BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Arosa - Lenzerheide

Reviews Arosa - Lenzerheide

85% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3794 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste, rustig, geen vlakke stukken, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.

Wat vind jij van Arosa - Lenzerheide?


Beoordelingen van gebruikers

  • GiGi
    GiGi 5 april 2018 · 11:03

    Arosa-Lenzerheide is een gebied voor vooral gevorderde skiërs. De pistes zijn namelijk niet de vlakste. Er zijn wel veel vlakke verbindingspistes (eerder paden), maar die zijn dan meteen zo vlak dat je goed vaart moet houden om niet te hoeven prikken. Dat op deze site bij de pluspunten van het gebied staat dat er nauwelijks vlakke verbindingspistes zijn, vind ik dan ook verbazingwekkend. Bijna elke blauwe piste op de pistekaart is erg vlak en zelfs met stukken die omhoog lopen. In alle andere opzichten is het gebied divers. Oriëntatie van de hellingen is divers genoeg; veel pistes boven de boomgrens, een aantal eronder. Freerideterrein onder 30 graden is er voldoende en goed bereikbaar. Dat maakt ook dat deze hellingen snel kapot geskied zijn door mensen zonder gear of kennis. Maar het terrein leent zich ook voor die eerste afdalingen off-piste. Het gebied is uitgebreid genoeg om je een paar dagen te kunnen vermaken. Een hele week ook, zeker als je het niet erg vind om een paar lekkere afdalingen een aantal keren te nemen of als je inderdaad off-pistecondities treft. In 3 dagen kan een gevorderde skiër het hele gebied gezien hebben, maar er is genoeg te doen om er langer te zitten. De verbindingen zijn goed en de pistes liggen relatief hoog. Voor de skizekerheid is dat fijn. Als je een dorp moet kiezen om te verblijven zou ik Arosa afrade; dat is wel een beetje een onhandig dorp en bovendien aan de zijkant van het gebied gelegen, waardoor je relatief veel tijd kwijt bent met ergens anders komen dan op de hellingen direct boven dat dorp. Lenzerheide zelf of Parpan zijn dan betere opties. Ook wat meer accommodaties beschikbaar. Die zijn wel Zwitsres geprijsd, maar zeker niet de hoofdprijs. Dat geldt ook voor de skipas overigens, die ook voor studenten sterk gereduceerd is in prijs. Een mooi divers gebied met voldoende mogelijkheden voor met name gevorderde skiërs (snowboarders worden echt niet blij van de vlakke verbindingen).

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast181
    Gast181 2 februari 2016 · 22:01

    We komen nu al z'n 20 jaar in Lenzerheide. Tussen door ook op veel andere plaatsen in Oostenrijk geweest maar ik heb nooit de zelfde klik daar gehad als in Lenzerheide qua skigebied. Wat mij betreft is dit gebied geschikt voor beginners maar ook de gevorderde skiër. Het merendeel van de 225 km aan piste is blauw, hierdoor kan ook de beginner of matige skiër door het hele gebied skiën. Naast de blauwe zijn er ook een flink aantal rode pistes en een aantal zwarte. verder een Fun park voor de jumpers onder ons op Alp Stats 2 High Speed tracks en een Rennstrecke. Van de Ost kant kun je met de ski's naar de west kant (Rothorn) skiën, of je pakt een stoeltjeslift. Zo kun je een leuk rondje skiën in het hele gebied. Zins 2013 is het skigebied van Lenzerheid aangesloten op het skigebied van Arosa. Leuk om eens heen te skiën maar voor de wat gevorderde skiër is er in Lenzerheide meer uitdaging. LET OP, voor de beginner of matige skiër is de skipiste terug vanaf Arosa ( Urdenfurggli) eigenlijk te zwaar. Ik zou met die personen niet die kant op gaan, of je moet stoeltjes lift omlaag kunnen pakken, vanaf Motta is het weer blauw. Aanraders qua Piste; Beginner - Tgantieni route 40 of 45 Matig - Lavoz route 60 a/b Gevorderde - Rothorn 21 naar de 25 heimberg ( langste afdaling) Tip voor de zeer goede skier - zwarte Silvano Beltrametti piste zijn er nadelen? ja het is een vrij duur skigebied, met een skipas voor 6 dagen die toch wel een stuk duurder is als in Oostenrijk. gemiddeld 60 euro per persoon duurder voor een week. Apre ski zoals wij Nederlanders dat gewend zijn is er niet echt. Prijzen voor het eten en drinken op de piste liggen ook stukje hoger als in Oostenrijk. Friet met knakworst ongeveer 15 euro en goeie kop soep 8,50 euro. Maar je krijgt er wel een hoop voor terug, geen of nauwelijks wachtrijen bij de liften, lekker rustig op de piste vooral in de ochtend waan je je bijna alleen. De reis er naar toe verloopt meestal zonder al te veel vertraging, ook in vakantie periode. Sneeuw zeker gebied ,met mooie afdalingen tussen de bomen en mooie brede pistes boven in.Ook zijn er freeride mogelijkheden of mooie ski routes. Dus heb je net wat meer over voor een totaal skigebied, waar je lekker met de familie kan skiën en de gevorderde skiër genoeg uitdaging heeft. Dan zou Lenzerheide zeker een aanrader zijn. Gr Maurice

