BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Katschberg

Reviews Katschberg

81% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3736 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, goed eten op de piste en super kindvriendelijk.
  • Zwakke punten: Beperkte off-piste

Wat vind jij van Katschberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • KeesGrooteman
    KeesGrooteman 28 oktober 2015 · 16:43

    Katschberg is een familiegebied bij uitstek! Het is knus, niet te druk en goed betaalbaar. Het skigebied Katschberg bestaat uit twee kanten: Katschberghöhe en Aineck. Op de Katschberghöhe-kant is er uitgebreid aandacht besteedt aan de kindvriendelijkheid. Er zijn kindertracks, de pistes zijn niet lang en het is allemaal vrij overzichtelijk. Dit is ook dan ook de kant waar je de meeste klasjes voorbij ziet komen. Dan heb je de Aineck-berg. In dit deel van het gebied vindt een beetje skiër zijn heil in de mooie aaneengesloten pistes die tot in het dal van Sankt Margarethen reiken, aan de andere kant van de Aineck. Het gebied is niet groot, maar voor elk gezinslid wat wils. Zelf ben ik een skiër die houdt van een beetje power op de pistes. Voor dat gedeelte heb een paar zwarte pistes, maar ook voor de levensgenieter die de techniek prima beheerst zijn er meer dan genoeg rode pistes. Tevens zijn er een aantal andere skigebieden in de directe omgeving waar je, als je eens toe bent aan iets anders, naar kan uitwijken voor een dag. Ps. Je kunt het lekkerst lunchen bij "Schögelberg" aan pistes 22/23. Heerlijk eten, plekje in de zon en lekker rustig!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • jhntravel
    jhntravel 28 december 2014 · 22:11

    Kom hier graag terug. gezellig kleinschalig niet te massaal. Sinds de komst van de 2 nieuwe gondels Silverjet 1 & 2 wordt het leven van de skiër er een stukje aangenamer. Met de lungauer skipas kun je in een aantal omringende gebieden op korte afstand voldoende afwisseling vinden. Ideaal voor families met jongere kidz.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Michielb
    Michielb 7 oktober 2014 · 12:29

    Mooi sneeuwzeker skigebied op de grens van Salzburg en Kärnten. Zeer kindvriendelijk en heeft voor ieder wat wils. Het skigebied is erg overzichtelijk en de restaurant/bars bevinden zich naast de liften.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast804
    Gast804 29 maart 2014 · 13:50

    Het is een leuk klein gebied. Ik heb veel verschillende gebieden gezien, maar dit is prima bevallen. Rustig met vooral oostenrijkers en duitsers. Zeer vriendelijke mensen in het dorpje. Ideaal met (kleine) kinderen. Horeca is er niet veel, maar is voor mij persoonlijk geen gemis.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Ivo4
    Ivo4 20 februari 2014 · 09:38

    Aardig skigebied met een mooie lange 6km rode A1 afdaling. Moet je gedaan hebben.Dit gebied heeft 70km in totaal waar in Katschberg de meeste rode liggen, maar dit zijn eigenlijk allemaal dezelfde soorten afdalingen die naast elkaar liggen.. Je kan hier van St Margaretten naar Katschberg skiën. Het gaat tot ver boven de 2000meter waardoor de kwaliteit sneeuw prima is. Het is een rustig gebied, waar geen uitbundige apres ski is. In de omgeving zijn nog meer gebiedjes en die hebben wij dan ook allemaal wel gehad, voor de afwisseling. Erg vriendelijke mensen in dit gebied. Voor ons best een aanrader voor 1 keer.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast715
    Gast715 31 augustus 2013 · 15:25

    Leuk gebied en voor mij een groot voordeel, weinig Nederlanders. Niet druk en je kunt zo naar grosseck speieck en obertauern. Voor ervaren skiërs heb je het na een week el gezien.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • MaykeNieling
    MaykeNieling 11 juli 2013 · 14:42

    Ben afgelopen jaar hier wezen skiën. Een leuk skigebied, zeer kindvriendelijk ! Voor beginners een top skigebied. Wel erg duur en een groot nadeel, weinig Nederlanders, veel Duitsers en Oostenrijkers zelf. Heel vriendelijke mensen, leuke vakantie gehad maar ik ga er niet meer na terug.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • frans
    frans 2 maart 2012 · 08:06

