BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Galibier Thabor

Reviews Galibier Thabor

81% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3749 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, goede mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Veel vlakke stukken

Wat vind jij van Galibier Thabor?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast143
    Gast143 8 januari 2018 · 14:49

    Van dalafdalingen tot Frans zwart, van buckelpistes tot mooie slalompistes, dit gebied biedt veel mogelijkheden. Dorpje Valloire is authentiek en ademt sfeer uit. Geen apres-ski bestemming, maar daar kwamen wij niet voor. De meeste liften zijn goed/prima, op coterieux na. Bij veel wind, kan je vaak nog wel skien in het Setaz gebied. Kleuren van pistes zijn niet altijd indicatief. Blanchon is eigenlijk blauw, maar pierre du midi en combe orsiere zijn zeker wanneer het ijzig is zeker rood.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 5 maart 2017 · 22:33

    Een tijdje terug (februari 2013) met een groep vrienden naar Valloire getogen voor een week wintersport. Via een redelijk smalle bergweg bereik je dit dorp. Het dorp zelf is charmant te noemen en ook redelijk sneeuwzeker. Het heeft genoeg faciliteiten en vertier te bieden, zonder dat het storend wordt. Tevens is er elk jaar een ijssculptuurfestival in het dorp. Het skigebied strekt zich uit over drie deelgebieden die onderling verbonden zijn, te weten Setaz boven Valloire, Crey du Quart tussen Valloire en Valmeinier, en Le Gros Crey boven Valmeinier. Pluspunten: - Het skigebied is redelijk ruim opgezet, zeker voor het aantal pistekilometers. Een tocht van Setaz naar Le Gros Crey neemt nogal wat tijd in beslag. Ook zijn de uitzichten erg mooi. Doordat het gebied over meerdere bergkammen verdeeld is, kun je mooie tochten skiën. - Accommodatie en skipas zijn over het algemeen vrij goedkoop. Daarvoor krijg je een leuk, relatief uitgebreid skigebied. Eten en drank zijn over het algemeen wel wat duurder. - Goed bereikbaar. Tot aan Saint-Jean de Maurienne alleen maar snelweg. - Leuk voor families en beginners. Veel makkelijke, gelijkmatige pistes. Minpunten: - Hoewel er in deze week veel sneeuw viel en ook al veel sneeuw in het dorp en skigebied lag, was de pistepreparatie op zijn zachtst gezegd zeer matig te noemen. Ik ben inmiddels in een flink aantal skigebieden geweest in verschillende alpenlanden, maar heb nergens de preparatie van de pistes zo abominabel meegemaakt als in dit gebied. - Zeker bij de lift vanuit het dorp (Crêt de la Brive) kan het nog wel eens druk zijn, net als bij TSD Brive 2 en de liften Le Roi en Gros Crey. - Weinig gezellige hutten op de pistes. Veel dure vreetschuren. Uitzondering (leuk en goedkoop) is een boerenhut aan de blauwe piste grapil onder de Grandes Drozes lift (geheimtip). - Weinig echt interessante pistes (niet echt speels, veel paden). - Voor gevorderden vond ik het gebied ook tegenvallen. Veel pistes zijn relatief makkelijk. - Ondanks enkele strategisch geplaatste nieuwe liften, zijn veel liften verouderd. - Op een dag met slecht weer heb je eigenlijk maar beperkte mogelijkheden: alleen boven Valloire rondom de Setaz liggen een paar pistes tussen de bomen. Daarboven heb je echt een complete white-out! Al met al een prima gebied, al zou ik het niet snel aanbevelen. Daarvoor ben ik in andere, leukere gebieden geweest. Althans, gebieden die wat minder minpunten hebben of op bepaalde onderdelen beter scoren. Ook zal ik hier, om dezelfde reden, niet gauw terugkeren. Mocht ik toch nog eens teruggaan, dan loont het om in Valloire nabij de Cret de la Brive lift te verblijven, of, als je puur voor het skiën komt en niet zo zeer voor de gezelligheid of faciliteiten, in Les Verneys. Dit ligt relatief afgelegen, maar is wel goed verbonden door middel van een snelle stoeltjeslift. Sowieso zou ik liever aan de kant van Valloire verblijven: een groter gedeelte van het skigebied snel tot je beschikking en een leuker, gezelliger dorp.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Harry(Winterberg)
    Harry(Winterberg) 18 februari 2016 · 12:09

    Prachtig skigebied en met Valloire een mooi authentiek dorpje, dat heel trots is op JP Grange, wereldkampioen Slalom 2015. Het lijkt wel of heel het dorp Grange heet... Wachttijden zijn er alleen even 's ochtends bij de gondels, als de skischolen starten. In het skigebied kan je meestal doorlopen of heb je hooguit 5 minuten voor je staan. De liften zijn algemeen verouderd, maar op strategische plekken staan er wel koppelbare liften. Het piste-aanbod is fenomenaal, met ook voor niet al te ver gevorderden goede mogelijkheden om via groene en blauwe pistes het hele gebied door te komen. Daarbij moet gezegd worden dat sommige rode pistes wel heel erg eenvoudig zijn en sommige blauwe pistes nogal pittig. Zwarte pistes zijn er ook genoeg, net als ongeprepareerde varianten en een schier eindeloos off-pistegebied. De blauwe Armera-piste naar Valmenier1500 is wat mij betreft de mooiste van het gebied, + veel heel lange dalafdalingen + ook voor beginnende skiërs is het hele gebied te doorkruisen + perfecte pistepreparatie + voor Franse begrippen zeer betaalbaar + sfeervol dorp (Valloire) + pistes in de bossen, ideaal bij slecht weer (Valloire) + bijzonder vriendelijke inwoners en liftpersoneel - piste-aanduiding groen-blauw-rood-zwart af en toe erg merkwaardig - gewoon geen apres-ski - nog veel oude, trage liften, ook nog de beruchte "notenkraker-tellerliften" - (koppelbare) stoeltjesliften hebben geen kap, hetgeen tijdens mijn vakantie erg prettig geweest had kunnen zijn! - heenweg totale chaos bij sneeuwval, een bron van leedvermaak op de terugweg ? - veel oude, trage liften

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast887
    Gast887 14 februari 2016 · 16:21

    Zijn er 3 jaar na mekaar naar toe geweest. Heel authentiek en gezellig dorpje. Prijs kwaliteit heel goed.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast641
    Gast641 22 februari 2015 · 20:52

    Prima gebied. Gevarieerd en goed onderhouden pistes. Weinig Nederlanders en ondanks de drukke carnavalsweek, immers ook Frankrijk had vakantie niet of nauwelijks wachttijden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast256
    Gast256 19 februari 2014 · 22:25

    We skien met ons gezin, met twee kinderen van 8 en 11 jaar, twee keer per jaar. De afgelopen kerst en voorjaarsvakantie vorig jaar in les arcs, wat garant stond voor eindeloos skiplezier. Deze voorjaarsvakantie in valmeinier. Uiteraard minder pistes maar desalniettemin genoeg aanbod met 150 km pistes. Nog nooit eerder hier geweest maar wat een fijne bestemming. Vriendelijk, fijne sfeer, geen drukte en heerlijk rustige pistes die vooral groen blauw en rood zijn. Komen zeker eens terug. We verbleven in valmeinier 1900. Pistes zeer dichtbij de accomodaties. Prima!

    Met familie Skiër
  • Gast596
    Gast596 18 februari 2013 · 22:57

    Galibier Thabor is een mooi en gemoedelijk skigebied. Mooi, vanwege de natuurlijke manier waarop het skigebied zich ontwikkelt. Niet uit de grond gestapt, zoals sommige andere franse gebieden. Sinds de jaren '50 heeft het gebied zich langzaam ontwikkelt op een natuurlijke manier (voor zover ik daarover kan oordelen) en met behoud van de charme van de echte franse dorpen. Hoewel 150 km pistes voor sommigen weinig lijkt, biedt het gebied veel afwisseling, omdat het best uitgestrekt is. Wat mij opviel is de grote hoeveelheid lange pistes. Pistes, die dus werkelijk van de top tot in het dal reiken (2500-1400 meter). En dat betekent dat je ook vaak lang kunt skiën voor je weer in de lift hoeft te zitten. Het betekent ook mooi skiën naar het dal door de bomen bij de lager gelegen pistes. De dalpistes zijn bijzonder prettig te skiën: meer dan alleen een 'skipad om thuis te komen'. Omdat het skigebied al zo 'oud' is tref je hier en daar nog wat oudere liften aan. Er zijn met de installatie van twee nieuwe snelle liften dit seizoen, nu wel bijna overal snelle verbindingen waarmee je de langzame liften en sleepliften kunt omzeilen. Omdat de bergen niet dicht geplaveid zijn met pistes, zijn er ook ruime off piste mogelijkheden voor de liefhebbers. Groot voordeel van het skigebied is dat het een rustig gebied is. Zelfs in de carnavalsvakantie heb je soms pistes voor je alleen en hoor je de vogels fluiten. Dat versterkt het vrije natuurlijke gevoel van skiën in dit gebied. Geen hordes mensen die continu 'in de weg' skiën en geen rijen voor de lift. Dat is vooral bij het gedeelte van Valloire zo. Het gedeelte van Valmeinier was juist wel behoorlijk druk, vooral met beginners. Valmeinier is overigens wel ideaal voor beginners vanwege de mooie en lange beginners pistes (groen en blauw). Opvallend vond ik verder ook dat er in de week dat wij er waren weinig snowboarders waren (is dus wel lekkerder skiën vind ik). De sfeer op de pistes was heel rustig en gemoedelijk. Geen asociaal gedrag gezien op de piste ? Daar word ik dus blij van! Je skiet toch voor je lol tenslotte. Dat respect op de piste kan ook komen omdat er nu misschien veel gezinnen waren. Het skigebied is vooral populair bij Fransen, Belgen en Denen. Een leuke en gezellige mix op de pistes dus. Belangrijkste reden dat de meeste mensen voor dit skigebied zullen kiezen is het feit dat het heel goedkoop is, zowel qua skipassen als accommodaties. Er is dus echter veel meer om voor dit gebied te kiezen. Houd je van ruimte, charme en een meer natuurlijke wintersport-ervaring, dan kan dit gebied je veel bieden. Het feit dat er veel sneeuw lag, heeft overigens vast bijgedragen aan mijn positieve ervaring van dit skigebied. Beste piste condities die ik ook heb meegemaakt...

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast863
    Gast863 30 januari 2013 · 15:50

    Vorig jaar Valmeinier gedaan en dit jaar Valloire. In Valmeinier staan de verblijven zo ongeveer op de piste. Valloire is leuker en gezelliger met winkels, cafés, restaurants, markt met regionale producten op vrijdag. Verbleven in appartementengebouw tegenover skilift Moulin Benjamin Vielen dit jaar met de neus in de boter: kampioenschap sneeuwsculpturen in centrum Valloire met als afsluiting een geweldig vuurwerk. Gratis bus naar en van het dorp (ook voor niet-skiërs). Wandelpaden worden ook goed geprepareerd. Mensen zijn vriendelijk (en het helpt natuurlijk als je een paar woorden Frans spreekt).

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Douwe
    Douwe 19 januari 2013 · 01:46

    Erg mooi skigebied. In de periode dat ik er was had het al lang niet meer gesneeuwd maar de pistes waren nog steeds perfect geprepareerd. Ook sluiten de afdelingen en liften goed op elkaar aan, je hoeft eigenlijk nergens te prikken. Het gebied is vrij uitgestrekt omdat het verspreid ligt over 3 bergen. Van de ene naar de andere kant van het gebied kost je aardig wat tijd. Mooie afdalingen vind je op elke berg: persoonlijke favoriet is de rode afdaling van de top van de Setaz helemaal terug naar Valloire. Mooie stijle en brede piste. Enige nadeel: daarna moet je de Setaz gondel pakken en die is extreem oncomfortabel als hij vol zit ? Valloire is een erg mooi dorp. Sfeervol, geen flats en een gemoedelijke sfeer. Geen idee van een "ski fabriek" als bijvoorbeeld in Val Thorens.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast940
    Gast940 12 januari 2013 · 19:03

    Prijs-kwaliteit een echte aanrader ! Klein maar toch gevarieerd voor ieder wat wils ! Zeer tof om zoals in ons geval de combinatie gevorderd (9de keer ) en beginner ( 2de jaar ) te doen . Ze volgde in de vm les , ik skiede door het gebied en kon toch gemakkelijk om 12 u aan de eitjes centraal zijn !

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • patrick
    patrick 7 januari 2013 · 04:08

    @chandler U stelt de vraag: 'wie gaat er nu in april op wintersport"? waardoor het klinkt als een veroordeling maar ik wil het liever omdraaien. Raar dat u niet snapt dat mensen die van skieen en snowboarden houden dan nog gewoon gaan. Afgelopen jaar heb ik op 2 en 3 mei nog 2 dagen verse poeder in Les Menuires gehad.... Dus waarom zouden we niet gaan?

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast472
    Gast472 6 januari 2013 · 11:10

    Dit jaar gaan we met kinderen en kleinkinderen naar Les Arcs. Maar vorig jaar zijn we in Valloire geweest en dat is ons prima bevallern. Chalet Galibier was ons onderkomen. Prima te doen voor 6 volwassenen en 2 kleintjes. De weg oversteken en je skiet zo naar de lift. Het dorp Valloire is gezellig en je kunt er overal lekker uit eten gaan. Wij komen hier zeker nog een keertje terug. Sjoerd Keultjes

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • chandler
    chandler 7 december 2012 · 22:15

    Twee maal in december geweest met familie en kinderen. Halve dagen les en daarna meteen mee met ouders......heerlijk. Voor experts en extreme knallers is het gebied te klein en niet uitdagend genoeg. Voor gezinnen, jeugd, kinderen, beginners, gevorderden en genieters is dit een prima gebier. In valloire zelf verbaas je je over andere franse skidorpen. Selles afdaling is een wonder. Die mathijs mag best klagen maar overal is wat........ Maar wie gaat er nou in April op wintersport ???????? Valloire is gewoon OK zeker als je gwoon wilt genieten van heerlijke knallen, glijden en buiten zijn.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast706
    Gast706 12 november 2012 · 19:07

    2011-2012 nieuwjaar in 10 jaar niet zoveel sneeuw gevallen volgens lokals. zeer goede sneeuw. leuke pistes zeker voor de kids in leerstadium. het is natuurlijk geen val thorens !! zeker de moeite waard

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • henk
    henk 7 april 2012 · 18:38

    Op advies van kennissen een keertje naar Frankrijk gaan skieen, we gingen veelal naar Oostenrijk en/of Zwitserland. Week van 10-17 mrt.2012 , verblijf in app. Valmeinier 1800. in Valmeinier 1800. Kwaliteit van het app. was niet uitmuntend maar voldoende. Klein maar knus en fijn balkonnetje op het zuidwesten. Fantastisch weer gehad,alle dagen stralend:20gr. Ondanks!!! de hoge temperaturen toch goed kunnen skieen dakzij de hoge ligging van het ski-gebied(+1800). Goede tot zeer goede pistes zowel voor beginners als gevorderden. Groot voordeel: App. aan de piste,geen gebruik van auto of bus. Voldoende winkels, restaurants. Apres-ski mogelijkheden beduidend minder dan in bv. Oostenrijk. Prijs/kwaliteit verhouding: zeer goed, een aanrader dus.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jos
    Jos 13 februari 2012 · 10:31

    Eerste week januari 2012 in Valloire wezen skieën. Topweek gehad. Sneeuwcondities waren goed. Valloire is een leuk chaletdorp met goede horecafaciliteiten en meer dan voldoende winkelmogelijkheden (er is een middelgrote supermarkt). Skigebied - dat groot en gevarieerd genoeg is met prachtige lange afdalingen - is vooral geschikt voor beginners en gevorderden. Daarnaast worden de pistes goed geprepareerd. De liften mogen verouderd zijn, mij maakt het niet uit of ik 10 of 12 minuten in een lift zit. Appartementen in Chalets de Galibier zijn een aanrader. Wat mij betreft een zeer aantrekkelijk skigebied met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Koen
    Koen 12 februari 2012 · 15:38

    Gisteren teruggekeerd van een weekje skieen in Valloire. Top weer en top sneeuw gehad, dus we hebben ons prima vermaakt. We waren al twee keer in Valmeinier geweest en kenden het gebied dus al, maar het dorpje Valloire is ouder en authentieker, dus dat gaf een extra vakantiegevoel. Het gebied is groot genoeg om niet iedere dag dezelfde pistes te hoeven skieen (we zijn niet voor niets teruggekomen). Ook is er een grote verscheidenheid aan pistes, die loopt van groene wandelpaden tot steile zwarte buckelpistes. Daarnaast worden de pistes goed geprepareerd. Verder wordt er komende jaren geinvesteerd in nieuwe liften en extra pistes, dus het wordt alleen maar beter. Verder worden er normale prijzen gevraagd voor eten en drinken, en is er ruimte voor apres ski (niet zoveel als in Oostenrijk natuurlijk, maar dan moet je daar naartoe gaan). Wat mij betreft een zeer aantrekkelijk skigebied met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Koert
    Koert 18 augustus 2011 · 23:15

    Met carnaval 2010 met kids van 5 en 7 in Valloire geskied. Erg goed bevallen. Kids 's ochtends op goede les en 's middags mee het gebied in. Voldoende mogelijkheden voor hen op blauw en rood. Geen moeilijk, maar wel erg leuk gebied om met gezin heen te gaan. Goed eten op de piste bij prima restaurantjes. Appartement in Chalets du Galibier, naast skischool en -lift, is een aanrader! We komen hier zeker een keer terug.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mathijs
    Mathijs 15 april 2011 · 12:40

    Wat een ramp! Ik verbleef in Valmeinier 1800 naast de piste. Valmeinier 1800 is een typisch Frans kunstmatig skidorp met als kers op de taart de halfafgewerkte overdekte parkeerplaats die niet afgewerkt mag worden, maar ook niet word afgebroken. Valmeinier 1500 is klein; maar minder kunstmatig. Valloire is een charmedorp waar ik me niet meer in Frankrijk waande. Het skigebied heeft 150km officieel. Er zijn 6 snelle nieuwe liften de andere liften zijn traag. De dalaffahrten van Valloire Crey du Quart waren gesloten. Er was veel ijs en de situatie verslechterde elke dag, de laatste dag was alleen Crey du Quart in Valloire nog te skien. Ik ben als gevorderde teleurgesteld, alhoewel er genoeg zwarte (buckel) pistes leken te zijn, waren meer als de helft dicht. Even een overzichtje: Grand Choulet: voor mij als gevorderde te moelijke en te stijle buckelpiste, deze is voor de echte cracks. Coterieux: mooie steile buckelpiste, spijtiggenoeg gesloten. Meregers: mooie buckelpiste, ook al gesloten. Dahu, wat dacht je, gesloten natuurlijk en of course een buckelpiste. Cascade, eindelijk een open mooie buckelpiste. Aha, Olympique is een mooie en geen buckelpiste en voor de cracks die frans kunnen, het is inderdaad de olympische piste die heel goed te doen is, zelfs voor half gevorderden. Melezes, tja, open maar word altijd gebruikt voor de skischool, dus dicht eigenlijk. Arolles, alweer een gesloten buckelpiste. Grandes drozes: te veel ijs: verrassing, gesloten. Totaal teleurstellend! De sleeplift cornafond dan: als je jezelf wil castreren, neem ze dan! Deze oude sleeplift vertrekt in snokken en geeft totaal onverwacht er onderweg nogmaals een aantal. Te veel slalom en te ijzig. Ik ben eens goed op mijn doos gegaan. Dit skigebied was een van de eersten met een stoeltjeslift en die staan er spijtiggenoeg nog steeds. Het weer is er goed wat zorgt voor veel ijs wat opzijn beurt gevolg heeft voor veel gesloten pistes voor gevorderden. Enig alternatief zijn groene en blauwe pistes. De zwarte pistes zijn gesloten alhoewel er meestal veel sneeuw ligt. De wachttijden waren redelijk, alhoewel ik 5 minuten zelf lang vind gaan andere mensen daar heel tevreden mee zijn. In de week dat ik ben gaan skien hadden alleen de Belgen verlof, maar er was veel 'oranje' op de piste. De Franse kinderen moeten in de alpen precies niet naar school want op de pistes tegen het centrum van Valmeinier moet je ertussen slalommen. Het gebied zelf is met zijn 150 km uitgestrekt en met een meerprijs van ongeveer 15 euro kan je in elk ander skigebied van de Mauriennevallei één dag gaan skien. Dus kan je ook via Orelle een dag in Val Thorens gaan skien! Voor de niet-gevorderden is de Selles piste wel een aanrader, als je helemaal van de Crey du Quart tot Moulin Benjamin skiet heb je wel iets van een 11 km aan blauw en een beetje groen. Ook de Armera-piste is een goede afdaling van bijna 5 km als er niet te veel ijs ligt. Voor de gevorderden zou ik de églantiers-afdaling aanraden, rustig en een aantal steile stukken, wel oppassen met het ijs tegen Valmeinier 1500. De groene piste en de rode piste van de Gros Crey zijn veel te smal en die groene piste mag je als een rode beschouwen.De combe-orsiere piste is vaak ijzig en als er mist is of het sneeuwt moet je opletten dat je niet naast de piste valt want de paaltjes zijn op een moment aan de rechterkant weg. En ten slotte de verbindingsmogelijkheden tussen Valmeinier 1800 en Valloire Crey du Quart. 1. Je daalt af via Neuvache af naar de andere kant van Valmeinier 1500, je neemt een korte stoeltjeslift en een korte afdaling tot de Grandes Drozes stoeltjeslift vervolgens neem je oftewel een van de twee plan palais sleepliften of nog een andere stoeltjeslift (Praz violette piste langs de zijkant is een leuke). 2. Je daalt af naar Valmeinier 1500, je neemt de trage armerastoeltjeslift en je vervolgt via Grandes Drozes- plan palais of de stoeltjeslift en je bent er. Dat valt allemaal nog wel mee. Nu de 2 opties om terug te komen: via de sleeplift Grand plateau die al om 16u sluit, kom hier niet af om 15u55, er staat altijd een lange rij. Tweede optie: van de Crey du Quart afdalen tot Valmeinier 1500, vervolgens de armera-stoeltjeslift nemen en uiteindelijk de lift met de langste rijtijd van het gebied nemen: de roi stoeltjeslift. De conclusie: ik raad je niet aan er heen te gaan niet als beginner en zeker niet als gevorderde, zoek liever iets in Zwitserland,Oostenrijk, Italië of Andorra.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Tim Keultjes
    Tim Keultjes 13 februari 2011 · 18:45

    Ook net terug van een weekje Valloire. Chalet du Galibier was ons onderkomen. Goed voor een gunstige prijs. Even de weg oversteken en je bent zo bij de lift. Ik vond juist dat de pistes goed geprepareerd waren ondanks gebrek aan sneeuw. Wel ben ik van mening dat ze iets aan de toegang naar de chalets moeten doen. Sommige nederlanders moesten zelfs sneeuwkettingen gebruiken om naar het chalet te komen. Voor de rest niets als lof voor het verblijf in Valloire.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Robert
    Robert 30 januari 2011 · 10:47

    Net terug van een weekje Valloire. Verbleven in Chalets de Galibier. Wat kan je wensen als gevorderde wintersporter, helderblauwe lucht stralende zon (iedere dag koffie en lunch in de buitenlucht) Gewoon fantastisch. Echter, ieder voordeel heeft z'n nadeel. Keiharde matig geprepareerde pistes. De fransen snappen niets van gastvrijheid. De omgeving van de appartementen zijn een grote ijsplaat. Gevolg, auto bijna niet in of uit de garage te rijden. Iedere ochtend en middag een suvival of the fittest om in de buurt van de piste en weer thuis te komen zonder je benen te breken. Echt levensgevaarlijk. Zoals gezegd slechte piste condities. Keihard en matig geprepareerd. Tijdens ons verblijf slechts een keer verse (kunst)sneeuw op de piste gebracht. Veel valpartijen gezien doordat mensen nauwelijks controle hadden. Al met al een dubbel gevoel. Goed weer en zonnig maar slechte sneeuw en gastvrijheid met de Franse slag.

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2010 · 10:57

    net terug uit Valmeinier; typische franse appartementen (klein, maar goed te doen voor een week; goed gebied voor families met kinderen; goede skilessen en -materiaal; gebied aan de kant van Valloire iets beter. Goede week gehad met zeer goede sneeuw.

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2010 · 20:49

    Zijn net terug uit Valloire. Verblijf Chalets du Galibier II Liften zijn wel aan vervanging toe, maar voldoen nog uitstekend.Buiten het seizoen geen wachttijden. Valloire-Valmeiner is een leuk en groot skigebied, vergelijkbaar met Saalbach. Als alles pistes open zijn kan je best eenvoudig naar de andere gebieden skien en terug. Tevens rijdt er een gratis skibus die je overal brengt. Zeer goede prijs-kwaliteit en best aantrekkelijke prijzen op piste en dorpen. Zeker voor herhaling vatbaar.

  • Anoniem
    Anoniem 10 mei 2009 · 12:14

    Valmeinier 1800, Hoogseizoen: 20 dec. 2008 - 3 jan. 2009. Algemeen Valmeinier 1800 is een speciaal voor de wintersport aangelegd skidorp. Veel accommodaties zijn gebouwd rondom de twee centrale liften. Een aantal nieuwere accommodaties liggen op iets grotere afstand maar meestal niet verder dan 10-15 minuten lopen van de liften. Omdat lopen op skischoenen niet meevalt, rijdt er door Valmeinier 1800 2x per uur een skibusje (max. 19 personen). Los van Valmeinier heeft Pierre & Vacances nog een eigen accommodatie iets verderop. Deze accommodatie is nog zeker zo groot als Valmeinier zelf (een deel is zelfs nog in aanbouw). Hierdoor is de drukte op de pistes in Valmeinier tijdens het hoogseizoen verder toegenomen. De skigebieden van Valmeinier en Valloire zijn door een stelsel van liften met elkaar verbonden wat leidt tot ongeveer 150 kilometer aan pistes. Reken op een uurtje om van Valmeinier naar het Snowpark te ski?(het Snowpark ligt midden tussen de twee skigebieden van Valmeinier en Valloire in). Valmeinier en Valloire kennen vooral stoeltjesliften en af en toe een treklift. De blauwe Armera route is de mooiste en is het langst (4,5 km lang, 1000 m hoogteverschil). Deze route is vanuit Valmeinier binnen een uur te bereiken via een stuk of vijf skiliften. Het centrum van Valmeinier 1800 kent voldoende faciliteiten: een drietal kleine supermarkten die een uitgebalanceerd assortiment voeren, een bakker, een traiteur, vijf goed geoutilleerde skiwinkels en sportzaken, tourist information, enz. Valmeinier wordt vooral bezocht door Fransen, Belgen, Nederlanders en een enkele verdwaalde Duitser. Verder zijn er nog een aantal grote(re) complexen die jongeren huisvesten. Skiles, pistes en veiligheid Skiles kun je nemen op 4 niveaus: debutanten (nog nooit geskied), en de klassen 1 (beginners) t/m 3 (gevorderden). De skischool is meteen links naast de liften in Valmeinier. Bij de debutanten leer je eerst je skischoenen aandoen en erop lopen. Voor de echte beginners is het in klas 1 wel oppassen geblazen want sommige docenten gaan meteen de blauwe piste op die smal en ijzig kan zijn. De groene (meest eenvoudige) en blauwe pistes kunnen voor een beginner af en toe venijnig steil zijn en/of lopen over smalle wegen. Je moet de stuurkunst, de \"V\" stand, remmen (ook op ijs) en het zijwaarts afglijden al redelijk meester zijn voor een blauwe route. Verder vinden bepaalde ski? en snowboarders (type kamikaze met een overdosis lef en een gebrek aan techniek) dat ze vooral op de groene en blauwe pistes hard moeten ski?en je soms op minder dan een halve meter voorbijrazen. Bovendien, door al die snelheidsverschillen krijg je toestanden als op de Duitse autobahn. Op de eerste dag al zag ik enkele malen de brancard naar beneden komen en de traumahelikopter landen. Blijkbaar loste het probleem van de kamikazes zich in de loop van de week vanzelf op, want het aantal jonge mensen dat op krukken liep of het spektakel vanuit een rolstoel gadesloeg was opvallend. Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat dit aantal in de loop van de week toenam. De pistes kunnen in het hoogseizoen erg druk zijn. Zeker wanneer er verschillende kinderklassen tegelijk aanwezig zijn ga je met 100 man of meer tegelijk een smalle piste af. In een aantal gevallen leidde dat tot onoverzichtelijke situaties en een aantal kleine botsingen tot gevolg. Een achterstevoren ski?e leraar viel over mij heen terwijl ik al op de grond lag. De pistes zijn er in de kleuren groen (eenvoudig), blauw, rood en zwart (moeilijk). Hoewel dit systeem duidelijk is, kennen de Fransen wel erg gemakkelijk de categorie \"groen\" toe. Van de groene piste vanaf Le Gros Crey (2594 m) zou het eerste deel eerder de categorie \"rood\" verdienen. Ik zou een beginner die nog niet parallel kan ski?sterk afraden deze groene route te nemen want die is te steil om in de \"V\" stand te kunnen remmen. De wachttijden bij de liften verschillen van moment tot moment. Vaak kun je z?orrijden, soms moet je 15 minuten wachten. Over het algemeen waren de wachttijden acceptabel. Sommige liften hogerop in het skigebied kennen zelfs in het hoogseizoen nauwelijks wachttijd. De algemene indruk is dat er op de Franse pistes minder gedisciplineerd wordt geskied als in Zwitserland. Het probleem van de kamikazeski? was al eerder beschreven. De Franse skipiste is als het Franse verkeer: chaotisch en de verkeersregels worden door iedereen massaal aan hun laars gelapt. Snowboarders zijn verder lastig te ontwijken. Door hun techniek zit er geen voorspelbare regelmaat in hun patroon en vallen ze als een soort tuimelaartje de berg af. De Franse skidocenten verschillen onderling sterk qua stijl. De ene is van het type \"lassez faire\", de ander leert je tijdens een priv?s je eigen skisporen lezen om te verklaren wat, waarom en hoe iets goed of fout ging. Weer een ander leert je de rode pistes te beheersen maar is van het type 1x voordoen en dan nadoen (grotendeels in het Frans en een beetje Engels). Groepsskiles kost rond de 115 euro per week (2 uur en 30 minuten per dag, 6 dagen per week). LET OP: de groepsskilessen beginnen al op zondag. Ben je te laat met inschrijven dan rest slechts priv?s ?aison van 38 euro per uur. Het weer Daar waar in Zwitserland mist en nevel je skiplezier kan bederven is het in Valmeinier de wind. Sommige liften waren daarom in deze twee weken soms een hele dag gesloten (en de overgebleven liften trouwens ijskoud). De wind woei zo hard dat op veel pistes de sneeuw werd weggeblazen waarna alleen een ijzige onderlaag met kiezels overbleef. Een ander effect van de harde wind is dat het ski?zich dan concentreert op die plekken waar de liften nog wel open zijn. Extra drukte op de overgebleven pistes dus en wachttijden tot 15 minuten. Op een gegeven moment was zelfs de rode piste een krioelende mierenhoop. Het weer was gedurende die twee weken in 2008/2009 prachtig met veel zon maar geen sneeuw. En hoewel er een behoorlijke hoeveelheid sneeuw was gevallen in de week tevoren bleek hier al gauw de kwetsbaarheid van de pistes door de belasting van de vele ski? in het hoogseizoen. Al na een week kwamen er bij verschillende pistes de eerste keien boven de sneeuw uit en dat hebben de sneeuwkanonnen en pistemachines niet meer helemaal kunnen wegwerken. De hoge en verre pistes bleven over het algemeen goed maar vooral op de kruispunten en bij de lagere pistes in Valmeinier was het oppassen geblazen. Parkeergelegenheid Rondom de liften is behoorlijk wat parkeergelegenheid maar die is tijdens het hoogseizoen helemaal vol met auto\'s van gasten die in het centrum hun hotelkamer hebben. Kom je van verder dan moet je vanaf de lager gelegen grote parkeerplaatsen de (gratis) skibus nemen die 2x per uur gaat, of te voet komen wat niet meevalt op de skischoenen. Er is een parkeergarage voor 500 auto\'s in aanbouw (waarschijnlijk operationeel vanaf seizoen 2009/2010). Eten, drinken en prijzen De koffie in de meeste etablissementen in Valmeinier 1800 (rondom de liften) is niet te drinken. Wat je bestelt is cappuccino. Wat je krijgt is oploskoffie met koffiemelk waardoorheen lucht is geblazen om het te laten schuimen. Wanneer je goede (Italiaanse) koffie gewend bent raad ik je serieus aan om je eigen koffie mee te nemen, of hier een pak Nescafe cappuccino te kopen. Dat smaakt in ieder geval beter dan dat slootwater dat ze daar schenken. De poulet roti (gebraden kip) van de plaatselijke traiteur bleek een oude soepkip te zijn die zijn pensioengerechtigde leeftijd reeds lang was gepasseerd. De patat van het tentje links naast de skischool is van uitstekende kwaliteit maar aan de prijzige kant (5,50 euro voor een \"mega\" portie). Een groot glas cola (halve liter) kost 6 euro. Lokale hits zijn o.a. de warme chocolade en de cr? sucr?(suikerpannenkoek). Winkels Valmeinier 1800 kent een aantal kleine supermarktjes die een uitgebalanceerd assortiment hanteren. Reken op prijzen die gemiddeld ongeveer 30% hoger liggen. In het lager gelegen Saint Michel liggen de prijzen lager maar dat betekent 2x35 minuten rijden. Huurski\'s waren er zelfs in het hoogseizoen in overvloed. Talenkennis Hoewel de Fransen er nog steeds van overtuigd zijn dat Frans een wereldtaal is, verbetert de situatie langzaam. Vooral de jongere generatie spreekt redelijk tot goed Engels. En de patron bleek goed Duits te spreken. Apr?ski Hoewel de Fransen niet te boek staan om hun apr?ski doet Valmeinier 1800 wel moeite. Er zijn bars, pubs, twee kleine bioscopen en een heuse disco. Verder is er een uitgebreid \"programme animation\" (ook voor de kleintjes, zoals de aankomst van de kerstman). Vanaf 16:45 - 18:15 is er \"ski nocturne\", ski?op de verlichte baan of een ice party op de schaatsbaan. Het meeste is gratis. Samenvattend: + mooie natuur + voldoende faciliteiten + groot aaneengesloten skigebied + veel stoeltjesliften met (zelfs in het hoogseizoen) meestal acceptabele of zelfs geen wachttijden op de hoge pistes + Goede condities op de hoge pistes - Lagere pistes niet altijd even goed onderhouden (vooral op kruispunten) - aan de kant van Valmeinier relatief weinig brede pistes in blauw en groen - magere parkeergelegenheid (is volgend jaar beter met nieuwe parkeergarage) - tijdens het hoogseizoen gevaarlijke combinatie van drukte en kamikazepiloten - groene en blauwe pistes kunnen soms venijnig steil zijn voor echte beginners