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast235
    Gast235 24 februari 2015 · 15:03

    Met verbinding naar Arosa is een enorm skigebied ontstaan. Opletten dat je op tijd de gondel terug pakt naar Lenzerheide anders heb je een probleem. Liften aan de westkant van Lenzerheide verouderd en traag. Gelet op de dure skipas mogen die wel een keer worden vervangen. Geen skigebied voor beginners.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast966
    Gast966 11 februari 2015 · 16:42

    Super goede sneeuw en pistes. Duur gebied maar dat is relatief als je let waar te eten en drinken. Heel veel nieuwe liften wat het skieën zeker aangenaam maakt, en ook verschillende bergwanden waardoor het lekker uitgebreid skieën is

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast595
    Gast595 14 oktober 2014 · 14:39

    Zeer leuk en afwisselend gebied. Voor iedereen wat wils en het dorp Lenzerheide is erg gezellig en modern. Shoppen kan ook prima, maar neem dan wel je portemonnee mee. Nadeel voor boarders is de Rothorn. Indien je de 2e lift (grote bak) neemt en naar beneden board moet je het stuk door de tunnel lopen, dat is best ver. Afgelopen jaar is de verbinding naar Arosa klaar. Dit is zeker een toegevoegde waarde. Arosa is een idyllisch dorpje met leuke pistes. Dus zeker een aanrader!

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast871
    Gast871 17 maart 2014 · 12:20

    De berichten over de duurte van het gebied zijn erg overdreven. Een journalist heeft zich laten verwennen in een duur restaurant. Speciale middagmaaltijden inclusief een frisdrank (Tagesmenu) wordt aangeboden voor 15 tot 18 franc (13 -15 euro). Dit gebied is probleemloos te bereiken in 7,5 tot 8,5 uur rijden. Nauwelijks filegevoelig, geen passen en met de trein vanuit Nederland naar Chur ( 10 uur) kost een enkeltje 90 Euro. Chur is de oudste plaats van Zwitserland en bij een dagje slecht weer een prachtige binnenstad met veel winkels en restaurants. De skipas geeft ook de mogelijkheid met de beroemde trein van Arosa terug te keren via Chur.Alleen met skimateriaal bij je. Geen langlaufuitrusting. Wij komen na vele Oostenrijkse Skigebieden gezien te hebben komen wij al jaren in dit gebied. Nog nooit een ijsplaat gezien. Afsluitende Fis Wereldcup finales ! en Tour de Ski voor de Lauglaufers.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast069
    Gast069 3 januari 2014 · 22:46

    Het was veel te druk voor het gebied. Ik ben met vrienden wezen skieen vanuit zurich met auto. Heenreis ging prima maar het duurde ontzettend lang bij de liften. Vanaf de parkeerplek moesfen we met sleepjeslift omhoog, net als de rest. Vervolgens weer in de rij voor een stoeltjeslift waardoor de ochtend al bijna voorbij was. In de middag waren de pistes erg moeilijk door de vele buckels die waren ontstaan door de de vele skieers. Hierdoor geen leuke dag gehad ondanks de prachtige omgeving. Gewoon teveel wachten en te weinig kunnen skieen. In stijl afgesloten door file te rijden tot aan chur met dus een vertraging van meer dan een uur. Ik ga het nog eens proberen buiten de kerstvakantie om , om het nog een kans te geven. Zoals gezegd een prachtige omgeving maar veel te druk en te weinig capacitieit.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 21 januari 2012 · 12:28