    Prima, knus skigebied. De combinatie van de 2 ski gebieden aan beide zijden van Katschberg is prima, de verbinding met de nieuwe brug met transportband is super. Zeer kindvriendelijk gebied, acceptabele prijzen, 2x per week avond skien. Niet heel veel horeca langs de pistes maar uiteindelijk wel voldoende.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Harjan
    Harjan 12 januari 2012 · 16:12

    Nu ook de lange sleeplift van St Margarethen is vervangen door een gondel is het gebied nu perfect ontsloten. Met de komst van de gondels zijn er ook weer een aantal nieuwe pistes aangelegd. Ook in het tegenoverliggende St Michael (Grosseck Speiereck) is vanaf heden een nieuwe gondel. Met dezelfde skipas zijn alle skigebieden in de omgeving toegankelijk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Nathalie
    Nathalie 11 januari 2012 · 21:40

    Ik vind het echt een super leuk gebied!!! Leuke pistes (zeker de A1), niet druk, gemoedelijk en daar houden wij wel van. Wij zijn voor Obertauern naar dit gebied gekomen maar we hebben er maar 2 dagen doorgebracht omdat het zo druk was in tegenstelling tot de kleinere gebieden waar we ons ook prima vermaakte dus was de keuze snel gemaakt. Een skigebied moet niet altijd groot zijn om goed te zijn en dat gevoel heb je zeker bij dit gebied. Wij komen zeker nog terug!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • martin eissens
    martin eissens 5 december 2011 · 11:06

    Leuk skigebied voor gezinnen met kinderen. Voldoende skischolen en leuke pistes voor kinderen. Klein gebied met een gezellige sfeer. Skischool Katschberg is een aanrader. Deze skischool werkt met ervaren ski-leraren. De eigenaar van ski-school Katschberg had voorheen de leiding over skischool Fresch-up. Restaurant Stamperl kan ik ook aanraden. Een gezellig restaurant tussen de pistes gelegen. Groetjes

    Met familie
  • Ineke
    Ineke 16 november 2011 · 18:55

    Al weer 4 jaar skien in dit gebied. Leuk voor kinderen,goede skilessen en een leuke sfeer. Nu in zomer geweest en hebben gezien dat er veel bij is gekomen. Hutjes, nieuwe gondel i.p.v sleepliften en nieuwe piste.Veel ook in de buurt van dit gebied te skien alles op kleine afstand.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ih
    ih 24 juli 2011 · 20:27

    We zijn er 2 jaar na elkaar geweest in april. Het eerste jaar waren de condities super. Het tweede jaar, zeer slecht. 's Morgens heel veel ijs aan de Aineck-kant, waardoor de rode afdeling tot het dorp zeer moeilijk was. 's Namiddags papsneeuw en op het einde van de vakantie liep het water de berg af. Beperkt skigebied. Ook de verbinding met Aineck is niet ideaal en Katschberg alleen is te klein. OK voor 1 keer.

    Met familie 6 tot 10 jaar ervaring
  • Annemieke
    Annemieke 16 januari 2011 · 16:39

    Kerst 2010 geweest. Erg goed bevallen ... Leuke skischool voor kleintjes is Friendly Carinthie. Onze oudste van 4 heeft daar in 1 week goed leren skiën. Hebben vooral bovenin het gebied geskied, katschberghohe waar we ook verbleven. Ideaal klein ook ... skiers en wandelaars komen elkaar geregeld tegen, wat wel erg leuk is als je op familie vakantie bent met opa en oma en een kind mee van onder de 2.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Holterman
    Holterman 19 december 2010 · 09:32

    De nieuwe gondel brengt je naar de top van de Aineck. Een verademing. Helaas is de aansluiting naar de gondel vanuit St Margarethen nog steeds via een lange sleper. Gebied is relatief rustig vanwege de nabijheid van vele andere gebieden waarvan (skifabriek) Obertauern de grootste trekker is. Aan de Katschbergzijde is meer après ski maar ook drukker. In de weekenden natuurlijk wachttijden, maar door de weeks in de vakantieperiode zeer acceptabel. Langste afdeling is de A1 (8km met verval van 1200mtr, lichtrood) Voor families met kleinere kinderen prima overzichtelijk gebied, maar... voor de meer geoefende skiër minder interessant.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Holterman
    Holterman 19 december 2010 · 09:28

