BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Kronplatz

Reviews Kronplatz

83% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3729 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, rustig, goed eten op de piste, kindvriendelijk en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en beperkte off-piste.

Wat vind jij van Kronplatz?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast447
    Gast447 10 augustus 2018 · 14:35

    Geweldige wintersport locatie, wel verder rijden maar dat is zeker de moeite waard. Mooie pistes, geweldig geprepareerd en heerlijk breed. Genoeg eetgelegenheden onderweg. Kortom een grote aanrader.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast957
    Gast957 27 maart 2018 · 22:39

    Geweldig skigebied met genoeg variatie.Ideaal voor gezinnen met kinderen. Door de nabijheid van andere gebieden zijn er nog veel meer mogelijkheden. Topfood op de piste tegen erg lage prijzen. Voor zware fuivers die ook een stevige apres ski zoeken misschien minder geschikt.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast455
    Gast455 23 december 2017 · 23:17

    Net terug van een weekje Kronplatz en zoals vaak is het weer er uitstekend (gans de week blauwe lucht), de sneeuw super (al is het dit jaar overal wel prima denk ik), de drukte aangenaam (voor Nederlanders is dit vaak te ver) en maken uitstappen naar Sexten (rechtstreeks met de trein vanuit het Ried dalstation), Alta Badia en Sella Ronda het een top bestemming (psssttt... niet verder vertellen 😉 )

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast811
    Gast811 8 oktober 2017 · 20:59

    ik ben de tel kwijt hoeveel keer ik daar ben geweest ,super skigebied door de brede en altijd goed geprepareerde pistes zeer veilig, nooit lange wachttijden, vorig jaar op 14 dagen 770 km geskied (ik ben 72) je kunt er meestal op een veilige manier goede snelheden halen, voor de Schumachers onder ons is er wel weinig te beleven(offroad) onderweg goede stops meer moet dat niet zijn

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast445
    Gast445 9 november 2016 · 21:29

    Kronplatz is een zeer goed skigebied voor iedereen , moderne liften geen sleepliften . Geen wachttijden aan de liften . Krijgen ze van de natuur geen sneeuw dan maken ze wel sneeuw met de sneeuwkanonnen , op 1 week tijd is 100 km piste besneeuwd . Zie kronplatz.com webcam ze zijn volop aan het spuiten nu tegen 1 dec zeker dat het skigebied open is. Pistes zijn altijd goed geprepareerd.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast427
    Gast427 3 maart 2016 · 13:22

    Topbestemming! Super moderne infrastructuur. Ideaal voor beginners! Mooie, brede en lange pistes! Leuke terrasjes en lekker eten op de pistes (pizza bij Bronto in St Vigil!). Zo goed als geen wachttijden aan de liften. Goed geprepareerde pistes. Aanrader!

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast696
    Gast696 26 oktober 2015 · 08:00

    Ik ga al praktisch heel mijn leven naar Kronplatz en ik vind het nog steeds een superleuk skigebied. Vooral de 'black five' vind ik heerlijke pistes. 's Middags is er altijd een leuke sfeer in het kronplatzrestaurant, waar je tegen een degelijke prijs iets kunt eten. Verder zijn de liften, waarvan sommige met zetelverwarming, zeer luxueus. Ook de ried, de nieuwste en langste piste, vind ik zeker een aanrader. Ook voor beginnelingen zijn er genoeg vlakkere pistes, wat het voor iedereen aangenaam maakt.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Nielsieboy
    Nielsieboy 24 januari 2015 · 14:47

