Reviews Feldberg

64% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.1 op basis van 3757 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor beginners, kindvriendelijk, goede variatie in pistes, goedkoop, goed eten op de piste en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
Zwakke punten: Beperkte off-piste en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Feldberg?

Reviews van gebruikers

Gast139
26 februari 2020 · 11:26

Prachtige omgeving maar erg lange rijen bij de liften, de grotere gondels zijn al een week niet open ivm wind??? Gaan we nooit meer heen

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast950
14 januari 2020 · 08:59

Prima familiegebied. Met kinderen (vanaf 10), heerlijk overzichtelijk. Ze kunnen hun gang gaan, maar je ziet ze ieder uur zeker weer langskomen

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast504
22 maart 2019 · 10:03

Afgelopen vakantie voor het eerst met de kinderen ( 5 en 7) gaan skiën en dan is Feldberg een perfect gebied. Overzichtelijk, betaalbaar en vrij eenvoudige pistes voor de kinderen. Als je heel de dag wilt skiën en veel gevarieerde kilometers wil maken, dan moet je echt ergens anders gaan kijken.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast629
20 februari 2019 · 22:15

Overzichtelijk skigebied om voornamelijk met het gezin bij elkaar te blijven. je raakt elkaar niet gemakkelijk kwijt hier. Bovendien is het met een gezin een prima betaalbare vakantie. Leuke appartementen in de directe omgeving.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast748
9 december 2018 · 21:46

Super fijn is de prijs van een appartement met skipas incl. gratis openbaar vervoer en toegang tot een geweldig zwembad.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast612
1 juli 2018 · 08:47

Heerlijk skigebied voor een paar dagen op slechts 7 uur rijden. Best uitdagende pistes aan de ene kant van de weg en een familie helling aan de andere zijde. De zwarte pistes beginnen altijd met een lang glijstuk alvorens het pas echt stijl wordt. Vooral de worldcup abfart heeft een paar erg stijle stukken. Eten is vooral op zn Duits snacken met prima braadworsten en goulashsoep. Erg druk in het weekend en de vakanties met in verhouding tot de lengte van de pistes best lange wachttijden bij de liften. Echte aanrader voor families is hotel Feldbergerhof…echt fantastich voor de kids! Oja…zit je langer dan 3 dagen in een hotel dan is de skipas gratis 😉

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast059
15 maart 2018 · 00:49

Feldberg is een klein en niet zo hooggelegen gebied. De ‘echte’ wintersporter kan hier, buiten wat komen opwarmen, weinig komen zoeken vrees ik. Maar met beginners / kleine kinderen is het wel een leuk gebiedje.

Overzichtelijk, mijn zoon van 8 jaar deed na 2 dagen les, op de 3e dag onder de ‘mannen’ alle blauwe pistes van het gebied op één dag.

Wij gingen met nieuwjaar en hadden zeker voldoende sneeuw, maar dat was deze winter zowat overal zo. Wel merkten we dat door de lagere ligging de sneeuw zeer snel wegsmolt in het dal bij zachter weer /regen. Je zou dus ook wel eens pech kunnen hebben en op pap/ijs moeten skiën bij een mindere winter ondanks sneeuwkanonnen en preparatie…

Skischool On Snow aan de Grafenmatt, eerste lesdag voor de kinderen (6j en 8j) niet echt geweldig, te grote groepen, weinig aandacht voor de kleinsten, spraken enkel Duits, raakten al eens een kind uit hun groep kwijt… stonden veel stil. In de namiddag kwam ons dochtertje (6j) in een ander groepje terecht met veel betere leraren en minder kinderen, op de tweede dag maakten ze allebei veel vorderingen in een kleinere groep… Je moet dus precies wat geluk hebben met drukte / specifieke leraar. De volwassenen uit ons groepje hadden een zeer goede leraar, alleen ging hij wat té snel de rode pistes af met de groep waardoor een deel een schrik te pakken had.

De bijhorende skiverhuur van On Snow was vriendelijk, behulpzaam en niet duur, maar wel een totale chaos op piekuren. Materiaal ok, maar ondanks begin van seizoen zeker niet spiksplinternieuw.

