BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Sonnenkopf

Reviews Sonnenkopf

84% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3696 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, fantastische off-piste, rustig, laag prijsniveau, eenvoudig bereikbaar en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Sonnenkopf?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast915
    Gast915 19 maart 2018 · 11:21

    Na een verkort weekend in Ischgl door de hevige sneeuw eind januari (zoveel sneeuw dat alles dicht was!) ben ik halverwege maart nog naar Sonnenkopf gegaan om wat piste meters te maken. Ik was aangenaam verrast door het skigebeid, het is misschien klein maar toch veelzijdig. Het is een prima gebied voor een aantal dagen, je hebt snel overzicht van het gebied en je hebt je weg zo gevonden. Hier had ik bij het gebied van Ischgl meer moeite mee omdat het zo gigantisch is! De blauwe en rode afdalingen zijn allemaal leuk om te doen, en bieden veel variatie. Daarnaast geeft het gebied prachtige plaatjes.

    Een piste was vrij ijzig (nummer 4), deze hebben we dan ook maar een enkele keer genomen. Verder gaf het geweldig weer en was het opvallend rustig op de piste, zelfs in het weekend. De blauwe dalafdaling was ook leuk om te doen, en er was voldoende sneeuw. Wel is er een vlak stuk waar je stil komt te staan als snowboarder als je niet genoeg vaart kan maken, wat bij de smallere stukken van de dalafdaling wat moeilijker gaat soms. Door het goede overzicht en toch genoeg variatie raad ik het gebied zeker aan voor een korte vakantie (1-4 dagen), daarnaast is het ook voordelig en makkelijk bereikbaar. Nog als extra is er een mooie wandel route beschikbaar over een geprepareerd wandelpad wat heel mooi is voor de niet wintersporter! Hier kan met makkelijk zijn dag mee om krijgen.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • ReneV
    ReneV 13 maart 2018 · 15:51

    Dit jaar voor het eerst met de kinderen op wintersport geweest. We hebben bewust gekozen voor een klein skigebied omdat je zelf tussen het halen en brengen van de kinderen naar de skiles niet super veel tijd hebt om zelf lange tochten te maken. Uitgekomen bij Sonnenkopf en zeker geen spijt van. Pluspunten: * Perfect geprepareerde pistes * Goede skilessen voor de kinderen * Heerlijk rustig op de pistes en meestal ook in de restaurants * Parkeren op nog geen 50 meter van de gondel * Zeer sneeuwzeker (geen sneeuwkanonnen aanwezig) Minpunten: * Voor de kilometervreter te klein (hadden wij geen last van) *

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • barbaravu
    barbaravu 26 februari 2017 · 11:10

    Sonnenkopf is een ideale bestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het is een overzichtelijk skigebied met overwegend blauwe en rode afdalingen en één zwarte afdaling. Wat zijn de pluspunten? - Overzichtelijk skigebied met leuke afdalingen voor beginners, maar ook leuke rode pistes voor (licht) gevorderden en prachtige wijdse uitzichten.

    - In het bergrestaurant een ruimte waar je zelf meegebrachte etenswaar mag eten, erg prettig! - Tamelijk rustig skigebied, zelfs in de voorjaarsvakantie. - Mooi bergrestaurant (Muttjöchle) op de kop van de Riedkopf stoeltjeslift: lekker eten en een prachtig uitzicht waarvan je kunt genieten vanuit één van de vele beschikbare ligstoelen. - Fijn dat de centrale plek van het skigebied bij het bergstation op 1830 meter is. Vaak bevindt het kinderland in een skigebied zich in het (laaggelegen) dal met vaak treurige sneeuwkwaliteit vandien. Hier bevindt alles zich op en boven de 1830 meter. - Een skipas voor 7 dagen kost hier ongeveer 100 euro minder dan de skipas voor Ski Arlberg. Weliswaar heb je ook een stuk minder pistekilometers, maar het scheelt een hoop. Er zijn ook wat minpunten: - Geen kunstsneeuwinstallaties; bij weinig sneeuw gaat de dalafdaling snel dicht. - De Sattelkopf sleeplift bij het bergstation is een beetje een bottleneck; hier staat vaak een rij, omdat de meeste mensen vanuit het bergstation deze lift pakken en deze een lage capaciteit heeft. Er is wel een alternatief: de touwlift, gelijk als je uit het bergstation komt, maar toch nemen de meeste mensen de sleeplift, waardoor hier vaak een rij staat. - Hoewel het voor de voorjaarsvakantie redelijk rustig is, komen er vaak toerbussen vol met schoolkinderen voor een dagtrip. - De dorpjes Dalaas en Wald zijn niet veel meer dan een doorgaande weg met wat gebouwen erlangs. Voor de gezelligheid hoef je daar dus niet te zijn. Al met al een aanrader voor gezinnen deze bestemming!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jargo
    Jargo 17 februari 2017 · 14:30