  • Anoniem
    Anoniem 24 maart 2009 · 19:58

    Wij zijn vorige week met 3 personen in het Galibier complex in Valloire geweest en het gebied is zeer meegevallen na wat mindere recensies hier. We hebben allemaal op verschillende type pistes kunnen skien en dat was goed te combineren. Het gebied vind ik in het bijzonder geschikt voor beginners en licht gevorderden. Er is een groot scala aan groene en lichtblauwe pistes en wat vooral daaraan opviel was dat het overgrote merendeel van de groene pistes stukken had waar echt te skien viel. Met echt skien bedoel ik dat de meeste mensen bochtjes zullen maken om niet te veel tempo te krijgen, terwijl de stukken waar je moet hopen niet ?erhaupt stil te staan meevallen. Ook leuk is dat het voor beginners die een net een blauwe piste aankunnen al mogelijk is door het hele gebied te bewegen. Dat maakt tochtjes al snel mogelijk. Voor gevorderden die leuk rode pistes willen skien, maar niet overdreven fanatiek zijn is het gebied ook de moeite waard. De echte cracks zullen het gebied echter snel gezien hebben en kunnen beter elders kijken. Ook voor indrukwekkende rondtouren kan het gebied zich natuurlijk niet meten met een Trois Vallees of Paradiski. Offpiste kan ik niet beoordelen, maar ik zag op veel plaatsen sporen lopen, ook in op het oog spectaculaire couloirs. Toen we er waren was het op de pistes richting oncomfortabel warm (een subtropisch skiparadijs!), maar dankzij de dump een goede week eerder waren bijna alle pistes open. Dankzij sneeuwkanonnen en goed onderhoud in de nacht waren ook de meeste dalafdalingen zeer goed te doen begin van de dag. Dat het later op de dag pap werd kunnen we de Fransen niet aanrekenen natuurlijk. Opvallend was wel dat de Valmeinier zijde qua piste-onderhoud veel minder was dan de Valloire zijde! Gelukkig is de laatste de grootste. Op basis hiervan zou ik zelf in ieder geval niet zo laat in het seizoen voor Valmeinier als standplaats kiezen, al is de oversteek vrij snel te doen (drie kwartier vanaf Valmeinier waaronder een klein, maar leuk stuk skien). De liften die ik aan de Valmeinier kant heb genomen waren overigens wel veel beter dan aan de Valloire kant. De stoeltjesliften veroorzaken mooie blauwe plekken op kuiten. Aan de andere kant is dat een kleine prijs voor de zeer kleine wachttijden. Meestal was de wachttijd kleiner dan een minuut en regelmatig had ik door kunnen skien als er niet een poortje was. Als geheel een gebied wat zeker zijn aantrekkingskracht had. Valloire maakt zijn gebrek aan apres-ski voor mij ook goed met de sfeer van een echt dorp. Ik ben echter ook niet op vakantie voor de apres-ski.

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2009 · 20:43

    Een gebied dat je OF wel, OF helemaal niet bevalt. Pluspunten: a) voor Franse begrippen is het relatief goedkoop b) sneeuwzekerheid is redelijk OK. Heb 1 keer groene bergen gezien, maar dit is zeer uitzonderlijk. Verhalen over soms slecht geprepareerde pistes kloppen wel (vooral bij Valmeinier 1500). c) het is heerlijk rustig. Praktisch nooit hoef je te wachten voor liften. Ook heb je absoluut geen last van apres-ski en Nederlanders zijn er op een hand te tellen (ik schaar dit onder voordelen maar uiteraard is dit subjectief - je kunt het ook als een nadeel opvatten). d) Valloire is een oud, mooi dorp. Voor Franse begrippen relatief veel bos. Er zijn hier ook cabineliften. Valmeinier moderner, kaler, \'Franser\' en wel wat rustiger. Hier geen cabineliften, maar verbindingen zijn prima en snel. Nadelen: a) het is soms echt wat saai. Ben je student of houd je van apres-ski: move to Austria. Frankrijk is op dat gebied gewoon beroerd (en duur!), Oostenrijk is veel beter op dat gebied. Uit eten kan uiteraard beter, maar is ook weer duurder. b) Appartementen zijn Frans, dus klein. Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding op dat gebied echt waardeloos, hoewel Val Thorens cum suis nog veel erger is dan Valmeinier. c) Skigebied wordt maar matig onderhouden. Verhalen over kiezelstenen kloppen. Lange, en mooie blauwe afdalingen zijn schaars (ze zijn er wel, bijv. de Armera). Vond zelf de verbinding vroeger met Valloire ook erg slecht (sleepliften die kilometers lang zijn). d) Vond het lastiger te bereiken dan Oostenrijk/Zwitserland. Lange pas, en toch circa 200 km verder dan Tyrol. Resumerend: een gebied waar ik niet meer terugkom, maar waarvan ik me kan voorstellen dat bovenmodale, oudere skiers het prima naar hun zin hebben!

