BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Alta Badia

Reviews Alta Badia

71% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 4234 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, geweldige mogelijkheden voor tochten, rustig, goed eten op de piste en kindvriendelijk.
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van Alta Badia?


Beoordelingen van gebruikers

  • Moss1967
    Moss1967 17 maart 2018 · 19:22

    We zaten eind feb - begin maart in pension Steinrosl, San Cassiano. Zie oa tripadvisor voor de beoordelingen. Een paar minuten lopen met de skiboots naar het skidepot bij piz sorega. Daar met het gele theeei naar boven en dan kan je verschillende kanten uit. Vorig jaar zaten we in Colfosco direct aan de piste. San cassiano beviel ons toch in meerdere opzichten beter...verder van de sella ronda, dus geen gehijg in je nek / wachtrijen bij de liften. Het gebied bij san cassiano grenzend aan corvara en arabba is zo mooi. Voor de duidelijkheid: we houden van de skieen (niet knallen) maar ook van het landschap, de natuur, de keuken, de wijnen en het bier (forst), de cultuur etc. De stop voor de lunch bij een van de vele gezellige hutten, is een van de vele hoogtepunten van de dag 😃 Zeker leuk om te doen: de tocht naar sante croce. Weinig Nederlanders in vergelijking met Oostenrijk. Voor de duidelijkheid: we hebben van 10 en 12 jaar. Dus sella ronda, laguzuoi, super 8 etc. dat komt een andere keer. Nadelen zien we niet: want liefde maakt blind. Voor 2019 weer in de alta badia geboekt. Als we een paar puntjes moeten noemen: ja, het is een eind rijden. Nee, geen of nauwelijks nederlandstalige skileraren of skiklassen met de nodige nederlandse kids. Ze zijn er wel, maar je kunt er vooraf niet vanuit gaan.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Roy83
    Roy83 11 maart 2018 · 15:22

    Wij zijn in maart 2018 een week in Alta Badia geweest en het is ons heel goed bevallen! We hadden een fijn appartement (Ciasa de Lenz) in San Cassiano en namen elke dag de skibus naar de lift vanuit San Cassiano het gebied in. Alta Badia is prima geschikt voor mensen die niet per se de moeilijkste afdalingen hoeven te doen, op de piste kaart is voornamelijk blauw te vinden en je kunt overal wel komen zonder een rode piste te nemen. De liften zijn over het algemeen modern en waar nodig koppelbaar, zodat wachtrijen in onze (niet vakantie) week wel meevielen. Het was echter niet zo rustig als we gewend zijn (in Obergurgl en Cervinia bijvoorbeeld). Zeker de liften naar de Sella Ronda (of van de Sella Ronda) hadden eigenlijk altijd wel wat wachtrijen. Niets schokkends (max 5 minuten, meestal veel minder), maar zeker niet uitgestorven. Dat merkte je ook op de verbindingspistes (zoals onderaan bij Pralongia II) aan het einde van de dag, dat werden buckelvelden, maar dat waren kleine stukjes, die meestal wel te vermijden zijn. In uithoeken (zoals bij Santa Croce) kun je direct de lift in. De pistes zijn over het algemeen lekker breed, landschappelijk fantastisch en van wisselende lengte. De dalafdalingen zijn natuurlijk lekker lang (en blijven heel lang goed), maar ook de pistes bij Santa Croce en rondom Pralongia hebben lekker wat lengte. Het gebied leent zich bij uitstek voor tochten, naast de bekende Sella Ronda, Lagazoui, Santa Croce en richting de Marmolada, kun je ook heel leuk een ronde door het gebied skiën. Je moet soms wat op de tijd letten, je hebt bijna altijd liften nodig om terug te kunnen, maar in onze ervaring kun je met 5 minuutjes te laat nog wel wegkomen bij het overigens overal vriendelijke liftpersoneel. Wat verder nog opvalt is dat ondanks het vele blauw, daar best hier en daar een iets lastiger stukje tussen zit. Ons vergelijk is met name Cervinia en Obergurgl, maar wat daar als rood op de kaart staat, kan in Alta Badia best voor blauw door. Meestal wat kortere stukken, maar met bijvoorbeeld 1 weekje ski ervaring zul je waarschijnlijk nog niet elke blauwe piste aankunnen, waar dat in bijvoorbeeld Cervinia zeker wel het geval is. De rode pistes zijn ook echt rood, maar wel erg mooi en ze blijven wonderbaarlijk lang goed. De bewegwijzering vonden wij juist wel goed en duidelijk. Ook is er geen piste die niet voorzien van een mooie hut, met lekker eten en een mooi terras! Pluspunten * Wij vonden de bewegwijzering juist wel goed * Veel afwisseling in de pistes, goede preparatie * Enorm veel goede hutten * Vriendelijk liftpersoneel * Perfect startpunten voor vele tochten (binnen en buiten het Alta Badia gebied)! * Bij slecht weer zijn er altijd wel pistes met goed zicht te vinden! Verbeterpunten * Ik denk dat ze er goed aan zouden doen om sommige lastige blauwe pistes op de pistekaart toch rood te maken * Je zit relatief veel in de lift, maar dat heeft de natuur nou eenmaal bepaalt, daar kan het gebied verder niets aan doen, maar als je dat niet wilt, zit je hier minder goed * Sommige plekken zijn wel wat drukker (al werd dat nooit echt een probleem) Al met al zouden wij zeker teruggaan (in ieder geval naar de Dolomieten, wellicht ook naar Alta Badia).