    De nieuwe gondel brengt je naar de top van de Aineck. Een verademing. Helaas is de aansluiting naar de gondel vanuit St Margarethen nog steeds via een lange sleper. Gebied is relatief rustig vanwege de nabijheid van vele andere gebieden waarvan (skifabriek) Obertauern de grootste trekker is. Aan de Katschbergzijde is meer après ski maar ook drukker. In de weekenden natuurlijk wachttijden, maar door de weeks in de vakantieperiode zeer acceptabel. Langste afdeling is de A1 (8km met verval van 1200mtr, lichtrood) Voor families met kleinere kinderen prima overzichtelijk gebied, maar... voor de meer geoefende skiër minder interessant.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 19 juli 2010 · 20:02

    Mooie piste's, erg fijne berg om te ski?en genoeg om te doen, zijn verder ook genoeg plaatsen waar je kunt eten tussen door. En je hoeft niet erg lang op de liften te wachten. Ik vind ook dat de prijzen qua eten redelijk betaalbaar zijn. Het eten is er verder goed. En er zijn leuke apres ski tenten. Echt een aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 8 oktober 2009 · 11:24

    Katschberg is een gezellig dorpje tussen de skipisten. Niet dat massale zoals veel andere plaatsen. Vanaf dit seisoen is er een 8-persoons gondel op de Aineck dus geen gedoe meer met sleepliften. Voor de gevorderde skier is de A1 afdaling van 6 km lang (de langste in Oostenrijk. Nadeel blijft de rollerband door het dorp om van de ene berg naar de andere te gaan.

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2009 · 22:44

    We zijn net thuis van alweer de 9de keer katschberg. Het blijft geweldig. Otto-skischule is top! en niet te vergeten rest.Stamperl waar we elke middag gegeten hebben.We sliepen in Gmund.(stukje A10 en dan de Katschberg op) goed te doen. Volgend jaar gaan we zeker weer!

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2009 · 21:56

    ik heb heel erg veel ervaring ben overal in de dolomiten geweest vooral val gardena is super goed je hebt daar 2 5 sterren hotels en heel erg veeel 4 sterren zijn ook. fun parken waar je kan grinden en hogen sprongen kan maken (hoog genoeg voor een backflip)

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2009 · 15:57

    Met Kerst 2008-2009 geweest. Prima sneeuw. Goed weer maar koud. Nadeel: 2500 meter sleepliften om van Aineck dal( St Margarethen )naar top Aineck te komen en zo de verbinding naar Katschberg te maken. Deze verbinding kost ook het nodige loopwerk. Erg veel kunstsneeuw aanwezig. Nieuwe dalafdaling A 1 is prima. Ook dalafdaling van Speiereck naar St Michael en naar Mauterndorf is geweldig mooi. Een aanrader als je het niet erg vindt even met de auto te gaan naar de pistes. Skischolen geen ervaring mee. Uitgaansleven aan de matige kant in St Margarethen en St Michael. Conclusie Voordeel: sneeuwzeker en vaak mooi weer. Nadeel: Aineck-slepers en vaak even met de auto. Bert

  • Anoniem
    Anoniem 9 januari 2009 · 14:51

    De bambinicursus (3-4 jarigen) is niet wat ze beloven in OTTO\'s skischool. In hun folder staat per groepjes van 6 kindjes, wat zeker ok is. Maar in realitijd zijn het er 9 of 10, zelfs 8 en 10 jarigen zijn van de partij. Mijn kinderen hebben gewoon 3 keer 2 uren tegen de grond gelegen en werden volgepropt met gummybeertjes. En dit alles voor 180 eurokes. Een absolute afrader.

  • Anoniem
    Anoniem 11 december 2008 · 14:23

    ik heb een vraag is er in dit gebied een funpark te vinden voor snowboarders want ik was er van 2006 naar 2007 en toen was dat er nog niet maar ik las nu net dat het er wel is ? weet iemand dat toevallig ik zou het erg op prijs stellen als iemand het even laat weten dank u wel.

  • Anoniem
    Anoniem 19 april 2008 · 23:57

    ik vind het gewoon een top gebeid!!! aan te raden skieschool OTTO! je kunt ook een geweldige arreslee tocht maken naar een hut in het midden van het bos!! egt een aarader!! groten!

  • Anoniem
    Anoniem 31 maart 2008 · 22:08

    Zowel in 2007 als in 2008 een schitterende vakantie te Landal Katschberg gehad. Zeer kindvriendelijk dorp met hulp voor de kleinsten zowel onderaan als bovenaan de liften. De ideale plek voor een gezellige skivakantie met het ganse gezin en voor de normale ski?voldoende aanbod in pistes. Eten op restaurant is mijn inziens niet duur en ruime porties. Stamperl en L?henstadl zijn veel bezocht door ons! Indien je zelf wil koken kan je best alles meenemen gezien de \"supermarkt\" niet echt veel voorstelt qua vlees, groenten en fruit.

