BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Val Cenis

Reviews Val Cenis

91% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3730 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, rustig, goed eten op de piste en sneeuwzeker.

Wat vind jij van Val Cenis?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast728
    Gast728 7 september 2018 · 20:01

    Heel fijn gebied

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • G11ling
    G11ling 28 maart 2018 · 12:21

    Fijn gebied. Het personeel aan de liften en bij de ESF is ontzettend vriendelijk. Er is geen apres-ski-cultuur maar wij hebben dat ook niet gemist. Aan de Colombard-lift worden wekelijks avond-aktiviteiten verzorgd (sleeën en avondski) en boven aan de Solert-lift is er een aantal keer per week de mogelijkheid om met een "tube" van een parkours af te gaan. Al deze aktiviteiten zijn inbegrepen bij de skipas. De Moulin-gondellift wordt vernieuwd, deze gaat dec 2018 weer open. Wij gaan zeker terug. Het is geen massaal gebied maar biedt voldoende afwisseling en uitdaging voor ieder niveau.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Joris1973
    Joris1973 26 februari 2018 · 10:22

    Wat een prachtige omgeving. Mooi skigebied, ideaal voor beginners zoals mezelf. Je kan via blauwe pistes van het hoogste punt (2800m) naar het dal geraken. Gevarieerd skigebied: je kan door het hooggebergte skiën als door de bossen skiën.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Jorien83
    Jorien83 24 januari 2017 · 21:35

    Val Cenis is een echt Frans familiegebied. De ene helft van de veelal Franse bezoekers skiet in een lichtpaars, gifgroen of ooit felblauw skipak uit de jaren dat Mitterand nog president was, en de andere helft in het net zo Franse Decathlon. Met andere woorden: het boeit niemand hoe je eruit ziet of wat voor materiaal je hebt, als je maar lol hebt in de sneeuw ? Niets ten nadele van Decathlon overigens, want ik ben fan! Het liftpersoneel is erg behulpzaam, wat heel fijn is aangezien 1) het niet altijd duidelijk is hoe de soms stokoude sleepliften werken (die uit de tijd van Pompidou blijk je om het haakje heen te moeten trekken) en 2) de télésièges fixes met zo'n rotvaart aankomen dat het toch echt fijn is als iemand 'm even tegenhoudt zodat je er 'maar' blauwe kuiten aan overhoudt. Als je van nostalgische liften houdt, zit je hier goed, zullen we maar zeggen? Maar daar betaal je ook naar en als je je erop instelt is het geen enkel probleem. Er zijn genoeg TSD's waarmee je het gebied kunt doorkruisen als je een hekel hebt aan TSF's. Alle TSD's hebben op tenminste 1 stoeltje een kinderbeveiliging. Toch een fijn idee. Qua pistes biedt Val Cenis echt voor ieder wat wils: lange, groene pistes tussen de bomen waar je ook met beginnende kids vanaf kunt om een 'echt' stukje te skiën, prachtige brede, blauwe pistes die nooit saai worden, niet al te steile rode pistes voor wat angstige dames comme moi, en wat pittigere rode pistes voor de wederhelften die meer uitdaging willen. En meerdere leuke boardercrosses, zowel voor kinderen als voor volwassenen, die uiteindelijk toch wel door die kinderen worden ingehaald. Het gebied boven Termignon is sowieso al prachtig (dus laat je niet afschrikken door de lange sleepliften daar en doe minimaal de Grande Combe en de Bleue du Lac), maar als het boven Lanslebourg/Lanslevillard hard waait vanuit het zuiden is dit helemaal the place to be: nagenoeg windstil en dus een stuk aangenamer. Op een paar accommodaties na is VC niet echt gericht op ski in, ski out, maar je zit nooit echt ver van de piste. Er zijn veel goedkope appartementen van particulieren te huur, dus het kan zeker lonen om verder te kijken dan de grote touroperators. Wij waren er met kids in de krokusvakantie van 2016 (niet te druk, 's middags beneden papperig) en zonder kids in januari 2017 (rustig en ijskoud). Voor zowel gezinnen, stellen als groepen biedt dit gebied volgens ons alles wat je nodig hebt voor een geweldige week. Bon ski!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast553
    Gast553 6 januari 2017 · 16:45

    Wij zijn met de Kerst geweest met Familie en vrienden. (2x5) Prachtig weer gehad en niet druk. Mooie afdalingen en leuke restaurantjes onderweg. Wij zaten in Les balcons de Valcenis. 2 Appartementen naast elkaar Prima appartement en dichtbij de Lift. Spullen in een afgesloten kast in een verwarmde ruimte. Auto in de parkeer garage. Volgend jaar zeker weer die kant op

