BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Val di Fiemme

Reviews Val di Fiemme

93% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3692 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, goed eten op de piste, kindvriendelijk en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Beperkte off-piste

Wat vind jij van Val di Fiemme?


Beoordelingen van gebruikers

  • Roy83
    Roy83 24 maart 2019 · 19:30

    Deze review gaat specifiek over Skicenter Latemar/Obereggen. Lusia en San Pellegrino vallen er volgens mij ook onder, maar die hebben hun eigen pagina op deze site. Latemar is een van de mooiste gebieden die ik bezocht heb! Schitterende pistes, snelle liften, veel en goede horeca, uitstekende (gratis) parkeergelegenheid, dit gebied heeft alles, behalve heel veel pistekilometers. Wij begonnen in Predazzo, waar je met een snelle gondel zo boven staat. Dan is het heel even aanschuiven bij de stoeltjeslift naar Passo Feudo maar zodra je bovenstaat zie je een groot deel van het skigebied al liggen en kan je via een (makkelijke) rode piste naar beneden. Vervolgens ben je echt in het skiwalhalla, veel liften, veel afwisselende pistes, het gebied voelt uitgestrekt maar je kan het makkelijk in een dag helemaal zien, het is echt erg leuk. De rode pistes variëren overigens van wat makkelijker (bijvoorbeeld rondom Passo Feudo of alles aan de kant van Agnello) tot aan behoorlijk pittig (bij Oberholz, of bij de Maier Alm (piste 5, piste 6 valt heel erg mee). De enige echt niet leuke piste is het rode pad bij Pala di Santa. Als beginner kan je hier best een eindje skiën, maar een klein beetje opletten welke rode je neemt is wel aan te raden. Ondanks dat het gebied qua pistes, liften, bereikbaarheid en landschap alles heeft wat ik wil, geef ik toch niet de hoogste beoordeling. Dat komt omdat het relatief druk was (met de nadruk op relatief, ik heb geen enkele keer meer dan 2 of 3 minuten gewacht) en dat hier veel mensen uit het Oostblok waren, maar dit keer ook met de bijbehorende lompe capriolen. Het gebied kent veel kruisingen en die voelde, mede door een aantal kamikazes, niet altijd even veilig. Er is niets gebeurd en je moet het vooral in vergelijking met de andere gebieden in de regio zien, maar het viel wel op. Overigens is dat absoluut geen reden om het gebied te vermijden! Pluspunten: - Vrij uitgestrekt, terwijl het eigenlijk niet heel groot is - Veel afwisseling in de pistes en overal snelle liften (bijna geen wachttijden) - Mooi gelegen, en heel leuk om over verschillende bergen te skiën - Heel goed bereikbaar vanuit Predazzo of Moena Nadelen: - Iets drukker dan de overige gebieden (die compleet verlaten zijn), je merkt ook aan de tentjes dat het iets meer op het Oostblok gericht is dan elders - De meeste kleine gebieden ski ik zonder skimap, hier is het iets beter zoeken, al staat alles prima aangegeven. Maar als je het eenmaal doorhebt, is het eigenlijk niet zo moeilijk Dit gebied kan je ook weer makkelijk in een dag zien, maar ook 2 of 3 dagen kan hier echt prima. Qua skigebied het beste wat ik heb gezien in de Dolomieten, maar daarmee ook niet zo uitgestorven als bijvoorbeeld Alpe Lusia, San Martino of San Pellegrino. Maar geloof me, ben je Oostenrijk gewend, dan zul je dit zelfs in het hoogseizoen rustig vinden.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast879
    Gast879 26 januari 2019 · 12:38

    Heerlijk in Italië

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 14 januari 2018 · 14:12

    De laatste twee dagen van onze vakantie in Val di Fassa zijn we naar Predazzo gereden om daar, naast de schansen voor het skispringen, de gondel te pakken van het gebied Ski Center Latemar. De kant van Predazzo ligt 's ochtends heerlijk in de zon en biedt mooie rode en zwarte pistes. Eigenlijk is het merendeel van de pistes in dit gebied mooi rood en zwart, waarbij zwart veelal goed te doen is. Voor de echte beginner niet ideaal dus. Fenomenale uitzichten op onder andere de Palagruppe, Latemar en de Brennervallei met de daarachter liggende bergen. Wat opviel hier was het grote aantal Duitsers en dat het skiniveau hier hoger lag dan in de andere gebieden die we bezocht hebben. Lunch boven bij Oberholz boven Obereggen, een moderne hut. De risotto en spaghetti amatriciana was erg goed en niet duur. Ook hier weer prachtig uitzicht. Kwamen tot de conclusie dat we dit het mooiste gebied in deze regio vonden wat we tot nu toe geskied hebben. Erg mooie pistes voor zowel gemiddelde als gevorderden en veel tussen de bomen door. Tip is naar boven bij Pala di Santa, het mooiste uitzicht en een fenomenale zwarte piste. Maar er zijn veel meer pistes die ik zou kunnen noemen. Hoewel het gebied niet erg groot is, voelt het wel groot aan doordat je telkens in een nieuwe vallei of kom kunt skiën. Een absolute aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast635
    Gast635 2 maart 2017 · 18:37