    Kom al 48 jaar in het skigebied Lenzerheide Valbella. Ik ski ook in veel andere gebieden in Oostenrijk Zwitserland en Frankrijk en de prijzen liggen echt op het zelfde niveau en soms ook hoger. De sportbus verbindingen zijn erg goed en er zijn maar 2 sleepliften te weten 1 in Valbella en 1 in Parpan om naar boven te komen. Vanaf de Rothorn kun je meteen met een gondel naar boven. Ik kwam er als kind met mijn ouders en wij gaan nu ook met kinderen en aanhang. Met andere woorden het is echt een super fijn gebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Boer
    Boer 27 november 2011 · 18:02

    Erg goed gebied. Winter 2013-2014 verbinding met Arosa. Groenlicht voor de verbinding sinds 27 november 2011 na stemming van de bevolking. over een paar jaar een van de grootste aan een gesloten skigebieden van Europa. Goede kwaliteit en divers.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • de boer
    de boer 25 augustus 2011 · 00:09

    Mooi skigebied. Dit jaar na onderzoek onder 18000 skiërs vergeleken met 39 andere skigebieden (muv Franse alpen) Op plaats nummer 2 als meest geliefdste skigebied in de Alpen. Veel diversiteit, zeer veel off piste mogelijkheden. Veel mogelijkheden voor snowboarders. Verbinding van oost west en west oost wordt verbeterd en en kan vanaf volgend jaar beide kanten skiën.Moderne faciliteiten. Planning voor een nieuwe lift van Churwalden naar het andere deel. Voorbereidingen verbinding Arosa wordt aan gewerkt. Uitgaans leven is voor Zwitserse begrippen erg goed. 2 leuke clubs afgelopen jaar zelfs een paar keer in de rij moeten staan om binnen te komen. Veel goede restaurants. Goed gebied voor gezinnen. gebied richt zich steeds meer op jongeren en dat is te merken (in positieve zin) Prijs kwaliteit meer dan goed. Is wat aan de duurdere kant, maar als je het vergelijkt met andere gebieden die op het zelfde niveau zitten, dan zijn ze niet veel duurder.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Peter
    Peter 5 oktober 2010 · 13:23

    Het gebied mag dan wel aan de weg timmeren (nieuwe gondel dit jaar), er zitten een paar echte minpunten die nog opgelost moeten worden. Allereerst is de oost west verbinding slecht 1 richting op, de andere kant op zal de bus gewoon nodig zijn. Voor de prijzen die je betaalt zijn liften veelal nog echt achterhaalt in vergelijking met Oostenrijk en Frankrijk en andere zwitserse gebieden. Veel sleepliften onder aan het gebied. Sowieso is hele westkant opgedeelt in een onder en een bovenkant, wat het erg lastig maakt om efficient lange afdalingen te maken. De ontsluiting van Churwalden is beperkt, de bus stopt daar niet. Veel paden die voor snowboarders niet fijn zijn, veel vlakke stukken. Onderaan de liften is geen gezellig dorp/dorpsplein. Je komt gewoon bij de parkeerplaatsen uit. Als u genoeg geld hebt om naar dit gebied te gaan, dan zou ik het afraden, omdat de prijs/kwaliteit erg ver te zoeken is.

  • Anoniem
    Anoniem 10 februari 2010 · 23:03

    Zeer mooi gebied. Helaas komt de uitbreiding naar Arosa er niet dit jaar. De voorbereidingen zijn wel in voorbereiding. Zoals diverse aanpassingen: nieuwe gondelbaan in 2010, parkeerplaats uitbreiding in Churwalden. en diverse andere kleine zaken. Er is inmiddels een ander plan voor de verbinding met Arosa, die juridisch wat makkelijker is dus de verwachting dat in 2012. En dan in de toekomst Tschietschen er nog bij (plan) en dan heb je een gebied dat tot de top 3 aan een gesloten gebieden in Zwitserland hoort. Nu: Prima gebied goede sneeuw, uitgaans leven is verbeterd met de komst van Club Cinema. Apres Ski blijft behelpen, maar als je dat echt prioriteit geeft dan zal je naar een ander skiland moeten gaan. Kosten in verhouding tot Oosterijk en Frankrijk door de euro vergelijkbaar.

