BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Nassfeld

Reviews Nassfeld

91% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.4 op basis van 3712 reviews.

  • Sterke punten: Goed eten op de piste, kindvriendelijk, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van Nassfeld?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast221
    Gast221 18 januari 2020 · 20:42

    Mooie plek voor gezinnen met kleine kinderen. Heel veel blauwe. De zwarte pistes stellen niets voor. Weinig uitdaging. Het is heel ver rijden. En ook flink wat leg en een paar sneeuwkettingen nodig. Nederlanders zijn er bijna niet. Ook Nederlandse skie scholen zijn er niet. Tenminste niet bij ons. Het plaatsje is vrij duur, maar wel modern voor Oostenrijkse begrippen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast782
    Gast782 7 januari 2020 · 13:34

    Fijn skigebied. Het is wel een eind rijden vanuit Nederland. Het is geen lastige rit, alleen wel ver. Mooie pistes, perfect onderhouden, moderne liften. Omhoog met het eitje. Tussen 9 en 10 is het daar lang wachten. Daarna niet meer. Eenmaal boven is het ruim opgezet en niet druk meer. Heel veel rode pistes. Bijna geen blauw en rood. Ook op de berg prima horeca en faciliteiten. Skigebieden liggen op de noordhelling, dus goeie sneeuw. Alleen wel koud na 3-en in januari, omdat de zon dan achter de bergen staat.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast380
    Gast380 29 december 2019 · 12:57

    + Zeer rustig skigebied, ook in hoogseizoen. Nauwelijks wachttijden bij de lift + Mooi zonnig gebied, verspreid over verschillende bergen. - Geen echte uitdaging te vinden, alle rode pistes horen blauw te zijn. Als je toch wat pittigere pistes zoekt dan moet je aan de trögkofel kant zijn. - Weinig restaurants op de pistes.[Aan de kant van Italië kun je lekker eten.] - Lastig bereikbaar.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast179
    Gast179 25 februari 2019 · 11:52

    + Rustig, heel weinig wachttijden bij de lift, zelfs in de voorjaarsvakantie + Heel mooi gebied - Niet zo geschikt voor beginners. Er zijn bijna alleen maar rode pistes, en die zijn best pittig. Er zijn stukjes blauw, maar geen enkele blauwe piste die helemaal doorloopt van het begin tot het einde van een lift. - Weinig restaurantjes op de piste - Erg weinig horeca in het dorp (Sonnenalpe), maar een paar restaurantjes, geen nachtleven. - Er is alleen een heel klein duur buurtwinkeltje, dus voor boodschappen moet je naar een iets grotere buurtwinkel in Tropolach (15 minuten haarspeldbochten) of naar een wat grotere supermarkt in Hermagor (25 min rijden) - Geen Nederlands sprekende leraren. Sowieso heel weinig Nederlanders

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast249
    Gast249 4 november 2018 · 08:47

    Leuk en mooi gebied met veel moderne liften

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast940
    Gast940 5 januari 2018 · 09:52

    Vraagje aan de skileraar die hier een review schreef... (hopelijk is die nog steeds actief in dit gebied) In welke skischool geef jij les want wij vinden nergens lessen in het Nederlands... HEEEEEELLLLPPP 😉

    1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast399
    Gast399 1 februari 2013 · 10:23