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast329
    Gast329 2 januari 2017 · 17:43

    Net terug van een lekker weekje skiën. We zaten in Teringnon. Naar mijn idee de beste plek van het gebied. Hier heb je nog een echt dorpje. Een oefenlift voor beginners en lesjes en een stoeltjes lift de berg op. Het is allemaal wat eenvoudig. Als je met slecht weer in de stoeltjes om hoog moet is het wel afzien. Twee stoeltjes liften naar boven dan zit je in het gebied. De volgende optie is een sleeplift naar de top. Van daaruit kun je alle kanten op. Lekker breed uit. Leuke boardercross beginnend bij groen, dan blauw en vervolgens rood. Lekkere piste helemaal naar beneden. Het is een rustig en overzichtelijk gebied. Wij hadden prachtig weer hele week zon. In de dalen ligt op dit moment geen sneeuw. Door sneeuwkanonnen kun je toch via de piste helemaal tot aan het dorp skiën. We hadden een appartement voor 5 volwassenen. Klein zoals gewend van Frankrijk. Wel efficiënt ingericht. Maar ik zou er niet graag met 4 volwassenen in zitten. Wij waren met 2 volwassenen en een kind. Keuken, met voldoende spullen. Goede bedden. Het was netjes schoon, maar we waren er aan het begin van het seizoen. De doorsteek naar de rest van het gebied is ook prima te doen. Helaas is door gebrek aan sneeuw de dalafdaling naar de volgende lift gesloten. Dus met de lift naar beneden en dan weer omhoog naar de rest van het gebied Val Cenis. Ook daar mooie pistes, wel wat drukker als in Termignon.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast170
    Gast170 2 maart 2016 · 09:11

    Prima voor beginners, veel blauwe afdalingen, brede pistes. Grote voordeel van het gebied: het is niet druk. Ook niet in het hoogseizoen. Prijs/kwaliteit is prima. Voldoende keuze uit accommodaties (aan de pistes) en restaurants. Terrasjes en restaurants op de piste ook prima. Sanitair... tja... het is Frankrijk ?. Nadeel van Val Cenis: echt wel hele makkelijke pistes, dus voor gevorderden zijn zelfs moeilijke pistes aan de makke kant. Voor beginners: alles is op noordhellingen, dus snel wat ijzig en de staat van sommige liften is echt vreselijk. Meerdere keren lange tijd staan wachten omdat de stoeltjes- of sleeplift een technicus nodig had om het te fixen. Oké, je betaalt dan ook minder dan in andere gebieden, maar 't is een afweging die je moet maken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wesco
    Wesco 16 januari 2016 · 19:53

    Val Cenis is zo een typisch Frans wintersport gebied. Eigenlijk niet heel erg toeristisch, bij vlagen enorm rustig, en stiekem nog een beetje ouderwets. Dat laatste is vooral terug te zien in de liften (veelal traag, oud, krap en open) en het feit dat het Franse liftpersoneel meer met hun sigaretten of elkaar bezig zijn dan op te letten of de toeristen soepel de lift in komen. Het gebied boven Termignon is enorm mooi. Misschien wel een van de mooiste plekjes waar ik de afgelopen jaren heb mogen skiën, zeker wanneer de zon aan het einde van de dag door de bomen komt gluren. Prachtige rode en blauwe pistes met ongeveer 1000m hoogteverschil. Minpuntje? Juist, de liften. Twee oude liften en een lange sleeplift. Het laatste over de pistes: Het gebied ligt aan één zijde van de berg en kent een aantal dalstations en pieken. Deze "verticale zones" zijn horizontaal met elkaar verbonden door vlakke, groene paden. Zeker op dagen met van die trage plaksneeuw of met wat tragere snowboarders is het na dag twee wel genoeg met het trage geglij. Het prijsniveau in de restaurants is vrij aardig, er zijn zeker aan aantal plekken waar je lekker kunt eten (gondel bij Val Cenis Lanslevillard en dan de creperie, en dan weer de hamburger bestellen!). De supermarkten van "Sherpa" zijn wel belachelijk duur. Gelukkig zit vlak voor Termignon een grote supermarkt met schappelijke prijzen. Eindoordeel: Een degelijk Frans gebied, met bij vlagen hele mooie pistes en hoogtemeters, uitstekend voor een rustige wintersport. Zoek je moderne levendigheid, dan zit je beter in een ander gebied.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast077
    Gast077 22 oktober 2015 · 20:46

    Wij hebben vorig jaar een geweldig tof appartement gehuurd voor 7 personen met 3 kamers in Le Grand Val-Cenis in het dorpje Lanslevillard. Het viel zo mee, dat we dit jaar weer terug gaan ! Er is een zwembad vlakbij waar je gebruik van mag maken, je mocht gratis naar de schaatsbaan, er was een sauna en hammam in het vakantiecentrum, een bar en een restaurant. Het ligt ook nog eens pal aan de pistes! Heel erg leuk, en ook nog aan erg democratische prijzen !! http://www.florealgroup.be/nl/categorie/le-grand-val-cenis.html...