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • CarloK
    CarloK 10 februari 2017 · 22:20

    Een groot gebied waar je in de ochtend de route kunt gaan plannen. We vonden echter de routebeschrijvingen op de piste vaak verwarrend en daarin bleken we niet de enige te zijn. Vele skiërs met ons waren regelmatig in discussie over de route. Het gebied bied voor iedereen wat wils en wat zijn ze hier goed met het prepareren van kunstsneeuw als er onvoldoende echte sneeuw ligt! Het dorp Corvara viel qua restaurants, kroegjes en winkels een beetje tegen, maar ja, daar zit onze behoefte ook niet zo. De kans op mooi weer met de fantastische dolomieten als decor is waanzinnig. Dat, in combinatie met het eten en drinken, brengt ons telkens weer terug, zelfs na weer eens 3 jaar Oostenrijk te hebben geprobeerd.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast932
    Gast932 8 februari 2017 · 18:02

    Wil je relaxt skien ga dan naar Alta Badia. Blauw zover het oog reikt.Zelfs het weer is blauw . Mooie tochten naar de Marmolada en de Civetta o.a. liggen voor het grijpen. Geen luxe liften zoals in Ischgl maar ook minder druk en minder schreeuwende en zuipende Nederlanders.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast932
    Gast932 8 februari 2017 · 17:50

    veel blauwe pistes en enkele rode . Alleen de Gran Risa in La Villa is zwart. Heel mooi gebied en vele hutten op de pistes.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • chriski
    chriski 27 januari 2017 · 14:08

    Alta Badia is een fantastisch skigebied! Heerlijke pistes, prachtige vergezichten op de Dolomieten, fantastisch, betaalbaar eten in mooie, leuke restaurantjes. Je kunt prachtige tochten maken, zowel voor beginners als vergevorderden. Wij waren er in week 1 van 2017. Van de 6 dagen hadden we 4 dagen zon en lekkere temperaturen, laatste twee dagen veel wind en kouder. Daardoor was helaas de Sella Ronda gesloten, maar wel uitstapje gemaakt naar Arraba. Nauwelijks echte sneeuw, maar de italianen zijn fantastisch met kunstsneeuw. Meer dan 85% van de pistes open met zeer goede (kunst)sneeuw. Wij zaten in Badia, op een boerderij net buiten het dorp. Dat betekent dat je met de auto naar de piste moet. Je kan op verschillende plekken gratis parkeren en dan snel in de lift stappen om bij de gondel richting Piz La Illa te komen. Dit gaat via een paar horizontale liften. Dat kost wel wat tijd. Ook vlakbij de gondel kun je betaald en gratis parkeren. Skischool in La Villa was ook prima. Geen nederlandstalige leraren of andere nederlandse kinderen , maar dat was voor onze kinderen (6&4) geen enkel probleem. Tip is wel om een skischool te kiezen die gaat skien vanaf Piz La Illa. Dan kun je gelijk tochten gaan skien zodra de kinderen op les gaan. Skiles start normaal op zondagmiddag, dan maandag t/m woensdag van 10:00 tot 12:45, donderdag skisafari van 10 tot 16:00, vrijdag van 10 tot 14 uur en dan nog de slalomwedstrjjd. De kosten van privéles vallen hier overigens mee t.o.v. groepsles voor de kinderen, dus dat is het overwegen waard Aandachtspunten van dit gebied: - apres ski is rustig een lekker drankje. Met kinderen prima, maar als je echt wilt feesten kun je beter naar Oostenrijk gaan - liftsysteem is niet zo luxe als op andere plekken. Weinig kappen/verwarming etc. - skipas is duur als je Sella Ronda wil skiën. 280 euro voor 6 dagen - weinig/geen ski-in/ski-out - geen nederlandse skileraren

