BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Crans-Montana

Reviews Crans-Montana

80% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3726 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, rustig, goed eten op de piste, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Crans-Montana?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast646
    Gast646 30 november 2016 · 15:52

    Mooie en lange pistes. Dit gebied is goed voor iedereen : jong en oud, beginner en expert. Ik ga bijna ieder jaar naar CM en kan het moeilijk vergelijken met andere skigebieden. Sommige liften zijn een beetje verouderd maar geen paniek want ze zijn bezig met grote restauratie plannen. Het skigebied blijft niet stilstaan want ieder jaar zijn er hier en daar een paar nieuwe pistes.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast710
    Gast710 13 oktober 2016 · 14:59

    Na Oostenrijk (ideaal als de kinderen op les moeten), Frankrijk nu een 4 jaar naar Zwitserland geweest. In CM mooie, bijna lege pistes en geen wachtrijen voor de liften. De meeste liften zijn verouderd. En ja, het is allemaal wat duurder, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Rust, ruimte en kwaliteit. Als je in het restaurant Belle Lui, (op de allerhoogste berg), Zfr 4,-voor een cappuccino moet betalen vind ik dat wel meevallen. Alles moet naar boven gebracht worden. De lunches die geserveerd worden zijn echt complete maaltijden en dan kun je 's avonds heel rustig aan doen met eten. Het ontbreken van "schnapps tenten" op de pistes vind ik een waar genoegen. Geen dronken, luidruchtige personen op de pistes. Verder zijn er vele mooie wandelroutes, sommige naast de pistes, andere door de bossen. Echt prachtige natuur.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast850
    Gast850 22 januari 2016 · 16:19

    Top skigebied met wat mij betreft het mooiste uitzicht van de Alpen. Van Oost naar West een groep 4000-ers van de Matterhorn tot en met de Mont Blanc. Voor wie van bergachtige omgevingen en indrukwekkende panorama's houdt is het uitzicht een walhalla. Hele skigebied en dorp ligt pal op het Zuiden, waardoor je van 's ochtends vroeg tot en met einde van de middag zon hebt. Het gebied is meer dan groot genoeg met 140km aan pistes, ik kom er nu al jaren en raak niet uitgekeken. Geweldige en lange afdaling vanaf de gletsjer (3000m), waarbij je vanaf de top 1500m onafgebroken kunt afdalen tot in het dorp als alles open is. Gezellige barretjes op de piste en een chique apres ski onder aan de piste in het centrum van Crans, van Nederlandse eigenaren. Er is 's met name (later) 's avonds genoeg uitgaansgelegenheid, onder andere een Pacha. Natuurlijk is Zwitserland duurder, maar niet zo heel veel duurder als je het een beetje slim aanpakt en wat voedsel voor in de koelkast meeneemt. Duurder betekent overigens ook dat je geen last hebt van schreeuwerig publiek, geen wachtrijen bij liftjes, niets of niemand overheerst en er komen mensen vanuit alle windrichtingen naar Crans Montana. Het dorp is opvallend groot voor een ski resort, maar toch erg knus en gezellig, met een winkelstraat die in geen enkele Europese hoofdstad zou misstaan. Indien je van een schitterende omgeving, mooie en gevarieerde pistes, nette mensen en kwaliteit van leven houdt, dan is Crans Montana de place-to-go-to.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast950
    Gast950 3 januari 2015 · 20:26

    2 woorden: te mijden! Tenminste als je gaat voor de wintersport zelf. Onbetrouwbare infrastructuur zonder meer. Dagelijks langdurige pannes (meerdere uren) waardoor het altijd afwachten is of je die dag nog voor de middag op de berg geraakt. Busvervoer, liften en uren van de skilessen zijn niet op mekaar afgestemd. De kinderen op tijd in de les krijgen is ons haast geen enkele dag gelukt. Bovendien worden de skigroepen dagelijks aangepast, waardoor iedere dag opnieuw een eerste dag is. Van indeling volgens skiniveau is eigenlijk geen sprake. Voor onze kinderen was dit qua les eigenlijk een verloren jaar. Leuk dorp, dat wel, fijne après ski en shopping mogelijkheden, maar daar gingen wij niet voor. Eerste en meteen laatste keer dat we naar Crans Montana zijn geweest.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast875
    Gast875 20 april 2013 · 10:08

