Reviews Morschach - Stoos

0% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 4 op basis van 2 beoordelingen.

Wat vind jij van Morschach - Stoos?

Reviews van gebruikers

Gast994
31 januari 2016 · 12:45

Stoos is absoluut geen gebied voor beginners en ligt ver achter in ontwikkeling t.o.v. moderne ski-gebieden.
De reis naar de skiliften is verschrikkelijk. Of per ouderwets boemeltreintje of een enkele cabine lift. Beiden hebben geen capaciteit. Er komt in 2017 een nieuwe moderne lift met iets meer capaciteit. Misschien dat dit een verbetering is. Daarnaast is de verbinding vanuit het treintje of de enkel cabine lift met de ski-liften, gewoon weg dramatisch!
Het skigebied is alleen voor gevorderden goed te doen. Dan krijg je ook direct heerlijke, mooie, lange pisten met een zeer gevarieerd parcours. Pisten zijn zeker rood en niet blauw-rood! De ski-liften zijn modern en hebben meer dan genoeg capaciteit.
Daarnaast is Zwitserland gewoon weg te duur t.o.v. andere wintersportgebieden. 20,- euro voor enkele kipnuggets en wat Mc Donalds frites is ronduit belachelijk. 90,- euro skipas voor 2 dagen voor een skigebied wat klein en zeer beperkt is en waar je niet met het hele gezin terecht kunt, is veel te duur!
Wat ons opviel was dat er bijna alleen maar locals waren, dus toeristisch is het zeker niet. Maar je bent dan wel alleen maar onder gevorderde skiërs, dus opstoppingen zijn er eigenlijk nooit op de pistes.
Wij hebben goed aan onze ski-skills kunnen werken, maar gaan de volgende keer weer naar Oostenrijk.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Jan willen
7 maart 2012 · 20:37

Het skigebied heeft een paar goede rode en zwarte pistes. Het uitzicht op de meren is super.

Bereikbaarheid vanuit morschach is beroerd zeker tijdens kindervakanties. Het kabelbaantje vervoerd elke 5 minuten ongeveer 15 man. Probeer dus niet met de skiklasjes omhoog te gaan. Al met al ben je bijna een uur kwijt voordat je op de top staat.

Ook de verbindingen tussen de twee bergen is matig. Veel langlaufen op de skis.

Skischool , gematigd positief. Voor jonge kinderen was er slechts 1 nederlandse lerares.

Met mooi weer, goede sneeuw en lekker eten overigens wel een heerlijke vakantie gehad

Met familieSkiër