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast727
    Gast727 1 november 2016 · 17:04

    qua natuur fantastische panorama's te bewonderen. Omdat ik logeer in Pederoa neem ik de stipte bus die me in zowa

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast241
    Gast241 31 oktober 2016 · 14:32

    Rustig en prettige omgeving waar je rustig kan skiën en genieten van de omgeving

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Kermit
    Kermit 4 september 2016 · 20:01

    De mooiste afdalingen vind je buiten de Sella Ronda, als je van dagtouren houdt. Beschouw de ronda als een snelweg om van tour naar tour te gaan. De top der touren is de Gebirgsjagertour. We hebben deze vanuit Selva counterclockwise gedaan; erg hard doorjakkeren om op tijd de pas terug over te zijn. Alleen aan te raden voor snelheidsduivels. Vertrek om 08:30, via Corvara, snelle koffie in Araba, lunch in Scotoni's rond 14:30 en laatste lift over Grodnerjoch net na de officiele sluitingstijd. Jaar erop vanuit Corvara gedaan, met de nieuwe verbindingslift in Araba. Veel beter te doen, bijna relaxed - maar alles zat mee, de bus kwam steeds precies aan als we bij de halte aankwamen. Koffie met taart in Fedare, lunch in Scotoni's (de kenners weten waarom), ruim op tijd terug. Neem het busschema mee voor deze tour! Verkrijgbaar bij vvv of online. Mis je de bus bij Malga Ciapella en kom je uit Selva: forget it, morgen nieuwe kans... Volgende dag de Panorama tour clockwise. Fantastisch en prima te doen, ook vanuit Corvara. Gebirgsjagertour clockwise dag erna, maar dan heb je minder mooie pistes en minder ideale bustijden. Toch zeer de moeite waard. Doe ook La Villa (lunch bij Bambi Huette), en de Marmolada, Seiser Alm tour, Cortina d'Ampezzo, en ga maar door. Alles goed bereikbaar met bus of auto, en een verrijking van de trip. Nog een laatste uitdaging voor komend jaar; Kronplatz. Iemand nog tips?

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • wilma1106
    wilma1106 27 februari 2016 · 07:45

    Het is een skigebied omgeven door bergen waardoor je continu prachtige uitzichten hebt. Heel veel blauwe pistes waardoor het voor beginners erg aantrekkelijk is. Voor ons, gevorderden is er weinig uitdaging te beleven met een handjevol rode en zwarte pistes. De dorpjes zijn aardig, apres ski is minimaal. Dus mooi gebied maar als je af ten toe wat uitdaging wilt, dan moet je verder zoeken. Wel ontzettend veel en leuke hutten met vriendelijke mensen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast345
    Gast345 5 januari 2016 · 13:41

    De afgelopen 20 jaar met gezin heen geweest (op camping Colfosco, zowel in Caravan als in hutjes). Enorm veel mogelijkheden. Je kunt iedere dag iets anders doen (zelfs als je er twee weken verblijft). Eten op de pistes en daarbuiten is top. We weten precies waar we de pasta specialiteit moeten bestellen en waar de eieren met spek. Je krijgt hier een mix tussen de italiaanse en de oostenrijkse kaart. Het eten is niet al te duur, het drinken helaas iets duurder. De pistes worden prachtig geprepareerd en ze zorgen altijd voor sneeuw als de natuur deze niet komt brengen. Wat betreft Skiplezier heeft dit gebied mijn absolute voorkeur. Je kunt makkelijk van gebied naar gebied skiën, waarbij de ski's niet vaak uithoeven. Op vele plekken is er overigens een keuze te maken tussen rood en zwart waardoor de gebieden voor iedere soort skiër bereikbaar zijn. Ook voor Snowboarders is er de afgelopen jaren meer bijgekomen(funparks etc). De grote hoeveelheid rode en blauwe pistes zijn tevens ook leuk voor deze groep mensen. Het enige nadeel in mijn mening is de apres-ski in deze gebieden. Het is enorm beperkt en ook niet iedere avond feest. In corvara kun je terecht bij Murin, onderaan de lift Col Alto, in Colfosco kun je op de berg terecht bij Rifugio Edelweisstal, dit is afgelopen jaren alleen minder gezellig geworden doordat er een (mooie) uitbouw is gekomen maar te weinig mensen om het te vullen (ook in het hoogseizoen). In La Villa kan men naar de Badia Pub, maar deze ligt totaal niet in de buurt van pistes dus hier moet je met taxi's naartoe. Mijn beste apres ski ervaringen heb ik toch met Sölden. Nederlanders zitten vaker in St. Christina of Selva/Wolkenstein. Hier blijkt ook wel wat apres-ski te zijn maar hier heb ik geen ervaring mee. Voor een vakantie met partner of gezin is dit zeker aan te raden. Wil je flink gaan feesten met vrienden, dan zou ik met pijn in mijn hart toch een ander gebied aanraden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • HN65
    HN65 4 november 2015 · 11:02