Het eten, het verblijf, de skiverhuur en het drinken op de piste is in vergelijking met Oostenrijk en Zwitserland zeer goedkoop.

In het weekend was het merkbaar drukker dan op de weekdagen. Er is veel verschil in niveau bij de skiërs, mensen die in verbindingsstukken naar liften met of zonder ski’s stilstaan midden op de piste… De wachttijden bleven al bij al steeds beperkt tot hoogstens enkele minuten, ondanks vele sleepliften.

Er is veel accommodatie ietsje verderop in dorpjes rondom, parkeren aan de Feldberg is echter een ramp. De skibus is dan weer handig en inbegrepen in je pas.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast636
7 maart 2018 · 22:20

Een klein maar leuk skigebied. Wij hebben ons vooral gestoord aan skischool Thoma. De vragen werden op een niet vriendelijke manier beantwoord (zacht uitgedrukt). De skilessen voor onze zoon van 5 werden niet in het Nederlands gegeven (wat wel was aangegeven). Ook te grote groepen waardoor onze zoon wel 10 min in de kou (huilend) stond te wachten, omdat hij niet goed naar beneden durfde. Het werd niet opgemerkt! Feldberg zou ik wel aanbevelen maar niet de skischool.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast815
10 augustus 2016 · 20:32

Familie / sport Hotel Feldberg is een fijn adres voor de vakantie. Kleinschalig skigebied met genoeg uitdagingen. Zelfde ervaring gehad als onderstaande beoordeling met het materiaal van Skihaus Feldberg. Een oude man die ongeduldig was en zo snel Duits sprak dat hij onverstaanbaar was, daardoor ergerde hij zich nog meer. Als borg moet je een ID kaart achterlaten, die waren ze kwijt, dus ook nog veel gezeur met het inleveren van spullen. Spullen ingeleverd zonder te betalen. Ondanks dit kom ik graag nog een keer terug.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast7305 maart 2016 · 19:44

Leuk gebied! Wij zaten in Ferienwohnungen Am Feldberg aan de Seebuck (achter Familotel Feldberger Hof) en dus aan de piste. Betaalbaar en prima te bereizen. Tip: huur je skiuitrusting niet bij Sporthaus Feldberg dat in het zelfde complex zit. Onvriendelijk personeel en toen we de uitrusting terugbrachten werd er een skistok in rekening gebracht die bij afgifte al stuk was… Ga liever naar Thoma die een 100 meter verderop zit en waar men wel klantvriendelijk is…

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Axuma
13 februari 2016 · 10:56

Leuk voor met familie. De Hochschwarzwald Card is echt top, al was het maar dat de skipas inbegrepen is… Aan de Feldberg zelf (250m afstand van de liften) is een grote autoparking (6 niveau’s, 1200 plaatsen) sinds dit seizoen, veel makkelijker dan vroeger…

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast153
28 februari 2015 · 15:24

Prima plek voor beginners om te leren skien. Overzichtelijk gebied waar je elkaar makkelijk weer terugvind. Is het op de ene plek druk ga je gewoon een piste verderop.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast659
28 februari 2015 · 15:24

Voor de zoveelste keer zijn we wezen skieen op de Feldberg. En overnacht in ons vast appartement in Barentall, waar we goed worden ontvangen en gebruik maken van de schwarswald karte. Hiermee kun je gratis naar het zwembad in Titisee , gratis skikaart en gratis met het openbaar vervoer. De eerste twee prima voor elkaar, maar de bus verbinding was dit jaar echt een ramp, of de bus kwam veel te vroeg waardoor je deze miste, of de bus was afgeladen vol en reed dan door met een gebaar er komt nog een, deze kwam dan wel maar wel een uur later . Wat dan in hield, uur wachten, koude voeten, wachten op de Fledberg voordat je kon overstappen naar Hebelhof. Al met al, slechte ervaring met de bus dit jaar, het kan goed, want de weken ervoor reed de bus om het half uur. Hier ook met de verhuurder overgehad, deze heeft wel geklaagd bij de bus onderneming, maar daar is het als bij ons, altijd wel een excuus. Mensen probeer hier iets aan te doen, het is een leuk skigebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast101
19 februari 2015 · 16:45