    Wij waren er eind januari 2013 gedurende 4 dagen. 3 dagen prachtig weer, één dag sneeuw. Nassfeld is een mooi gebied dat redelijk modern is. Veel snelle stoeltjesliften en gondels. Alles is goed op elkaar aangesloten en er zijn nauwelijks lange, vlakke verbindingspistes. Ook mogelijkheid om bij sneeuwval tussen bomen te skiën. De instap in het gebied vanuit Tröpolach is uitermate praktisch. Een grote parkeerplaats met een treintje dat rondrijdt om je bij het dalstation af te zetten. Vervolgens kan het ook buiten het seizoen toch even wachten zijn (tip: loop om het dalstation heen en ga er aan de achterkant in, dan is de rij veel korter). De lange gondelbaan zet je dan uiteindelijk midden in het skigebied af. Als je de voorlaatste 'halte' van de gondel neemt sta je bij de oefenpistes. Een nadeel van deze instap in Tröpolach is dat minder ervaren skiërs ook weer met de gondel naar beneden zullen moeten omdat de lange dalafdaling met name op het laatste stuk een aantal steilere (en snel ijzige) stukken kent. Je kan ook de pas oprijden en daar parkeren, maar dat zag er behoorlijk druk uit en bij winterse omstandigheden natuurlijk ook gedoe. De lange dalafdaling is op zich een feest, maar om aan het begin te komen moet je wel met een aantal liften (waaronder een sleeplift) naar een uithoek van het gebied toe, waardoor je de tijd wel goed in de gaten moet houden. Voor snowboarders kan de afdaling ook een probleem zijn omdat er een vrij lange vlakke passage in zit. De rest van het skigebied vonden wij op den duur wel een beetje eentonig. Veel voornamelijk (licht)rode pistes. De paar zwarte pistes stelden weinig voor. Off piste mogelijkheden waren er redelijk veel maar toen wij er waren al goed kaalgeskied. Ook de geringe hoogteverschillen maken het op den duur eentonig. Eigenlijk beweeg je continu tussen ca 1400 en 2000 m. Dat is echter in veel andere niet hooggelegen gebieden ook zo. Dat neemt niet weg dat wij pistes 1, 4, 40, 51, 63, 75 en 80 (lange dalafdaling) met veel plezier op herhaling hebben geskied. Na 4 dagen is het voor de sportieve skiër qua pistes ook wel klaar in dit gebied. Ook in deze off-season tijd was het op sommige pistes behoorlijk druk (vooral de pistes rondom de Nassfeldpass). Wachttijden bij liften waren er echter nauwelijks. De door onze bezochte horeca in het gebied (Lockstanalm, Kristall) was gemiddeld, op restaurant Kabrio na (net over de Italiaanse grens), waar o.a. een fenomenale pizza Bella Italia werd geserveerd. Wij verbleven in Weissbriach, een heel stuk van het gebied verwijderd. We hadden eigen vervoer maar er reed ook een paar keer per dag een gratis skibus, dus ook dat was prima geregeld. Verblijf in Nassfeld aan de piste zou natuurlijk perfect zijn geweest (ski in ski out), maar kost veel en is in vakanties schijnbaar bijna niet tussen te komen. Tröpolach of Hermagor zijn niet echt typisch sfeervolle wintersportdorpen. Weissbriach is een rustig gelegen kneuterig dorpje met ook een paar skipistes en een aantal eenvoudige, betaalbare hotels. Gezien de gratis skibus voor degene met een wat beperkter budget dus een alternatief. Zeker als je ook van schaatsen houdt want het ligt eigenlijk precies tussen Nassfeld en de bekende Weissensee (alternatieve elfstedentocht) in. De afstand vanuit Nederland is fors te noemen (v/a Utrecht 1100 km), zeker ook gezien het feit dat het in wintersportvakanties een file-gevoelige route is. Naar mijn mening heeft Nassfeld niet een zodanig uniek karakter dat het die significant verdere reis rechtvaardigt. Even ver rijden en je bent in de mega-gebieden in Frankrijk. Even doorrijden en je bent in de Dolomieten wat toch ook een specialere beleving schijnt te zijn. Dichter bij huis (Tirol, Salzburg, Graubünden, Berner Oberland) zijn skigebieden die vergelijkbaar zijn. Anderzijds is het gewoon een prima skigebied waar beginnende een gevorderde skiërs zich uitstekend zullen kunnen vermaken. Een pluspunt is ook de zuidelijke ligging waardoor slecht weer uit het (noord)westen geen invloed heeft. Het is dus vaker mooi weer. De keerzijde van de medaille is dat het daardoor een neerslag-armere regio is die het moet hebben van sneeuwstoringen aan de zuidkant van de alpen. Daar waren er toen wij er waren net een aantal van geweest dus de kwaliteit van de sneeuw was prima. Echter was de maand ervóór nauwelijks een vlok gevallen en dan wordt het natuurlijk wel een beetje magertjes qua sneeuw. De vele kunstsneeuwinstallaties (die dus wel een grote sneeuwzekerheid garanderen) getuigen er ook van dat Frau Holle in Nassfeld niet erg geregeld langskomt. De prijs van de skipas was redelijk standaard (209 euro voor 6 dagen). Al met al een prima ervaring en uiteindelijk zijn alleen de wat verdere afstand en de zuidelijke, meer neerslagarme ligging een reden om misschien te twijfelen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 8 maart 2012 · 19:44

    Het skigebied van Nassfeld-Hermagor strekt zich over een aantal bergtoppen van iets onder de 2000 m hoogte uit langs de Italiaanse grens. Het uitzicht over Karinthië is weids en de langste afdaling (Carnia) van 7,6 km lengte) biedt fenomenale vergezichten. De Gartnerkofel is de mooiste skibare top. De meeste mensen kiezen in de ochtend voor de parkeerplaats in Tröpolach en de bijbehorende cabinelift (die alleen dan lange wachttijden kent. Een andere mogelijkheid is de pas op te rijden en de auto onderweg op één van de parkeerplaatsen te parkeren in het skigebied. Hier zijn, net zoals in Tröpolach vele hotels en appartementen te vinden. De gedurende de gehele winter bereidbare pas op zo'n 1500 m hoogte ligt op de grens van Italië en Oostenrijk.