    Het gebied van Kronplatz of in het Italiaans Plan de Corones is een leuk en gevarieerd skigebied. Wij verbleven in de buurt van Riscone en hoer gaan 2 gondels omhoog dus moet je vaak niet lang wachten hier. Hier is ook een gondelbaan met de oefenpiste eronder die eigenlijk redelijk lang is voor een oefenpiste. Als je op de top van de kronplatz staat is het uitzicht fenomenaal! Je hebt een heerlijk zicht op de alpenhoofdkam en op de Dolomieten. Je kan dan in 3 richtingen skien, richting San Vigilio, richting Olang of terug richting Riscone. De piste zij. Over het algemeen redelijk makkelijk buiten de pistes aan de kant van Riscone waar je twee lange zwarte pistes vindt. Kronplatz beschikt over een enorm arsenaal aan sneeuwlansen en sneeuwkanonnen waardoor er altijd wel te skien valt. De pistes zijn ook altijd geweldig geprepareert! Voor de freestylers onder ons is er een redelijk groot funpark en een halfpipe. Het eten hier is fantastisch! En helemaal niet duur, zo betaal je voor een hele grote pizza maar 5 euro! Al bij al vindt ik dit een heerlijk skigebied met brede lanen en pistes die altijd in goede conditie zijn. Grtjs Niels

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast450
    Gast450 28 december 2014 · 11:36

    Vind het een prima ski gebied. Is geschikt voor zowel een beginnende skier als voor de iets meer ervaren skiers. Kennis van het skigebied is niet echt nodig; alle liften komen immers terug naar de Klok boven op de kronplatz. Veel cabine liften dwz wel comfort, maar telekens skilatten aan en uit. Fantastische afdaling voor beginners is naar San viglio en dan 's avonds via de Hernegg of Sylvester ( officieel zwart; maar eigenlijk fondantbruin) naar Brunec waar je voor een zeer schappelijke prijs een reuze pizza kunt verorberen. Kortom aangenaam skigebied, waar velen aan hun trekken komen, de echte freak blijft waarschijnlijk wat op zijn honger zitten, maar met een dolomietenskipas; kan hij zich perfect uitleven voor een sella Ronda, of naar Alta badida.

    meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast373
    Gast373 9 december 2014 · 16:41

    Geweldig gebied. Mooie pistes en snelle liften. Het is er nooit druk en het eten (pizza, pasta is weer eens wat anders dan bratwurst) is HEERLIJK!

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Bollie1994
    Bollie1994 23 november 2014 · 20:13

    leuke bestemming voor wie zijn techniek wat wil bijschaven. Voor elk wat wils. Brede pistes maken het zeer aangenaam. Enkel de wind en mist op de top kan wel wat moeilijkheden geven

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast796
    Gast796 7 januari 2014 · 11:54

    Nergens beter ! Super moderne accommodatie op de pistes. Mooie omgeving. Geen gevaar voor lawines. Prachtig afgeschermd ski plezier voor de kleintjes !

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast797
    Gast797 2 oktober 2013 · 19:20

    op heel wat bestemmingen geskied sedert mijn jeugd, er zijn zeker uitdagender gebieden en ook grotere maar qua comfort, kans op zon en lekker eten in meestal zeer goede hotels en op de pistes zelf zonder weerga. Zeker in hotels aan ophaalcabines te Reisach (300 m van de pistes) bepaald luxe, zelfs van hieruit shuttle-service naar en van de ophaalinstallaties, mogelijkheid om in zeer proper gebouw kastje te huren (open en dicht met je skipass) waar je in alle comfort 's morgens de ski kunt anschnallen en 's namiddags alles terug erin om te drogen, geen gesleep met alles terug naar het hotel. Zelf ski ik 's morgens de vers geprepareerde zwarte afdalingen (2 x 5 km) van de pistes Sylvester en Hernegg, 's middags via andere zijde van Kronplatz richting San Vigilio (6 km, rood, blauw en laatste anderhalve kilometer zels groen) waar je vers gemaakte pizza's kunt nuttigen en vele andere lekkere gerechten

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast261
    Gast261 25 februari 2013 · 09:20