    Niet veel uitdagends te bespeuren.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast471
    Gast471 15 februari 2016 · 15:37

    Een zeer kindvriendelijk skigebied met meer dan voldoende uitdagingen voor de ouders. De pistes zijn breed. Rood neigt soms wel naar zwart, waar een zwarte dan weer eerder rood is (piste was wel veel smaller en even stijl maar dan weer korter dan een rode) De liften sluiten mooi aan en op de middagpiek na, zijn er geen al te grote files aan de liften. Ons gaan ze zeker nog eens terug zien!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast464
    Gast464 3 januari 2015 · 18:30

    Wij komen hier al jaren via creactief alles nog zeer goed betaalbaar en voor wandelaars ook genoeg te doen . Genoeg skibussen .Wij hebben zowel beginners als gevorderden bij en allemaal vinden ze het ok ,ook voor de kinderen Je kan er boven in gebied genoeg gelegenheden vinden om te eten van broodje tot ganse maaltijd .Wij gaan zeker terug

    Met vrienden meer dan 10 jaar ervaring
  • GiGi
    GiGi 25 juni 2014 · 11:33

    1 dag geweest vanuit Val Gardena (45 minuten rijden) en alleen in het deel van Obereggen en Pampeago. Heel leuk gebied voor een dag. Groot is het niet, dus als gevorderde skiër heb je snel alle pistes gehad. Wij waren er in zeer warme voorjaarscondities, maar in tegenstelling tot andere en in de regio's (waaronder de vier Sella-Ronda gebieden) waren de pistes hier lang goed. Natuurlijk buckels op de zwarte pistes, maar die waren er ten minste. Erg leuk en compact gebiedje. Met kinderen (hebben wij niet) of als beginners lijkt mij dit een uitstekende plek voor een eerste of tweede skivakantie. Zeker het feit dat - zoals in de meeste gebieden in de Dolomieten - je ook kan genieten van de prachtige omgeving en het heerlijke en betaalbare eten in een van de vele berghutten in het gebied. En als je het niet erg vindt om een stukje te rijden, dan kan je met een Dolomiti Superski-pas ook nog terecht in nog een groot aantal andere prachtige gebiedjes binnen een half uur rijden.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast746
    Gast746 1 september 2012 · 15:25

    Wij gaan hier met ons gezinnetje reeds voor het 3e jaar op rij skiën (met VOS Travel). Zéér fijne skigebieden. Niet druk, leuke lange en brede pistes en toch nog steeds voldoende uitdaging voor ons (als ouders) om zelf lekker door te skiën. Top-skigebied!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • gerrit
    gerrit 21 mei 2012 · 16:36

    zijn er geweest met 2 kinderen 7jr en 8jr beide al enkele jaren skiend vond het een mooi gebied waar je niet zomaar iedereen kwijt raakt omdat de gebieden wat kleiner zijn. We hebben de kinderen niet laten lessen omdat ze goed meekunnen. We hebben 2x alpe cemis (cavelese)1x pameago/obereggen 3x alpe lusia (moena)bezocht en vonden de laatste het mooist Wel alles met de auto bezocht Als apres ski een ijssalon bezocht met terras in de zon. al met al leuk als je een skivakantie zoekt zonder al teveel dronken landgenoten om je heen en wat anders wilt eten dan worst/snitzel met friet ga het volgend jaar weer doen .

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Dewulf Ann
    Dewulf Ann 16 december 2011 · 06:35

    Ook vostravel organiseert hier sinds jaar en dag skireizen. Ik kom er graag het is altijd goede ambiance en je kan makkelijk naar de verschillende gebieden. Voor elk wat wils en de verplaatsingen worden gemaakt met eigen bus.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • drvo
    drvo 21 februari 2011 · 21:11

    ik zal deze beide ervaringen moeten corrigeren, ik kom al 16 jaar naar val di fiemme, er is maar 1 skischool van de plaatselijke autoriteiten , namelijk de italiaanse skischool maar daar buiten is mogelijkheid om lessen te volgen met : skiworld, josk, en snowmania de aprés-ski gelegenheid bevindt zich op de piste, de berghut met rode tent op, in obereggen is er ook een aprés-ski (met ijsbar) aan de parking beneden in pampeago worden er soms evenementen georganiseerd door skiworld daarbuiten is er in het nabij gelegen dorpje "tesero" ook enkele gezellige cafeetjes , voor de echte feestbeesten is er in het dichts gelegen stadje de dansclub "Mardok"

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2009 · 17:12

    Pampeago is een uitstekend skigebied voor de beginnende en nog niet zo geoefende skieer. Zeer veel blauwe en gemakkelijke rode pistes, wel veel (gevaarlijke) kruispunten. Het skigebied nabij Obreggen is interessanter voor de wat meer gevorderde skieers, echte cracks zullen hier echter niet aan hun trekken komen. Zeer kindvriendelijk is het gebied zeker te noemen! Jammer dat je twee keer een bergpas moet doorkruisen om er te komen, en de steile en lange weg naar het dorp zelf is ook redelijk lastig te noemen. Een goed gebied voor gezinnen, maar verwacht hier geen bruisende apres ski, naast twee hotels, wat appartementen en een skiverhuurwinkel is er niks te beleven, zelfs geen eenvoudige supermarkt is aanwezig.

>