    Voor het skigebied zelf worden geen meerdagenkaarten verkocht. Wel wordt de Top Skipas verkocht waarmee heel veel skigebieden in Karinthië en Oost-Tirol bezocht kunnen worden. Een leuke uitstap is een bezoek aan de nabijgelegen Weissensee (bekend van de alternatieve Elfstedentocht). Schaatsen is hier gratis en afhankelijk van de ijstoestand is een ronde van 5 tot 25 km te maken. Ook kan hier geskied worden met de skipas van Nassfeld-Hermagor, maar dit stelt weinig voor.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2010 · 14:06

    Nassfeld is een prachtig skigebied ! Vorige week reeds voor ongeveer de 10e keer geweest en we vinden het nog steeds prachtig ! Knus, gezellig, leuke hutjes onderweg om te eten en te drinken ! Helemaal fantastisch als je een appartementje op de piste kunt krijgen (bij Marcius) maar ook voor zij die van iets verder komen is het ski-depot in het dal ideaal voor het bewaren van ski-botten en ski's.Fenomenaal is de dalafvaart (7,6 km aan ? stuk skie?zonder ? enkel lift te nemen). Ook voor beginnende kindjes ideaal. Super toffe en lieve leraars, die de kids al heel snel meenemen op de berg en ze zo de angsten leren overwinnen. Wij zijn fan !!!

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2009 · 19:13

    Hallo, ik spreek hier uit ervaring. Ik woon hier sinds 2005 in Hermagor en werk als skileraar bij de skischool S? in Nassfeld. Het gebied is sneeuw zeker, veel zon en geen wachttijden bij de liften.Gelukkig komen er steeds meer Nederlanders en is voor mij als skileraar om weer eens Nederlands te praten. Ook in de zomer is het hier fantastisch en ook dan ben ik weer werkzaam voor de skischool,maar dan als Sportanimateur. We doen veel klimmen, Mauntainbiken, rivertubing env. Dus niet lang na denken kom naar Nassfeld. Servus Ren?http://www.hausdeborah.info

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2009 · 13:50

    Fijn skigebied met veel support voor de kids, zoals Nederlands sprekende skileraren, wedstrijdjes, kinderclub enzovoort. Paar lekkere stubes bij diverse liften, met goede - snelle- bediening. Sneeuwzeker, goede kanonnen bij slecht weer/dooi. Enig minpuntje: te weinig ligstoelen om lekker te zonnen.

  • Anoniem
    Anoniem 1 december 2008 · 20:55

    Vraag: Wij gaan dit jaar voor de eerste keer naar dit gebied. Tot nu toe altijd naar Tirol geweest. Zijn er mensen die weten of er goede langlauf mogelijkheden zijn?

  • Anoniem
    Anoniem 27 maart 2008 · 21:16

    We zijn er nu voor de derde keer gaan skien en wij vinden het een fantastisch gebied. Ook de hulp die je krijgt na een ongelukkige val.Het is liftpersoneel zeer behulpzaam. We gaan in 2009 zeker weer. De wacht tijden bij de lift zijn niet lang alleen s\'morgens bij de gondel in het dal.

  • Anoniem
    Anoniem 4 februari 2008 · 17:17

    Prima gebied met volop mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren skier. De pistes zijn prima geprepareerd en de wachttijden bij de diverse liften zijn te verwaarlozen.( buiten de voorjaarsvakantie om ) De mensen zijn erg behulpzaam en vriendelijk bij de liften.

  • Anoniem
    Anoniem 17 januari 2008 · 15:32

    Mooi Gebied. Het is even rijden (verstgelegen skigebied in Oostenrijk vanaf NL) maar dan krijg je ook een mooi skigebied waar je weinig NL\'ers tegen zult komen waardoor je je nog verder weg, en echt op vakantie voelt. Vriendelijke mensen, snelle liften en als je buiten de schoolvakanties kunt gaan, geen wachtrijen bij de liften. Ik geloof ruim 12o km. Alles is zonder bussen te bereiken. Ik vind het een aanrader. Wij gaan hier voor de vierde maal heen in 2008.

  • Marielle
    Marielle 23 december 2006 · 20:49

    positief: veel variatie, leuk gebied vooral voor beginnende boarders en skiers, negatief: 's morgens druk bij de liftjes verder op de dag niet meer.

>