    Wij zijn afgelopen week (noordelijke krokus) in Kronplatz geweest en dit is goed bevallen. Het is een compact gebied met goed geprepareerde pistes, voor elk wat wils. Wij waren met onze dochters die op les zijn geweest bij de skischool Kron. Ze hebben erg veel geleerd in een week. Ze zaten in de midi-club en gingen van 10.30 tot 15.00 op les, en tussen de middag samen eten in het speciale kinder-restaurant. We konden met hen, maar ook samen goed skiën. Lekkere lange afdalingen, maar omdat alles vrij compact is konden we toch makkelijk op tijd terug zijn voor de lessen. Met z'n tweetjes zouden we eerder kiezen voor een groter gebied, maar met kinderen is het ideaal. Het gebied komt luxe over, er zijn vooral nieuwe cabineliften, met kinderen en met kou wel erg aangenaam, en maar een paar stoeltjesliften met kap ervoor. Er waren weinig Nederlanders tot onze verbazing. Vreemd, want het is iets verder dan Oostenrijk maar je bent verzekerd van zon en het is veel minder druk.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast989
    Gast989 17 december 2012 · 15:04

    Veel skigebied. Heel leuk om naar toe te gaan! Het is allemaal zeer netjes en verzorgd! ik kijk er naar uit om er opnieuw naar toe te gaan. Prijs valt ook goed mee en skigebied is zeer kindvriendelijk! Het eten in de restaurants valt ook heel goed mee. Soms is een minder maar ja, dat valt best mee. Zeker een aanrader !!!!!! ?

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 4 december 2012 · 19:49

    Leuke berg om te skiën en apart in die zin dat je altijd weer bovenop dezelfde berg uitkomt. WIj waren met een groep van 30 man en dan is het des te leuker dat je elkaar boven nog eens tegenkomt. Dalafdaling naar Brunico is weliswaar zwart, maar niet erg moeilijk, De sfeer vond ik erg prettig en de diversiteit aan restaurants is ook erg leuk. Een skigebied voor de beginner / licht gevorderde. Ik kan me voorstellen dat het voor de zwaar gevorderden te weinig uitdaging biedt.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Akkeuh
    Akkeuh 11 december 2011 · 19:17

    pasen 2011 ben ik voor de twee keer naar kronplatz afgezakt. jammer genoeg waren de kwaliteiten van de pistes niet erg goed wegens hoge temperaturen, maar daar kan het gebied zelf natuurlijk niets aan doen. zij hebben alles in het werk gesteld om zo veel mogelijk pistes besneeuw te houden met kunstsneeuw, en dat ishen aardig gelukt ook. over het algemeen is kronplatz echt een zeer aangenaam gebied, naar mijn mening toch. er zijn erg leuke pistes van alle categoriën. wel is het zo dat er maar enkele zwarte pistes zijn, waardoor gevorderde skiers vrij snel alles hbben gezien. ook is het zo dat er niet echt off-piste kan worden geskied omdat alle plaatsen op de berg bijna in gebruik worden genomn door pistes zelf. Dit alles lijkt wel negatief, maar kronplatz maakt dit ruimschoots goed met de sfeer die er heerst. boven is er 1 groot verzamelpunt (kronplatz ligt dan ook op 1 berg) waar je lekker kan eten en waar je ook alle kanten op kunt. even verderop is er ook de Sella Ronda, waar je prachtige dachtochten kan maken. veel plezier!

    Met vrienden Skiër
  • sharon
    sharon 7 december 2011 · 20:09

    het is gewoon een gezellig gebied ik skie en snowboard niet en toch valt er daar iedere dag iets te beleven! vorig jaar was de apres ski zelf de max in de krokus! zeker een aanrader!!