  • Anoniem
    Anoniem 30 maart 2008 · 22:40

    Wat een heerlijk skigebied. Met name voor kinderen is dit een uitstekend gebied. Verblijf in Landal, zo vanaf de piste naar je huisje glijden. Voor de zeer ervaren skier is het misschien iets minder, maar heb je jonge kinderen dan maakt dat alles goed. Goede horeca aan de piste en vlak bij Landal een goed restaurant voor weinig geld. Het dorp is in ontwikkeling en er zijn veel mogelijkheden. Je kunt ook een afdaling maken op de A1 van ca 6 KM die zeer de moeite waard is. Al met al een gebied dat zeer de moeite waard is en voor kinderen SUPER. Ook leuk is s avonds met verichting skien. Liften zijn allemaal nieuw en er zij sneeuw kanonnen. Die laatste zullen niet veel nodig zijn omdat het gebied sneeuwzeker is.

  • Anoniem
    Anoniem 26 maart 2008 · 16:42

    Ik ben er 3 jaar heen geweest en het heeft me alle drie jaren goed bevallen. Leuke huisjes en zeker hele goed pistes. Ook veel variatie. Zeker een aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 20 maart 2008 · 19:05

    Ik ben er een week met school geweest ik vond het echt super en het eten was erg goed alleen wat prijzig maar het skieen was echt geweldig echt een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 17 maart 2008 · 11:27

    We hebben hier een hele fijne vakantie gehad, superhuisjes, alles dichtbij en ideaal voor gezinnen met kinderen. We komen zeker nog een keer bij landal Katschberg terug!!!

  • Anoniem
    Anoniem 19 november 2007 · 12:36

    Als je dit gebied combineert met de Speiereck en met Fanningberg en eventueel Obertauern is er veel te beleven. Pistes en liften genoeg. Naar Obertauern en Fanningberg moet je wel met de auto. Dalafdaling St. Michael vanaf de Speiereck is vaak slecht. Beter is het om tot het middelstation te gaan en vervolgens verder met de lift. Rustig gebied!! Bert

  • philip
    philip 20 januari 2007 · 20:27

    Huisjes zijn prima ingericht, het ski-gebied valt echter tegen, het is helemaal niets voor gevorderen, het barst van de klasjes, de pistes zijn saai en erg kort (was overigens verwacht gezien het hoogte verschil). De aineck berg ligt iets hoger, hiervoor moet je echter een brug in het dorp over klunen en toen wij er waren was de sneeuw slecht, de piste ligt in de zon en verliest als eerste de goede sneeuw. In de auto naar Speiereck is aan te raden, lengte, betere pistes met meer variatie in breedte, bochten, bulten, leukere terras mogelijkheid, ook niet zo druk bezocht met allerlei klasjes e.d. Je moet dan wel ff met de auto of bus er naar toe. Er is geen slee-piste behalve de rodelbaan echter mag je als voetganger niet in deze lift die ook te hoog eindigt! Overigens is een liftpas voor het grotere gebied goedkoper dan alleen Katschberg ??!!! Let op ! want die pas kan je of bij de aineck kassa of de Tsaneck kassa kopen (de laatste is slecht bereikbaar), dus niet bij de ski-school

  • philip
    philip 20 januari 2007 · 20:27

    Huisjes zijn prima ingericht, het ski-gebied valt echter tegen, het is helemaal niets voor gevorderen, het barst van de klasjes, de pistes zijn saai en erg kort (was overigens verwacht gezien het hoogte verschil). De aineck berg ligt iets hoger, hiervoor moet je echter een brug in het dorp over klunen en toen wij er waren was de sneeuw slecht, de piste ligt in de zon en verliest als eerste de goede sneeuw. In de auto naar Speiereck is aan te raden, lengte, betere pistes met meer variatie in breedte, bochten, bulten, leukere terras mogelijkheid, ook niet zo druk bezocht met allerlei klasjes e.d. Je moet dan wel ff met de auto of bus er naar toe. Er is geen slee-piste behalve de rodelbaan echter mag je als voetganger niet in deze lift die ook te hoog eindigt! Overigens is een liftpas voor het grotere gebied goedkoper dan alleen Katschberg ??!!! Let op ! want die pas kan je of bij de aineck kassa of de Tsaneck kassa kopen (de laatste is slecht bereikbaar), dus niet bij de ski-school

>