    Veel meer een skigebied dan snowboardgebied door vele, lange, blauwe pistes. De omgeving is naar mijn mening de mooiste van heel de alpen door de structuur en kleur van de rotsformaties. Eten op de pistes is echt van geweldig niveau zonder rijen voor een buffet op natte stenen vloer maar gewoon a la carte (met wijnkaart natuurlijk) en betaalbaar. Over alle leuke dag-tourtochten zie deze site. Hou wel rekening dat de 1e wereld oorlog tour/gebirgsjagertour echt een hele lange dag skiën is waar beginners niet aan moeten beginnen.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • edwin2
    edwin2 5 mei 2015 · 12:20

    Alta Badia is een prachtig skigebied met vooral afwisselende blauwe afdalingen. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk relaxed kunt cruisen en elke dag een andere tocht kunt maken. De afdaling Lagazuoi is een echte aanrader en ook de Sella ronde is een must. De liften zijn goed maar verwacht geen verwarmde zitjes en koepels tegen eventuele sneeuw. De pistes worden perfect geprepareerd en zijn lekker breed. Eten en drinken op de piste is van zeer goede kwaliteit en niet duur. Kortom: fantastisch skiën in een prachtig decor.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • henkhupelschoten
    henkhupelschoten 9 maart 2015 · 21:10

    Geweldig! 13 jaar lang al kom ik er en ik wil niets anders! van overal waar ik geweest ben spant alta badia voor mij de kroon!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast767
    Gast767 14 januari 2015 · 18:25

    Amentirola helemaal fantastisch, lekker tussen de Italianen, geen Nederlanders, heerlijk geen zure zeikers.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast177
    Gast177 30 januari 2014 · 10:48

    Beste gast693 bedankt voor je tip over de skitour naar Lagazuoi, we hebben genoten van een prachtige dag (strak blauwe hemel) zodat we mooie weergezichten hadden op de berg. Geen lange skitour maar wel zeker de moeite waard! Gezien je ervaring met meerdere skitochten in dit gebied, zou je zo vriendelijk willen zijn ons meer informatie over de skitocht grand guerre te geven. We vinden het maken van een skitocht op een vakantie erg leuk en van deze toch hebben we nog weinig informatie kunnen vinden. Ook de bewegwijzering zien we eigenlijk niet of nauwelijks in het gebied.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast693
    Gast693 15 januari 2014 · 09:31

    aanvullend op mijn beschijving van zojuist nog een tip. nog indrukwekkender is om de tour grande guerre te skieen. Dan ga je richting marmolada en neemt een aantal keren een stukkje een bus, Uiteindelijk kom je dan ook bij LAGAZOI uit , maar dan kom je van de ander kant. (van de kan van cortina). Lijkt negatief, dat je in de bus moet zitten, maar is ooh zo mooi. is een echte dagtocht, dus als je niet zo snel skiet/het erg druk mocht zijn, let dan op de tijd

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast693
    Gast693 15 januari 2014 · 09:16

    nav de ski trip 1. ski in san casiano verder door naar links, waar je op kaart alleen een sleeplift ziet getekend 2. neem daar de bus/privetaxi voor 4 of 6 euro 3. stap uit boven op de pas LAGAZOI 4. neem cabine 5 ski via zwart terug en neem nog een keer cabine of ski meteen door 6 eet in hut rechts van piste is super maar kan daardoor druk zijn 7 meteen na hut is stijl stukje waar ook de bevroren watervallen zijn. 8 als je moet gaan klunen is er een hotel waar je op terugbrengbus kan stappen maar ga nog iets verder want dan kom je bij paarden met touw die je voor 2 euro terugbrengen naar startpunt 9 is prachtige tocht!!; veel plezier paar stukjes zijn wat stijler, maar iedereen met enige ervaring kan dit doen

    Met partner Skiër
  • Gast177
    Gast177 13 januari 2014 · 10:54

    hallo gast 248, bedankt voor het delen, kun je iets meer in detail vertellen hoe de route precies eruit ziet? We hebben gehoord dat de route bestaat uit skieën, de bus/taxi, paardentram maar in welke volgorde en waar de route start komen we maar niet achter...