Am Feldberg is een leuk gebied voor beginners als gevorderden met blauwe, rode en zwarte pistes. Experten die graag wat uitdaging wensen komen vermoedelijk minder aan hun trekken. Echter parkeren is een ware nachtmerrie en tijdens het weekend kan het er heel druk zijn.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast211
13 januari 2013 · 13:11

Hoi, er is voor iedereen wat te vinden. Wij gaan met een waterpolo team al 10 jaar 4 dagen skiën. van beginners tot gevorderden iedereen heeft er nog uitdagingen,buiten de piste tot zwarte afdalingen. Een leuk betaalbaar skigebied voor een paar dagen.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
HillieBillie
6 januari 2013 · 16:50

Net terug uit Am Feldberg in de periode na de kerstdagen. Een leuk gebied voor een paar dagen. De condities waren zeer goed! Verse sneeuw en er lag genoeg om super te kunnen skiën. Enkele dagen was het drukker (bij de liften, op de piste viel het erg mee), maar dit is goed te omzeilen door de lunchpauze te verplaatsen qua tijd en de “beginnersliften” links te laten liggen en 's morgens vroeg te starten. De Seebuck is doorgaans drukker dan de Grafenmatt, terwijl de Grafenmatt de meest uitdagende pistes bied. Parkeren is wel een kleine ramp, de skibus was een goede oplossing.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast307
11 december 2012 · 20:12

nu op moment in Feldberg, en voor een driedaags uitje is het zeker een aanrader. de sneeuw op moment is zalig, iedere dag al verse sneeuw, voor een weekje is het wel wat klein, maar een paar daagjes ertussen uit, zeker doen, geen twijfel !

Met partnerSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast594
4 november 2012 · 13:57

Na jaren in wintersport in Oostenrijk en Andorra gingen wij met onze 2 dochters voor het eerst wat dichterbij dit werd Feldberg. Onze jongste docht en ik hebben hier voor het eerst leren snowboarden, we gaan nu voor de 4e maal weer naar Feldberg omdat wij het hier naar ons zin hebben, het is een mooi en overzichtelijk skigebied voor kinderen en voor ons (mijn man en ik) is het ook groot genoeg. Wij zitten altijd in een appartement aan de piste met de faciliteiten van het hotel, dit is ideaal. Een paar km verderop zit er een grote Lidll waar je alle boodschappen kunt doen, in dat dorpje bij de Lidll Barental zit ook een hele goede Pizzeria waar je voor weinig geld heerlijke pizza’s of andere Italiaanse gerechten kunt eten. Het voordeel is dat bij veel appartementen/hotels/pensions je de Hoch Schwarzwaldkarte krijgt waarmee je gratis toegang hebt tot de pistes, een groot zembad met heel veel glijbanen e.d., rodelbanen en nog veel meer, Wintersportvakantie naar Feldberg is voor gezinnen betaalbaar!!!

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Herman
5 maart 2012 · 08:53

Afgelopen voorjaarsvakantie in Feldberg geweest met prachtig weer, heel veel zon. Nadeel is wel dat het dan 's middags papperig wordt. Skischool Thoma had toevallig ook nederlandse leraren dus fijn voor de kids. Met de schwarzwaldkard kregen wij heel veel korting en gratis skipas bij ons verblijf. De blauwe 9 vanaf de Grafenmatt ligt in de schaduw en was toch wel heel ijzig en lastig voor een beginner. Verder top locatie, wij willen zeker terug volgend jaar. Tip; 's morgens vroeg naar Seebuck, dal nog in de nevel/mist, top in de zon. Het lijkt wel of op de wolken loopt!!!

Met familieSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Viktor
27 februari 2012 · 21:39

Prima skigebied voor een dag of 2-3, misschien een hele week als je met kleine kinderen gaat. Goede sneeuw gehad, parkeren kan een probleem zijn maar de drukte op de pistes viel erg mee. In de regio zitten genoeg goedkope hotelletjes.