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast097
    Gast097 27 april 2015 · 20:32

    Afgelopen paasvakantie 1 week in Val Cenis. Appartement Les Valmonts de Cenis: netjes, mini keukenhoek met 4 pits kookfornuis, vaatwas en combi microgolfoven, erg klein (we waren met 4 in een appartement voor 6 en zelfs dan is het zeer klein), vriendelijk onthaal. Skiën kon tot nagenoeg vlak aan de appartementen, zelfs met dit zonnige weer. Men deed zeker moeite om de pistes in orde te houden wat geen eenvoudige klus was gezien het mooie weer. Aangename eenvoudige pistes. Zwarte pistes zijn eerder rode. Goed voor beginnende skiërs. Ski's gehuurd bij 'Skiset': matige tot zwakke kwaliteit, waren niet geslepen of gewaxed. Moesten tot 3 maal toe terugkeren, werden wel steeds zonder morren geholpen maar de kwaliteit bleef onvoldoende. Restaurants op de piste: zeer vriendelijk, lekker, aangenaam terras. We hebben een fijne vakantie gehad.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast024
    Gast024 11 maart 2015 · 14:57

    Zalig skigebied voor wie soms ééns langere tochten wil maken. Het leuke is dat er echt voor elk niveau verschillende leuke pistes zijn. Ben zelf een ervaren skiër en dit is één van de mooiste gebieden die ik de laatste jaren bezocht heb. Volgend jaar komen we sowieso terug.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast354
    Gast354 22 februari 2015 · 15:24

    Echt héél fijn gebied als je met een groepje bent met skiërs/boarders van heel verschillende niveaus en de dag toch graag samen doorbrengt. Heel erg mooi gebied ook. En niet druk! Voor een groepje dat enkel bestaat uit gevorderde skiërs is het gebied misschien wat te klein voor een week maar de pistes op zich bieden m.i. wel voldoende mogelijkheden. Het enige minpunt voor ons (we gingen niet voor de après-ski) is dat geen enkele stoeltjeslift overdekt is en het ondanks het schitterende weer dus erg koud kon zijn op de lange liften. En ook jammer dat de verbindingslift (La Madeleine) van Lanslebourg naar de stoeltjesliften richting Les Champs erg vroeg sluit (16u15) waardoor je gedwongen bent van vroeg terug te keren uit het gebied boven Termignon als je in één van de andere dorpen logeert. Maar voorts één van onze favoriete gebieden nu en we hebben er echt al heel veel gedaan ?

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Frank
    Frank 10 februari 2015 · 12:07

    Wij zijn dit jaar voor het eerst in Val Cenis geweest, Les Balcons de Val Cenis Village, in Lanslevillard. Leuk complex op goede locatie, goede prijs/kwaliteitverhouding. Volgens mij waren wij er in dezelfde week als supersteven95. Er is veel sneeuw gevallen, wat niet bij te benen was door de pistiers. Het gebied heeft leuke pistes. Ook wij hebben sommige blauwe pistes als rood ervaren, er was soms niet of nauwelijks verschil met de rode pistes. Het mocht de pret niet drukken. Omdat de pistes allemaal mooi op elkaar aansluiten heb je (zelfs voor ons als ervaren Frankrijkskiërs) lange afdalingen - weliswaar uitlopend in blauw en groen - en weinig tijd in de liften. Mooie afwisseling tussen hooggebergtepistes en pistes tussen de bomen. Het gebied is niet zo heel groot, maar waarschijnlijk omdat er veel minder accommodaties zijn dan in grotere gebieden was het op de pistes lekker rustig. Nadeel is dat er weinig eetgelegenheden op de piste zijn en de gelegenheden die er zijn (ook onderaan de piste) zijn eenvoudig.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • supersteven95
    supersteven95 8 februari 2015 · 14:43

    zelf zaten wij een week buiten het seizoen in lanslebourgh, een dorpje in val cenis. Val Cenis is een mooi gebied waar weinig te beleven is, het is zijn verschillende dorpjes met elkaar gecombineerd waar je met de pistes allemaal heen kan skiën. De dorpjes zijn ouderwets en er zijn niet super veel faciliteiten, ook ontbrak hier de apres ski. De pistes zijn van verschillende niveaus, zelf vonden wij dat het blauw wat meer weg had van rood dan van het blauwe dat we gewend zijn. Het heeft bij ons heel de week gesneeuwd, daardoor waren de pistes slecht onderhouden, ook werden sommige pistes niet of nauwelijks geprepareerd. Er zijn weinig restaurants op de berg zelf maar als je in het dal komt kan zo ergens eten. De pistes zijn breed maar niet zo lang.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Joke4
    Joke4 4 februari 2015 · 17:28