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast248
    Gast248 10 januari 2014 · 21:26

    Wij zijn er vorig jaar geweest. Echt geweldig de route met de paardentram. Onderweg kom je ook nog n prachtige bevroren waterval tegen, wel opletten want je bent er zo voorbij. Als je een kaart hebt van de Sella Ronde dan staat de paardentram aangegeven. Wij zaten in San Cassiano we moesten eerst met de bus. Weet niet meer welke plaats, maar een indrukkende lift die tegen een rotswand geplakt was. Dit jaar gaan we weer. Ga zeker deze trip weer doen!

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast268
    Gast268 22 december 2013 · 11:10

    We horen steeds meer verhalen over de mogelijkheid om met paarden of tram of iets dergelijks te skieen. wij komen al jaren in alta badia (corvara) en zouden graag willen weten hoe je deze belevenis kan ervaren. alle informatie is welkom

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast222
    Gast222 7 december 2013 · 12:01

    Mijn zoon en ik zijn voor 6 jaar terug gewisseld van Oostenrijk naar Italie. We waren het Oostenrijkse gedoe van almaar stijgende prijzen en en niet op elkaar aangesloten skigebieden helemaal moe. Italie was en is een verademing, vriendelijke mensen super skigebied prachtige verdeeld goed eten en prima accommodaties. Pak hierbij de prijs kwaliteit verhouding die gewoon goed is in vergelijking met Oostenrijk en je spreekt al snel van zeer tevreden skiërs. Bij voorkeur skiën wij niet de sella ronde is wel mooi maar doet de rest van het skigebied ernstig tekort. Er zijn zoveel mooie pistes dat je de hele dag op de ski's kunt staan zonder dat je een piste 2 x gebruikt. Persoonlijk vinden wij het gebied boven La Vila het mooiste. Veel en lange afdalingen, mooi geprepareerd geschikt voor de goede maar ook voor de rustige skiër. Ideaal familie gebied met kinderen. Zeer weinig wachttijden aan de liften en lekker eten in de restaurants op de piste tegen heel aangename prijzen. Omdat wij de mogelijkheid hebben om in het laagseizoen op vakantie te gaan is mijn beschrijving enigszins gekleurd immers wij hebben nog nooit in het hoogseizoen geskied hier. Maar dat niets af aan onze tevredenheid.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast957
    Gast957 22 februari 2013 · 18:01

    Kan echt niet beter . Zeer groot skiegebied! We zijn naar pralongia Geweest . We zijn van plan het in de paasvakantie te herhalen . Je kan sneeuwmannen maken skieen of snowboarden . Toffe Restaurants voor tijdens TIP val mesdie

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast568
    Gast568 10 februari 2013 · 12:05

    Net terug van Alta Badia en hebben het geweldig gehad.We waren met 4 vrienden ( leeftijd van 33 jaar tot 45 jaar ).Het was 6-1 voor ons.Van de 7 dagen dat we er waren was het 6 dagen prachtig skiweer.Elk jaar maar weer afwachten.Vriendelijke mensen en we zaten in San Cassiano ( tweede keer ).Je kan alle kanten op en een het eten op de piste's is gewoon goed.Ook een lekker en leuk restaurant is L'tiac.Vlakbij de skilift Piz Sorega.Ben alweer aan het kijken naar volgend jaar maar weet weinig beters en mooiers te vinden.Vliegen op Innsbruck en dan met de taxi ( 2 uurtjes rijden ).Dit is een gebied voor de genieters en niet voor de mensen die alleen maar willen feesten zoals in Oostenrijk.Kortom, volgend jaar hier maar weer heen met me vrienden. JP van Koot.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast263
    Gast263 27 januari 2013 · 19:52

    Vandaag terug na 4 dagen Alta Badia (met superdolomiti skipas). Ronduit schitterende shortski; goeie pistes, verse sneeuw, zonnig weer, niet te druk.....Ik weet waar ik volgend jaar ga skiën!

    Skiër
  • Gast582
    Gast582 5 januari 2013 · 00:15

    Supergevarieerd gebied met Dolomiti Superskipas. Alta Badia is voor ieder wat wils, ook leuk voor beginners. Het was met kerst rustig, voor oude en nieuw in het weekend was het wel drukker. De pistes zijn echt heel goed geprepareerd, je merkt het verschil met Arabba en Selva Gardena. Wij hebben veel tochten gedaan, 2x Sella Ronda: groen tegen de klok in is wat moeilijker dan de oranje route. I.t.t. wat op het forum wordt beweerd staat alles heel goed aangegeven, we hebben nooit op de kaart hoeven kijken waar we heen moesten. Ook Lagazuoi gedaan, was vrij druk bij de lift, maar zeker de moeite waard. Bus kost inmiddels 6,- p.p., paarden terug maar 2,-, was erg leuk. Ook Marmolada gedaan, lange tocht er naar toe en druk bij laatste liften omhoog. De afdeling is 12 km, omdat het druk is op de piste vind ik het bij de smallere stukken niet altijd even leuk.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 10 april 2010 · 17:16