    Ik was hier voor een short-ski van 21 tot 24 maart 2014. Het was mijn eerste keer en als ik mag kiezen ook de laatste keer. Voor wie nog niet zo veel ski-ervaring heeft kan dit best een leuk gebied zijn, maar ik vond er weinig uitdaging aan. De piste vanaf de Plaine Morte is lang en in een mooi landschap, maar die kan ik toch niet echt "rood" noemen. Vaak ook gewoon langs een vlak bospad. Over het algemaan vond ik de moeilijkheidsgraad van de pistes veel lager dan bvb in Italië of Oostenrijk, waar ik eerder heb geskied. De liften vond ik vrij verouderd en traag, al zouden er tegen volgend jaar een aantal van vervangen worden heb ik vernomen. Ook spijtig dat het vaak cabines zijn, zodat je de hele tijd de skis uit en weer aan moet doen. Al bij al een mooi, niet echt groot gebied wat ideaal is wanneer je niet te ver gevorderd bent, of voor een familie/groep waarbij je je aanpast aan het niveau van de mindere skiërs.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast676
    Gast676 23 september 2012 · 19:00

    Geweldig , geen zat gedoe en authentiek. Moeilijk te vinden. In tegenstelling tot populaire skiplaatsen gelukkig een beetje duurder zonder veel blabla. Lekker rustig tafelen en winkelen. Geen zatte holanders, ben enkele keren in oostenrijk geweest en stoorde me mateloos , roepen en boeren kotsen leuk toch ??

    Met familie Skiër
  • Anoniem
    Anoniem 31 oktober 2011 · 09:03

    Crans is gewoon fantastisch! Ik kom er al heel mijn leven en het is er gewoon geweldig! Het skigebied is mooi en gevarieerd. Het dorp is groot met heel veel mooie winkels. Er zijn heerlijke restaurants. Het zicht vanop mijn appartement is het mooiste van de Alpen! En ja, het is heel duur en de meeste hotels zijn vrij verouderd maar je wordt niet geërgerd door zatte mensen en lawaaierige bars. Je kan er prachtig wandelen en de skilessen voor kids op de golf zijn fijn voor kind en ouder!

    Met familie Skiër
  • Flikkie
    Flikkie 12 maart 2011 · 14:59

    Waren begin maart in CM. Skiën goed te doen wanneer je de slechte, ijzige pistes wist te mijden. Hoge pistes goed, lage pistes later op de dag bezaaid ijshopen en blauwe ijsplekken. Verschillende pistes gesloten met als gevolg dikwijls hetzelfde doen... Duur gebied. Dure skipas. Zerodix in Crans is best gezellig maar valt ook onder catg. prijzig. Volgend jaar toch weer elders proberen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Peter
    Peter 24 februari 2011 · 16:37

    De Bijlmer aan de piste met een paar verouderde liften. Zelfs de rode pistes zijn gedeeltelijk slechts blauwe paden. Geen centrum, enkel een langgerekte massa beton. Waarschijnlijk een van de slechtste gebieden van de Alpen

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Casper Hopman
    Casper Hopman 23 januari 2011 · 21:37

    Wij zijn met een stel vrienden van 13 januari t/m 19 januari in Crans Montana wezen skieen. Ondanks dat het prachtig weer was (+10 graden), was de sneeuw nog redelijk goed en op de hoger gelegen pistes was het nog steeds goed skieen. Er is voldoende aanbod aan pistes voor de gemiddelde skieer. Er zijn tussen de middag genoeg tentjes om "Kaseschnitte" te bestellen. Verder is het erg gezellig en absoluuut niet druk bij de liften. Alles is erg modern qua liften en je kan gemakkelijk van het ene gebied naar het andere gebied skieen. Een aanrader voor iedereen. De apres ski is niet geweldig. Wij hebben goede ervaringen met de nieuwe tent die beneden aan de piste bij het opstappunt van de Cry d'er zit. Prachtige zonsondergangen met een Weizenbiertje gezien!