    Met vrienden 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 6 maart 2010 · 20:29

    Voor de beginnende skier een mooi gebied. De gevorderde skier kan zich zeer zeker vermaken. Veel cabinelifen maar dat zie ik niet echt als een bezwaar want deze zijn weer wat sneller als de stoeltjes liften. De twee zware pistes naar riscone zijn heeeerlijk. Verder is alles centraal gelegen boven op de berg. Restaurantjes en skischolen. Mijn zoon van 4 jaar op les geweest en deze heeft het super naar zijn zin gehad en goed les gekregen van enthousiaste leraren. Enig nadeel is dat er niet veel mogelijk is onder aan de pistes en dat voetgangers een forse prijs moeten betalen om boven te kunnen kijken. Dorp Olang is gezellig en voorzien van allerlei winkeltjes en barretjes. Of met de skibus of met eigen vervoer naar de pistes. Maximaal 5 minuten rijden.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2010 · 12:21

    Het eten is verrukkelijk! tip: bergfreundehutte met ontzettende goede authentieke italiaanse kok. Nadeel is het gesleep met je skies, geen mooie lange afdalingen. En slechte busverbindingen. Ook is de top van de berg niet echt sfeervol. De tocht naar alta badia is aan te raden, mooi gebied, meer sfeervol. Kan daar alle kanten op.

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2010 · 14:15

    Wij zijn in januari 2010 geweest. Het is heel bijzonder dat een berg zo goed benut kan worden voor ski?. Afdalingen naar vele kanten, met als aanrader een tocht naar de Picolien en weer terug naar de "berg". Nadeel van alle goede en snelle gondels is wel dat je voortdurend de ski's weer af moet doen en weer onderbinden. Dus veel gesleep met je ski's. Opvallend is de verscheidenheid aan de vele restaurants aan de pistes. Kortom een fraai skigebied met voor elk wat wils.

  • Anoniem
    Anoniem 1 december 2009 · 17:24

    Ik ga er nu al 4jaar skie?en het is er echt de max! en sinds kort is er ook een groot snowpark, waar je zelfs over een skilift kan springen! echt een aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 24 februari 2009 · 13:12

    Afgelopen krokusvakantie zijn we er weer geweest en wat hebben we het weer getroffen met het weer en de sneeuwcondities. Het was gewoon weg weer fantastisch. Er heerst een gezellige sfeer zowel boven op de berg als in het dal. De rodelbaan was bij ons ook weer favoriet en we hebben er ook vreselijk gelachen. We leken wel een stel dwazen. Volgend jaar gaan we zeker weer.

  • Anoniem
    Anoniem 11 november 2008 · 17:49

    Wij zijn afgelopen jaar met twee gezinnen op skivakantie naar de Kronplatz geweest en ik moet zeggen het was er fantastisch. We hebben werkelijk onze ogen uitgekeken. Je kunt er alle kanten op. Bovenop de Kronplatz komen er verschillende gondels bijeen en ski?naar hartelust. Mijn zwager is een vervent ski?en hij was zeer enthousiast. Veel rode en een paar zwarte pistes en voor mij een hele mooie blauwe in het dal verder ben ik niet gekomen het was mij hoog genoeg. Rodelen kun je naast de piste en het is een hele leuke rodelbaan die vreselijk hard gaat! De apr?ki is er zeer goed en heel gezellig. Volgend jaar gaan we weer en ik en de rest van de familie hebben er weer heel veel zin in. We kunnen niet wachten!

  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2008 · 15:10

    Ik ga nu voor de derde maal op rij naar kronplatz, ben telkens met Pasen geweest.De sneeuw ligt er altijd nog goed bij. Je hebt er 1 half-pipe en een paar rails en 1 grote jump wat ook wel altijd leuk is. Je kan normaal zelfs met Pasen nog helemaal tot onder ski? In de namiddag heb je wel regelmatig last van pap maar alleen vanonder. Over het algemeen een echte aanrader Greetz, Sebastien

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2008 · 18:25

    State-of-the-art skigebied met prachtig geprepareerde pistes waar je tot sluitingsdatum altijd sneeuw vindt dank zij een vernuftig besneeuwingssysteem. Met zijn brede skiboulevards ideaal voor beginners en ook voor kinderen, met eigen kinderliftcabines! Sinds een paar jaren verbonden met de Sella Ronda, de mooiste skironde van Europa. Ondanks enkele lange en best pittige zwarte pistes is het skigebied van de Kronplatz minder geschikt voor de gevorderde, fanatieke ski?