    Maandag 6 april zijn we, na een weekje, terug gekomen uit Corvara (Alta Badia). Voor het eerst in dit gebied (na 7 jaat Oostenrijk te hebben gedaan) en dan ook nog vrij laat in het seizoen. We hebben elke dag een beetje sneeuw gehad (meeste in de nacht en alles bij elkaar zo'n 60 cm)en dus waren de omstandigheden perfect. Onder aan de lift (San Casiano & La Villa) was hnet soms een beetje papige sneeuw, mar goed te doen nog. Het gebied is ons zeer goed bevallen, de sfeer is gemoedelijk met een Oostenrijks tintje en de pistes zijn breed en afwisselend. De natuur is prachtig en het eten goed. Groot nadeel van (in dit geval Corvara) is de mogelijkheid tot parkeren, de politie loopt echt bij bosjes rond om betaald parkeren te controleren. Het betaald parkeren is ook echt overal!! dit vonden wij minder. Al met al, als je niet teveel met de auto op pad hoeft en je van brede uitgestrekte pistes houdt is het er geweldig. Ook de Sella Ronda skieen is heel erg leuk. Wij hebben in ieder geval weer gereserveerd voor volgend seizoen !!

  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2010 · 15:10

    Heel erg mooi gebied met de Sella Ronda. Voor kinderen en beginnende skiers zijn de liften in Colfosco heel goed te doen. Alleen jammer dat dit de schaduwzijde van de Dolomieten zijn, dus wel wat koud.

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2010 · 10:43

    Niet te geloven... werkelijk wauw! Het is een prachtig en niet te evenaren ski gebied voor beginners en gevorderden. Eten en drinken zijn spotgoedkoop en de berghutten bijzonder mooi verzorgd. vele hutten werken samen met sterren restaurants. ski passen zijn iets duurder +- 36 euro per dag maar daar krijg je veel voor terug. ik ben al in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland geweest... maar dit overtreft alles. Kom niet af met begelijde reizen zoeken want dan moet je niet naar deze streek komen. Met andere woorden all in kennen ze hier niet en dat is maar best ook. All in publiek is beter af met all in toestanden en daar zitten ze niet op te wachten!!! slapen in het hoogseizoen vind je voor 30 de man drie sterren ontbijt inbegrepen. vervoer is best met de auto ongeveer 12 uur rijden of doe gelijk ons met raynair naar treviso +- 30 heen en terug all in! wagentje huren bij hertz voor 110 euro all in voor 4 dagen. reken en tel per persoon: vlucht, wagen, ski pas, hotel runkk drie sterren ( bijna vier ) 300 euro de man!!! cool h?! geen beton zoals in Frankrijk en ook geen zwamworsten met zuurkool. goede reis

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2010 · 14:52

    Wij komen al zoon 13 jaar in Italie, en genieten ieder jaar weer van het prachtige weer( we komen de brenner over en de zon schijnt), goed pistes en de heerlijke italiaanse keuken. het skigebied is uitmuntend. je ziet het bijna nergens goed als daar, wij zouden ons geen betere vakantie kunnen bedenken. dat er niet zo veel nederlanders zijn maakt het juist ook wel leuk, we zien de ski vakantie toch als een familie vakantie en wil je ook voor je familie houde, Kortom: Bella Italia

  • Anoniem
    Anoniem 13 januari 2010 · 10:45

    Heel erg mooi gebied. Zeer kindvriendelijk, typisch Italiaans. Lekker rustig en absoluut geen massa, zoals veelal in Oostenrijk wel het geval is. Absolute aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2010 · 13:51

    Grote aanrader. Net terug, kerst en oud en nieuw daar gevierd. Vooral in het begin was het heerlijk rustig, geen lange wachtrijen bij de skiliften. Dat is echt een verademing na altijd dat geduw en getrek en lange wachten in Scheffau, Oostenrijk! Ons zien ze nooit meer in Oostenrijk maar voortaan is het alleen nog maar Italia wat de klok slaat!!!

  • Anoniem
    Anoniem 25 december 2009 · 09:53

    Alta badia is qua natuur een heel mooi gebied en als het het daarmee oneens ben moet je meer rondkijken ipv naar de skis. Gezaag van lange liften, lange reistijd, geen uitdaging, duur kan je allemaal achter de computer vinden... . Ja je zit veel in de lift: je moet immers om een gebergte heen (sella ronda), je moet een heel stuk door de bergen rijden(er zijn zelfs wegenwerken), ja 75% van de pistes zijn blauw en Corvara is wat mondain. Ikweetniet maar als ik duizenden euris uitgeef aan wintersport, dan wil ik wel weten waar ik naar toe ga. Dan wist je ook dat 5 km verderop in Arabba veel meer uitdaging is.