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Jack
    Jack 21 oktober 2010 · 10:10

    Voor de 19e keer staan c-m-a weer op het lijstje. Wij zijn er ieder jaar met kerst en oud en nieuw. Ik kan het niet iedereen aanraden. Wie Oostenrijk gewent is zal hier zeker harder moeten werken op de piste. preparaties zijn niet altijd even strak en in de winterse weken kom je met grote regelmaat hier en daar een ijsplaat tegen. Voor de gevorderde skiërs en boarders is het hier een paradijs. Lange afdalingen, off-piste, funpark. Hier vind je werkelijk alles! Eten en drinken kun je op vele verschillende plekken, zowel op de piste als in de dorpjes! Lange wachtrijen behoren tot het verleden sinds de belangrijke aansluitpunten zijn vervangen. vroeger kon je nog wel eens een half uur in de rij staan onder aan de piste nationale maar deze is reeds 2 jaar geleden vervangen voor een overkapte 8 pax supersnelle stoeltjeslift. Conclusie: Crans-Montana-Aminona. A Way Of Life! I'm loving it!!

  • Anoniem
    Anoniem 26 februari 2010 · 17:29

    Crans montana is een goed gebied voor licht gevorderden. plaine morte is ? van de mooiste afdalingen van het gebied, en voor derest heb je veel mooie brede rooie pistes bv. piste nationale waar de wereld cup vrouwen op gehouden worden.

  • Anoniem
    Anoniem 31 oktober 2009 · 10:28

    C-M is een heerlijk zonnig skigebied, dat ook daardoor wel snel pappig kan worden C-M is juist wel een goed gebied voor beginnende en rustige skiers!

  • Anoniem
    Anoniem 30 oktober 2009 · 21:51

    We gaan nu in 2009 voor de 11 keer naar Aminon (montana) op app Kandahar.Deze zijn niet duur (niks luxe) maar skigondel op 75m. Puur om te skieen is het skigebied C.M.A zeer groot en zeer veel afwisseling van pistes. Deze zijn echter niet zo goed voor beginners ,al komen deze ook wel aan hun trekken op de enkele blauwe pistes.Een goede raad: Neem een uw boterhammekens mee op de berg,gezellig en goedkoop. Eten brengen we ook mee uit Belgie.Uitgaan en pinten pakken doen we niet. Dit is de reden waarom we tweemaal per jaar kunnen skien in een der mooiste en sneeuwzekerste skigebied.Heel tof een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 27 oktober 2009 · 11:35

    We zijn al drie keer met de familie naar Crans-Montana gegaan. Twee keer hebben we overnacht in Crans, 1 keer in Montana. In Montana was de sfeer beter,meer volk op straat, gezellige winkeltjes en mensen. dit heb je ook in Crans, maar Crans is veel duurder. Het skigebied is prachtig. Wij gaan meestal ski?tijdens de paasvakantie, er is dan minder volk, en de pistes liggen er toch nog altijd relatief goed bij. De piste van Plaint-Morte naar beneden waar veel mensen over spreken is echt prachtig om te doen, al is er inderdaad vaak lawinegevaar.. Als je op de piste staat begrijp je wel waarom ze deze dan dichtdoen. Er zijn wel veel beginners op deze piste, waardoor het soms moeilijk is om te kunnen \'doorski?', maar het is en blijft een van de mooiste afdalingen die ik al heb gedaan. Voor de rest is het echt een aanrader om rond pasen te gaan, er is dan altijd een festival. Hierdoor is er veel volk op de straten, en is er ook echt sfeer. Qua restaurants zal je ook zeker niet teleurgesteld geraken, er is echt voor ieder wat wils. Ik kan Crans-Montana echt aan iedereen aanraden.

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 10:14

    Het gebied op zich is erg interessant,maar het ongelofelijk veel stil staan van de Funitel ( Gondel Plaine Morte ) vind ik erg storend. De reden die opgegeven wordt is,dat het het gevaarlijkste/lawinegevoeligste stuk is in Zwitserland. De piste moet dan eerst gezekerd worden zodat het veilig skien is. De piste wordt dan afgesloten door de Funitel niet te laten draaien. Er wordt dan bij het dalstation een bord met klok geplaatst met daarop een vermeldde tijd wanneer de Gondel gebruikt kan worden,en ook heel vaak klopt hier niets van. B.V er is een tijd vermeld van 10.00 uur en dan kan het heel goed mogelijk zijn dat hij die dag helemaal niet draait. Stel er valt b.v een halve meter sneeuw,kijk dan niet gek op dat de Funitel twee a drie dagen niet draait. Dit houd dus ook in dat dat deel van de skiers zich gaan verspreiden over de rest van het gebied waardoor het veel drukker wordt. En dat terwijl Plaine Morte eigenlijk het leukste is om te skien. Heb hier al vaak discussies over gehad met de manager van de liften Peter Gaberthuel maar die doet er helaas helemaal niets mee. Groet Peter.