    Sonnenkopf is een wat kleiner skigebied in Arlberg. Als je via Lindau / Bregenz de grens Duitsland-Oostenrijk passeert ligt het juist voor het grote gebied Ski Arlberg (St. Anton, Lech oa) aan de A14. Wat dat betreft vrij makkelijk te bereizen van uit Nederland. In tegenstelling tot laatst genoemde (St. Anton) is het hier stukken rustiger op de pistes. Nadeel hierbij is wel dat het aantal piste-km wat kleiner is. Voor mij als gevorderde wintersporter is een hele week in dergelijk gebied wat te beperkt. Wij waren echter een dag of 3-4 in het gebied en dat was voor ons perfect. Zeker voor de beginnende snowboarder of skiër is het een prettig gebied met niet te drukke pistes. Wat betreft moeilijkheidsgraad zijn de meeste rode pistes ook best goed te doen voor de beginners. Voor gezinnen of familie's is het ook een prima gebied om te vertoeven. Prijspeil ligt over het algemeen ook stuk lager dan in de grote gebieden in de buurt. Al met al prima, gezellig maar wat kleiner skigebied! De Aprés-Ski fans zullen er wel rekening mee moeten houden dat het hier wat rustiger aan toe gaat. Daarvoor ben je beter op je plek in het nabij gelegen St. Anton bijvoorbeeld. Al met al prima, gezellig maar wat kleiner gebied!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Nicpij
    Nicpij 16 februari 2017 · 22:08

    Als zeer ervaren skiërs gingen we dit jaar voor het eerst met onze dochter van 8 op wintersport. Om haar te laten proeven aan een vakantie waar wij altijd zo'n plezier aan beleven. Dus op zoek naar een geschikt skigebied voor het hele gezin. Waar we vroeger kilometers wilden maken en dus een groot skigebied zochten, wilden we het nu graag klein en overzichtelijk. En dat vonden we in het Klostertal en het skigebied Sonnenkopf. Voor ons even geen skisafari's en van vroeg tot laat op de piste staan. Maar gemoedelijk skiën, rustig aan en genieten van de dag. Bij aankomst gingen we natuurlijk eerst skihuur en skiles regelen. Dat kan gemakkelijk beneden bij de Sonnenkopfbahn. Je kunt er direct kluisjes in het depot huren waardoor je je materiaal niet meer mee naar huis hoeft te slepen. Skiles kon ook meteen geregeld worden. Er zijn hier alleen geen Nederlandse skileraren, maar hé, hadden wij die vroeger wel dan? En sommige leraren hebben al zo lang ervaring dat ze wel een woordje spreken. Bij het middenstation vind je aan je linkerhand meteen het Kinderland. Geen mega groot winterparadijs, maar er is alles aanwezig om de kinderen de eerste bochtjes bij te brengen. Leuk is dat naast het Kinderland een heuvel met een touwlift is waardoor ze voor en na de les nog even lekker kunnen oefenen. Een nadeel is dat de kleintjes t/m 4 jaar slechts 3 dagen les kunnen krijgen. Dit vanwege wat ze aan kunnen. Of zoals een leraar tegen ons zei: zo blijft het leuk voor iedereen. In overleg kun je kijken of je kind extra dagen aan kan. Eigenlijk wel zo eerlijk toch? Kinderen kunnen niet overblijven dus dat betekende dat we ze elke dag om 12 uur konden ophalen om gezellig samen in het middenstation te lunchen. Net zo leuk, want je bent toch samen op vakantie. En omdat het skigebied niet groot is en daardoor heel overzichtelijk, ben je binnen 10 minuten terug bij het middenstation. Qua lunch kun je ook nog terecht in een gezellig authentiek hutje en een luxe restaurantje met prachtig panorama. Wij hebben het hier ontzettend naar onze zin gehad! En mocht je het veel te klein vinden en een dagje wat meer uitdaging willen zoeken dan ben je binnen 10 minuten in Stuben van waar je kunt skiën in St. Anton am Arlberg en Lech Zürs en je echte pistekilometers kunt maken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • tomvanlamoen
    tomvanlamoen 16 februari 2017 · 18:36

    Sonnenkopf is een klein gebied. Maar ontzettend leuk om een dag heen te gaan. Als het in ondere gebieden in de omgeving erg druk is, dan is het hier nog relatief rustig. Geen rijen bij de lift, ruimte op de pistes, ook later op de dag nog prima pistes. Omdat m.n. de rode pistes elkaar regelmatig kruisen, kun je aardig wat verschillende afdalingen maken. In het weekend is het wat drukker, omdat de locals dan bij het restaurant op het terras zitten en wat afdalingen doen. Op de piste en bij de liften heb je daar geen last van, de (gratis) parkeerplaats was wel een stuk drukker. Wij waren laat in het seizoen (tweede helft maart), de naam Sonnenkopf deed zijn naam eer aan. De blauwe dalafdaling was echter niet interesssant meer, vaak ijzig.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • QmaartenQ
    QmaartenQ 16 februari 2017 · 12:43

    Leuk gebied om te gaan skiën voor de afwisseling. Prima om je meerdere dagen te kunnen vermaken. Zeker bij verse sneeuw! Biedt hele leuke off-piste mogelijkheden binnen het gebied zelf, maar ook aan de achterkant richting Klosterle. Wij verbleven in Klosterle waar ons opvalt dat er eigenlijk maar 2 (goede!) restaurants zijn. Vanuit Klosterle bereik je makkelijk zowel de Sonnenkopf als Stuben, wat toegang geeft tot het grote Arlberg skigebied.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sjoerd & Anne
    Sjoerd & Anne 15 februari 2017 · 15:50

    Onze kinderen hebben op de Sonnenkopf leren skiën. Destijds was er de garantie dat je kids binnen 3 dagen konden skiën. Zo niet, dan was de rest van de week de skiles gratis! Er is 1 skischool met allemaal ervaren skileraren. Helaas spraken ze destijds geen Nederlands, maar dat maakten de kinderen niet zo veel uit. Doordat het niet zo'n groot skigebied is, konden we tussen de middag met de kinderen eten. Er is 1 groot bergrestaurant en ondanks de drukte tussen de middag, was er vaak wel plek. Prijzen zijn normaal. In het gebied zelf zijn wel meerdere eet- en drinkgelegenheden. Wij zijn fan van de Sonnekopf omdat het er in de krokusvakantie niet druk is. Minimale wachttijden bij de liften en niet druk op de piste! Het gebied heeft voor alle niveaus voldoende piste mogelijkheden. Er is weliswaar slechts 1 zwarte afdaling, maar de rode zijn ook voldoende uitdagend. Het gebied is uitermate geschikt voor families of groepen vrienden die op een verschillend niveau skiën. Je kan makkelijk met elkaar afspreken doordat het gebied overzichtelijk is. Ook kan je veel skiroutes nemen waardoor je telkens een andere afdaling kan kiezen. Je bent op een gemiddeld skiniveau wel een dag bezig om alle afdalingen te nemen. Ben je een echte kilometervreter, dan moet je niet op de Sonnenkopf zijn, maar in het nabijgelegen Ski Arlberg. Het apres ski leven is nihil. Er zit 1 bar onder aan de lift, maar heb daar geen hoge verwachtingen van! Dan kan je beter in het nabij gelegen Sint Anton gaan skiën. De Sonnenkopf maakt onderdeel uit van Ski Arlberg, maar je kan ook nog alleen voor de Sonnenkopf een skipas kopen. Als je een Ski Arlberg skipas hebt, breng dan zeker 1 dag door op de Sonnekopf! Je zal verrast worden door de berg.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast494
    Gast494 8 januari 2017 · 12:53

    Uitstekende skimogelijkheden. Lange dalafdalingen. Gezellige sfeer. Gunstig prijsniveau

    Met familie
  • Gast845
    Gast845 25 februari 2015 · 09:20

    Echt een fantastisch gebied! Haus Sevus was een heerlijk comfortabel huis waar we waren, een aanrader!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Dauerschneefall
    Dauerschneefall 16 september 2014 · 12:48

