Reviews Auron

75% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7 op basis van 3685 beoordelingen.

Wat vind jij van Auron?

Reviews van gebruikers

MartijnV
14 oktober 2019 · 19:34

Heerlijk en sneeuwzeker skigebied 1,5 uur met de auto of kleine twee uur met de skibus van Nice. Laatste echt goed te doen. Vertrek om 07.30u en om 10.00u sta je al boven in het gebied te skiën in de sneeuw. In het voorjaar de dag erna lekker een duik nemen in zee in Nice is echt een bijzondere ervaring! Mooi dorpje en gebied met genoeg uitdagende pistes. Veel leuke plekken met terrasjes om te eten of wat te drinken op de piste. Ski kaartje op deze website is van voor 2014. Alle 3 daarop ingetekende liften in Sauma Longue sector zijn vervangen door 1 snelle stoeltjeslift.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast504
14 augustus 2018 · 00:21

Mooi dorpje, afwisselende en uitdagende pistes. Leuke restaurantjes langs de piste. Goed bereikbaar met de skibus vanuit het centrum van Nice. In het voorjaar dagje zwemmen in Nice en de andere dag heerlijk skiën.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast159
29 januari 2018 · 07:58

Prima gebied voor 3 dagen skiplezier met heerlijke vooral blauwe en rode pistes. Op zondag wat drukker, maar op andere dage bijna geen wachttijden. Weinig partypubliek en weinig snowboards, wel goede en gezellige horeca.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast096
3 februari 2013 · 20:58

Ik ga regelmatig skiën in Auron…vind de wachttijden heel erg meevallen, zeker als je vergelijkt met wachttijden in de bekende Oostenrijkse wintersportoorden. En wil je helemaal niet wachten, moet je skiën tussen 12 en 14 uur want dan zitten de Fransen lekker te lunchen…!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast169
7 januari 2013 · 22:17

Auron (1600m) is een prima en redelijk groot skigebied in de Mercantour vallei waarin skiërs en snowboarders van ieder niveau zich gemakkelijk enkele dagen kunnen vermaken op de 135km aan pistes.
Wij bezoeken dit gebied meestal om er 1 dag te skiën (30euro) waarbij we dan op-en-neer rijden vanuit Cannes aan de Middellandse Zee (reken op 2uur reistijd ondanks wat Google Maps je als reistijd aangeeft). Vanuit Nederland zal je dit skigebied eigenlijk nooit bezoeken (mits je op Nice vliegt), gezien de Mercantour Vallei neit vanuit het Noorden te bereiken is omdat de Col de La Bonette 's winters gesloten is en je de skistations Auron en Isola 2000 enkel vanuit Nice kan bereiken over de M2205. Het voordeel van Auron t.o.v. Isola 2000 is wel dat je hier, wanneer je dit wilt, niet de berg op hoeft te slingeren met je auto en in het dal in het dorp Saint Etienne de Tinee (1150m) kunt parkeren en direct met de cabinebaan naar boven kunt om in het skigebied te komen. Dit bespaart je zo’n 40min reistijd t.o.v. Isola 2000 ondanks het feit dat Auron een stuk noordelijker is gelegen (en hierdoor verder lijkt)
Zoals beschreven hier op Wintersporters.nl is Auron ten opzichte van Isola 2000 het meest uitdagende gebied in de Mercantour, dit komt door de veelal steilere, smallere pistes die veel van steilheid wisselen. Hier ligt de uitdaging in, echter is het gebied ook weer niet overdreven moeilijk (a lá Verbier/St. Anton am Arlberg) en kunnen beginnende skiërs of snowboarders hier prima uit de voeten en is er eigenlijk altijd een ‘makkelijk’ alternatief om beneden te komen. Wel moet de opmerking worden gemaakt dat er in Auron veelal minder sneeuw ligt als in Isola 2000, wat mede komt door andere ligging en het feit dat Auron verder in de Mercantour Vallei ligt verscholen en minder profiteert van hevige sneeuw depressies vanuit het oosten vanaf de Italiaanse Po-vlakte (retour d’est). Auron vangt enkel sneeuw bij storingen vanuit het zuiden. De laatste 5 jaren ligt hier echter aan het begin van het seizoen al een zeer goede basis (+150cm) Het skistation is redelijk overzichtelijk door het feit dat er niet extreem veel liften zijn, echter zijn de skiliften niet extreem goed geplaatst (onlogisch) en veelal wat ouder en hierdoor langzamer als de allernieuwste verwarmde 6ers of 8ers die je veel in Oostenrijk tegenkomt.
Voor de off-piste liefhebbers valt hier aardig wat te halen bij storingen vanuit het zuiden, dan biedt Auron een aantal mooie bowls (kommen), bijvoorbeeld de kom onder de stoeltjeslift TSD Dome. Echter zijn deze kommen bij slecht weer niet aan te raden en zoek je voor wat meer beschutting de bomen op in het Demandols en Lieuson gedeelte van het gebied. Echter biedt Isola 2000 meer terrein (o.a. mooie lariksbossen) voor off-piste liefhebbers. Pas echter op met de vele noordhellingen hier (sneeuw blijft wel lang goed).
Tot slot is het buiten de weekenden en vakanties echt enorm rustig in alle skistations van de Mercantour, echter tijdens de weekenden en vakanties wil je hier niet zijn. Alleen maar dagjesmensen uit de omgeving van Monaco, Nice, Cannes t/m Marseille zoeken dan hier hun heil, wat tot overvolle pistes en enorm lange wachttijden bij de liften leidt. De beste maanden om Auron te bezoeken zijn februari en maart.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring