BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Pec Pod Snezkou

Reviews Pec Pod Snezkou

61% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.7 op basis van 3736 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners en kindvriendelijk.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Pec Pod Snezkou?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast663
    Gast663 21 maart 2020 · 21:45

    We zijn met een groep van 4 man (1 Gevorderd, 1 gemiddeld en 2 beginners) naar Pec pod gereden vanuit Nederland met de auto. De afstand is nagenoeg hetzelfde als de pistes van Oostenrijk en Frankrijk, alleen je hebt geen tolwegen of files. Wij zijn vanuit Polen over de bergpas naar Pec pod gereden. De wegen in Polen zijn minder goed onderhouden dan in Tsjechië maar wel goed te doen. Pec pod zelf is wel echt een gebied wat zich richt op beginners en families. Dit merk je dan ook in de gezellige restaurantjes en de wat huiselijke sfeer op en af de piste. Maar ook dat de pistes voor gevorderden aan de kant van Pec pod gelimiteerd zijn. Er zijn twee rode pistes die goed te doen maar de pistekwaliteit werd wel minder naarmate de dag vorderde. We zijn een dag naar Janske Lansk geweest maar hoewel daar de pistes langer en meer voor de gevorderde is, zie je wel dat daar meer aan de massa toerisme wordt gedaan wat je ook in Oostenrijk en Frankrijk hebt. Ze hebben wel boven aan de berg een prachtig blauwe oefenpiste waar onze beginners eigenlijk de hele dag genoten hebben. De snowmobiel terug is ook zeker aan te raden. Een van onze beginners heeft wel een stuk moeten lopen omdat er steile heuvel in zat, maar deze tocht wordt zeker aangeraden om te doen! In Pec pod zelf heb je meerdere restaurantjes op de berg. Welke allemaal erg te genieten zijn en als je de optie hebt om daar ook je kamer/appartement te huren zou ik zeggen doen! Als je een après-ski bar wil hebben dan komt de Bullbar het dichtstbij. De taxi prijzen zijn niet hoog/ vergelijkbaar met een Uber in Nederland. Maar deze hebben we zelf niet nodig gehad. Het enige nadeeltje wat wij hadden is dat we geen idee hadden hoe de bussen en skivervoer werkte. Als we dachten nu komt hij om 8:40 aan. Zagen we hem vertrekken om 8:30 en als wij om 8:20 klaar stonden moesten we wachten tot 8:50 dus dat is wel een verbeterpunt voor het gebied zelf. Maar dat heeft zeker de pret niet mogen drukken en wij zouden ook zeker hier weer een keer naar toe gaan. Is het niet voor het skiën dan gaan we er wel wandelen. Uit eten op de berg + Uit eten onderaan de piste +/- Uit eten in bij het appartement + Behulpzaamheid +

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast418
    Gast418 26 februari 2020 · 17:17

    Fijn, gastvrij gebied, lekker eten. Prettige pistes, niet te lastig

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast010
    Gast010 27 november 2019 · 09:32

    Voor een vakantie met kinderen die beginnen met skiën is dit een prima plek. Ben je een gevorderde skiër en gewend lange afdalingen te maken, dan moet je hier niet heen! De omgeving is prachtige en met de bus die gratis is met skipas kom je makkelijk in Janske. Hier wel meer mogelijkheden en je kan met de ski terug naar Pec Pod.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast798
    Gast798 17 april 2017 · 12:29

    Dit skigebied is vrij goed voor beginners en licht gevorderden. Skibussen functioneren vrij goed, hierdoor is gaan skiën in Lanske vrij goed te doen. in Lanske kom je vanuit Pec met skibus (35 min) je kan dan terug skieen naar pec (meer langlauf dan skiën , wel door prachtige bossen. Lanske iets meer uitdagend skiën. Nederlandstalige skischool is er niet meer. Qua prijs wel nog goedkoper, maar niet meer zoals enkele jaren geleden. Wij logeerden in vakantiehuis in Pec met 16 (familie).

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast687
    Gast687 21 februari 2017 · 17:51

    Het gebied is prima, de prijzen zijn zeer laag en het hotel (Devin) is heel goed! Wat ik jammer vind is dat de Tsjechen niet zo heel erg blij lijken te zijn met toerisme. Als je een buschauffeur iets vraagt dan snauwt hij hooguit een "hrnpf" en je verder helpen zal hij zeker niet doen. De overlap tussen de skibussen is ook waardeloos, soms mis je de aansluiting net omdat hij besluit eerst zijn broodje te eten of een peukje te roken waardoor je vervolgens bij de overstap een half uur in de kou staat. Pistes aangeven is ook nog ver van ideaal, na enig puzzelen kom je er wel maar de eerste dag ben je vooral asn het uitzoeken hoe je ergens kunt komen. Let goed op met je skipassen, als je die aan het eind van de dag op tafel legt bij alle andere passen en je pakt per ongeluk de verkeerde kan wordt hij geblokkeerd. Ze beschuldigen je dan van het illegaal uitwisselen van passen en pas na het betalen van een boete van 1100 Kc deblokkeren ze hem voor je. Samengevat, het hotel beviel ons prima, goede verzorging en ruime kamer. Voor vriendelijkheid lijkt er nog geen woord te bestaan in het Tsjechisch, in elk geval niet op de pistes of de bussen. Engels is hier een vreemde taal, met wat Duitse woorden en gebaren kun je je vaak nog wel duidelijk maken om vervolgens een "hmprf" als antwoord te krijgen en nog steeds niets te zijn opgeschoten.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast814
    Gast814 5 januari 2017 · 17:03

    Wij zijn ruim een week in Pec Pod Snezkou geweest. Twee beginnende skiërs en een zeer ervaren skiër. Wat opviel is dat er slechts 1 volledig blauwe afdaling is. Een tweede blauwe afdaling eindigt in een rode piste, dus die viel voor twee van ons af. Skibussen zijn gratis en goed geregeld. Verder: de skiverhuur bij het infocenter is goedkoop en vriendelijk. Supermarket Kubik, in het centrum, is ons tegengevallen. Hier worden toeristen stelselmatig belazerd bij het afrekenen van hun boodschappen. Het totaalbedrag wordt "per ongeluk" net even anders ingetikt. Let dus goed op.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast127
    Gast127 16 maart 2015 · 16:12

    Afgelopen voorjaarsvakantie zijn we met het gezin een kleine week in Pec Pod Snezkou geweest. Het was onze eerste wintersport vakantie met het gezin, ik ben wel regelmatig met vrienden in Oostenrijk geweest. Uiteraard moet je het niet vergelijken met Oostenrijk, maar wij hebben ons hier uitstekend vermaakt. enkele pluspunten: - Skischool met Nederlandse skileraren - Prima geprepareerde pistes (er lag zat sneeuw, dus dat helpt mee) - Mooi gebied, over het algemeen bossig, met sneeuw op de bomen, daar hou ik wel van. - Genoeg uitstekende horeca op en rond de pistes om jezelf van een natje en droogje te voorzien. - Het prijsniveau is uiteraard prima, en de reden dat je hier heen gaat, je kan hier tenminste nog voor een christelijke prijs met je gezin op wintersport. Dan de mindere punten: - Het was behoorlijk druk, zowel bij de lift als bij de skischool, de eerste dag stonden er gewoon te veel kinderen in het kinderweitje, dit verspreidde zich wel gedurende de week, maar toch, gezien de prijs zou ik de volgende keer evt privéles overwegen. - Ook in het kader van de drukte; er waren niet genoeg skibussen om de mensen van en naar de piste te krijgen, in ons geval zijn we met eigen auto en/of met de taxi gegaan, dat kost dan extra. Als afsluiting nog een paar tips: - Wij zaten in Appartementen complex Snezka Residence, dat is van een Nederlandse eigenaar en dat merk je aan de afwerking en uitrusting; helemaal top. - Wij hebben regelmatig gegeten aan de overkant bij de Pizzeria Anděl, ook helemaal top, wel reserveren van te voren, dat geldt voor alle betere restaurants. - De mogelijkheid bestaat om een rondje te maken met een hondenslee, vraag hierom bij de Skischool, geweldige ervaring.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast784
    Gast784 24 januari 2015 · 15:42

    Prima bestemming om een dagje te skiën, zeker voor beginners of gemiddelde skiërs. Geskied buiten de schoolvakanties, waardoor het zeer rustig was. Naar verhouding veel rode pistes, maar die zijn goed te doen. Benodigde faciliteiten voorhanden: skiverhuur, skischool, ruime parkeergelegenheid etc. Bovenop de berg voldoende eettentjes etc. Geen bruisende après-ski, maar heel behoorlijk allemaal. Grootste nadeel zijn de korte pistes: max 1,5 km lang, dus je staat zo weer beneden. Veel sleepliftjes, waar je door de korte pistes dus ook veel inzit. Prijs is positieve uitschieter: voor zo'n 40 e per persoon kan je de berg op. incl. parkeren, uitrusting, skipas én simpele lunch.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast370
    Gast370 15 december 2014 · 23:02

    superplek voor als je met kinderen (beginners) gaat skieën! Wat minder voor als je voor het echte werk wilt gaan.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Robert
    Robert 18 november 2012 · 19:46

    Ben hier 5 jaar terug een week geweest en zeker als je de alpen gewent ben is dit niet echt wat. Voor beginners is het denk ik leuker. Ik kom vaak in spindleruv (aan de andere kant van de berg) en dat is imo veel meer waar voor je geld (veel stoeltjes liften, avond ski, veel meer km).

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Rene
    Rene 29 maart 2012 · 18:16

    Wij zijn beginnende skieers en hebben ons begin maart 2012 uitstekend vermaakt o de pistes. Aardige leraren die er de tijd voor nemen en ook een hapje tussen de middag is lekker betaalbaar. Wellicht voor gevordende skieers weinig uitdaging.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 9 februari 2012 · 12:51

    We gaan ruim 20 jaar naar dit plaatsje!! En het bevalt nog steed goed!! Het is zo leuk om te zien hoe het is veranderd in al deze jaren(positief bedoeld!!)Voor mij en mijn man is het niet zo heel interresant (qua uitdagingen)meer,Maar hebben nu opgroeiende kids ( 6 en 3 jaar) geeft deze plek wel weer een heel andere dimensie en is het perfect voor de lerende skier!!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 14 december 2011 · 00:17

    ik ben leraar in het mooie dorp ik wil iedereen informeren dat het leuk is voor beginnenrs maar zelf als ervaren persoon is het wat minder maar wel lekker

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • El
    El 21 december 2010 · 22:22

    Wij gaan nu voor het zoveelste jaar naar pec pod snezkou en het blijft gewoon super. Vorig jaar niet veel sneeuw gehad, maar prima vermaakt. Wij gaan met veel personen met verschillende skië niveau's. Maar ieder heeft er het naar zijn zin. ook de kinderen in de leeftijd van 9 jaar tot 3 maand gaan mee. En vermaken zich goed in de ski klassen, op de slee of met een wandeling. De prijzen gaan inderdaad omhoog, maar we zien de capaciteiten ook elk jaar verbeteren. Aankomende zondag gaan wij weer heen en heb er weer veel zin in.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2010 · 23:03

    Ben er vorig jaar februari geweest. Dit was mijn eerste keer dat ik echt op wintersport ben gegaan met wat vrienden (ieder rond de 20 jaar). Prijzen zijn helaas niet meer zo goedkoop als iedereen zegt, maar het is er ook niet duur. Pistes zijn goed voor beginners/kinderen en deels voor gevorderden. Experts kunnen hier beter niet komen, want pistes zijn voor hen erg eenvoudig. Ik had me ook verheugd op een beetje feesten in de nacht. Helaas was er niet veel te beleven. We hebben wel wat bars gevonden, maar daar zat over het algemeen niemand. Het is wel een van mijn leukste vakanties geweest. Eten was over het algemeen goed en betaalbaar. Ook de drank is niet duur. Helaas dat de Tsjechen een beetje chagerijnig zijn, maar dat heeft vaak ook wel wat.

  • Anoniem
    Anoniem 30 januari 2010 · 19:55

    Een leuke vakantie gehad met veel plezier. Kinderen hadden het naar hun zin. Divers gebied. Goede liften en alles was goed verzorgd. Voor tsjechie het beste gebied. Goed appartement op de piste.

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2009 · 16:23

    fam. Pennings geweest 3 t/m 10 januari 2009 Na diverse malen in een ander gebied in Tsjechie te zijn geweest was dit de eerste keer in Reuzengeberte. we zaten 7 km van Pec Pod Snezkou vandaan namelijk in Horniv Marsnov vandaar uit diverse skie gebieden bezocht maar Pec pod vond ik en mijn gezin SUPER. veel diverse pistes van makkelijk tot wat moeilijker overal liftjes. wij hebben echt genoten en natuurlijk ook weer lekker gegeten vooral het restaurant langs de weg bij Horni Marsov vanaf Pec Pod gezien dorp bijna uit rijden en dan aan de rechterkant zit het, je kan tegenover het restaurant je auto parkeren ben wel op tijd zit snel vol. veel plezier in pec Pod Snezkou

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2009 · 15:42

    Erg leuk ski gebied met voor elk wat wils. Zeker met een gezin is het hier goed vertoefen. Voor beginners en kinderen alle mogelijkheden en voor deze laatste perfect !! Zelf heb je dan ook een goede vakantie. Dus Pec is zeker aan te bevelen.

  • Anoniem
    Anoniem 4 januari 2009 · 22:49

    We zijn gisteren terug gekomen uit Pec Pod Snezkou. Het is ons prima bevallen. De kinderen hebben er prima leren skien, het was voor ons de eerste keer op wintersport. Op zaterdag hadden we een hele dag (4uur) prive les met 5 personen, daarna hebben we 3 dagen groepsles gehad. Onze jongste van 9 jaar heeft in de afgezette kinderpiste van nederlandse instructeurs les gehad. Onze beginners groep bestond uit 6 personen met een instructeur die goed engels sprak. Over het algemeen spreken de tjechen geen of slecht duits en engels. De prijzen vielen ons tegen, echt goedkoop is het er niet meer. Ze willen schijnbaar Pec Pod gaan uitbreiden tot het skigebied van Tjechien, dus het wordt alleen maar drukker.

  • Anoniem
    Anoniem 18 november 2008 · 12:01

    Ga in Februari voor de 2e keer. Ondanks de weinige sneeuw afgelopen jaar heel gezellig. Alleen voor beginners is er erg weinig mogelijkheid om te skieen.

  • Anoniem
    Anoniem 16 juli 2008 · 12:06

    Ik ben er al een tijdje geleden geweest, maar het bevalt me prima. Maar ik moet wel zeggen dat de bevolking daar wel een beetje saggerijnig kan zijn. Maarja ik ga naatuurlijk voor het snowboarden en dat is prima!!! En het is zeer goed als je nog nooit heb geskiet of gesnowboard want daar is lessen egt goed. ik heb er zelf ook gelest dus daarom weet ik wel eenbeetje of het goed is of niet. doeiii.. en het is echt een aanrader hoor..

  • Anoniem
    Anoniem 17 maart 2008 · 21:44

    Het is een leuk gebied met een groep samen met kinderen hou wel rekening met de pensions dat de site\'s niet altijd up to date zijn wij kwamen voor een verassing te staan dat we ineens 100 kronen per persoon per dag meer moesten betalen terwijl op de site iets anders stond nu bleek dat dus van het jaar 2005 - 2006 te zijn en niet van 2007 - 2008 hospoda napeci was dat wij zullen ook nooit meer naar hospoda na peci gaan. Wel naar Pec pod Snezkou iedereen veel plezier daar nog

  • Anoniem
    Anoniem 14 februari 2008 · 13:07

    het was een super vakantie, ik ben er nu voor de 2de keer naar toe geweest en volgend jaar gaan we weer terug. het skigebied is groot genoeg voor mij (ik ben gevorderde snowboard). de hulp bij de ankerliftjes mag misschien wel wat beter, maar toch vond ik dat goed. de piste van de stoeltjes lift was heel erg leuk, ook is daar een stukje zwarte piste! wel uitkijken op het pad dat uit javor naar de andere pistes gaat, het is er erg druk

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2008 · 15:09

    Over 4 weken gaan wij weer naar pec pod voor de 10e keer naar Tsjechie Het bevalt ons goed. Je kunt hier echt vakantie houden, omdat je lekker en goedkoop uit eten kan gaan en daarom geen brood hoeft klaar te maken om mee te nemen naar de piste, wat in Oostenrijk wel gedaan wordt i.v.m. de dure prijzen. Ook is er sinds vorig jaar een zwarte piste bijgekomen. En hebben wij nieuwe pistes ontdekt, die lekker rustig zijn en waar je kan genieten van de natuur.

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2008 · 16:31

    leuk gebied met kinderen. Mensen niet klantvriendelijk. Hulpverlening bij ongevallen zeer!!! slecht. 30 procent duurder dan in andere gebieden. zeer lange wachtijden taxi.

  • Marit
    Marit 10 februari 2007 · 09:26

    ik ben vorig jaar voor het eerst op wintersport geweest in pec. met een hele bus vol mensen van beginners tot gevorderd. en de sfeer is er zeker leuk en je kunt het er goed leren. leuk dat je s'avonds ook nog kunt skien! dat kan namelijk niet overal. Echt een aanrader

  • paul
    paul 7 februari 2007 · 12:26

    Vorig jaar krokus vakantie voor het eerst op ski vakantie.mooi afwisselend ski gebied,goede en leuke skischool sfeervolle omgeving.personeel in horica en bij skiliften hebben vriendelijkheids training nodig.goede prijs kwaliteit verhouding.

  • veronique
    veronique 5 februari 2007 · 11:59

    ik ben vorig jaar met carnaval in pec pod snezkou geweest het was voor ons de eerste keer in tsjechie en het is ons heel goed bevallen . alleen de mensen zijn niet zo heel vriendelijk maar verder hebben we ons heel goed geamuseerd . het is er belagenlijk goedkoop dat is zeker een pluspunt. over twee weken gaan we naar spynderluv mylin ook in tsjechie eens kijken hoe het daar is . zal mijn ervaringen dan weer met jllie delen. groetjes en veel wintersport plezier veronique

  • Reinier
    Reinier 11 januari 2007 · 11:16

    Over het algemeen veel wachten, begint al bij de taxi(3 uur gewacht).Spreken geen engels of duits.Liften van verschillende eigenaren en kwaliteit laat te wensen over.Prijzen zijn omhoog geschoten terwijl kwaliteit achter blijft.

  • Kees Theeuwes
    Kees Theeuwes 31 oktober 2006 · 14:38

    Prima gebied voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 15 jaar. Prijs/kwaliteitverhouding is meer dan perfect te noemen. Vooral beginners zullen zich hier op hun gemak en veilig voelen. Vriendelijke mensen en een halve liter bier voor 1 euro,... zeg nou zelf

  • Anoniem
    Anoniem 21 augustus 2006 · 09:39

    wij gaan al meer dan 8 jaar naar tsjechie om te skieen. het bevalt ons goed en zeker de prijzen. je kan echt vakantie hebben, omdat je elke avond goed en goedkoop uit eten kan. pec pod snezkou vinden wij het grootste gebied van tsjechie. het leukste is dat je het rond kan skieen met veel variatie. we hopen er in februari weer te zijn.

  • Germie
    Germie 18 augustus 2006 · 17:40

    Pec is een traditioneel dorpje en autovrij. De omgeving is vooral veel bos en wat bergen. Wandelen kan hier ook prima. De Snezka (hoogste berg van Tjechie) behoort tot Pec. Men kan met de lift omhoog. Skien is hier niet toegestaan. Pec is goed te bereiken per auto. Ook hier is net als in Spindleruv Mlyn off-piste niet toegestaan. De liften in het gebied bestaan uit sleepliften (anker en paddestoel), allemaal op elkaar aangesloten. Er zijn een beperkt aantal sneeuwkanonnen. De pistes worden geprepareerd. De wachttijden bij de liften zijn soms vrij lang. Voor gezinnen en beginners is dit een leuk gebiedje, maar absoluut niet te vergelijken met bijvoorbeeld Tignes of Val Thorens. Voor de gevorderde skier is er niets. Er is geen zwarte piste. Wel een paar rode pistes welke niet moeilijk zijn. De pistes zijn ook korter dan in Spindleruv Mlyn. Het gebied is als het ware 'rond' te skien. Hier doe je incl. de behoorlijk lange wachttijden zo'n 2 uur over, dan heb je alle pistes gehad.

>