    Net terug van een week Val Cenis. Bij aankomst een groen dal, maar goede sneeuw op de piste door kunstmatige sneeuw. Vanaf woensdag flink gesneeuwd en perfecte condities. Heerlijk gegeten aan de piste en op de piste. Je kan met de liften bijna heel het gebied door. Ook fijn als je moe bent dat je dan met de lift naar beneden mag. Appartementencomplex lag aan een groene piste met sleeplift. Dus fijn ski in- ski out. Na 6 dagen skieen was ik nog niet uitgekeken op het gebied.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast171
    Gast171 24 oktober 2014 · 19:47

    Mooie brede pistes, voor zowel beginners als meer ervaren skieërs/boarders. Zelf als boarder vooral boven in het gebied erg genoten.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Cheynsie
    Cheynsie 11 maart 2014 · 10:23

    Wij, gezin met 3 kids (10, 7, 5 jaar), zijn er gaan skiën (de oudste van 10 snowboarden). Ikzelf ski al 8 jaar, maar voor de rest was het voor hen hun tweede seizoen op de latten. Voor ons was dit gebied ideaal. Wij zaten in val cenis lanslevillard le haut. Van hieruit vertrekt enkel de 6pers telecabine. Wel wat druk om 9 uur bij de opening, skischolen starten hier ook om 9 uur. Maar al was het topseizoen toch waren we na 5 min. vertrokken, de berg op. De pistes werden goed onderhouden. De groene piste terug naar de start van de lift en het dorp is perfect voor beginners, zowel ski als snowboard ( geen passages waar je stilvalt). Wij hebben bijna alle blauwe pistes afgekomen en met 1 jaar ervaring van vorig jaar(kids gingen deze week voor hun eerste ster) was dit perfect mogelijk. Het hoogste punt, 2800m, is af te dalen met blauw, dus je kan overal heen. De rode pistes deed ik met mijn zoon die snowboarde en we hebben er ook veel plezier aan beleefd. Aan zwart (5stuks) hadden wij geen behoefte. Eindconclusie: Dit gebied heeft alles wat een jong gezin nodig heeft voor een leuke skivakantie. Lekker relaxed met z'n allen samen van blauwe pistes zoeven in het gehele gebied, korte ( max 6min) wachtrijen aan de lift in topseizoen, redelijk lage prijzen voor de skipas. Enkel is er in het dorp niet veel te beleven, wel 1x per week avondskiën tot 22u. Kids waren er dol op! Aanrader

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast721
    Gast721 4 februari 2013 · 17:41

    Val Cenis is een mooi skigebied. Ik ben vorige week geweest en zat in Termignon. Dat dorp ligt vanaf 13 u in de zon, dus lekker terrasje pakken na het skieen. Er zijn redelijk wat snelle liften en mooie uitzichtpiunten (bv. over lac de val Cenis). Er is een behoorlijk hoogteverschil (2800-1300 meter) waardoor je ook echt forse afdaling kan maken. Er zijn een paar hele langzame pistes/bospaden, maar die zijn grotendeels te vermijden. De dorpjes zijn best gezellig. Geen flats (max 4 hoog) en gewoon dorpsleven. Apres ski is niet wild, gewoon biertje na t skien. In de hele week heb ik 2 x 2 mionuten moeten wachten voor een lift, maar doorgaans konden we gelijk door. Met het openbaar vervoer prima te bereiken. Vanaf Modane (TGV station) gaat er zeker 6x per dag een bus die je voor 6 euro in 20 minuten in het gewenste dorpje afzet. Modane is weer prima te bereiken vanaf Chambery, Milaan of Turijn.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast739
    Gast739 28 januari 2013 · 10:43

    Leuke vakantie gehad met perfecte condities op de pistes. Het gebied biedt voor ieder wat wils. Van makkelijke oefenweides tot prima off-piste mogelijkheden. Prijzen zijn ook goed te doen. Enige minpuntje is dat er in het dorp niets te beleven is. Apres-skien zit er in dit gebied niet in.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast107
    Gast107 19 januari 2013 · 16:42

    Het skigebied van Val Cenis is erg geschikt voor beginnende wintersporters en families met jonge kinderen. De groene en blauwe pistes zijn allen erg breed en uitstekend te skiën zonder ervaring. Het klopt dat de meeste pistes van Val Cenis op noordhellingen liggen. Maar hierdoor heb je wel uitstekende sneeuw. Ondanks de hogere temperaturen tijdens onze vakantie, bleef de pistekwaliteit uitzonderlijk goed. Qua locatie ten opzichte van de pistes en de faciliteiten kan je het beste in Val Cenis Lanslevillard zitten. Kortom een mooi authentiek gebied, met gunstige prijzen en vriendelijke mensen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast167
    Gast167 7 januari 2013 · 19:39

    Dorp en omgeving van het skigebied zijn erg mooi. Het skigebied ligt alleen op de noordhelling. Dit was erg frustrerend toen de zon scheen. Heb je eindelijk mooi weer op wintersport, zit je nog steeds in de schaduw te skiën! Val Cenis is dus een afrader voor mensen die in de zonaanbidders. Verder zijn de pistes goed, maar soms smal tussen de bomen. Overigens moeten wij wel opmerken dat wij eind december in Val Cenis zijn geweest. Wellicht dat het in februari of maart beter is, al vragen wij ons dat af. Tijdens ons verblijf hoorde wij dat er nog een aantal mooie dagen met zon in aantocht waren. Toen wij dat hoorden, zijn we ook direct vertrokken uit Val Cenis richting een skigebied in de zon...

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Lien
    Lien 9 april 2012 · 14:06

    Net terug van een weekje Val Cenis (Termignon). Een zeer leuke week gehad! Voor laat op het seizoen te gaan skiën toch nog heel veel sneeuw en boven op de berg van goede kwaliteit. Voor beginnende skiërs heel veel mogelijkheden (veel groene pistes) Niet druk Gebied is goed bereikbaar. In vergelijking tot andere skigebieden is Val Cenis op basis van eten en drinken veel goedkoper. Pistes worden goed onderhouden. Val Cenis is zeker een aanrader om met een gezin met beginnende skiërs te gaan skiën!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • AJ
    AJ 27 maart 2012 · 21:30

    Afgelopen voorjaarsvakantie waren we in Val Cenis in de gloednieuwe en zeer fraaie accomodatie, Chalets de Flambeau. De appartementen liggen aan de piste pal naast de stoeltjeslift. De ESF skischool en creche zitten in hetzelfde gebouw, bakker, Sherpa en skiverhuur op 50 meter lopen. De pistes lagen er strak bij, meer dan voldoende sneeuw. Ook de lager gelegen rode pistes tussen de bomen waren in topconditie en rustig ondanks de vakantieperiode. Met de eerste lift naar boven en dan een paar keer van de Ramasse piste zonder rekening te hoeven houden met andere skiers en boarders. De ESF les voor de kinderen was prima, 2 uur in de ochtend, zodat we ook met elkaar op pad konden. Een avond met licht skien op de piste in Lanslevillard (vijf minuten met de bus). De avondshow van de lokale dare devils afgesloten met vuurwerk en vin chaud was ook de moeite waard. Er is aardig wat variatie in pistes en met de verbindingslift naar Termignon kom je in een deel van het gebied met een geheel eigen sfeer en een gezellig tussen de bomen gelegen restaurantje. Voor diegenen die 125km piste niet genoeg vinden is er een uitbreiding op de (zeer betaalbare) skipas te nemen waarmee in de nabijgelegen gebieden van Aussois, Valfrejus en La Norma te skien is, indien gewenst met de skibus. Zelf hebben we geen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De sfeer is gemoedelijk en sympathiek, zowel qua mensen als de drie dorpjes zelf, met alle voorzieningen die een wintersporter zich kan wensen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • eric
    eric 23 januari 2012 · 09:30

    Prettige eerste ervaring met Val Cenis. Rustig oord met nagenoeg geen apres ski. Lange afdalingen mogelijk. Op de noordkant dus soms ijzige pistes. Voldoende bewegingsruimte om naar beneden te kunnen, weinig last van klasjes (kan ook aan tijdstip gelegen hebben, medio januari).