Overigens, skip pizza restaurant Da Rocco…dat is echt helemaal niets. Onaardige eigenaar, die woest wordt als je 'm iets vraagt.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
j vdb
13 februari 2012 · 12:29

4 dagen naar feldberg geweest erg mooi gehad zeker voor een beginner zoals ik.

we waren door de week en dus lekker rustig, en de prijzen zijn ook om te lachen zeker met de zwarte woud kaart die we kregen als je langer als 2 nachten overnacht in het zwarte woud. Met deze kaart gingen we ook elke avond even naar het super luxe zwembad in titisee (gratis dus)

een aanrader dus

Met vriendenSkiër
Daisy
23 februari 2011 · 10:44

Ik ga al meer dan 10 jaar naar Feldberg, gewoon om een weekje te genieten van de sneeuw. Voor beginnende skiers is dit een fijn skigebied, voor mensen die Oostenrijk of Frankrijk gewend zijn, zal dit tegenvallen omdat het aantal pistes beduidend minder zijn. Voor gezinnen met kleine kinderen is dit wel een aanrader!!! In de omgeving zijn er genoeg particulieren vakantiehuisjes te huur en bij de liften is een parkeerplaats voor de auto ( wel vroeg komen anders is het vol!) Je hebt ook de mogelijkheid om met de pendelbus te gaan. In het bos kan men heerlijk wandelen en er zijn langlaufmogelijkheden. Ook zijn er bij de piste genoeg mogelijkheden om te genieten van een hapje en een drankje.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
RR
7 januari 2011 · 20:35

Afgelopen jaar hier een weekendje geweest met vrienden i.v.m. slechte condities in Winterberg.

Klein hoogteverschil, korte pistes, slechts 2 fatsoenlijke liftjes, enorme drukte in het weekend.

Was een leuk weekendje, maar ons zien ze er niet meer terug. 2 uurtjes verder en we zitten in Oostenrijk. Daar zijn we dan ook een paar weken terug geweest.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
12 september 2010 · 12:24

ik skie reeds jaren op de feldberg en het is een echt gewelkdig skigebied het heeft wel weinig mogelijkheden voor après-ski en is alleen maar te bereiken vanuit het dorp met de auto. maar er is een prachtige zwarte piste en bückelpiste. kortom een echte aanrader.

11 maart 2010 · 15:36

Twee weken geleden 2 dagen doorgebracht in Feldberg. in 6 uur te rijden vanuit Eindhoven erg goed te doen. Vriendelijke mensen behalve bij de kassa voor de skipas. Prijs kwaliteit was ik ergt over te spreken en het gebied verbaasde me ( positief)…zwarte en rode pistes met leuke tentjes voor een goed witbiertje en snitzel.Voor een week is het wat aan de kleine kant maar 2 a 3 dagen pelzier hebben helemaal prima…Ga zeker terug volgend jaar voor diverse weekendjes…

24 februari 2010 · 22:00

Afgelopen weekend hier 3 dagen geskied. Ski zelf al ruim 20 jaar en heb alle grote gebieden in Frankrijk en Oostenrijk wel gezien, dus had niet al te veel verwachting van Feldberg. Maar ik moet zeggen het is me erg meegevallen, echter een week op deze pistes zou te lang zijn omdat je dan elke meter kan dromen. Zelf een pittige zwarte Weltcupstrecke en een zwarte buckelpiste ontbraken niet.

Positief vond ik de gezelligheid in de berghutje en onderaan de pistes. nadeel is wel dat t in de weekenden erg druk kan zijn bij de stoeltjesliften (snowboarders).

Aangezien je met de auto naar t dorp gaat, is parkeren een uitdaging. Zorg dat je er om 9 uur bent, dan kun je nog op de parkeerplaatsen terecht anders is t langs de weg parkeren en wachten op de gratis shuttle-bus die rondjes rijdt.

Prijs/kwaliteit is erg goed, ook in de berghutten… een verademing vergeleken met het dure Frankrijk.

Reistijd vanaf Eindhoven was 6 uurtjes en is goed te doen. Voor een lang weekendje zou ik zeker Feldberg willen aanraden! Overnachtingen zijn ook eenvoudig via internet te boeken en heel betaalbaar.

27 december 2009 · 11:56

Wij gaan binnenkort voor het vijfde jaar achter elkaar naar Feldberg. Zijn er onlangs op 20 december 1 dagje op en neer geweest.