  • Anoniem
    Anoniem 24 december 2009 · 17:26

    Dit jaar maart in Corvara geweest. Snap niet dat mensen zo enthousiast zijn. Alles is zeer duur: van overnachting tot eten op de piste tot de winkels. Veel Duitsers en ook Polen en Tsjechen. Pistes verre van uitdagend: bijna alleen maar blauw en veel lange liften. De Sellaronda is meer in de lift zitten dan skieen! Kortom: ik snap niet zoveel van die positieve ervaringen. Nooit in Oostenrijk of Frankrijk geweest? Eerste keer wintersport? Oh ja, de bereikbaarheid: we hebben op de terugweg urenlang in de file gestaan het dal uit..... Volgend jaar weer Oostenrijk!

  • Anoniem
    Anoniem 28 november 2009 · 14:01

    Perfect skigebied! Schitterend gebied! Hier kun je altijd skieen, sneeuwkanonnen genoeg. Als je in Alta Badia niet kunt skieen kun je dat nergens. Ongekende brede rustige pistes. Heerlijke skihutten om te lunchen. Heel wat anders dan die vieze vette happen die je in Oostenrijk krijgt. Geen wachttijden bij de liften, Italianen zijn heel kindvriendelijk, hoofdzakelijk stoeltjesliften, kortom zeer comfortabel. Prijs/kwaliteit verhouding is ook heel erg goed. Iedereen aan te raden, als je hier eenmaal bent geweest, ben je ergens anders niet gauw tevreden meer.

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2009 · 19:28

    Net terug uit Corvara (22-03-09). Geweldig skigebied: veel blauw en rood, goed geprepareerd. Hele week zon en meer dan genoeg sneeuw. Sella Ronda geskied maar ook naar de Marmolada en de Lazoui geweest. Met de ski\'s aan door paarden worden voortgetrokken is ook een hele leuke ervaring.

  • Anoniem
    Anoniem 18 december 2008 · 12:08

    Ook wij komen alweer een aantal jaren in Alta Badia. Wij vinden het skieen in Italie, de sella ronda helemaal geweldig. Dit jaar niet geweest, maar 2009 staat weer geboekt. Super gebied(en)verbonden middels de Sella Ronda heerlijk skieen. Wij houden wel van een skitochtje. Prima keuken op de pistes en de gemoedelijkheid is helemaal goed. Prijs / kwaliteitverhouding is prima in orde. We verbazen ons ieder jaar toch nog een beetje dat er nog zo weinig nederlanders het gebied/land hebben ontdekt. Je moet er wel een autoreis van bijna 1100 km voor overhebben, dat is ook wel het enige min-punt wat wij kunnen bedenken.

  • Anoniem
    Anoniem 8 december 2008 · 13:12

    Schitterend gebied! Heerlijke pistes, perfect eten, je wilt nooit iets anders meer (al helemaal geen Oostenrijk, met alle megadrukte en vette happen, en teveel onbeschofte Duitsers...) Kwaliteit ten top hier in Italia! Ook Frankrijk kan hier niet tegenop, kortom niets kan hier tegenop, eenvoudigweg: SUPER!!

  • Anoniem
    Anoniem 28 augustus 2008 · 14:16

    Inmiddels een aantal keren in Alta Badia geweest. Geweldig gebied. Voor mij (samen met Val Gardena) absoluut nr. 1. Landschappelijk gezien schitterend. Horeca op de pistes is zoals het zijn moet: kleinschalig, vriendelijk en fantastisch eten voor een acceptabele prijs. Pistes worden buitengewoon goed geprepareerd zodat zelfs de minder ervaren skiers goed uit de voeten kunnen op de wat moeilijkere pistes. Aangesloten op het grote gebied van de Dolomieten, waaronder de Sella Ronde. Uitgangspunt voor fantastische tochten, w.o. Lagazuoi.

  • Anoniem
    Anoniem 17 februari 2008 · 21:26

    Juist terug uit Corvara in Badia,van 9/2tot16/2. Een prachtig gebied, heel de week zon, goede sneeuw,veel brede blauwe pistes en ook rode pistes voor ons nog te doen;Wij hadden de alta badia pas , was genoeg maar als je alle dagen een andere piste wil doen moet je de dolomitiski pas nemen.Neem boven aan pralongia de piste nr 9 eens, lekker lang stuk blauw tot in cassiano.Wij hadden wel geluk dat het de week voor ons goed gesneeuwd had en nu \'snachts heel koud was ,daardoor bleef alles top.Villa Eden een heel verzorgd 3 sterren hotel met zeer vriendelijke service.Weinig Belgen en Nederlanders,overwegend Italiaans en Duits in het gebied.Niet echt apr?ski voor jongeren gezien,maar dat zijn wij niet meer (50 plussers)en letten daar dus ook niet op.Gaan terug ,zeker weten!