    Bezocht in de week van 16 tot 23 februari 2013. Overnacht in een appartement in Wald am Arlberg. Dit dal is qua toeristische ontwikkeling een beetje achtergebleven tov andere dalen in Vorarlberg en is daardoor zeker in dorpjes als Wald en Dalaas nog redelijk authentiek. Richting Klosterle en Stuben merk je de invloed van het Arlberg skigebied waardoor er hier meer hotels en appartementen zijn. Het gebied Sonnenkopf is redelijk klein maar biedt voor zowel beginners als gevorderden een aantal leuke pistes. Het gebied is zeker niet overvol en de wachttijden beperkte zich bij de gondel 's ochtends tot hooguit een minuut of 5. Alleen als er groepen (mn scholieren) met bussen komen dan kan het tijdelijk drukker zijn. Dit merk je dan ook bij de drukte 's middags in het restaurant bij het bergstation van de gondel. Voor kinderen is er bij het bergstation van de gondel een leuk kinderland als ook een buitenspeeltuin voor de allerkleinsten. Buiten dit kinderland is er ook een vlakke sleeplift (Riedboden) waar goed geoefend kan worden. Ook de blauwe piste vanaf de Riedkopf is goed te doen voor beginners. De pisten aan de kant van de Obermuri stoeltjeslift zijn meer voor de iets gevorderde skiër. De zwarte Klostertaler piste is strak geprepareerd en dus ondanks zijn steilte goed te doen. De skileraren zijn behoorlijk kindvriendelijk en begrijpen een woordje Nederlands, er zaten dan ook redelijk wat Nederlandse kinderen in de skiklas. Het enige nadeel voor beginners is dat om aan de Riedboden/kopf te komen je een van de twee redelijk steile korte sleepliftjes moet nemen , wat lastig is voor beginnende kinderen. Er is ook nog een rodelbaan tot aan het middelstation maar hier zitten behoorlijk steile stukken in, dus dit is wel een uitdaging met kleine kinderen op de slee.. Qua sneeuw ligt het Sonnenkopf gebied behoorlijk gunstig, bij noordwest en noordenwinden vallen hier grote dumps waardoor dit gebied ook nog steeds zonder sneeuwkanonnen uit de voeten kan. Tijdens ons verblijf lag er ook een dik pak en waren sneeuwkanonnen zeker overbodig. Kortom, als je geen kilometervreter bent en je wilt een afwisselend gebied tegen een gunstige prijs in een prachtige omgeving , dan is het Sonnenkopf gebied absoluut een aanrader. Daarnaast is het goed bereikbaar met snelweg tot aan praktisch de gondel.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast223
    Gast223 22 januari 2013 · 15:24

    Heel mooi, en gezellig skigebied. Dicht bij Lech en St. Anton, maar een stuk minder druk. Zeer geschikt voor kinderen, omdat het moeilijk is om te verdwalen. Ook is er een goede ski/snowboardschool voor de kinderen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast997
    Gast997 30 december 2012 · 20:15

    Als je de mooie grote skigebieden gewend bent, zoals Montafon, Zillertal, en Sölden, dan is dit een hele grote tegenvaller! Het is een klein skigebied, dat niet berekend is op grote drukte in bijvoorbeeld de kerstvakantie. Gevolg: erg lange wachtrijen voor de kassa (skipas) en de (langzame, relatief verouderde) liften. Je zit relatief lang in de lift, en bent zó beneden. In december liggen alle pistes, op één na, in de schaduw. Jammer! Wald kun je eigenlijk geen dorp noemen: het is één lange weg, zonder een echte dorpskern. (vrijwel) geen winkeltjes etc. Zelfde geldt voor de omliggende `dorpen´, Dalaas en Klösterle. één pluspunt: het gebied is erg goedkoop. Maar dat verbaast ook niet, gezien alle nadelen....

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ad
    Ad 20 januari 2012 · 20:23

    Net terug van 3 dagen skiën in Sonnekopf. Leuk gebied met zo'n 31 km aan pistes. Afdaling van top tot dal zo'n 6 km. Gebied zonder sneeuwkanonnen; volgens bewoners ligt er altijd wel voldoende sneeuw vanwege de ligging. Nu lag er zeker voldoende, zeer goed geprepareerde pistes en weinig mensen (lag zonder twijfel aan periode dat we gingen). Prijzen schappelijk (b.v. 1/2 liter bier op piste 4 euro, vriendelijke mensen en mooi is dat skigebied direct naast doorgaande weg ligt. Wij hadden een pension in Wald am Arlberg, liepen naar piste (600 m) en toen we naar huis reden zaten we gelijk op de grote weg. Daardoor vanuit Nederland ook goed aan te rijden.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Bert en Lisette
    Bert en Lisette 4 februari 2011 · 17:39