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2009 · 16:53

    komen c.a. 30 jaar in dit gebied. moderne installaties, goede verbindingen. aansluiting bij arosa gaat niet door. goede kwaliteit, maar de liftkaarten worden steeds duurder door allerlei toegevoegde gebieden zoals o.a. davos.

  • Anoniem
    Anoniem 20 februari 2009 · 11:06

    Ik ben nu 17 jaar en kom al 11 jaar in Lenzerheide. \'t is een prachtig skigebied en je hoeft er nooit lang te wachten voor de liften waar door je veel kilometers kan maken. het enige wat jammer is aan dit gebied is dat je er niet goed kan apres-ski?en dat is toch wat veel jongere willen en daarom gaan er ook veel jongeren naar oostenrijk denk ik. PS: vanmiddag ga ik weer richting lenzerheide!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 22 mei 2008 · 22:54

    Ik kom sinds 1979 in Lenzerheide. Het is een kindvriendelijk en skigebied in ontwikkeling. Komende maand wordt er gestemd over een verbinding met Arosa. Mogelijk gaat het door. Gevolg een van de grootste aaneen gesloten gebieden van Zwitserland (225 km piste)Maar zelfs zonder verbinding zijn de 155 km divers genoeg.

  • Ko
    Ko 4 december 2007 · 18:25

    Ik ben nu 51 en kom al vanaf mijn 6e jaar in Lenzerheide/Valbella. Lenzerheide/Valbella ligt eigenlijk de gehele dag in de zon, in tegenstelling tot andere skigebieden.Dorpshoogte 1465m. Prachtige skipistes, voor zowel de gevorderde als de beginnende skier en snowboarder tot een hoogte van 2865m ( Rothorn ).Voor de langlaufer ook prachtige loipes rond het meer en door de bossen tot aan het dorp Lenz. Binnenkort moet de verbinding met Arosa klaar zijn, zodat er nog meerdere mogelijkheden voor skier en snowboarder komen. De Sportbus rijdt de gehele dag gratis rond, zodat U zelf niet meer met de auto naar een lift behoeft te gaan of naar een punt waar U uw wandeling wilt beginnen. De vraagstelling positieve en negatieve punten van het skigebied,dan kan ik eigenlijk alleen maar positief zijn over Lenzerheide/Valbella. Eigenlijk perfect. Voor de niet skier zijn er enorm veel wandel mogelijkheden, zowel gelijkvloers als helling op en af. Onder het wandelen kun je echt in alle rust van het natuurschoon genieten. Ga met de Sessellift van Tgantieni naar boven en wandel heerlijk door het mooie bos naar beneden. Voor ons is in iedergeval Lenzerheide/Valbella een ideale wintersport bestemming.

  • michel
    michel 29 november 2007 · 18:05

    wij komen hier wel vaker omdat de pistes goed zijn en de gezelligheid bij de restaurantjes. het gebied gaat de komende jaren ook veel verbeteren zoals: -nieuw funpark (een van europa\'s mooiste) -verbinding met skigebiet arosa (komt er 70km piste bij) -betere apres ski -en een stuk of 6 nieuwe kinderlanden hiermee word het skiegebiet een van europa\'s beste?

  • K. de Boer
    K. de Boer 6 januari 2007 · 13:54

    Een skigebied dat modern is en gericht is op de jonge (gezinnen) mensen. De ligging is idyllisch. De hoogbouw is beperkt en er is al jaren een bouwstop wat zorgt voor een gebied wat zeer parkachtig ligt. De pistes worden zeer goed bijgehouden (elke avond/nacht)Het gebied is zeer geschikt voor beginners en goede skiers (wat beperkt voor zeer gevorderde skiers). Het gebied ligt zeer gunstig qua zon. Het is mogelijk om met de zon mee te skieen en tot het eind van de dag (18:00 in maart) in de zon te zittten. Het gebied is bezig met een uitbreiding samen met een ander gebied (over 1-2 jaar) wat het gebied zal vergroten tot bijna 300 km piste.

>