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2009 · 14:08

    Zijn in eerste week januari geweest (vriendin + ik, gevorderde skiers). Zaten in appartementen Vallee d\'Or. Dalafdaling was niet open. Desondanks iedere keer kunnen terug skien naar appartement, alleen oppassen voor de kiezels en kale stukken. Er was een arrogante fransman bij de receptie die liep te zieken. Je kon beter zaken doen met de dames daar (die ook engels spraken) Skien was goed. Vooral hoog bovenin op de Setaz en bij Valmeineir was het super goede sneeuw. Op sommige pistes lagen dikke kiezels. De ski\'s hebben wat te leiden gehad, maar dat was meer eigen schuld. Als je van tochten maken houdt, dan zijn er 3 leuke afdalingen (waarvan 2 naar Valmeinier toe) die ook als beginner goed te doen zijn. Voor of piste was er te weinig sneeuw, maar vanuit de lift zag je heel goed de mogelijkheden. Absolute tip voor (aankomende) wedstrijdskiers: in januari om de twee dagen zijn er in Valmeinier of Valloire slalom trainingen/wedstrijden. Heel leuk om te zien, maar natuurlijk nog leuker om deel te nemen. Vraag na bij de skischool. Ski seizoen in Valloire komt pas in februari vol op gang, maar is daardoor heel goed betaalbaar in januari. Boek een appartement incl. skipas en je staat voor een dubbeltje op de eerste rij! En je krijgt ook nog een dikke kus van je vriendin want Valloire is \"ohhhh, wat romantisch\".

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2009 · 10:03

    wij zijn afgelopen week daar geweest, chalet du galibier was ergg netjes en ruim genoeg wij waren met 3 pers, lekker zwembadje en elke dag kon je zo in de sauna, niemand controleert het . de pistes waren wel redlijk maar ben door de jaren wel beter gewend in frankrijk, er was al 3 week geen sneeuwvlokje gevallen en de sneeuwkanonnen stonden bijna nooit aan, alleen een dag voor een wedstrjd die er was, ergg jammer want de dikke kiezelstenen hebben mijn ski\'s behoorlijk moeten lijden, de liften zijn ergg sloom dus je zit vaak langer in de lift dan op de afdaling, op de amera na , die was mooi om te doen, op de stenen na dan, voor ons was het leuk, maar zeker niet voor een 2e keer, nog wel even compliment voor de reisleiding van bizz travel deden hun werk prima. en niet het gevoel dat er 150 km aan piste was, jammer jammer, ook de gratis bus is handig maar dan moet de bus na de derde halte al mensen laten staan zoo vol. en dan wil je lekker gaan eten in het dorp, moet je lopent weer terug na 8 uur rijd er geen bus moeer en de koks beginnen pas om 19.00 uur te koken, dus lopend weer omhoog naar chalet du calibier, maar verder redelijk tot goed gebied

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2009 · 16:53

    Het skigebied is voor snowboarders, die het net een beetje kunnen. Vele pistes zijn eigenlijk paden, en vooral bij net snowboardende boarders zijn dit geen favorieten. Verder valt het hoogteverschil ook een beetje tegen. Meer een gebied voor families, beginners, en \'\'doe maar gewoon dan doe je al gek\'\' genoeg mensen. Had niet het gevoel dat er 150km piste aanwezig was!

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2009 · 17:29

    Wij zijn in de week van oud en nieuw naar Valloire geweest. Helaas niet helemaal wat we ervan hadden verwacht. Het skigebied bevat naar verhouding heel erg veel paden. Gelukkig zijn deze niet super smal, maar toch erg vervelend voor snowboarders. Weinig mooie brede pistes gezien en degene die er waren waren ?e kort, ?lecht geprepareerd. De verbinding met Valmeinier was ook slecht. Het kost te veel tijd om heen en weer te gaan, zodat je, eenmaal daar, maar heel even de pistes kan verkennen en van een busverbinding hadden ze ook al niet gehoord. De appartementen van Chalets du Galibier waren prima, naar Franse maatstaven nog best ruim. Jammergenoeg lagen ze te ver van het dorpje om wat van de sfeer mee te pikken en van service hebben ze er al helemaal niet gehoord. Broodbestellingen die de helft van de tijd niet klopten en als je een deken te weinig hebt in je appartement mag je blij zijn als je deze na 1,5 dag een keer krijgt. (parkeerproblemen krijgen schijnbaar voorrang boven warm slapen) Al met al helaas geen top vakantie, volgende keer wordt er zeker een ander gebied gekozen.

  • Anoniem
    Anoniem 31 december 2008 · 11:34

    Vorig jaar voor het eerst in Valloire geweest en dat was fantastisch! We waren met een groot gezelschap snowboardende vrienden en vriendinnen, maar dit jaar ga ik er \'alleen\' met m\'n vriendin heen. Het maakt in dit gebied niet uit of je voor snelle afdalingen gaat, voor funparken, toertochten, lange afdalingen of voor offpiste; je kunt er alle kanten uit. Het dorp is authentiek en gezellig, de bevolking is gastvrij en vriendelijk en de prijzen vielen ons mee. Stappen en apres-ski heb ik vorig jaar overgeslagen, maar er zijn iig wel veel gezellige restaurantjes. Heb nu alweer zin! ?

  • Anoniem
    Anoniem 2 december 2008 · 12:34

    wij zijn vorig jaar naar dit gebied geweest en we vonden het zo goed dat we dit jaar weer gaan. dit is een goed skigebied met veel pistes en veel mogelijkheden

  • Anoniem
    Anoniem 9 september 2008 · 19:42

    Eind vorig jaar (week na Kerst) in Valmeinier 1800 geweest met 7 man. Voor 2 personen was het de eerste skivakantie en de rest had al meerdere jaren ervaring (ski en snowboard). Iedereen heeft een topweek gehad. Goede sneeuw (zeker het eerste deel van de week) en veel zon, en voldoende afwisseling. Zeker het gebied tussen Valmeinier en Valloire is fantastisch met brede pistes en niet druk (zelfs niet die week). Soms ging de lift naar dat gebied dicht, maar was meestal open. Chalet was lekker groot en direct aan de piste, alleen de lessers moesten \'s ochtends met de bus naar het dorp. Wel voor herhaling vatbaar dus.