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2008 · 14:22

    Wij komen al sedert 1988 in Corvara en omstreken. Het is een mooi gebied centraal gelegen in de Dolomieten. 11 skigebieden zijn grotendeels door liften en of een skibus met elkaar verbonden. Ca. 1.200 km geprepareerde pistes. Vanuit Corvara kan men de Sella Ronda skieeen een dagtocht langs vijf aangesloten dorpen. (Arabba, Selva, Canazei, Colfosco, Corvara). Ook het gebied van Cortina D\'Ampezzo is per skie bereikbaar. Horeca en sfeer zijn gemoedelijk en vriendelijker dan Oostenrijk en qua prijs ca. 10 tot 15 procent goedkoper. En het scheelt dat er weinig Nederlanders de reis over de Brenner aandurven. Reken op een reistijd van ca. 11 tot 13 uur ruim 1.050 km De sneeuwcondities zijn altijd goed, en zo niet dan is alles bereikbaar via met kunstsneeuw geprepareerde pistes. Els en Rob van Es Zevenbergen

  • Antoinette Gerritsen
    Antoinette Gerritsen 20 oktober 2007 · 22:46

    Vanuit La Villa omhoog met de gondel, dan skien richting de Pralongia. Vandaaruit kan je richting Arabba en St.Cassiano. Naar St.Cassiano of Armenturola gaat er een mooie blauwe afdaling van ong. 8 km. Onderweg kom je een paar leuke restaurantjes tegen. Vanuit Armenturola kan je met een taxi naar Passo Valparole.Vandaaruit met de gondel omhoog naar de Lagazui. Je hebt dan een prachtig uitzicht. Vandaaruit kan je ook naar Cinqui Torri. . Maar nu gaan we weer richting Armenturola. Het begin van de afdaling is best pittig, maar later is het makkelijker. Het is een heel lange afdaling. Onderweg kom je nog een restaurant tegen, op een heel mooie plek. Als je dit voor de eerste keer ziet, kijk je je ogen uit. Aangekomen aan het eind van de afdaling kan je met een taxi weer terug naar Armenturola, maar je kan ook met de paardentram teruggesleept worden. Dit is een heel leuke ervaring. Aan het eind is het nog een stukje klunen. Vanuit Armenturola kan je richting St.Cassiano en daar met de gondel omhoog. Vandaaruit weer richting La Villa. Vanaf Piz La Villa kan je de rode of zwarte afdaling(Gran risa) naar beneden skien als je nog benen over hebt. Of lekker met de gondel omlaag, wat ik vaak doe na een lange dag skien. Terug in het hotel een lekkere Bombardino.

  • Mario Blomme
    Mario Blomme 2 oktober 2007 · 11:20

    meestal eenvoudige pistes, wel heel overzichtelijk, behalve worldcupafdaling naar La Villa niet echt veel uitdagends voor gevorderden maartoch gezellig en ... toegang tot de plaatsen die deel uitmaken van de Sella Ronda (Wolkenstein, Arabba) waar zwaardere pistes zijn, veel zon en lekker eten, meer moet dat niet zijn hé ?

  • desiree
    desiree 26 september 2007 · 14:07

    Uniek gebied, zowel qua skiën als eetmogelijkheden. Nergens vind je zo'n goede prijs/kwaliteit verhouding. Erg kindvriendelijk ook en zeer rustige uitgestrekte skigebieden. Voor iedereen sterk aan te bevelen. Na 1 bezoek wil je nooit iets anders meer!

  • Etienne
    Etienne 21 januari 2007 · 13:04

    mijn ervaring was echt top!!! maar kan begrijpen dat het voor sommigen mensen niet tedoen is. de prijzen liggen er best hoog (hangt er ook van af in welk gebied je gaat) verder is het er top voor kleinen kinderen DIE STAAN DAAR BOVEN AAN ! verder is het skigebied heel groot en je kijkt uit over de mooie dolomiten.

  • f.van der marel
    f.van der marel 21 augustus 2006 · 10:01

    zeer goede ervaring, komen al 34 jaar in corvara,ook andere oorden geprobeerd, corvara, sella-ronde etc.perfect onderhoud van de pistes, lekker eten. Corvara blijft voor ons nr. 1.

>