Voor een sneeuwonzeker gebied hebben we in de laatste 4 jaar altijd sneeuw gehad. Het slechtste was in 2007: eigenlijk geen sneeuw, maar dankzij de sneeuwkanonnen Am Seebuck toch elke dag kunnen ski? Alleen dan heel erg druk in carnavalsvakantie. Wanneer het hele gebied open is (zoals in 2006, in 2008 een paar dagen en in 2009) is het een fantastisch skigebied voor gezinnen en vriendenclubjes. Onze kinderen (toen 14 en 16) gaan zelf heel dag op pad met vrienden en/of vriendinnen: ze eten zelf (voor minder dan 10 EURO warm eten en drinken 's middags)en centraal in het gebied staat onze rugzak met extra drinken en koeken. Daar kunnen ze 1 of 2 keer per dag langs sjeesen. Vooral de vrijheid in dit gebied, in combinatie met voldoende uitdaging (bijv. roodzwarte puckelpiste en zat kleine kronkelende bospaadjes) zijn een ware uitdaging voor hen. Inderdaad de topski?die op een dag meer dan 60 km. wil ski? heeft hier niets te zoeken. Maar iemand die leuk wil ski? spass wil machen tegen een goede prijs-/kwaliteitsverhouding komt hier goed aan zijn trekken. Bijv. ½ liter Weissbier EURO 2,75, skipas voor volwassenen voor 7 dagen: EURO 130, gratis skibusgebruik, huur snowboard all-in per dag EURO 11,50, ons 5-persoons appartement in 2010: circa EURO 72, maar afgelopen jaren in Falkau bij Haus Aretz een 4-persoonsappartement voor EURO 50 per nacht, en allemaal zeer vriendelijke mensen.

En soms is het inderdaag wat druk, maar bijvoorbeeld om half 9 's ochtensd, en om vanaf half 4 's avonds valt dat reuze mee. En wij kunnen goed apr?skien met kidz en al (met een groep van 28 personen).

Kortom, wij zijn toll auf diesem Gebiet und Ihre Leute.

en de zijn de prijzen en facileiten goe

7 maart 2009 · 12:01

In 2007, 2008 en 2009 tijdens de krokusvakanties geskied met onervaren kinderen. Sneeuwcondities liepen van 2007 voldoende tot 2009 prima. Voor de redelijke skieer kun je een week wel uit de voeten, zeker als je de kinderen om 12 uur opvangt van hun les. Prijzen vallen erg mee, 113 euro voor een zesdaagse volwassenen pas en 57 euro voor een kind. Eten en drinken zijn zeer betaalbaar zeker als je het vergelijkt met de Nederlandse horeca. Reistijd vanuit Den Haag op de zaterdag van de start krokusvakantie was 7,5 uur bij 0 kilometer file. In 2009, met de goede sneuuw, waren alle liften open en was de langste wachttijd 12 minuten.

20 februari 2009 · 14:08

In feldberg geweest met kerst het is een leuk klein skigebied vooral voor beginners. Het grote nadeel is veel volk. Dus lange wachttijden bij de liften! (stoeltjeslift seebuck 30min.) Ook zijn de parkings weleens vol waardoor je eerst een kilometer moet stappen voor je kan ski? Als je kinderen hebt is seebuck ideaal! op de twee kleine resiliften (sleep)kunnen zij zich helemaal uitleven. De restaurants zijn vaak wel veels te druk. Zeker die op de piste! We gaan volgende keer waarschijnlijk naar leysin

17 februari 2009 · 17:57

Ik vond dit een bijzonder plezierig skigebied voor een lang weekend skieen. Het is makkelijk bereikbaar met de auto (grootste deel gewoon over Duitse Autobahn). Er zijn met ? skipas (ca. 24 euro/dag) 5 gebieden bereikbaar waarvan Am Feldberg en zeker Totnauberg het meest uidagend zijn. Voor beginners is Feldberg zeer geschikt. Verwacht geen hotel aan de piste en apres-ski zoals in bv Avoriaz, wel gezeligge dorpjes met familiehotels en een goede skibus verbinding.