  • Anoniem
    Anoniem 13 januari 2008 · 19:42

    Het fun park stelt niet veel voor, daar moet je niet voor in Kronplatz zijn. Er is een half pipe en enkele rails maar heel minim Een schans is er niet. Als je echt een uitdaging zoekt daar dan moet je de pistes aan de overkant van de zwarte doen. Dat is voor echt gevorderden! Veel succes!

  • Anoniem
    Anoniem 13 januari 2008 · 19:26

    Voor beginners zijn er zeker mooie vlakke pistes! Voor gevorderden zijn er knappe zwarte en andere uitdagende pistes zoals de virgil, de sylvester, en Alta Badia. Je hebt enorm veel keuzes in pistes. Elke piste splits in andere, super veel keuze! Ook mooie aansluitingen bij liften die mooi op elkaar inspelen. Liften met mooi uitzicht maar ook ruim qua plaats tot 8 personen, meestal overdekt wat toch een pluspunt is bij slecht weer. Ook overal hulp voorzien. Mooie geprepareerde pistes in de ochtend. Wachttijden gaan vlot. sommige momenten is het druk zoals bijvoorbeeld \'s middags. Je kan ook met je skipas na je thuiskomst zien hoeveel kilometers piste je hebt afgelegd. (gewoon nummer intikken op de site) Je staat versteld wat je zo aflegt! Ik kan alleen maar lof zijn over de moderne, comfortabele, goed onderhouden, ruime, goede skiplaats! EEN AANRADER! Er ligt soms nog meer sneeuw in maart- april tijdens het paasverlof! Tot binnenkort Ik zie jullie in het paasverlof! Veel groeten Familie Vonckx

  • Gino
    Gino 3 januari 2008 · 13:51

    Wie weet hoe het funpark eruitziet en het gebied zelf want mijn ouders vinden dit gebied ook mooi maar er moet wel minstens een schans en een rail staan is dit dan het goede gebied? want er staat wel dat er een halfpipe is klopt dat ?

  • Andriani
    Andriani 7 november 2006 · 11:30

    Ik kom hier al vele jaren en er is altijd het hele seizoen sneeuw geweest, zelfs in april. Voor beginners een ideaal gebied, maar er zijn ook 5 zwarte pistes. De liftvoorzieningen zijn erg goed. En er zijn langs de pistes ook genoeg gezellige berghutten waar je lekker kan eten (mijn favoriet: Lorenzi).

  • stuntel
    stuntel 21 oktober 2006 · 20:42

    Ik vind dit gebied heel goed voor beginners.De blauwe piste's zijn goed te doen en niet zo heel kort, zodat je lekker door kunt skieën en niet na 1 minuut alweer beneden bent. De wachttijden bij de liften ( alles stoeltjes of cabine's) zijn niet lang. Schrik niet van de menigte bij het dalstation, eenmaal boven verdeeld die zich snel over de piste's.Er zijn veel leuke restaurantjes en winkeltjes. En,niet onbelangrijk, de meeste piste's liggen op de zonzijde. Kortom een leuk gebied met redelijke prijzen.

  • Dirk van Es
    Dirk van Es 21 augustus 2006 · 09:39

    Gewoon een heerlijk skigebied voor een paar dagen. Ik ken het gebied al een jaar of 10-15. De afgelopen drie jaar ben ik er 2 keer geweest voor een lang weekend. Lange pistes, niet te moeilijk (rood en blauw), heel snel liftensysteem (state of the art in Italië). Natuurlijk lekker Süd-Tirols eten. Er zijn 2 zwarte pisten, die pittig zijn. Dus voor de uitdaging is er ook voor ervaren skiers wat te vinden.

>