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 14:01

    Wij zij er nu 3 keer in Valmeinier geweest.In 2004,2005,2006. Het is ons al die keren zeer goed bevallen.Mooie piste\'s en een groot gebied.Wij zijn geen apre-skiers dus daar kan ik niet over oordelen.Wij gaan tenslotte om te skieen,en niet om te feesten. Wij staan gelijk om 9 uur bij de liften en stoppen pas als de liften weer gaan sluiten( natuurlijk wel even een lunchje pakken tussendoor)Het mooie van Valmeinier is dat je meestal naar je appartement kunt skien.Dus op je skien bijna je appartement binnen, een hapje eten en weer gaan met die banaan.Heerlijk Dus na een hele dag op de latten hebben wij de puf niet meer ( en zeker niet na het eten want dan hebben wij last van instortingsgevaar)om nog even de kroeg in te duiken. Maar ja wij zijn dan ook geen 18 meer.(40,41,58,63) In 2006 is mijn zoon(18) en neefje(16 meegeweest. Mijn zoon ging voor het eerst snowboarden.Nou die heeft de tijd van zijn leven gehad hoor.En s\'avond met zo\'n plastieke slee( lepel) naar het dal( bij de liften )en daar de kroeg ingedoken dus niets te klagen. Dan gaan we gezellig een potje kaarten of zo. Nu hebben we voor het eerst een appartement geboekt in Valloire en daar gaan we volgende week vrijdag heen.Dus hoe het dorp is weten we nog niet. We hebben wel in Valloire geski\'t en daar zijn de piste\'s ook zeer goed. Ja daar zijn wel wat meer sleepjesliften waarvan 1 lange( die is inderdaad wat minder) maar wel een prachtig gebied. Dus zolang wij het daar naar ons zin hebben hoeven niet zo nodig ergens anders naar toe. Wat ik alleen wel een minpunt vind is dat( ik weet niet hoe het in valloire is) dat ze in de supermarkt(je) geen engels spreken. De mensen zijn wel vriendelijk maar je zou toch wel verwachten dat ze in een skioord wel een beetje engels kennen. Al is het maar gebrekkig( mijn engels is oon niet super)Maar dat vertikken ze gewoon.Erg jammer

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2008 · 10:47

    Wij zijn net terug van een heerlijke ski vakantie.Er zijn voldoende mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden.Er zijn verschillende stoeltjes liften die je op ieder gewenst punt op de berg afzetten.Je kunt je er prima vermaken en als je echt goede sneeuw wilt dan ski je naar valmeinier 1500,pakt daar de lift naar de andere berg en ski je in het gebied Valloire,werkelijk geweldige condities en prachtig aangelegde pistes en funparken.Ook qua eten en drinken niks te klagen als je niet komt voor de apres-ski.Bij Snow Duck onder aan de piste kun je voor een rdelijke prijs heerlijk eten en drinken tussen de middag en bij restaurant Yeti kun je eenvoudig maar smaakvol eten \'s avonds.Kortom onze volgende vaknatie gaat weer daar heen

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2008 · 11:07

    Met kerst 2007 geweest met hele gezin. Perfecte sneeuw gehad, en dat maakt veel goed. Niet druk bij de liften, maar deze waren wel traag. Ligging Valm.1800 perfect aan de piste en de verbinding is voor een goede skier goed met Valloire. Gezelligheid helaas niet te vergelijken met Oostenrijk. Prijs/kwaliteit verhouding voor skipas is goed.

  • Marc
    Marc 22 juli 2007 · 20:54

    Met Krokus 2005 in Valmeinier verbleven. Kunstmatig ski dorp met 1 verbinding naar Valloire. Indien je skilessen neemt is het moeilijk om van het volledige gebied te genieten. De verbinding met Valloire is tijdrovend waardoor je het mooiste deel van het skigebied in Valloire niet kan bereiken. De terugweg van Valloire is met slechte weercondities geen pretje. Smalle Steile weg naar beneden waar geen eind aan komt. Valloire lijkt me een betere keuze als je toch wat km wenst te doen.

  • Martin
    Martin 3 april 2007 · 22:33

    Wij zaten in Valmeinier en dat is een echt gezinnetjesdorp, helaas voor ons geen apres-ski. De pain Americain in de snackbar onder de Setaz-lift in Valloire is echt de allerbeste van allemaal, zoals in andere beoordelingen ook al naar voren is gekomen en ook is het niet zo heel duur. Wel veel sleepliften en supertrage liften. We zijn geweest van 24 maart tot 1 april en de dalafdalingen waren goed te doen!

  • Anke
    Anke 16 februari 2007 · 16:05

    Dit jaar voor het eerst gaan skiën. Heb een prima tijd gehad in Valloire, chalets du Galibier waren in orde. Ik vond er ook voldoende pistes en de kwaliteit van de pistes leek mij prima, maar goed ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal. Eten op de pistes was misschien prijzig, maar je kan ook prima je eigen stokbroodje meenemen.

  • chris
    chris 28 januari 2007 · 17:25

    Zeer leuk gbied voor de beginnende skier en iets gevorderde. Leuke tyd gehad enigste wat me stoorde waren de sneeuwsproeiers bederfde het zichveld bij de afdaling. voor de rest zeker een herhaling waard

  • Arno Gouweleeuw
    Arno Gouweleeuw 15 januari 2007 · 11:13

    Prijskwaliteit is goed. Boek de reis voor een lage prijs met sportura in goede appartementen in Valmeinier. Echter het leukste dorp is Valloire. Jammer dat de gebieden verbonden zijn met een sleeplift die lastig is voor beginnende snowboarders. Tevens werden de pistes niet super goed geprepareerd. Ga lekker (goedkoop) eten en drinken op de piste onderaan bij de gondel SETAZ. Bestel een Pain American (staat niet op kaart) En de kok maakt iets leuks!

  • Wouter Scholten
    Wouter Scholten 3 januari 2007 · 11:32

    Onlangs ben ik in Valloire geweest. het was een geslaagde skiweek voor niet te veel geld. Mijn ervaringen: -Het dorpje Valloire is wel authentiek, maar niet heel bruisend. Weinig apres-ski. -De verbinding met Valmeinier is matig. Heen gaat goed, maar terug naar Valloire gaat via twee sleepliften die lange wachttijden kennen en die erg steil zijn voor beginners. -De sneeuw in maart in Valmeinier was veel minder goed dan in Valloire. -Voor gevorderden genoeg lastige pistes, maar na een week heb je het wel gezien. -Prijzen in de restaurants voor Franse begrippen heel redelijk. kortom voor een budget-week een prima bestemming, toch ga ik volgende keer naar een iets groter gebied.

  • Nico
    Nico 21 augustus 2006 · 10:19

    Net terug uit Valloire. Prima gebied voor een weekend. Voor een week is het denk te klein, zeker voor de gevorderde wintersporter. Aprés ski heb ik niet kunnen vinden helaas!