    Mooi Skigebied, welk gekenmerkd wordt door de afwezogheid van sneeuwkanonnen. Dus alleen natuursneeuw. Nu is dit gebied behoorlijk sneeuwzeker dus geen probleem. Ervaar het genot om te skiien op echte natuursneeuw. een duidelijk verschil met de poedersneeuw uit de kanonnen. Waren er van 22 tot 29 januari 2011 en hebben er 6 dagen heerlijk kunnen skieen. Een aanrader als je eventueel je ski's of snowboards wil laten slijpen. Onder bij de lift zit een echte vakman op het gebied van ski's en snowboards. Wel wat duurder als in nederland, maar je weet nu zeker dat je skies of board super geslepen zijn. Pistes zijn ruim en goed verzorgd, zowel sleep als stoeltjesliften. Aantal blauwe pistes is niet erg groot maar ruim voldoende. Geweldige vakantie gehad.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2008 · 13:20

    Komen hier al een aantal jaren met veel plezier. Het gebied is niet zo groot maar wel gevarieerd genoeg om je er uitstekend te vermaken. Met name voor gezinnen ideaal! Nadeel (maar eigenlijk een groot voordeel) is dat er geen sneeuwkanonnen zijn. Er is dan ook alleen natuurlijke sneeuw, als die er is. Hierdoor is de sneeuw van een betere kwaliteit dat in de andere gebieden (Montafon of Arlberg). Het is er meestal nooit druk zoals in de andere gebieden. Lekker ontspannen de berg naar beneden! Bij de liften geen gezeur met je skipas, je hebt hem alleen nodig om boven te komen, vanaf daar heb je hem eigenlijk niet meer nodig. Mensen zijn vriendelijk en gastvrij (met name de skiverhuur is een topper!). De skipas lijkt relatief duur (vanwege het beperkte gebied) maar andere gebieden in de omgeving zijn niet beter of mooier omdat je meer piste tot je beschikking hebt. Daar kun je minder ontspannen...

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2008 · 23:30

    Wij zijn net terug van onze ski-vakantie. Voor het eerst naar de Sonnenkopf geweest.. Wat een geweldig gebied is dit zeg.. Het is niet zo heel groot, maar groot genoeg als je kinderen bij je hebt. De pistes waren zeer goed geprepareerd, heb niet vaak zulke goede pistes gezien. Mensen daar zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Voor de kinderen is er ook het een en ander te doen. Er wordt elk jaar iets mooi`s gemaakt in de sneeuw, volgens mij door een school, er hangen ook foto`s in het restaurant van voorgaande jaren o.a van de Titanic die na is gemaakt. Normaal gaan wij elk jaar weer naar het Montafon ski gebied, zijn wij nu ook weer een paar dagen geweest, maar moet toch zeggen dat de pistes daar erg slecht waren dit jaar vergeleken met de Sonnenkopf. Dus voor families met kleine kinderen is dit een erg rustig en fraai ski-gebied met minimale wachttijden bij de liften.

  • Niki
    Niki 13 november 2007 · 20:29

    Een gebied voor een beginnende skier en families, die graag naast skien ook gezelligheid belangrijk vinden en niet in de menigte verdrongen wilen worden. De pistes liggen op de noorderlijke helingen, dus de hele dag door is de sneeuw goed behandelbaar. Qua apres ski is en minimaal iets te doen, want het meeste zijn er huisjes die worden verhuurd, dus niet echt hotels die apres ski uitbaten. Het dorpje heeft veel restaurantjes waar de mensen na en lekkere dag skien heerlijk kunnen genieten van hun vakantie, want dat heb je daar echt. Verder ligt dit dorpje op kleine afstand van 1 van europaas mooiste gebieden, namelijk St. Anton en Lech am Arlberg, waar de gevorderder skier helemaal los kan gaan en echte km\'s kan maken.

  • Paul Bakker
    Paul Bakker 11 november 2007 · 12:56

    Heerlijk gesnowboard en geskiet. Niet een groot gebied maar wel lekker overzichtelijk. De kinderen kunnen niet verdwalen. Klein maar fijn. Super door de diepe sneeuw onder de liften . Gr paul

  • Wim
    Wim 27 februari 2007 · 20:30

    Pluspunten : Geen lange wachttijden aan de liften(in krokusvakantie). Ondanks warme winterweer lagen de pistes er goed bij vanwegen de noorderlijke ligging.Geen drukte in het bergrestaurant. Uitstekend voor beginners op de blauwe bijna lege pistes. Mooie wandeltocht mogelijk. Minpunten : Klein skigebied. Slechts 2 bergrestaurants.

>