige restaurants worden geserveerd!

Deze lekkere lunch werd afgesloten met een tochtje achter de sneeuwscooter. Het pad loopt iets omhoog en terug skiën of snowboarden is geen optie, daarom word je door middel van een touw terug gesleept naar de piste! Erg leuke ervaring!

Al met al een aanrader om eens lekker te lunchen tijdens de wintersport in Zell am See!

Met partner
Gipfel
14 september 2014 · 20:15

Restaurant boven op de Kitzsteinhorn. Hoogste punt van Salzburg. Prachtig uitzicht op de Kitzsteinhorn en de omliggende bergen.

Ik vind het een nadeel dat het een vrij groot restaurant is en er alleen maar zelf-bediening mogelijk is. Het is er altijd vrij druk, ik denk door de mooie ligging maar ook ‘afgezonderde ligging’ van dit restaurant.

Naast het normale eten dat je gewend bent op de piste zijn er ook wat apartere dingen, zoals de wild - burger. Deze was erg lekker!

Met vrienden
Gasthof Grüner Baum
14 september 2014 · 20:05

Gezellig restaurantje, met lekker eten en lekkere streekgerechten. Eten is niet duur, net zoals in veel restaurantjes in Oostenrijk.

Met vrienden
Gasthof Mittelstation
14 september 2014 · 20:02

Ik ben zelf niet zo van de grote/zelf bediening restaurants op de piste. Ik heb liever wat kleinere restaurantjes, met streekgerechten op de kaart. Dat is hier helaas niet te vinden. Wel het standaard piste-eten. En de apfelstrudel smaakte er prima na een dagje skiën

Buiten wel een groot terras met uitzicht op de piste. Wel perfect om naar andere mede-skiërs te kijken. Dat is wel het fijne aan deze locatie. .

Met vrienden
Panorama
14 september 2014 · 19:58

Wat mij betreft 1 van de mindere locaties waar ik heb gegeten tijdens de wintersport in Zell am See. (Te) Groot restaurant, met alleen maar zelf bediening. Geen typische Oostenrijkse gezelligheid/sfeer. Eten op zich prima, maar niet bijzonder.

Met vrienden
Glocknerhaus14 september 2014 · 19:47

Leuk restaurantje. Met het standaard piste - eten, wel goed van smaak! Goede prijs. Vaak live muziek op het terras (toen wij er waren hadden ze elke dag wat anders qua muziek), wat wel erg gezellig is! Komen veel skiklassen vanwege locatie en prijs.

Met vrienden
Breiteckalm
14 september 2014 · 19:42

Eén van de grotere piste restaurants op de Schmittenhohe met zowel een bedieningsgedeelte als een zelf-bedieningsgedeelte op het terras.

Eten is erg goed, en de prijs is ook prima! Leuke en gastvrije eigenaar en medewerkers die graag even een gezellig praatje maken! Restaurant heeft een mooi groot terras waar je heerlijk kan zitten op de mooie dagen inclusief barretje.

Met vrienden
Ebenbergalm
14 september 2014 · 19:36

Erg leuk restaurantje, op een mooie locatie. Ligt in de bocht van de piste 12b, de dal afdaling (door het bos) naar Zell am See. Dit is een leuke tussenstop op deze heerlijke afdaling.

Op het terras een prachtig uitzicht op het meer en de omgeving van Zell am See. Het restaurant zelf is van binnen nog in de ‘ouderwetse typische Oostenrijkse stijl’. Erg leuk! Typische streekgerechten zijn te vinden op de kaart. Het eten is heerlijk & de prijs is prima!! Ook leuk om gewoon wat te drinken in het zonnetje op het mooie terras.

Met partner