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 2 april 2011 · 17:09

    Voor de derde keer naar Val Cenis.We zijn dit keer begin maart geweest en dat was eigenlijk iets te ver in het seizoen. Het voordeel was wel dat we heerlijk weer hadden en het soms in het dal een beetje te warm was voor de skikleding die we droegen. Het enige nadeel was dat de sneeuw in het dal aan het smelten was. Prima skigebied en voor elk wat wils. Vorig jaar waren we naar Oostenrijk maar dat kon niet tippen aan Val Cenis. Als we volgend jaar gaan skien dan gaan we zeker weer naar Val Cenis.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 20 maart 2011 · 12:23

    Voor het eerst naar Frankrijk te skieen. Dit bleek voor ons als beginners een prima keus. We hebben priveles genomen bij ESI, de kleine van de 2 skischolen. De ESF kent grote klassen,vooral ook bij de kinderlessen viel de hoeveelheid kinderen op. 1 leraar/es, 12 kabouters er achteraan, idem bij ± 12 jarigen. Wat de educatieve waarde van zo´n grote groep is ontgaat me. Om die reden dit jaar ook priveles genomen en dat is ons prima bevallen. Lerares Virginie sprak Engels, was zeer behulpzaam en kundig en heeft met name partner van ski-angsten afgeholpen. Het gebied met veel blauwe en groene pistes hielp ons als beginners eveneens. Het ontbreken van apres ski vonden wij niet erg. Geen discodreunen en lallende Nederlanders. Ook wel eens fijn.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 17 maart 2011 · 21:27

    in maart 2011 naar Lanslebourg geweest. Mooi skigebied met heel veel mogelijkheden. Het skigebied ligt in het parc Vanoise en de uitzichten zijn dan ook ronduit schitterend. In Termignon waarmee Valcenis geschakeld is, zijn ook hele mooie pistes. Alleen wel lastige sleepliften... De skilessen zijn heel goed georganiseerd. Op de pistes liggen een aantal gezellige terrassen. In Lanslebourg kun je hele lekkere crêpes eten!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • G.J. Kruijff
    G.J. Kruijff 9 maart 2011 · 14:12

    Prima vakantie gehad met familie. We zaten in Val Cenis le Haut een typisch dorpje speciaal gebouwd voor de tourist. Ski gebied voor de gevordende skier enigszins beperkt. Er is een prachtige afdaling off piste. In januari is het er wel erg koud door de noordhelling waardoor weinig zon. Weinig restaurants op de berg wat wij erg jammer vonden. De afstand tot nederland is een tegenvaller. Door de familie een prachtige en gezellige vakantie. Volgend jaar toch maar weer ladis.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 19 maart 2010 · 16:00

    Voor de 2e keer naar Lanslevillard (Val Cenis). Het was weer helemaal top. Nu ook 2e mooie wandelroutes gedaan (rood) en dat was erg mooi zeker vanwege de hoeveelheid sneeuw die er lag. Kan aan mijn vorige recensie (2009) niets toevoegen.

  • Anoniem
    Anoniem 12 december 2009 · 13:55

    Zijn meer dan 20 jaar naar grote skigebieden in Frankrijk en Zwitserland. Voor het eerst naar Val Cenis geweest in feb. 2009. Uitstekende condities, skigebied voor ons als ervarenen prima, voor onze dochter als beginner ook goed. skilessen prima. Wij zaten in Les Balcons pal op de piste. Ideaal dus. Geen lange wachttijden bij de liften. Goede sfeer in het gebied.

  • Anoniem
    Anoniem 9 december 2009 · 18:31

    Ik ben een aantal jaar geleden hier een dagje gaan ski? Mooie pistes die door de ligging ook s\'namiddag goed blijven liggen. Het is niet echt een moeilijk gebied, wel ideaal voor families. De dorpen in het dal zijn nog authentiek, geen hoogbouw. Dit gaf wel een apparte sfeer: beetje Provence in de Alpen! Hier enkele off piste routes: http://pistehors.com/backcountry/wiki/Savoie/Val-Cenis-Off-Piste...

  • Anoniem
    Anoniem 25 oktober 2009 · 16:17

    val cenis heeft 2 gondels. vanuit 1 gondel gaat een supergroene afdaling naar het dorp, die voor een ieder heel goed te doen is. Hij gaat over een autoweg, lekker breed dus. Misschien dat het laattste stuk wat problemen oplevert, maar dat denk ik niet. In ieder geval veel beter dan Val Frejus.

  • Anoniem
    Anoniem 25 oktober 2009 · 12:27

    vraag zijn daar de piste makkelijker dan in valfrejus daar vond ik weinig groene piste ik heb reuma in enkels dus kan niet in een stoeltjes lift kun je daar ook met de gondel graag een reactie gr betsy betsyknufman@hotmail.com

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2009 · 22:44

    Laatste week van Februari zijn wij in val cenis geweest. 1e keer in appartementcomplex Les Balcons in Lanslevillard. Helemaal goed. Vlak bij de lift en voor de lunch konden we zo de lift inj skien naar ons appartement. Ik had tot dit nog geen aardige Fransen gezien op wintersport. Maar hier was iedereen even vriendeljk. prima dus. Voor de kinderen ook erg leuk. Genoeg te skien, leuke rodelbaan en lekkere pizza\'s. Het is 12 uur rijden en dat is besty lang. Maar de snelweg en het gebied zijn vlakbij elkaar zodat je na het verlaten van de snelweg of terug nog uren in de file de berg op of af moet. Toppie dus.

  • Anoniem
    Anoniem 14 januari 2009 · 20:44

    Wij zijn 10 januari terug gekomen van een heerlijke week in Val Cenis. We zaten in het appartementencomplex Les Balcons in Lanslevillard, vrij nieuw en allemaal prima verzorgt. De sneeuw was echt perfect, waardoor er zeer veel off-piste mogelijkheden waren. Dit jaar is voor het eerst het skigebied van Val Cenis aangesloten op dat van Termignon, waarmee het totale skigebied nu 125 km groot is. Door de aanleg van een nieuwe lift hoef je niet meer per bus te reizen tussen de dorpen. Voor zeer ervaren skiers is het gebied aan de kleine kant, maar er is zeker voldoende uitdaging. Er zijn veel mooie en goed geprepareerde rode pistes en daarnaast heb ik nauwelijks hoeven te wachten bij de liften. Omdat er zeer veel groene pistes zijn is het gebied ook uitermate geschikt voor beginners. Mede omdat het er niet druk is. Via Sunweb geboekt en hebben voor de week 210 euro PP betaald (incl skipas) en zaten met 4 personen in een 9 persoons appartement. De prijs/kwaliteit verhouding vond ik erg goed. We hadden vooraf een liberty-card gekocht waarmee we goedkoop 3x konden dineren bij restaurant La Bergerie, het eten was daar erg slecht en zou ik niemand willen aanbevelen. Vooral het eten voor de vegetarier onder ons stelde echt niets voor. We zijn ook uit eten geweest bij het restaurant Tata Tine in Lanslebourg, dit was erg gezellig en heel lekker.

  • Anoniem
    Anoniem 27 december 2008 · 14:28

    ik skie nu 3 jaar ga voor de tweede keer naar val cenis op 10 januari 2009 met het hele gezin plus de buren. ik wil alleen zeggen het is in een woord geweldig het is gewoon geweldig daar groetjes rudy plus aanhang

  • Anoniem
    Anoniem 19 december 2008 · 15:32

    Inmiddels al het zevende jaar in successie dat wij als jonge ouderen begin januari Val Cenis bezoeken. Ideaal skivakantie-oord in vergelijking met Oostenrijk. Hier geen boerende, kotsende, urinerende en zich anderszins misdragende Nederlandse `jeugd` omdat er geen of nauwelijks bars zijn voor de apres-ski. Goede lessen door betrokken instructeurs. Geen \"koppelverkoop\" door ski-instructeurs die de klas meenemen naar hooggelegen restaurants waar je tegen goudomrande prijzen een middagmaaltijd moet nemen. Prachtige brede pistes en goede liftvoorzieningen, nauwelijks wachttijden, alleen op de spitsmomenten in de vroege morgen. Voldoende keuzes voor beginnende, gevorderde en excellente ski-ers. Pistes worden uitstekend geprepareerd. Lanslebourg en Lanslevillard kennen nauwelijks uitgaansgelegenheden, maar alle voorzieningen zijn aanwezig. Les Balcons de Val Cenis: prettig ingerichte appartementen, maar het verdient niettemin aanbeveling om \"een slag groter dan de gezinsamenstelling\" te kiezen. Gratis skibus naar alle grote opstijgpunten.

  • Anoniem
    Anoniem 18 december 2008 · 12:11

    In 2007 met het hele gezin geweest en dat is zo goed bevallen dat we nu samen in januari weer gaan. mooie brede en goed geprepareerde pistes. appartementen zijn ruim (voor franse begrippen)en van alle gemakken voorzien. in 2006 met de bus geweest, nu met de wintersportthallys naar chambery, met de tgv naar modane en dan het laatste stukje met de bus.in een uur of 9 uit en thuis. en niet overstappen in parijs.....

  • Anoniem
    Anoniem 30 maart 2008 · 09:44

    Val Cenis is een prima skigebied voor het hele gezin. De vele groene pistes en stoeltjesliften zijn geweldig voor de beginners. Daarnaast zijn er genoeg andere kleuren pistes voor de gevorderden. Het was ook erg leuk om tussen de beide dorpen op en neer te kunnen skien als beginner, via de groene \"slak\" afdaling, beginnend op 2100 meter.