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2008 · 09:22

    ben zaterdag 2 maart 2008 teruggekomen van crans-montana. Het was echt fantastisch. veel ski mogelijkheden je kan alle kanten op. veel zon. eind van de week werd de piste wat slechter. zaten in montana dat is het mooiste gedeelte om te ski? aminona heb je niet veel. dorp is ook heel leuk van montana. moet wel met de auto naar skipiste maar genoeg parkeergelegenheid om je auto te parkeren. wachttijden bij gondels valt heel erg mee. de eerste is even druk maar daarna stap je zo in de volgende. ondanks dat het vakantietijd was.

  • Norbert
    Norbert 22 december 2007 · 15:45

    wij zijn in dit skigebied 4 keer geweest, afwisselend gelogeerd in Aminona en Crans. Aminona is alleen geschikt als overnachtingsplaats. Verder niets te beleven. Crans en Montana zijn echte (mondaine)dorpen met alles wat erbij hoort.Skigebied verveelt niet; prachtige afdalingen. op sommige pistes soms erg druk. Voordeel is ook dat het skigebied goed aan te rijden is; zonder files.

  • Anna
    Anna 25 augustus 2007 · 13:40

    In maart 2007 hier geweest. Toen lag er veel sneeuw. Heel mooi gebied met afwisselende pistes. Groot genoeg om je een week te vermaken. De gletsjer-afdaling vanaf Plaine Morte is erg mooi, maar wel druk. Door de zonnige ligging worden de afdalingen richting dal snel slecht begaanbaar. Buitenom de vakanties is het vrij rustig en heb je de ruimte op de pistes. Het leuke aan Crans-montana is dat het ook een leuk zwisters dorp is. Heerlijke restaurants in crans. Aanrader is de Thai.

  • Jelle
    Jelle 18 augustus 2006 · 17:47

    Crans montana ligt altijd in de zon! Met 4 gondels word je naar boven gebracht en van daar is naar beneden. Dat kan over aangewezen pistes maar ook offpiste. Geen probleem! De allermooiste afdaling die ik ooit heb gedaan is de Plaine Morte in Crans-montana. Van 3000 naar 1500, topsneeuw en vol in de zon met een heerlijk tempo naar beneden. Absolute must voor iedere wintersporter om die mee te maken!

  • Nicoletje
    Nicoletje 18 augustus 2006 · 15:28

    Je merkt er een overduidelijk verschil in drukte tussen hoogseizoen (krokus) en laagseizoen (al het andere) want wij waren een week na de krokus en het was aanzienlijk rustiger, geen wachttijden bij liften of pasverkoop, geen grote drukte op de piste. Wij hadden 3 dagen sneeuw en goede condities, maar daarna merkte je dat de pistes hard achteruit gingen. Waarschijnlijk door de zonnige zuidligging en als het druk is, kan ik me voorstellen dat de pistes helemaal gauw kaal zijn geskied. De afdalingen zijn gevarieerd, vanaf de gletsjer heb je een mooie lange rode piste met steile stukken en je hebt ook veel bossen, paadjes en vlakke pistes. Vanaf de gletsjer naar het dorp terug schijnt 27 km te zijn. Er is bij Aminona een snowboardpark. Door de beperkte mogelijkheden van mijn (beginnend snowboardende) vriend ben ik daar niet geweest. Ook hadden we dan de skibus moeten nemen of vanaf de gletsjer de moeilijke rode piste naar La Toula. Crans is wel een mondaine plaats dus moet je er tegen kunnen dat de mensen (en ook de hondjes!) in bontjassen lopen te flaneren en dat er overwegend rijkere mensen rondopen waarop het aanbod ook is afgestemd.

>