  • Anoniem
    Anoniem 24 maart 2008 · 11:07

    goed om te beginnen ,maar groene piste zou meer mogen zijn , sommige liften gaan vrij snel heb er ervaring mee dat ze tegen m\'n hoofd terecht kwam ? ,skipiste tot aan verblijf was pluspunt

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 17:54

    In tegenstelling tot een eerder bericht, vind ik de bergrestaurants juist super gezellig, bediening ook goed, en goede prijzen. De zon op de pistes was eind februari perfect. Zowel boven (2250+) als onder (1500+) tussen 10:00-17:00 zon. Dus is afhankelijk van de periode die je gaat/de zonstand. In onze periode was het zelfs te warm: 8-14C en in de zon zelfs 23C: T-shirtjes weer. Ik geloof dat nu weer kouder is (gelukkig voor de nog te arriveren skiers)

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 17:45

    Zeer leuke pistes en erg gevarieerd. Tijdens de krokusvak geweest en toen zelfs nauwelijks wachtrijen bij de liften (op 1 na die twee gebieden met elkaar verbind). Het dorp is wat rustug; 2-3 gezellige pubs. Restaurantjes zitten wel behoorlijk vol. Complimenten voor de onderhoud van de pistes: zeer goed. Men doet dit tot diep in de nacht. Ik heb overigens in Lanslevillard gezeten: Les Balcons Haut: prima appartement

  • Anoniem
    Anoniem 12 februari 2008 · 20:36

    VAL Cenis misschien niet zo bekend maar een leuke piste. Merendeel van de mensen komt hier aan zijn trekken. Mensen uit het dorp staan open voor contact en zijn gezellig. Mag het van mijn vriendin niet zeggen maar lopen erg knappe vrouwen rond. Uitgaansgelegenheid is niet uitgebreid maar de bars die er zijn hangt elke avond een super sfeer.

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2008 · 18:58

    SUPER vakantie gehad. goede sneeuw mooie pistes, ook voor gevordenen. Snowboarden perfect. Dorpen wat klein maar wel heel gezellig.Aan een paar leuke bar-dancings heb ik al snel genoeg. Volgend jaar weer!

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2008 · 18:54

    Perfect dorp voor een leuke skivakantie, niet groot maar je hebt snel contact met zowel touristen als de locals. Dorpjes zijn leuk. Slecht enkele kroegen maar wel heel gezellig.Wat heb je dan nog meer nodig. Pistes goed en breed. kom zeker terug

  • Wim
    Wim 5 januari 2008 · 19:40

    De eerste week van januari 2005 met ons gezin (5 pers.) naar val Cenis geweest (de tweede week van de kerstvakantie). Een relatief goedkope periode omdat de scholen in Frankrijk deze week geen vrij meer hebben. Pluspunten van Val Cenis : 1. Zeer geschikt voor beginners. Brede groene en blauwe pistes. 2. Voor de gevorderde skier zijn er voldoende rode en enkele zwarte pistes op het hoger gelegen gedeelte van het gebied. 3. Geen wachttijden aan de liften. 4. Zeer betaalbaar, zowel het appartement als de skipas (meestal inbegrepen in de appartementprijs). 5. Prachtige natuur, vooral bekeken vanaf het hoogste punt (2800 meter). 6. Pistes liggen op de noordhellingen waardoor de sneeuwconditie langer goed blijft. 7. Tussen Lanslebourg en Lansvillard rijdt er een gratis skibus om de 20 minuten. 8. Appartementencomplex \"Les Balcons\" heeft confortabel en gezellig ingerichte appartementen. 9. Geschikt voor groepen/gezinnen en voor medereizigers die zelf niet skien. Je kunt elkaar telkens weer opzoeken aan de benedenpistes. 10. Lanslebourg en Lanslevillard zijn kleine maar mooie authentieke dorpjes, die \'s avonds mooi verlicht zijn. 11. Vriedelijke Fransen. Minpunten : 1. Weinig zonuren op de benedenpistes. Van 12 uur tot 14:30 uur. 2. Geen gezellige bergrestaurants. 3. \' s Avonds weinig leven in het dorp. Ze zouden perfect iets kunnen organiseren op de beneden pistes. 4. Vanaf zeeuws Vlaanderen een kleine 1100 km rijden, dus toch een dikke 12 uur onderweg. 5. Relatief klein skigebied (80km), dagtochten maken is er niet bij.

  • Sjon
    Sjon 20 november 2007 · 18:45

    Verleden jaar met de Kerstweek een super skivakantie, dit jaar wederom gereserveerd met Oud en Nieuw. Zeer kindervriendelijk, sneeuw zeker door Noord helling daardoor echter weinig zon.

>